Lucie4. 4. 2024

Dobrý den, jsem necelé tři měsíce po odstranění dělohy a vaječníků, dnes večer jsem trochu krvácela z pochvy, když jsem byla na velké, do teď žádné obtíže, ani bolesti. Čím by to mohlo být? Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den, mohlo dojít k prasknutí nějaké cévky, pokud to dál nepokračuje a nic jiného se neděje, asi nejde o nic závažného. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Anna4. 4. 2024

Dobrý den, jsem tři týdny po porodu a ode dneška mám bolestivé prso a teplotu 38,7. Kdy je vhodné vás navštívit? Předem děkuji, Anna

Dobrý den, pokud nebude fungovat pravidelné odsávání/kojení, léky na teplotu a obklady. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Bea4. 4. 2024

Dobry den, jaka je pravdepodobnosti pri otehotneni tzv. Strikackovou metodou neboli domaci inseminaci? Nebo kde pripadne najdu statistiky zabyvajici se timto tematem (odkaz)? Dekuji za odpoved

Dobrý den, budete se muset podívat do specializovaných reprodukčních žurnálů, jestli na to vůbec statistiky existují, jsou mi známa pouze data ke klasické inseminaci v rámci technik asistované reprodukce, a to je 30-40% úspěšnost na 6 cyklů. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Niki2. 4. 2024

Dobrý den, Mám asi takový zvláštní, nezvyklý dotaz. Je mi 35 let, brzy 36 a manželovi 37 a máme dva zdravé chlapečky, momentálně staré 3 roky a 10 měsíců. Oba dva narozeni císařským řezem. Počati byli spontánně a celé těhotenství bylo bez komplikací. Rádi bychom měli v budoucnu ještě 3. miminko, ale po dvou těhotenství po sobě a dlouhém Kojení, cítím že moje tělo potřebuje delší přestávku. Muj…

Dobrý den, social freezing je hrazená služba v každém věku, pokud je mi známo. Nejsem specialista na reprodukční medicínu, nechávat si zamrazit vajíčka či spermie je zřejmě nejvhodnější v mnohem mladším věku, právě pro tyto případy, ale s dalšími dotazy se nejlépe obraťte na kliniku asistované reprodukce. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Veronika Kočárková29. 3. 2024

Dobrý den, měla bych jít na diagnostickou laparoskopii; ale ten termín bych měla mít MS. Je možné laparoskopii i přesto provést?

Dobrý den, čistě pro diagnostickou laparoskopii by to neměl být problém. S pozdravem MUDr. T. Valentová

N.V.25. 3. 2024

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat jsem tehotna 6+6 posledni ms 7.2.2024 do 14.2.2024. Rada bych podstoupila preruseni tehotenstvi, formou pilulky. Je moznost to jeste stihnout? Pripadne kam a kdy se objednat. Dekuji, Vackova

Dobrý den, už v době, kdy jste psala dotaz, by se to nestihlo, protože je to možné do 7+0. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Andrea24. 3. 2024

Dobrý den,jsem v 16+6tt. Mám strašný bolesti žaludku, pálení záhy, stále na zvracení.Nic nepomáhá renie atd...V minulosti jsem prodělala helikobaktera.A pomaha mi omeprazol steva.Otazka zní zda mohu v těhotenství uzivat omeprazol a jak dlouho.Dekuji za odpověď

Dobrý den, ano, omeprazol v těhotenství užívat můžete i dlouhodobě. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Em21. 3. 2024

Dobrý den, jsem 9 den po porodu a stále krvácím a očistky nehnědnou. Za poslední 2 dny jsem měla dvě větší sraženiny o průmeru 4-5 cm. Mám mutaci krve trombofilii. Teplotu nemám a v podbřišku mě nebolí. Může se jednat o zánět či za to může moje vyšší srážlivost krve? Ředím si k tomu krev preventivně teď v šestinedělí

Dobrý den, myslím, že 9.den je ještě poměrně brzy, aby krvácení ustalo, ale pokud Vám to krvácení nepřijde standardní, nechte se zkontrolovat lékařem. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Klara19. 3. 2024

Dobrý den, ráda bych se zeptala. Jsem v 25 týdnu těhotenství a před 3 týdny mi paní doktorka diagnostikovala zkracující se děložní čípek. Naordinovala mi klidový režim a zákaz pohlavního styku, který jsme s partnerem do dnešní kontroly dodržovali. Čípek se zlepšil, ale opatření zůstávají. Můj dotaz zní, je v pořádku mít alespoň orální nebo anální styk? Mohlo by i tohle ovlivnit miminko? S…

Dobrý den, osobně nevidím důvod zakazovat jakoukoliv formu styku, ale na něčem jste se už domlouvala se svou lékařkou, další postup by bylo minimálně vhodné konzultovat s ní. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Lucie18. 3. 2024

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na možnosti úplného zbavení se menstruace. O tělísku Mirena jsem si již pročetla, ale tato možnost mě nezaujala. Jaké jsou prosím jiné možnosti. Děkuji

Dobrý den, nejspolehlivější je pravděpodobně depotní gestagenní preparát, který se podává jednou za tři měsíce. Dále by šlo uvažovat o kombinované hormonální antikoncepci v kontinuálním užívání. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Alexandra18. 3. 2024

Dobrý den,před rokem jsem měla nádor na děložním čípku. Jsem po operaci a léčbě. Krevní testy v lednu byly v pořádku ale CT zkazilo 3 ložiska na plicích. Další kontrola odběry a CT až v 6 měsíci nevím proč mám tak dloho čekat. Je rakovina zpět? Děkuji za odpověď a malou naději.

Dobrý den, vím bohužel málo informací k tomu, abych Vám na to dokázala odpovědět, opravdu netuším. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Míša17. 3. 2024

Dobrý den - měla bych dotaz ohledně ceny sterilizace při císařském řezu. Moc dekuji za odpověď a přeji krásný den

Dobrý den, při současném ukončení těhotenství císařským řezem je cena sterilizace 1000,- S pozdravem MUDr. T. Valentová

Elena17. 3. 2024

Dobrý den,všimla jsem si,že vedle jizvy po porodu,už je to 13 let. Se mi udělala jako by lehce nafialověla svraštělá kůže. Není to tvrdé,je to měkké a žádné problémy to neďelá. Je to normální věkem? Nevíte co to může být? Děkuji za odpověď

Dobrý den, nevím, zda po vaginálním porodu nebo po císařském řezu a nález jsem neviděla, nejvhodnější bude zeptat se svého gynekologa. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Anezka15. 3. 2024

Dobry den, Je mozne jednorazove aplikovat injekci Inhixa 6000 pred 9 hod letem v tehotenstvi? Zadne problemy nemam, byla by to pouze prevence. Moc dekuji za odpoved.

Dobrý den, enoxaparin v těhotenství kontraindikován není, to je vše, co k tomu můžu říct. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Johana14. 3. 2024

Dobrý den, občas mi při pohlavním styku bolí břicho, je to taková někdy i prudká bolest. Stalo se mi to i s jiným partnerem a i při různých polohách, tak jestli byste mi mohli prosím poradit, čím by to mohlo být. Moc děkuji!

Dobrý den, to Vám bez vyšetření opravdu říct nedokážu. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Jana13. 3. 2024

Po jaké době od zavedení nitroděložního tělíska můžu do bazénu? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, zpravidla po týdnu to možné je. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Anežka12. 3. 2024

Dobrý den, strčila jsem si do konečníku propisku a ta trochu vytekla může se mi něco stát?

Vážená Anežko, pokud nedošlo k porušení stěny střeva, nemělo by se nic stát. V případě potíží vyhledejte chirurgické ošetření neprodleně. S pozdravem M. Rychlý

MUDr. Matěj Rychlý
Zobrazit celý dotaz
Daniela10. 3. 2024

Dobrý den ,chci se optat když chvi otěhotnět a uživam duphaston a estrofen jestli ho mam vysadit a nebo nadale uživat děkuju za odpověď

Dobrý den, nevím, z jakého důvodu léky užíváte a jak je užíváte, takže Vám odpovědět nedokážu, ideální by bylo zeptat se lékaře, který Vám léky předepisoval. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Sabrina Mladá10. 3. 2024

Dobrý deň. Aká je pravdepodobnosť prenosu orálnym stykom s nakazeným mužom HPV infekciou teda bradavicou na penise ?bohužiaľ som to zistila až po Tom ako sa to stalo .. Mam sa obávať výskytu bradavíc v ústnej dutine? Alebo je výskyt zriedkavý?

Dobrý den, jedná se o nejčastěji sexuálně přenosnou infekci, riziko nákazy je vysoké, obzvláště v mladším věku, nicméně symptomatický projev HPV infekce je také otázka Vašeho imunitního systému, jak si s infekcí dokáže poradit, tudíž že bude infekce HPV provázena výsevem i u Vás, jisté není. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Danča2. 3. 2024

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jak dlouho se u vás čeká na hysteroktomii.Nyní mám za sebou hysteroskopii,indikační por. i datum operace,ale až na květen.Děkuji za odpověď.

Dobrý den, záleží na indikaci hysterektomie, ale zpravidla 2-3 měsíce, každopádně teď už termín dříve než v květnu nedostanete. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Tereza Boudová27. 2. 2024

Dobrý den, 22.12 jsem byla na revizi po zamlklém těhotenství, po šestinedělí doktor zjistil, ze v děloze něco zůstalo. Čekala jsem na další cyklus, zda to samo neobejde, ale dnes na ultrazvuku zjistil, že zde stále něco je a předepsal mi Estrofem a Duphaston. Pokud to nezabere, tak je prý nutná opět revize. Co jsem ale tak o tom hledala, většinou se píchá nějaká injekce na vyvolání stahů dělohy.…

Dobrý den, uterotonika, která vyvolávají děložní stahy jsou jednou z možností a většinou usnadní vyprázdnění dělohy při probíhajícím krvácení. Záleží na klinickém průběhu a na ultrazvukovém nálezu. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Hanka22. 2. 2024

Dobrý den, ráda bych se prosím zeptala, co může být příčinou bolestivého a citlivého klitorisu. Kvasinky jsem prodělala cca měsíc zpět, spolu s ATB, tak že s tímto to nesouvisí, protože klitoris mám citlivý už déle a bez jakýchkoli příznaků, apod. Už jsem opravdu zoufalá, co to je a proč to tak sem tam bolí. Děkuji za rady...

Dobrý den, to takto nedokážu říct, může to být celá škála příčin, přechodných či trvalých, je potřeba asi zevrubnější vyšetření cestou Vašeho gynekologa. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Miroslava21. 2. 2024

Dobrý den, 6 létá dcerka má od října opakující se vulvovaginitidy, nebo spíš se ji nepodařilo nikdy vyléčit. V říjnu z výteru zjištěn strept. Pyogenes a stafylokus aureus. Dostala macmiror na 7 dni. Bohuzel do 3 dni po skončení léčby macmirorem se vrátil výtok. Po pozitivní kultivaci z krku a nosu, kde vyšel streptokok, byla přeléčena penicilinem. Po dobráni penicilinu se znovu objevil výtok a…

Dobrý den, nedokážu to takto posoudit, nález jsem neviděla, ale obecně je vulvovaginitida častým doprovodným projevem infekce horních cest dýchacích, v tomto období obzvlášť. Osobně se nepřikláním k ATB vaginální léčbě, pokud se to takto opakuje, tím spíše, když nález dobře reaguje na mazání sudocremem. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Irena18. 2. 2024

Dobrý den, mám myom ve fundu 4 cm, brala jsem 5 let Yadine, nyní p. doktor mi to vysadil kvůli zvýšeným jaterním testům, p. doktor zvažoval tělísko Mirenu, ale kvůli polohy myom to nepůjde, nyní uvažujeme o hormonálním kroužku, pomůže to? Může kroužek zabránit růstu myomu? Moc děkuji za odpověď.

Dobrý den, to nedokážu určit, ale pokud stačila pilulková hormonální antikoncepce, pak zřejmě bude dostačující i ve formě kroužku, s výhodou toho, že obchází v prvním kroku játra. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Jitka18. 2. 2024

Dobrý den, vynechala mi menses. Poslední menses 21.12., 6.2. aplikace injekce Agolutinu, zjištěná cysta na levém vaječníku, další návštěva gynekologie 15.2., menses nic, cysta zmizela, další injekce Agolutinu. Lékař řekl, že sliznice roste, tudíž je potřeba odmenstruovat. Těhotenský test negativní. Menses stále nepřichází. Veliké bolesti v podbříšku, bolest prsou a hlavy, jako při menses. Myslím…

Dobrý den, v perimenopauzálním období je klíčovým problémem vynechání ovulace a tím pádem nedostatek progesteronu, proto jste dostávala tento hormon v injekci. Pokud jste neodkrvácela ani po této aplikaci, pak je nejspíše i nízká hladina estrogenů a tím pádem další aplikace gestagenu nejspíše nutné nejsou. Nutné ale není nic, na každém postupu se domlouváte se svým lékařem. S pozdravem MUDr. T.…

nikol17. 2. 2024

Dobrý den, 3 roky jsem brala hormonální antikoncepci, před půl rokem jsem ji vysadila a před měsícem a zhruba týdnem jsem ji začala brát. po 2 týdnech co jsem ji začala zase brát, tak se mi udělala bulka na pravém prsu, byla něco okolo 2cm a bolela dost. při pauze na menstruaci zmizela a teď se zase objevila. je to nejspíše z té antikoncepce? a mám se kvůli tomu obávat?

Dobrý den, nedokážu to takto posoudit, s antikoncepcí to pravděpodobně nesouvisí, ale o co přesně se jedná musí zhodnotit Váš lékař. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Týna16. 2. 2024

Dobrý den, beru náplastě Evra teprve 2 týden a chci se zeptat, 4 týden je bez náplaste a má se dostavit menstruace. A co když se mi nedostaví a pak vemu novou náplast za týden a dostanu je ,tak mám i přes krvácení mít náplast? protože bych si to posunula.

Dobrý den, týdenní pauzu je potřeba dodržet bez ohledu na to, jestli krvácíte nebo ne. Teoreticky to lze posunout tím, že se pauza zcela vynechá, ale rozhodně se nesmí prodloužit. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Monika13. 2. 2024

Dobrý den, aktuálně jsem v 10.týdnu těhotenství a synovi byly včera diagnostikovány Neštovice. Já jsem toto onemocnění v dětství prodělala. Mám se hodně znepokojovat ? Děkuji MP

Dobrý den, nemusíte, neštovice jste prodělala, měla byste mít vytvořené protilátky. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Veronika12. 2. 2024

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, dostala jsem na předpis MACMIROR COMPLEX 500mg. Jsem v 23 týdnu těhotenství a v příbalovém letáku píšou, že se v těhotenství nemá užívat. Tak se chci optat, zda je to opravdu bezpečné a miminku to neublíží. Děkuji.

Dobrý den, po prvním trimestru by měl být lék relativně bezpečný. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Monika11. 2. 2024

Včera jsem byla na laservaporizace kondylomat + čípek + kyretáž děl. hrdla. dost rozsáhlé kondylomata stále oplachuji a vyplachuju vodickou co jsem dostala v nemocnici... Mám to na některých místech bílé jakože mokvavé má to tak být?A za jak dlouho mohu použít mýdlo? V nemocnici mi moc info nedali děkuji.

Dobrý den, je vhodné ptát se přímo v nemocnici, kde Vám zákrok provedli, ale předpokládám, že první den po zákroku je moc brzy na komplikované hojení, takže to zřejmě bude v pořádku. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Radka11. 2. 2024

Dobrý den má 12 letá dcera 2.2. dostala první menstruaci 8. a 9.2. už jen špinění a 10. a 11.2. opět krev dnes trochu i sraženina.Je to při prvním cyklu normální,že to má tak dlouho? Nemá bolesti cítí se dobře... děkuji za odpoved

Dobrý den, ano, první cykly mohou být nepravidelné, i prodloužené, pokud se to bude dále několikrát opakovat, cca 4-6x, objednejte se na dětskou gynekologii. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Lucie9. 2. 2024

Dobrý den, před pár dny mi byl diagnostikován myom vel. 2cm. Hned poté jsem měla v polovině cyklu silné několikadenní krvácení a bolesti v podbřišku. Doktorem mi byl předepsán DoxyHexal, Entizol. Test na zánět močového měchýře byl negativní. Bohužel mi p. doktor k tomu nic bližšího neřekl. Bylo by prosim možné přiblížit k čemu se tyto antibiotika užívají. Děkuji

Dobrý den, tyto antibiotika se obvykle používají k léčbě zánětů dělohy či hlubokého pánevního zánětu, proč přesně se ale lékař rozhodl je předepsat, Vám říct nedokážu. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Zuzana Mašková9. 2. 2024

Dobrý den, jsem dlouhodobě sledována pro asymptomatické myomy / mám tělísko Mirena . Při poslední u mého lékaře mi bylo sděleno, že největší myom / cm /se uvnitř výrazně prokrvuje , během února jdu na operaci.. Mám obavu z toho prokrvení myomu.. je to nebezpečné ? Moc děkuji za odpověd s pozdravem a hodně zdraví

Dobrý den, dokud nebude histologické vyšetření myomu, tak těžko říct, co to znamená, nicméně operaci máte již naplánovanou, takže teď víc dělat nelze. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Jarka6. 2. 2024

Dobrý den, jsem ve 22tt a ve 13tt mi byla diagnostikována nizko uložená placenta. Nyni je placenta 3,5 cm od vchodu a chtěla bych se zeptat zda je možné mít pohlavní styk? Děkuji

Dobrý den, jestrli je placenta nyní 3,5cm od vnitřní branky, pak to za mě není překážka pohlavnímu styku, ale domlouvejte se v první řadě se svým lékařem. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Denisa6. 2. 2024

Dobrý den, mám dotaz cca před měsícem se mi poprvé v životě udělal genitální opar na zevních genitálich přesně na pravém a levém pysku z venčí. Nikde jinde se neudělal. Koupila jsem si proto mast Herpasin a do 3dnů všechno zmizelo tak jsem nešla ani k lékaři. Zítra očekávám menstruaci a myslím si, že se mi to opět vrací. Puchýřky tam zatím nejsou jenom to mám červené a pálí to. Opět jsem začala…

Dobrý den, na pohotovost nemusíte, genitální opar se často objevuje před menstruací, měla by Vám stačit lokální léčba Herpesinem, na zklidnění oplachovat černým čajem a poté mazat zinkovou mastí, při menstruaci používejte menstruační pomůcky, jak jste zvyklá. Údaj o výsevu genitálního oparu uveďte na další návštěvě gynekologa. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Nicol2. 2. 2024

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jsem ve 27 TT beru magnesolv vždy každý den večer ale dnes mi začalo docela dost tvrdnout břicho neohrožuje to mimca? Čekám dvojčátka děkuji za odpověď

Dobrý den, pokud se ptáte, zda je neohrožuje Magnosolv, tak nikoliv, pokud tvrdnutí břicha, tak pokud to nevede k progresi vaginálního nálezu (což zjistíte u lékaře při vyšetření), pak také ne. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Michaela2. 2. 2024

Dobrý den . Přišla jsem k paní gynekolozce před měsícem se silným krvácením ,bolesti podbřišku a beder. Řekla,že to byl nejspíše samovolný potrat a tak jsme se shodly na chemické kyretáži. Dostala jsem dohromady 4 injekce,poslední před 16ti dny. 10 dní zpět krvácení ustalo. Nicméně před třemi dny se opět vrátilo.Jen trochu ale je i s křeči v podbřišku. Paní doktorka na kontrole před dvěmi dny…

Dobrý den, opravdu nerozumím, proč užíváte hormonální antikoncepci současně při potratu a po lékách na vyvolání potratu, ale zřejmě jste se tak domlouvala se svojí lékařkou, další průběh tedy konzultujte s ní. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Kateřina2. 2. 2024

Dobrý den, lékařka mi na zaklade podezreni zanetu gardnerellou nasadila antibioticky krem Dalacin. Az z pribaloveho letaku jsem se dozvedela ze neni vhodny v 1.trimestru. Jsem v osmem tydnu, je bezpecne krem pouzit? Bohuzel ma lekarka dnes v ordinaci neni a rada bych pred vikendem vedela, nerada bych ohrozila tehotenstvi.

Dobrý den, odpověď stejně dostanete se zpožděním, ale platí to, co je v letáku, v prvním trimestru Dalacin není vhodný a pokud lze, měl by se nahradit jiným léčivem. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Petra27. 1. 2024

Dobrý den, jsem těhotná 11+3tt a mám opar již třetím dnem. Na opary jsem trpěla již dříve. Dnes se do toho přidala bolest v krku. Chci se zeptat, zda je to v pořádku a nebo bych měla volat dr.? Děkuji za informaci

Dobrý den, pokud myslíte opar na rtu, pak není nutné žádné opatření. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Veronika25. 1. 2024

Dobrý den, může anechogenní cysta způsobit pozitivní těhotenský test? A další projevy jako bolest prsou, podbrišku a zad? Děkuji za odpověď

Dobrý den, některé typy cyst mohou způsobit jak falešně pozitivní těhotenský test, tak při určitě velikosti i bolesti. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Lucie20. 1. 2024

Dobrý den,bylo by možne u Vás jít nanhystrektomii jako samoplátce? Hledám nějakou nemocnici blíž než Brno.Děkuji.

Dobrý den, pokud máte normální pojištění, není nutné si zákrok platit, ale musíte se objednat na indikační vizitu, indikaci k operaci musí provést místní lékař. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Petra K19. 1. 2024

Dobry den, mam dotaz na HA pouze s gestagenni slozkou drospirenon, konkretne antikoncepce Zlynda pri potvrzene trombofilni mutaci Leidenska mutace heterozygot. Hematolozka nedoporucuje, gynekolozka ano. Nevim, co si z toho vzit, zda jsem ohrozena TEN nebo to riziko s gestagenni antikoncepci neni tak vysoke. Dekuji za odpoved. P.

Dobrý den, gestagenní antikoncepce obecně není tak riziková z hlediska TEN jako kombinovaná, tam je antikoncepce obsahující drospirenon trochu rizikovější, ale samotný drospirenon ve srovnání s případnými riziky při těhotenství má více benefitů. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Ivana Pizingerova19. 1. 2024

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,když se mi posunula ovulace o šest dní déle...protáhne se mi i tím celý cyklus a ms se opozdí?děkuji moc

Dobrý den, to vždy neplatí, záleží na době, po kterou bude funkční žluté tělísko, to je téměř vždy max čtrnáct dní. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Adéla19. 1. 2024

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Zjistila jsem, že jsem v 7 tt. Před poslední menstruací jsem to ještě nevěděla a čekala nás náročná dovolená, na kterou jsem chtěla menstruaci oddálit. Začala jsem 3 dny před příchodem menstruace používat Norethisteron od Zentivy. Bohužel dovolená trvala déle a prášky mi nestačili. Měla jsem doma ještě jedno plato antikoncepce Ayreen, tak jsem poté začala…

Dobrý den, pokud těhotenství dále prosperuje, pak se pravděpodobně nic nestalo. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Šárka16. 1. 2024

Dobrý den, moje dcera Julie (nar.29.1.2009) byla dne 17.2.2022 očkována Gardasil 9 u svého pediatra v Olomouci. Bohužel nám paní doktorka zapomněla říci skutečnost, že touto očkovací látkou se přeočkovává do 1 roku od minulé dávky. Tuto skutečnost jsme zjistili až teď na prohlídce v 15.letech. Jak se postupuje v takových případech paní doktorka neví. Od minulého pátku 12.1.2024 tak zjišťuji naše…

Dobrý den, do 14 let není nutné dávat třetí dávku, dvě jsou dostačující, ale pokud se ev. přidá ještě třetí, tak se nezačíná celé schéma znovu. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Imara14. 1. 2024

Hello, I am 37 yrs old, with 2 c-sections and after my 2nd C-section my tubes were cut.I have been dealing with different symptoms like heavy pain during sex, hair thinning, back pain including on my rectum, dry skin, heavy migraines, and big blood clots during menstruation. Last October and after 2 weeks of straight bleeding, I was surgically intervene due to a myomal polip of 6cm. After the…

Hello, I don´t know all informations, but basically, hysterectomy is the very last choice, both for endometriosis (which can be usually diagnosed with ultrasound at specialised centre) and polyps. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Karolína11. 1. 2024

Dobrý den, nyní třetí měsíc beru Duphaston na zmírnění krvácení uprostřed cyklu a jako podporu při snaze o otěhotnění. Nevnímám žádné zlepšení, co se krvácení týče, a navíc jsem začala trpět na intenzivní opruzeniny, pálení okolo řitního otvoru a četné opary na obličeji, (poprvé ve 33 letech, doposud jsem neměla opar nikdy) - byť v příbalovém letáku tyto nežádoucí účinky uvedeny nejsou, věřím, že…

Dobrý den, existují samozřejmě i jiné léky na korekci nepravidelného menstruačního krvácení a je i vhodné dovyšetřit tedy další příčiny, obzvláště když podávání gestagenu nefunguje. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Katerine11. 1. 2024

Dobrý den chci se zeptat dělala jsem si včera ráno dva těhotenské testy jeden digitální mi ukázal 1-2 týdny těhotenství druhý mi ukázal dva proužky jeden slabší dnes jsem byla u gynekologa a z moči odpoledne byl u něj test negativní a na ultrazvuku nic přitom ten den ráno jsem si dělala test a byl zas pozitivní a tentokrát druhá čárka silnější jak je to možné

Dobrý den, nevím, i testy mohou mít falešnou pozitivitu i negativitu, nejspolehlivější bude nejspíš test z krve.S pozdravem MUDr. T. Valentová

Iveta10. 1. 2024

Dobrý den, nastala mi situace, jsem 2,5 měsíce po interupci a opět jsem otěhotněla. Mám po dvou porodech jeden spontánní starší syn a druhý porod císařským řezem dvojvaječná dvojčat . Vztahuje se na mě výjimka dvou porodů a mohla bych podstoupit interupci bez lhůty 6.měsíců.Můj gynekolog říkal že ne a musím si dite nechat. Jak to prosím tedy je ?

Dobrý den, myslím, že by se na Vás tato výjimka vztahovat měla, ale žádost stejně musíte sepsat se svým gynekologem, takže to bude na domluvě s ním. S pozdravem MUDr. T. Valentová

jana10. 1. 2024

chci se zeptat...mám značně svědivý bílý povlak na psycích pochvy,,,někde jsou i malé svědivé boláčky,/takové kulaté drobné/mám pocit,že bych nejradši měla nohy stále od sebe ,ale žádný hrudkovitý výtok nemám. Mám spíš výtok takový řídký a lepivý. V poslední době mám i svědivé a zalepené oči.Svědi i oblast konečníku. Nevím co by na to zabralo. Mám pocit,že mě něco napadlo i zevnitř těla.

Dobrý den, nález musí posoudit Váš lékař, může se jednat o primární kožní onemocnění vulvy. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Radka Jančíková9. 1. 2024

Pekný večer prajem, mám otázočku na gynekologií mi zle výsledky z HPV lekár mi odporučil Deflagyn a Papilocare ale mám aj vaginálny krúžok ornibel teraz mám týždeň pauzu krížok vonku ale v menštruáciu mám posledný čas 3 dní cca v piatok mi končí a mám si nasadiť ornibel ale treba po menštruácii nasadiť liečbu buď Deflagyn alebo Papilocare a môže sa to zavádzať do pošvy aj keď tam bude…

Dobrý den, na to nejsou data, pravděpodobně to nevadí, ale spíše se nedoporučuje dávat současně. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Eliška7. 1. 2024

Dobrý den, má menstruace je nepravidelná, většinou ji mám po cca 20 dnech. Nicméně má menstruace trvá již 15 dní vkuse, mám to řešit?

Dobrý den, ano, takto dlouhé krvácení byste měla řešit se svým gynekologem. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Jana5. 1. 2024

Dobrý den, jsem po umělém oplodnění, které dobře dopadlo a jsem na konci prvního měsíce. Na udržení zavádím ráno a večer Gynprodyl + 3x denně beru Estrofem (takto to mám mít orvní trimestr). Chtěla jsem se zeptat, je možné mít sex? Nic mi není. Pokud je možný, za jak dlouho by měl od zavedení být? Manžel je ohleduplný, ale vyloženě se mi teď bojí. A já bych pochopitelně také nerada udělala něco…

Dobrý den, sex se obvykle nezakazuje, pokud Vám to vysloveně nedoporučil Váš lékař, je lepší ho praktikovat před zavedením jakékoliv vaginální tablety. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Martina5. 1. 2024

Dobrý den mám sterilizaci chtěla jsem se zeptat zda je možne sterilizaci přerušit a mít možnost ještě početí miminka nikdy si neodpustim že jsem si to nechala udělat strašně bychom ještě miminko chtěli děkuji moc

Dobrý den, po sterilizaci jsou jedinou možností na potomka metody asistované reprodukce, operační řešení snažící se o zprůchodnění vejcovodů sice existují, ale jsou obtížné, s nízkou úspěšností a musíte si je hradit. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Milena3. 1. 2024

Dobrý den chtěla bych se vás zeptat je mi 53 let asi 12 let už mám vyjmutou dělohu, žádné příznaky přechodu zatím nemám momentálně mám cystu na jednom vaječníku kde mě čeká operace. pan doktor mi chce odebrat i ten druhý z preventivního důvodu.Mám obavy z přechodu ze dne na den jeho příznaků a přibývání na váze. Prosím o váš názor zda zdravý vaječník ponechat či ne. .Moc vám děkuji.

Dobrý den, rozhodnutí je na Vás, ale vzhledem k Vašemu věku a s odebráním už jednoho vaječníku je vhodnější odstranit i druhý. Rapidní pokles hormonů nejspíše nehrozí a navíc je dostupná kvalitní hormonální substituce. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Zuzana2. 1. 2024

Dobrý den mám dotaz , bez muze používám sexuální pomůcku do zadu , z ničeho nic me to okolo zadní díry začalo bolet a začalo se prostor zevnitř zmenšovat ze tam prsty nejdou a bolí to netušíte co by to mohlo být?

Dobrý den, asi jste si poranila konečník, více k tomu nedokážu říct, poraďte se se svým lékařem. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Veronika2. 1. 2024

Dobrý den, jsem v 25. týdnu těhotenství a před 14 dni mi byla disgnostikována placenta praevia marginalis. Od té doby jsem již 4 krát krvácela z toho podruhé jsem již hospitalizovaná. Neexistuji nějaké medikamenty? Doufám, že se to ještě změní, nechci být neustále po nemocnicích. Děkuji

Dobrý den, léky na to nejsou, šance je pouze pokud se placenta sama vytáhne výš. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Helena31. 12. 2023

Dobrý den. Trapi me silne krvaceni během menstruace. Nyni užívám již 3.rokem antikoncepci Mistru,ale bohužel na me začala působit opacne a nejen,že se strašně potim,mam problemy se seborehou,vahou a pripadam si hormonalne nevyrovnana, mam dost mužského hormonu. Mohu se zeptat na jinou antikoncepci,která je šetrnější a ma více ženských hormonu? Nebo existují i jiné alternativy na snížení krvaceni.…

Dobrý den, o antikoncepci obecně se máte poradit především se svým lékařem. Mistra obsahuje vyšší dávku estrogenní složky a dienogest, který má i antiandrogenní působení, pokud máte laboratorně zjištěnou nadprodukci androgenů a antikoncepce na tyto projevy nefunguje, pak je na zvážení změna za silnější antiandrogen. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Alena28. 12. 2023

Dobrý večer dneska jsem měla slabé krvaceni po intimním styku co to asi mohlo způsobit děkuji za odpověď

Dobrý den, nejspíše díky drobným poraněním sliznice pochvy nebo čípku. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Kateřina22. 12. 2023

Hezký den, rok mě trápí přemnožený streptokok agalactiae v pochvě, cítím pálení a diskomfort. Veškerá dostupná léčba bohužel selhala, včetně autovakcíny. Rádi bychom druhé miminko, jsou nějaká rizika pro početí a následný průběh těhotenství za přítomnosti streptokoka (potraty apod.)? Děkuji za odpověď

Dobrý den, tento streptokok je běžnou součástí mikroflóry u části žen, pro těhotenství jako takové riziko nepředstavuje, ale mohou být určitá rizika pro plod za porodu, proto se porod zajišťuje antibiotiky. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Nikol20. 12. 2023

Dobrý den, mohu se zeptat, kdy se lze snazit po revizi dělohy kvůli zamklemu těhotenství znova . Děkuji

Dobrý den, je to individuální, ale většinou už 7-10 dní po výkonu je to možné. S pozdravvem MUDr. T. Valentová

Pavla30. 11. 2023

Hezký den,, prosím jsem osm měsíců po druhém císaři. Jizva se dobře zahojila ale před pár týdny se mi uprostřed jizvy udělala modřina, která následně praskla a jizva se v tom místě otevřela až do živého. Tekla krev, ze začátku možná maličko hnisu. Místo dost bolelo. Nicméně jsem místo několikrát denně převazovala a čistila. Rána se po několika týdnech zatáhla a vše bylo v pořádku. To bohužel…

Dobrý den, řešit byste to měla spíše se svým gynekologem, ideálně ve chvíli, kdy se ta modřina udělá znovu, aby bylo vidět, kde to je a také co to je, jestli se opravdu jedná o modřinu, a jak to ošetřovat. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Barbora29. 11. 2023

Dobrý den, příští týden mě čeká 2 screening, zapomněla jsem se své doktorky zeptat zda může být partner přítomen, aby viděl miminko naživo, nebo je to nutné předem nahlásit. Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den, partner přítomen být může, měl by mít aktuálně respirátor. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Nela27. 11. 2023

Dobrý den, menstruace mi chodi pravidelně co 23 dni, ale teď ma zpoždění. Brala jsem Dithiathen na alergii a celý měsíc jsem byla nemocná takže i nějaké brufeny. Může mít zpoždění kvůli tomu prášku na alergii?

Dobrý den, kvůli dithiadenu to nebude, spíše kvůli vleklému onemocnění, nepíšete, jak moc máte zpoždění, každopádně si raději udělejte těhotenský test. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Nikola27. 11. 2023

Dobrý den, jsem ve 24+0tt a bohužel syn donesl ze školky domů roupi. V lékárně je dostupný pouze Vermox. Mohu ho užít? S doktorem jsem to konzultovala ale jeho odpověď mě neuklidnila, v podtstatě si nebyl jistý. Děkuji

Dobrý den, Vermox v těhotenství užít můžete. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Nikola26. 11. 2023

Dobrý den, dne 21.11. jsem začala užívat antibiotika Xorimax 500MG na zánět močového měchýře. Dne 23.11. jsem dobrala platíčko antikoncepce Paoletta, krvácení z vysazení se dostavilo o den dříve než obvykle, jinak změny nepozoruji. Má otázka zní, jestli až začnu užívat nové platíčko, (antibiotika doberu 27.11. a první prášek beru 1.12.) tak bude účinná na 100% nebo se musím ještě týden chránit…

Dobrý den, užívání antikoncepce s antibiotiky nevadí, pokud jste jinak chybu v užívání antikoncepce neudělala, pak není nutná ochrana navíc. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Alena12323. 11. 2023

Dobrý den,nevím jestli sem tato otázka patří ale zkusím to. :) Chodím na darování vajíček momentálně už si aplikuji injekce,včera mě chvíli bolelo břicho dnes už nic. Chtěla jsem se zeptat zda je možné že by mi ty vajíčka popraskali? Nekrvácím jen mě bolelo asi dvacet minut břicho. :) Předem děkuji za odpověď. :)

Dobrý den, k ovulaci jistě může dojít i před termínem odběru, ale podle Vašeho popisu to tak nevypadá. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Adriana22. 11. 2023

Dobrý den. Jsem ve 39tt a už nějakou dobu si všímám, že se miminko v bříšku třese. Už jste něco podobného slyšeli od jiných maminek nebo máte vysvětlení čím to může být? Znepokojuje mně četnost, třeba i 5x za den. Můj gynekológ se s tím nesetkal. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, může se jednat o škytavku plodu, ta je běžná. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Lucie22. 11. 2023

Dobrý den, měla bych dotaz. Před třemi dny jsem si nahmatala jsem si bulku v levém prsu, bulka je tvrdá pohyblivá. Nebolí pouze cítím zvláštní pocit na prsu a proniká to do podlaží, je zapotřebí navštívit lékaře ?

Dobrý den, tvrdou rezistenci v prsu by určitě měl vidět lékař, nejprve se obraťte na svého gynekologa, který Vás odešle na ultrazvuk prsu, nebo se rovnou objednejte na pracoviště mamologie. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Tereza17. 11. 2023

Dobrý večer, jsem ve 27tt a zavádim utrogestan kvůli zkracujicimu se čípku a hrozbou předčasného porodu,ale po zavedení do pochvy je na vložce vždy trochu krve čím to je ?

Dobrý den, pravděpodobně po podráždění sliznice pochvy při zavedení tablety. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Alena13. 11. 2023

Dobey den, jsem 12 dni po odstraneni delohy a vaječniku. Na ultrazvuku mi nasli hematon nekde v zadni casti 3x4 cm. Lze nejak urychlit vstrebani nebo vyteceni? Dekuji za odpoved

Dobrý den, Vy sama to bohužel nijak neurychlíte. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Christine12. 11. 2023

Dobrý den, Za 10 dní mi má přijít menstruace. Mívám ji zcela pravidelnou (kolem 28.dne), dnes jsem ale na spodním měla výtok - bělavý s příměsí jasně červené krve. Dále po celý den zatím nic. Těhotná být nemohu. Bolesti břicha, ani podbřišku nemám žádné. Mám se obávat? Nebo se to může stát? Děkuji moc.

Dobrý den, jedná se nejspíše o drobné kapilární krvácení z pochvy nebo čípku, každopádně nic závažného. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Anita11. 11. 2023

Dobrý den, Po návratu z dovolené v Indonésii jsem začala krvácet mimo cyklus. Po několika kontrolách u lékaře mi bylo zděleno,že vše v pořádku a navržena hormonální léčba. Já se bojím vzít antikoncepci, protože jsem vždy měla po ní jen problémy. Krvácím v kuse už 3měsíc, s jednou přestávkou 10dní. Existuje nějaká jiná možnost než antikoncepce? Hrozí mi nějaké komplikace, když nevezmu…

Dobrý den, nález jsem neviděla, nedokážu posoudit, čím je krvácení způsobeno, ve Vašem věku jsou to pravděpodobně perimanopauzální změny. Jsou jistě jiné způsoby a nejspíše i vhodnější než antikoncepce, ale na těch se v první řadě musíte domluvit se svým gynekologem. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Vika Harusha10. 11. 2023

Dobrý den, předem děkuji za odpověď… Před více než 10ti lety jsem měla chlamidie a potom jsem prodělala mimoděložní těhotenství 2x.Jeden vejcovod na levé straně byl odstraněn a po 4 letech jsem měla další mimoděložní těhotenství a vejcovod doktor operoval…odstranil plod a vejcovod mi ponechal.Můj dotaz je … je možné že po tolika letech se vejcovod uzdravil a je průchozí?Chtěla bych se pokusit o…

Dobrý den, chlamydiová infekce je rizikový faktor pro změny ve výstelce vejcovodů a tedy k vyššímu riziku mimoděložního těhotenství, navíc odstranění mimoděložního těhotenství z vejcovodu může vést k tomu, že v tom vejcovodu zůstanou drobné zbytky těhotenské tkáně a že samotným výkonem dojde ještě k dalším změnám v jejich struktuře, takže rizika opravdu větší jsou. Obejít se dají nejspíše jenom…

Katerina9. 11. 2023

Dobrý den, dva týdny zpět jsem byla na abdominální operaci myomu, myomektomie, měla.jsem dva myomy, jeden o velikosti 7 cm, druhý cca 3 cm, v přední straně delohy. Dělohu mi nakonec zachovali. Jaká pravdepodobnost, recividity dalších myomu, nikdy jsem děti neměla, jsem romského původu, man to částečně dáno i dědičné, má biologická matka měla též myomy. V adoptované rodině se myomy Nevyskytovaly.…

Dobrý den, to se nedá úplně říct, jestli se výskyt myomů bude opakovat, riziko máte každopádně větší. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Patricie9. 11. 2023

Dobrý den mohla bych se zeptat ? Mi jsme sobotu mneli z přítelem pohlavní styk a pak v pondělí jsme jeli pro pirulkou po .A než jsme jeli tak jsem si dala antikoncepci. Nevadí to ? Nebo ? Protože mi to nikdo neřekl . A od úterý mně silne začal bolet močák az vlastně do teď co mám dělat ? A zavře ta pirulka vůbec ?

Dobrý den, vůbec nerozumím, užíváte tedy hormonální antikoncepci? Pokud ji užíváte, pak nechápu, proč si ještě berete postkoitální pilulku. Pokud máte podezření na zánět močového měchýře, navštivte svého praktického lékaře. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Jana8. 11. 2023

Dobrý den, před měsícem jsem měla zánět močového měchýře a měla antibiotika(rok časté močení, prý kvůli výhřezu L5S1. Při brání antibiotik mě svědily a pálily genitálie(používala jsem Canesten)a měla jsem moc citlivé bradavky,(použila .Bepanthen Baby).Po dobrání ATB cca po týdnu se prsa zlepšila i svědění ustoupilo.Znovu po týdnu se objevilo pálení a svědění,nyní týden užívám Clotrimazol Al 100…

Dobrý den, podle popisu se nejspíše jedná o sestup poševní stěny, řešit to musíte se svým gynekologem primárně, ten Vám teprve dá ev. doporučení k jinému specialistovi. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Petra8. 11. 2023

Dobrý den. Užívám Estrofem 3x1 a od 3 dne užívání mám tak 2x za den pocit jako bych měla dostat zase menstruaci. Už jsem lék užívala, ale nic mě nebylo. Může to být tentokrát vedlejší účinek? Chystám se na IVF a bojím se, aby sliznice byla dostatečně připravena. Děkuji za radu

Dobrý den, přes internetovou poradnu opravdu nejsem shopna posoudit efekt terapie na Váš cyklus a na děložní sliznici. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Renata6. 11. 2023

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat cca 2 měsíce užívám vitaminy Fertiprona a vynechala mi úplně menstruace už 2 cyklus vůbec nic. Můžete mi poradit čím to muže byt? Nedělá mi ta Fertiprona dobře? Měla jsem problémy s cyklem a moje gynekolozka mi doporučila Fertipronu ze by to mělo cyklus upravit a zlepšit ale bohužel se zatím tak nestalo. A mam uzivat jenom jeden sáček denně. Tedkon jsem…

Dobrý den, důvodů může být několik, pokud to bude trvat déle jak 3 měsíce, pak by bylo na místě podrobnější vyšetření, každopádně vitaminové doplňky poruchu menstruačního cyklu nejspíše nevyřeší. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Jaroslava6. 11. 2023

Dobrý den, měla bych dotaz. Měla jsem zamlkle těhotenství při kterém zhruba v 11 týdnu došlo k samovolnému potratu. Paní doktorka mi nechala udělat testy ke zjištění skupinky krve, kdy mi zjistili ze mám Rh negativní. Bohužel však mi testy na krev udělali až po odkrvaceni a nestihli mi aplikovat injekci anti-D. Bylo mi řečeno, ze to do budoucna nemá vadit, jelikož jsem nedosáhla 12 týdne…

Dobrý den, není potřeba to řešit, v dalším těhotenství podle aktuálních doporučení byste měla dostat protilátky kolem 28.týdne těhotenství a ev. ještě po porodu podle Rh faktoru dítěte. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Marcela4. 11. 2023

Prosím o dotaz. Mám bolesti v levém podbřišku a dle CT - cystoidní léze. Lékaři dle sona říkají cysta. Jaký je v tom rozdíl? Děkuji za vysvětlení. S pozdravem.

Dobrý den, prakticky žádný, jedná se o různý popis téhož. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Klára3. 11. 2023

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda po konizaci děložního čípku se můžu opět nakazit HPV virem od svého přítele. (Nevím jistě, že ho má. A pokud ano nakazil se o de mě. )

Dobrý den, bohužel si můžete HPV předávat vzájemně. S pozdravem MUDr. T Valentová

Jana1. 11. 2023

Dobrý den, je mi 17 let, mám nepravidelnou menstruaci od 13 let. Poslední roky ji mám třeba jednou za 4 měsíce. Antikoncepci užívat nechci. Je nějaká jiná léčba, nerada bych něco zanedbala. Gynekolog mi řekl, že pokud nechci otěhotnět, zatím by to neřešil. Děkuji.

Dobrý den, určitě by to chtělo podrobnější hromonální vyšetření, záleží potom na výsledcích a podle toho se navrhuje řešení, na korekci cyklu jsou i jiné možnosti než antikoncepce. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Natalie31. 10. 2023

Dobrý den Chtěla bych si zeptat už 25 dni mám zpožděnou menstruaci ale beru antikoncepci už přes 6 měsíců a když jsem si týden zpátky a dnes dělala těhotenským test oba mi vyšli negativní ale mam pocit že mam jak kdyby nafouklé břicho jsem z toho trochu nesvá tak bych potřebovala poradit děkuju

Dobrý den, v první řadě při užívání antikoncepce nemenstruujete, krvácení je pouze z vysazení hormonů v pauze. Pokud užíváte léky jak máte a těhotenský test je negativní, pak je u některých preparátů možné, že krvácení v pauze vymizí. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Lenka20. 10. 2023

Dobrý večer, předělávat samovolny potrat od pondělí krvácím cca 4-5tt mimodelozni na ultrazvuku 2x nebylo vidět nikdo mi nic neřekl jak vše probíhá místo toho mě moje pani doktorka seřvala na chodbě že to je potrat ať přijdu v 10 .. Chci se optat právě na sex kdy se může začít.. mám 3 letou dceru ukázkové tehu měla 3620g s přítelem bychom se rádi snažili hned jak to bude možné znova o další..…

Dobrý den, z této téměř kontinuální věty jsem nepochopila vůbec nic, jestli jste po potratu už, nebo jestli je to mimoděložní, nebo jestli je to zamlklý potrat, takže se ani nedovedu vyjádřit, kdy můžete mít sex. Nicméně od těchto otázek máte svého gynekologa. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Daniela18. 10. 2023

Dobrý den, Mám nálezy na děložním hrdle,HPV typ 16 Mám přednadorovy stav biopsie zatím v pořádku,včera jsem se dozvěděla výsledky.Ale pan doktor navrhuje kontrolu až za 3 měsíce,i když předtím navrhoval konizaci,nebo pro jistotu odebrat celou dělohu .Máme už 1 dítě a druhé neplanujeme s manželem.Nalez už mám podruhé ale ve velkém zhoršení,co by jste mi poradila?

Dobrý den, nevím, jaký máte výsledek cytologie, ale pokud je v pořádku biopsie hrdla, tak samotná pozitivita HPV nemusí indikovat konizaci a už vůbec ne hysterektomii, víc se k tomu vyjádřit nedokážu. Za postup je zodpovědný Váš lékař, zpravidla ale při suspektních nálezech jsou pacientky referovány nejdříve do kolposkopického centra ke kontrole specialistou. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Lucie17. 10. 2023

Dobrý den, jsem ve 13 týdnu těhotenství a čekám dvojčátka. Bohužel jsem kuřák a chtěla bych přestat kouřit, ale bez pomoci mi to bohužel nejde. Mám možnost jít na biorezonanci, která by mi mohla pomoct přestat kouřit bez abstinenčních příznaků. Nemůže to ublížit miminkům? Děkuji

Dobrý den, k této metodě mi není vůbec nic známo, z dostupných materiálů se ale v těhotenství nedoporučuje. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Lenka14. 10. 2023

Dobrý deň,chci že zeptat,keby otehotniem a mám schizofréniu a epilepsiu,išlo by o velmi rizikové tehotenstvo?

Dobrý den, schizofrenie a epilepsie jako samotná onemocnění mohou být spojena s některými komplikacemi v těhotenství ve vyšší míře, dále je potřeba brát v potaz, jakou medikaci užíváte, protože u těchto chorob je potřeba, aby bylo těhotenství plánováno a medikace podle toho upravena. Dále jsou tam rizika vyplývající z Vašeho věku a pak taky samozřejmě nelze odhadnout průběh samotného těhotenství.…

Emilie13. 10. 2023

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Ve 40 . letech jsem měla hysterektomii. Chodím na preventivní prohlídky, ale pokaždé mám silný, zapáchající výtok. Dbám na hygienu. Trvá mi to i celý rok. Bolí mě v podbřišku a někdy mám křeče. Co se týče sexu, neměla jsem ho přes rok. Vůbec mi sex nechybí. Jinak jsem úplně zdravá, co se týče paní doktorky. Děkuji

Dobrý den, na kontroly ke své lékařce tedy chodíte, já Vám bez prohlídky nedokážu říct nic jiného, opravdu to budete muset řešit s ní. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Markéta13. 10. 2023

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaká je cena za interrupci z vlastního rozhodnutí? Děkuji.

Dobrý den, cena interupce do 8.týdne je 4500,-, 8.-12.týden 5000,- S pozdravem MUDr. T. Valentová

Hana12. 10. 2023

Dobrý den,už 6 let nemám menstruaci,poslední dobou mě trápí velké pocení a horko.Hormony užívat nechci.Pomohl by mi Merilin? Děkuji Hana

Dobrý den, Merilin funguje jako fytoestrogen, to znamená, že na hormonální receptory působí s různou vazbou jako estrogen, zkusit to jistě můžete. S pozdravem MUDr. T. Valentová

julie10. 10. 2023

Dobrý den, Beru už asi rok antikoncepci, od té doby mám mwnstruaci pravidelně. Po operaci jsem si injekčně aplikovala clexan. Po dvou týdnech užívání jsem krvacela mimo cyklus, délkou i časem by to sedelo na ovulacni krvácení, avšak nikdy predtim jsem na nej netrpěla. Nyní už si týden injekce nepicham a dnes ve stejnou dobu jak minuly měsíc začalo krvácení mimo cyklus. Muže ovlivnit clexane…

Dobrý den, v první řadě je potřeba si říct, že pokud užíváte antikoncepci, pak nemáte ani menstruaci ani ovulaci, nicméně je možné, že vlivem operace a ev. odchylky v užívání došlo ke krvácení ze spádu hormonů. Doporučuji probrat se svým gynekologem princip fungování antikoncepce a co znamená případné krvácení. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Kristyna9. 10. 2023

Dobrý den, prosím vyšly mi krevní testy na estradiol 35 pmol/l, a byl to asi první den cyklu/menstruace. Hodnota mi připadá velmi nízká, jaké jsou nejnižší hodnoty v období menstruace, dá se na tyto hodnoty v tomto období vůbec spoléhat? Děkuji za odpověď

Dobrý den, nevím, z jakého důvodu se hladiny testovaly, interpretace výsledků je na indikujícím lékaři, navíc každá laboratoř má svoje referenční meze. Obecně jsou ale na začátku menstruace hodnoty estrogenu nízké. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Regina9. 10. 2023

Dobry den jsem po revizi delohy srdicko prestalo byt 10tt,revizi jsem byla pred 4 dny,chtela jsem se zeptat jestli je pravda ze analni styk muzu a nic mi to neudela nebo je to blbost

Dobrý den, je doporučeno vyvarovat se vaginálního styku týden po revizi vzhledem k riziku infekce, ostatní formy styku jsou už na Vás. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Jasnule9. 10. 2023

Dobrý den, již 3 měsíc beru Duphaston na úpravu cyklu, od 20dc do 27dc, měla jsem dlouhé cykly.prvni dva měsíce přišla menstruace do 3 dnů po vysazení prášku, tentokrát už je to 10dnu a menstruace stále nikde, těhotenský test negativní. Jak dlouho mám ještě čekat zda menstruace dorazí? Než začnu řešit s Dr? Předem děkuji za odpověď

Dobrý den, většinou říkáme, že by krvácení mělo přijít do 2 týdnů. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Simca7. 10. 2023

Dobrý den, před 14 dny jsem podstoupila laparoskopiskou operaci endometriozy vaječníků a odebrání vejcovodů... před 4 dny mě začala bolet práva čas podbřišku a jde mi to až do ledvin, jak při chůzi tak při sezení,bolest je to někdy až nesnesitelná, ale žádné problémy s močením ani ničím jiným nemam... Tak bych se chtěla zeptat zda je to běžné po operaci nebo zda to mám řešit... děkuji

Dobrý den, v případě silných bolestí krátce po operaci je vhodné navštívit lékaře, běžné to není. S pozdravem MUDr. T. Valentová

L1. 10. 2023

Dobrý den, v srpnu jsem poslala dotaz na chirurgické oddělení, ale odpověď jsem nedostala, zkouším, prosím, dotaz k Teyle sem. Jsem objednaná na operaci žlučníku, v dokumentech je měsíc před vysadit hormonální antikoncepci. Gynekolog mi doporučil nevysadit, že kroužek Teyla operaci nevadí. Může to tak, prosím, být? Kvůli hormonálnímu "rozhození" se před operací vysazení bojím. Děkuji za odpověď,…

Dobrý den, domnívám se, že vysazovat nutné není. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jana29. 9. 2023

Dobrý den, dne 11.9. (zrovna v ovulaci) se nám stala s manželem nehoda. Použila jsem Postinor. Nyní (27.9.) jsem zjistila těhotenství. Je Postinor hrozbou pro plod? O možnosti mimoděložního těhotenství vím. Děkuji mnohokrát za odpověď.

Dobrý den, pokud těhoteství pokračuje dále, pak to pravděpodobně vliv mít nebude, ale nikdo to stoprocentně zaručit nedokáže, žádné studie na přímý vliv Postinoru na těhotenství samozřejmě nejsou a nebudou. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Soňa25. 9. 2023

Dobrý den, užívám nyní třetí měsíc Deflagyn (podle příbalového letáku se má užívat právě tři měsíce) ale na kontrolu čípku jdu až v listopadu. Mám s Deflagynem ještě pokračovat? Děkuji

Dobrý den, užívejte jak je předepsáno, bez ohledu na kontrolu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

AlfieMul24. 9. 2023

Hello, im writing on behalf of my girlfriend who is essentially disabled at the moment as she does not eat or struggles to sleep due to extreme pain radiating from vagina. She gets extreme cramps and intense pain her pelvic area which goes all the way to her legs so she cannot walk. Her grandmother and mother had endometriosis and she has yet to be diagnosised here in UK because awful referal…

Hello, I really don´t get what you´re asking for - you live in England and want medical care in Czech republic? Or you live here nad don´t have insurance? Anyway, I´m really not sure if refferal times here are different from England. And more - if you make appointment in outpatient ambulance, we probably will take your medical history and make some differential diagnosis, but that´s quite all,…

Mirka23. 9. 2023

Dobrý den, pravděpodobně jsem prodělala zamlklé těhotenství (na kontrolu jdu příští týden). Usuzuji tak, neboť mi HCG kleslo z 10tis. v 7tt na 9,9tis. v cca 8tt. Zároveň mám za sebou ZT z ledna tohoto roku (v cca 4-5tt). S partnerem máme již jedno dítě, a přáli bychom si druhé (usilujeme o něj již více než rok), a těhotenství končí ztrátou. Je možné, ještě úspěšně donosit zdravé dítě, nebo je to…

Dobrý den, to nedokážu říct, je to na domluvě s Vaším lékařem, zda se zahájí podrobné vyšetřování po druhém zamlklém těhotenství, dále záleží na ev. příčině. S pozdravem MUDr. T. Valentová

Jana22. 9. 2023

Dobrý den, Ke gynekologové chodím pravidelně a mám vždy cytologický test- v poradku. Nyní v 35 letech mi doktor odhalil HPV 16. Již 16 let mám stálého partnera. Je možné, ze jsem virus dostala již v mladí, kdy jsem mela více partnerů, ale na cytologii se to neprokázalo? Nebo jsem se musela nakazit aktuálně teď??dekuji

Dobrý den, ano, je pravděpodobné, že jste se nakazila už před nějakou dobou, nebo partner, ale je bohužel známo, že si partneři mohou HPV vzájemně předávat celou dobu vztahu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Petra21. 9. 2023

Dobrý den, před 14 dny jsem ve vaši nemocnici podstoupila konizaci děl. čípku. Chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho budou výsledky z histologie? Děkuji

Dobrý den, za 2-3 týdny od výkonu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Karolína18. 9. 2023

Dobrý den, dnes mám o 6. dní opožděnou menstruaci. Vždy ji mívám v toleranci +- 1 den na termín přesně. Snažíme se o miminko, tak nevím, jestli si můžu dělat naděje. Příznaky jako před MS mám, bolest podbřišku, k tomu navíc slabší bílo průhledný hlenovitý výtok a pocit “mokra” v pochvě. Test zatím negativní. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, máte negativní test, já asi víc než ten test takhle zjistit nedokážu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lala17. 9. 2023

Dobrý den jsem 7 tydnu po kyretazi delohy v 8 tydnu těhotenství (miminko se přestalo vyvíjet). Když jsem byla u me gynekolosky řekla že je vše v pořádku a dala mi vitamíny pro zdraví vývoj miminka kdybych znovu otěhotněla. Dnes je to 7 týden po kyretazi a já stále nedostala menstruaci , s manželem sme už měli pred 19 dny nechraneny pohlavni styk mohu být těhotná? Děkuji za odpověď

Dobrý den, opravdu nevím, jestli jste těhotná, těhotenský test jste si neudělala a já Vás neviděla, opravdu to takto zjistit nedokážu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Michaela16. 9. 2023

Dobrý den, ráda bych se zeptala zda je je možné mít zavedené nitroděložní hormonální tělísko když trpím na migrény s aurou. Migrény man 2x až 3x měsíčně.Dekuji

Dobrý den, ano, je to možné. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Natálie16. 9. 2023

Dobrý den, beru antikoncepci Maitalon už 3 roky. Začala jsem jí brát rok po porodu. Antikoncepce mi vyhovovala, ale poslední 3 měsíce mi je týden před MS opravdu zle (pocity na zvracení, únava, bolest břicha, bolest hlavy, bolesti prsou). Poslední menstruace byla 24.8., trvala necelé 4 dny. Pohlavní styk s ejakulací do pochvy jsme měli 1.9. (5 dní po skončení MS). Žádný jiný styk v měsíci…

Dobrý den, máte negativní test, já asi víc než ten test takhle zjistit nedokážu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Hanka13. 9. 2023

Dobrý den, jsem v 39 letech počtvrté těhotná. První ZT, druhé těhotenství skončilo přirozeným porodem zdravé holčičky v termínu, třetí ZT a nyní jsem ve 14+2. Ve 12+3 jsem byla na screeningu a výsledek je atypický. Hodnoty: CRL 61,8 mm, NT 2,22 mm, Ductus Venosus PI 0,99, 168 úderů/min, nosní kost přítomná, volný beta-hCG 2,465 MoM, PAPP-A 3,504 MoM. Upravená rizika: trizomie 21 - 1 : 2074,…

Dobrý den, nejsem genetik, každopádně genetickou konzultaci doporučuji určitě už vzhledem k věku. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jess12. 9. 2023

Měla jsem 3 roky IUD telisko před 5 měsíci mi ho vytahli a 5 mesicu nemůžu otehotnet .. nevyte proč ? (těhotná jsem bila 2 krat mam 1 syna 4 ročního a to druhé těhotenství jsem bila na potratu)

Dobrý den, to opravdu nevím. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Barbora11. 9. 2023

Dobrý den, byla mi zjištěna Fokální nodulání hyperplazie jater. Můžu si nechat při tomto nálezu zavést Mirenu? Děkuji za odpověď

Dobrý den, ano, můžete. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Nikola9. 9. 2023

Dobrý den, mam skoro 4 týdny po porodu, očistky už skoro nejsou, v pochvě mě to dost svědí jestli je to normální, odcházejí i stehy co mám uvnitř. Umývám se jen vodou. Mohu použít rosalgin výplach nebo radeji navštívit lékaře? Děkuji za odpověď

Dobrý den, Rosalgin určitě pouzít můžete, návštěva gynekologa by měla být dostačující klasicky po šestinedělí. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Denisa3. 9. 2023

Dobrý den, jsem těhotná - 31 týden dnes začínám. Mám čípek 2,8-3cm. Miminko se tlačí hlavičkou dolů. Od 24 týdne beru utrogestan. Nyní mě už dva dny svědí tělo, pořád se škrábu. Může to být alergie na utrrogestan (zavádím do pochvy) ? Brala jsem ho už na začátku těhu, též mě po pár týdnech užívání svědila pokožka. Po vysazení zase vše v normě. Tenkrát my dělali i krevní testy, zda by to…

Dobrý den, nález jsem neviděla, ale z toho, co píšete, si myslím, že se nemusíte obávat a Utrogestan vysaďte, délka hrdla je pro 31.týden normální, navíc po 30.týdnu je délka hrdla velmi individuální a sama o sobě nevypovídá o tom, kdy porodíte. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kristyna31. 8. 2023

Dobry den, jsem 7. tyden po porodu (prvni porod) a stale lehce krvacim (stejna intezita jiz od cca 4. tydne-podobne jako zacatek menstruace). vcera vecer jsem take zjistila ze se mi jakoby vydouva pravdepodobne stena povchvy do vaginalniho otvoru, je to videt jako mekka bulka v posevnim otvoru. Rano to bylo lepsi, jako by to zalezlo, ale vecer se objevilo znovu. Pravdepodobne spojene s namahou za…

Dobrý den, obecně se doporučuje posilování svalů pánevního dna, ale někdy pokles jedné nebo obou poševních stěn po porodu zůstane. Po šestinedělí byste měla jít na kontrolu ke svému gynekologovi, i ke kontrole krvácení. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Petra B.29. 8. 2023

Dobrý den, pár let se již potýkám s inkontinenci při kýchání, poskocích a v poslední době i občas při rychlé chůzi, pokud mám plnější močový měchýř. Nyní mám nepravidelnou menstruaci a klimakterické obtíže a právě moje obtíže zesílí zhruba týden až 10 dní před příchodem menstruace. Chtěla bych to již začít řešit a žít opět plnohodnotný život. Někdy mi stačí jedna klasická vložka, jindy třeba i 3,…

Dobrý den, pokud ke svému gynekologovi normálně docházíte, dá Vám žádanku na urodynamické vyšetření, na které se objednáte na recepci. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Eli29. 8. 2023

Dobrý den, mám za sebou laparoskopicky zákrok odstranění srůstu. Za 14 dni letime do Egypta k moři. Je to moudré? Nebo mám dovolenou zrušit? Děkuji

Dobrý den, je vhodné zajistit si dobré pojištění v případě, že by se tam něco dělo, ale jinak by to vadit nemělo, záleží asi na tom, jak se cítíte. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jana26. 8. 2023

Dobrý den, je mi 51 let a při preventivní prohlídce mi gynekolog doporučil ukončit užívání hormonální antikoncepce (azalie). Při kontrole dělohy UTZ rikal, že nevidí vaječníky a výška sliznice je 4mm a že je vše v pořádku. Jak je možné, že nejsou vidět vaječníky? Tzn. MUDr. nemůže určit jestli jsou tam uloženy ještě nějaká vajíčka a zda přichází menopauza. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, u žen v období menopauzy vaječníky často vidět nejsou pravě proto, že jsou už velmi drobné a pravděpodobně minimálně či vůbec aktivní. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Martina25. 8. 2023

Dobrý den, jsem u konce 34 týdne těhotenství, objevily se hemeroidy (trápily mě občas i před otěhotním) Čeká mě stěr na streptokoka, budou mi dělat vaginální i z ritniho otvoru, ovlivní to výsledek? Stydim se za ně. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, stydět se určitě nemusíte, je to častý problém těhotných, výsledek testu na streptokoka to nijak neovlivní, nemusíte se bát. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Klára25. 8. 2023

Dobrý den, nemám levý vaječník a vejcovod a na pravém mám endocystu 60 mm. Nyní mi vyšel pozitivní těhotenský test. Jaká jsou rizika pro průběh těhotenství a vývoj plodu, když mám endocystu? Nebo nemá na průběh těhotenství vliv? Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den, ložiska endometriozy na průběh těhotenství vli nemají a naopak těhotenství Vám nyní poskytuje částečnou ochranu před vznikem dalších ložisek a ovariální endometrioza se zpravidla nezhoršuje. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Denisa23. 8. 2023

Dobrý den, jsem třetí den po užití Mispregnolu. Mohu na bolest využít algifen? Děkuji předem za opodvěď.

Dobrý den, určitě můžete. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Michell22. 8. 2023

Dobrý den, při styku nám praskl kondom a přítel se do mě udělal. Postinor jsem si vzala hned 1,5 h potom. Teď jsem třetí den po užití Postinoru začala špinit a zároveň jsem měla dostat menstruaci, která se zatím nedostavila. Je možné, že mi Postinor rozhodil cyklus a tak se mi menstruace oddálila/špinění je způsobeno postinorem a těhotná nejsem? Děkuji za odpověď

Dobrý den, ano, to je možné, nicméně každá metoda může selhat, proto je vhodné ověřit s odstupem těhotenským testem. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anonym21. 8. 2023

Dobrý den,chráním se při sexu kondomem(nemám stálého partnera a styk vyjímečně),nyní si nevím rady.Od3.8.do7.8.jsem měla menses,cyklus mám různý(naposled 23dnů)ale i 34,nebo18dnů.Nyní 8.8. a 14.8.byl styk se dvěma kamarády a dnes TTz krve pozitivní.Ovšem 8.8.šlo o anální styk s ejakulací do konečníku,kdy však sperma při vytažení penisu steklo po vagíně a poté se tak stalo i během spánku a při…

Dobrý den, děkuji za detailní popis, přesto nechci analyzovat kdy a s kým jste otěhotněla, takže jen několik faktů - spermie mají životnost až pět dnů, samozřejmě v závislosti na prostředí; k oplodnění stačí pouze jedna spermie; u mužů je možná i tzv.preejakulace, která může obsahovat spermie; otcovství u nenarozeného dítěte lze určit geneticky od 11.týdne těhotenství z krve matky a domnělého…

Nikol19. 8. 2023

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Jednou jsme se s přítelem mazlili jen ve spodním prádle (neudělal se, a já byla a stále jsem panna). A pak mi stáhl kalhotky a začal mě ochutnávat jazykem. Myslím že to bylo v době mých plodných dnů. Neudělal se ani jeden z nás. Mohla bych být těhotná?

Dobrý den, určitě ne. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Týna18. 8. 2023

Dobrý den, mám doma lék Macmiror. Může se brát prosím i jednorázově při pálení v pochvě nebo se musí dobrat celý balení? Děkuji za odpověd.

Dobrý den, Mamiror je širokospektrý přípravek na předpis a tedy doporučení lékaře, určitě se nehodí ho podávat nárazově v případě svědění, na to je celá řada volně prodejných přípravků v lékarně.

Anna-Mariia18. 8. 2023

Dobrý den. Jmenuji se Anna-Mariia jsem Ukrajinka a jsem těhotná. Ještě nedávno jsem byla registrovaná u svého lékaře na Ukrajině a myslela jsem si, že se vrátím k porodu zpět na Ukrajinu. Z osobních důvodů to nemohu udělat. Nyní jsem ve 32. týdnu těhotenství a potřebuji gynekologa, abych mohla absolvovat vyšetření zde v ČR a také zde rodit. Bydlím s manželem v Příbrami. Mohu nějak poradit nebo…

Dobrý den, objednejte se do prenatální poradny a s sebou vezměte výsledky všech vyšetření, co máte k dispozici. Hlavně přijďte s někým, kdo bude rozumět a bude schopen Vám překládat. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Tereza17. 8. 2023

Dobrý den, v případě, že bych měla zájem o zavedení tělíska Mirena, lze toto provést i u Vás, pokud jsem zaregistrována a kam se přesně obrátit? Děkuji za odpověď

Dobrý den, nitroděložní tělísko se zavádí na oddělení gynekologie po objednání na l.4207. Měla byste mít žádanku od svého ošetřujícího lékaře a ideálně čerstvou cytologii. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jana Sitarčíková10. 8. 2023

Dobrý den,chtěla bych se zeptat už 6 den mám opožděnou menstruaci, podle mého okolí jseme prý protivná, náladová ,přecitlivělá,atd...,před 2 dny jsem si dělala těhotenský test a byl negativní (ale když jsem se podívala cca po 20 minutách znova na test, tak tam byla hodně slabá čarka, ale nejsem si jistá)?‍♀️ Moc chci miminko ale od předešlého porodu 2021 jsem měla pořád problémy s menstruací…

Dobrý den, s pokročilejším věkem se pravděpodobnost početí snižuje, nemožné to však není, obzvlášť pokud se cíleně otěhotnět snažíte. Nadváha je velký problém především pro průběh těhotenství a porod, spíše než pro možnost otěhotnění. S pozdravem MUDr. T.Ježková

Anna10. 8. 2023

Dobrý den, mám dotaz ohledně gynekologické vyšetření. Poslední 2 roky je pro mě velmi bolestivé až mi je do pláče. Dřív jsem tyto obtíže neměla. Dokonce jsem si pozadala o vysetreni jednorazovymi pomuckami, ktere by nemely byt bolestivé, ale bylo to jeste horší. Mám zakloněnou dělohu a trpím na menstruační bolesti. Je možné že je to způsobeno tímto?

Dobrý den, nedokážu to takto zhodnodit, příčin může být hodně, pokud se to objevilo až nyní, asi tam něco špatně bude, musíte se ale domluvit se svým ošetřujícím lékařem. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Monika Svobodová2. 8. 2023

Dobrý den přítel by chtěl miminko jsem podvázána jde to ještě děkuji monika

Dobrý den, pokud máte za sebou sterilizaci, pak přirozeně neotěhotníte a v 51 letech už ani s asistovanou reprodukcí. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Emi2. 8. 2023

Dobrý den,beru 2 cyklus clostylbegyt,ovitrelle a gynprodyl na podporu těhotenství,ale teď mám 9dní do očekávané ms a podle všeho mám pms,nikdy jsem na něj netrpěla. Je možné že mi to třeba gynprodyl způsobil? Děkuji

Dobrý den, je to progesteron, tedy můžete mít příznaky stejné jako po standardní ovulaci. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lucie Matysová31. 7. 2023

Dobrý den, od svého gynekologa jsem dostala tel. číslo, kde se mám objednat na OGTT k vám do nemocenice Hořovice, ale vždy, když volám, je linka obsazená. Našla jsem zde dotaz položený před 5 lety, zda je třeba se na tento test objednávat a bylo zde řečeno, že ne, tak se chci zeptat, zda to tak stále je. Děkuji, s pozdravem Matysová.

Dobrý den, na OGTT se objednávat nemusíte, stačí když se žádankou dostavíte do odběrové místnosti, nalačno. Odběry se provádějí od 6 hod 8 hodin, každý den, kromě pondělí. Můžete zaťukat, těhotné berou přednostně. S pozdravem MUDr. J. Ziková

Ilona T.19. 7. 2023

Dobrý večer. Muzu se prosim zeptat jaky preparat mi pro mě byl nejlepší? Mam seboreu ve vlasech,kterou mi zpustil Ha Softinnele, pul roku jsem ji brala,pak mě paní dr. napsala Mistru,tu jsem brala přes rok,žádné zlepšení,přidalo se extremni pocení a přibrala jsem Nyní mi byla predepsana Minisiston, již 3.mesic ji uzivam a spis pociťují zhoršení. Muzete mi prosím poradit. Dekuji

Dobrý den, nemyslím, že byste seborrheu ve vlasech měla ve spojitosti s antikoncepcí, primárně ji ale musí řešit dermatolog, nikoliv gynekolog. Obecně lze ale doporučit antikoncepci s antiandrogenní složkou, ale otázka je, jak je budete celkově tolerovat. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Monika16. 7. 2023

Dobrý den, mám zcela fyziologické nekomplikované těhotenství. Je opravdu nutné mezi 36-40 gt. těhotenskou poradnu absolvovat každý týden? Dojíždění je pro mě poměrně náročné. Děkuji

Dobrý den, nutné není nic, je to jen doporučení a záleží na domluvě s Vaším gynekologem. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Hortenzie16. 7. 2023

Chtela jsem se zeptat nikdy jsem ješte neměla menstruaci a nevim co znamená to že mě bolí v podbřišku a někdy mám nadýmání

Dobrý den, příčin bolestí v podbřišku je mnoho, ale může to znamenat i blížící se menstruaci. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Monika16. 7. 2023

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. V sobotu ráno jsem si aplikovala injekci Ovitrelle a večer jsem si na oslavě dala 5 velkých piv. Nemůže to snížit účinek tohoto léku? Za týden mě čeká KET. Moc děkuji.

Dobrý den, nejspíše ne, ale zpětně už s tím stejně nic dělat nelze. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jana16. 7. 2023

Dobrý den, na stydkém pysku tam kde končí ochlupení se mi udělaly asi 4 malé bílé pupínky, jsou citlivé na dotek, z toho 3 pupínky jsou až u poševního vchodu, při chůzi a pohlavním styku to je velmi nepříjemné. Může se jednat o akné nebo pupínky z horka? Neholím se a partnera mám stálého. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, ano, může to být folikulitida, tedy zánět vlasového váčku, více se k tomu vyjádřit nemohu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anonymka16. 7. 2023

Dobrý den, mám pár dotazů ohledně těhotenství. Jsem aktuálně v 7tt a ráda bych eliminovala možná rizika, která by mohla těhotenství a miminko ohrozit. Ale zároveň nemohu být teď 9 měsíců zavřená doma. 1) Je vhodné očkovat starší dítě (1,5r) MMR vakcínou, když jsem prvním trimestru? Názory jsou na to různé. Případně, kdy je v této situaci nejlepší dítě nechat naočkovat? Syn měl očkování odložené…

Dobrý den, 1) syna nechte naočkovat jakmile to jeho stav dovolí, bez ohledu na Vaše těhotenství, 2) nevím úplně, jak víte, kdo je v kterém dětském kolektivu naočkován a kdo není, obecně není potřeba zvláštních opatření, 3) vyhnout se virovým onemocněním také bezpečně nelze, 4) kojení v těhotenství nijak nevadí, syna odstavovat nemusíte. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Petr11. 7. 2023

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda moje přítelkyně bude moct v srpnu na pět dní odletět k moři do Turecka. Je v 10. týdnu těhotenství a k tomu jí o víkendu byla diagnostikována trombóza. Možná má i Leydenskou mutaci. Ta se bude teprve zjišťovat. Minimálně tři měsíce si musí píchat Fraxiparine Forte 0,6 ml do břicha. Může těhotná a s trombózou vycestovat nebo je to v jejím případě hodně…

Dobrý den, od konce Vaší otázky - koupání v moři i v bazénu možné v těhotenství je. V případě aktivní trombózy a těhotenství je cesta do zahraničí krajně nevhodná. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lenka S6. 7. 2023

Dobrý den, po diagnostice zamlklého těhotenství starého dle UTZ 6-7 tt jsem dostala tablety myspregnol do pochvy. Proběhlo krvácení. Na kontrole mi bylo řečeno, že jsou v děloze ještě rezidua, opět mi byly zavedeny tablety a dostala jsem další dvě na doma, které jsem měla zavést za další tři dny. To jsem udělala dnes a již jsem vubec nekrvácela. Bojím se, jestli v děloze stále něco nezůstalo.…

Dobrý den, neviděla jsem nález a nevím, jaké máte obtíže, někdy se dá počkat pár menstručních cyklů a nález zhodnotit s odstupem, ale pokud budou rezidua přetrvávat i po opakovaném podání tablet i krvácení, pak zbývá jen revize. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lenka5. 7. 2023

Dobrý den, dcera 10 let dostala první menstruaci 8.6 po 3 týden jsme jely na gynekologii,protože menstruace pořád nepřestávala.Pani doktorka předepsala léky provera a estrofen s tím ,že by měla menstruace skončit.Skončila pouze na jeden den a to ještě špinila,dostala ji znovu a hodně silnou .Má ji už šestý den...mám volat za týden na gynekologii kdyby neustala.... nemůže to dceři nějak ublížit ?…

Dobrý den, v první řadě je dobré toto řešit na gynekologii, kde byly léky nasazeny. Pokud menstruace trvá 4 týdny i přes léčbu, je to důvod ke kontrole. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anet3. 7. 2023

Dobrý den, chci se zeptat jestli na gynekologickem odd je nadstandardní pokoj, popr cena. Dekuji.

Dobrý den, ano, na gynekologii jsou nadstandardní pokoje, cena 1000,- za noc. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lucie1. 7. 2023

Dobrý den, jsem po revizi dělohy po zamlklém těhotenství (8tt). Na kontrole po 2 týdnech bylo vše v pořádku. 5 týdnů od zákroku jsem začala slabě krvácet, ale jen asi 1,5 dne a konec. Chci se zeptat, jestli to mám považovat za menstruaci a jestli je to normální. Předtím jsem měla menstruaci v délce 3-4 dny a daleko silnější. Děkuji.

Dobrý den, pravděpodobně je vše v pořádku, krvácení po revizi může být různé. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Saja30. 6. 2023

Dobrý den, dne 31.5. jsem byla na vyndání nitroděložního tělíska levosert. Vyndání bylo poněkud bolestivé, protože vlákna byla krátká a pan doktor měl problém je uchopit, nakonec tělísko vyndal cca 3 dny jsem lehce krvácela, což jsem přičítala vyndání tělíska. Nyní je to měsíc a menstruace nikde, jak dlouho mám čekat zda se dostaví. Děkuji

Dobrý den, je to individuální, zpravidla do půl roku by se to mělo normalizovat. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Simona28. 6. 2023

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak velký je problém, když se nehormonální tělísko vyndá až 2 měsíce po uplynutí 5 let. Při prevenci mi zjistili zánět, dostala jsem k přeléčení Macmirror, ale na vyndání tělíska jdu až za měsíc. Jaká je pravděpodobnost, že zánět je způsobený tím, že mám tělísko po termínu. Děkuji!

Dobrý den, pravděpodobně vůbec žádný vliv to nemá a souvislost se zánětem pochvy je také nepravděpodobná. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Katka27. 6. 2023

Dobrý den, loni jsem podstoupila odstranění vaječníků z vlastní vůle, ráda bych věděla, zda můžu normálně použít noretisteron na oddálení menstruace? Děkuji za odpověď

Dobrý den, pokud Vám byly odstraněny vaječníky, předpokládám, že máte nějakou formu substituční terapie, v tom případě Norethisteron neužívejte. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Andrea23. 6. 2023

Dobrý den Jsem 2 roky po hysterektomii s ponecháním vaječníku. Od té doby jsem přibrala na váze 15 kg a trapi me akne (to i přesto ze jsem dost fyzicky aktivní a snažím se i zdravě stravovat ) . Po návštěvě gynekologa mi bylo řečeno ze hormonální profil mi nemůže být odebrán jelikož se odebírá 2-4 den cyklu ,ale bez menzes nelze určit kde se prave nacházím . Takže nic Můžete mi prosim pomoc …

Dobrý den, samozřejmě že hormonální profil udělat lze, u Vás pochopitelně bez ohledu na cyklus. Musí být zaměřen na spektrum androgenů. Ale vzhledem k popsanému stavu bych začala nejprve u praktického lékaře a poté ev. endokrinologa, možnosti gynekologa nejsou zase tak rozsáhlé, obzvláště pokud je jinak gynekologický nález na vaječnících v normě. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Marcela22. 6. 2023

Hezký den, před 3 lety mi voperovali TOT pásku kvůli inkontinenci. Nyní mi můj gynekolog řekl, že páska (mřížka) je cca ze dvou centimetrů venku a poslal mne na pracoviště, kde mi zákrok provedli. Myslela jsem, že se někde dočtu, jak vyndání probíhá a co následuje, ale žádné informace jsem nenašla - jako by těchto komplikací bylo minimálně. Na urogynekologii jsem objednaná až za 14 dní. Můžete…

Dobrý den, nerozumím úplně, na co se ptáte, pokud je indikováno odstranění pásky, pak se páska odstraní, komplikace spojené s výkonem jsou v podstatě stejné, jako při zavádění - zánět, krvácení, poranění okolních struktur, recidiva inkontinence. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kristýna22. 6. 2023

Dobrý den, v únoru jsem byla na operaci -vyndání žlučníku, od té doby se nedostavila MS, těh. test Negativní, je možné, že se to pozasatavilo kvůli celkové anestezii? stres jsem před operací neměla žádný, ani strach z operace. v dubnu jsem měla týden slabé špinění, od té doby zase nic. Děkuji

Dobrý den, souvislost s operací to mít může, nárazové nepravidelnosti cyklu není potřeba řešit. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lenka20. 6. 2023

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestli je možné,aby mi byl udělán výtěr,i když jsem neměla pohlavni styk. Lenka

Dobrý den, pokud myslíte cytologický stěr z děložního hrdla, tak ten se dělá až po zahájení sexuálního života. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Petra20. 6. 2023

Dobrý den, 4 roky jsem dostávala jako antikoncepci injekci depo provera. Nyní jsem 1,5 roku po poslední injekci a stále bez menstruace. Z odběru krve vyšel nedostatek estrogenu. Můj ošetřující lékař mi navrhuje injekci na vyvolání menstruace a následně doplnění estrogenu léky, aby nedošlo v budoucnu k osteoporóze. Je tato cesta jediná vhodná? Nesrovnalo by se tělo samo? Existuje jiné řešení?…

Dobrý den, mám příliš málo informací k Vašemu stavu a nevím, kolik je Vám let. Obnova cyklu po depotních preparátech může trvat dlouho, pokud vychází nízký estrogen v odběrech, je potřeba vědět ještě hodnoty centrálních regulačních hormonů a to vše ještě zhodnotit v čase. Pokud se jedná o předčasné ovariální selhání/menopauzu, pak se to samo nevyřeší a na místě je substituční léčba. S pozdravem…

Karolína20. 6. 2023

Dobry den,dne 16.6 jsem byla na miniiterupci,byla sem 7+2.Vse bez komplikaci.Akorat sem to nevydrzela a mela pohlavni styk s pritelem s kondomem. Po 2 dnech Mohu s kondomem a nebo nesmim vubec? Dekuju

Dobrý den, po instrumentálním zákroku v dutině děložní se doporučuje alespoň týden bez pohlavního styku, jak s tímto doporučením naložíte, je na Vás. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Aneta20. 6. 2023

Dobrý den, mohu užívat Norethisteron na oddálení menstruace kvůli dovolené u moře (tudíž cca 10 dní), když jsem před 12 lety měla mononukleozu a nyní mám po těhotenstvích křečové žíly? Děkuji

Dobrý den, ano, můžete, ale indikace a kontraindikace musí zhodnotit lékař, který Vám ho předepisuje. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anežka17. 6. 2023

Dobry den. Od přelomu prosince/ledna jsem začala užívat antikoncepci Azalia,hned od ledna jsem přestala mít menzes. Teď 11.6.jsem vzala poslední tabletku platicka a vysadila. Chceme ještě dítě,prosím kdy se tam menzes vrátí? U lindenette jsem kdysi vysadila a do dvou max 5 dnů jsem menzes měla. Kdy případně jít k lékaři? Dekuji moc za odpověď

Dobrý den, obnovení cyklu je individuální, většinou by se do půl roku měl ustálit. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jana15. 6. 2023

Dobrý den, asi 4 dny zpátky se mi objevil bolavý (na dotek) tvrdší otok pravého malého stydkého pysku. Otok je v horní části (u klitorisu) a doktorka vyloučila zánět Bartholiniho žlázy. Druhá strana je klidná. Předtím jsem užívala ATB Augmentin kvuli zubům, to mi způsobilo kvasinkovou infekci, na kterou jsem používala Macmiror (během používání se objevil otok, ale v minulosti jsem s tímto lékem…

Dobrý den, nález jsem neviděla, nedokážu posoudit, v této oblasti se může jednat např. o neškodný aterom. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Alca12. 6. 2023

Dobrý den,chtěla jsem se poradit,mám žlutý výtok a výsledky stěru jsou prý v pořádku. Závěrem diagnóza N761 a streptococcus viridans. Je to ale prý v pořádku.i když výtok trvá dál. Můžete mi prosím poradit co s tím nebo co si na to koupit aby se výtok vyléčil? Je to nepříjemné .Děkuji

Dobrý den, tento typ streptokoka je běžný. Pokud máte obtěžující výtok, tak i přes normální kultivační vyšetření by měla být na místě vaginální léčba, kde je ale k dispozici široké spektrum volně dostupných preparátů i léků na předpis, ale dohodnout se na ni musíte se svým lékařem. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Nikol12. 6. 2023

Dobrý den, včera večer jsem měla s přítelem sex. Hned jsem se šla po sexu vyčůrat v rámci prevence zánětu, na toaletní papíru byl však lehce naruzovely výtok. Dnes ráno žádný výtok nemam, mám však bolesti v podbřišku. Užívám perorální vakcínu Candida albicans. Bojim se, abych neměla nějaký zanet nebo něco vážnějšího. Děkuji za vysvětlení mého problému.

Dobrý den, jedná se pravděpodobně jen o slabé zakrvácení z děložního čípku po styku, nic závažného. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lenka11. 6. 2023

Dobrý den chtěla bych se zeptat jsem 26tt a pokazdem vycurani jde ze mě takový tahavy hlen vůbec nevím co to je dekuji za odpoved

Dobrý den, můžete mít jen hlenový výtok. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lucie10. 6. 2023

Dobrý den, na doporučení své lékařky, bych měla postoupit hysterektomii. Zajímalo by mě, jaká je čekací doba ve Vaší nemocnici a zda si mohu zamluvit nadstandardní pokoj? Děkuji Lucie

Dobrý den, nyní dostanete termín pravděpodobně až na podzim kvůli letním prázdninám, během roku to může být kratší. Při příjmu k výkonu si lze zamluvit nadstandardní pokoj. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kristin10. 6. 2023

Dobrý den. Včera se ke mně dostala informace, že jeden kluk, s nímž jsem měla před 11 lety orální styk, zřejmě prodělal syfilis. Úplně mne to vyzvedlo z míry. Nikdy jsem neměla žádný z příznaků. Teď se děsím, mám 8 let stálého partnera, jiné muže nemám. Mám si dojít na odběr krve u praktika? Děkuji moc za odpověď.

Dobrý den, je nepravděpodobné, že byste infekci získala a proběhla zcela bez příznaků. Pokud chcete mít ale úplnou jistotu, obraťte se na dermatovenerologii. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Martina Stará10. 6. 2023

Dobrý večer, ve vagíně mám baterii do sluchadla, která se nenabíjí.Byla mi vložena jinou osobou. Nevím co s tím.Bojím se jít k lékaři. Tělo ji vyloučí samo?Je totiž dost hluboko.pokus o vyndání mou osobou se nedaří. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, přemýšlím, jestli je údaj o baterii, která se nenabíjí nějak podstatný. Nemění to ale nic na tom, že máte v pochvě cizí těleso, které se rozhodně samo nevyloučí a pokud to Vám vyjmout nejde, musíte navštívit svého gynekologa. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Stabravová9. 6. 2023

Dobrý den, před pár hodinami jsem zvedla velmi těžkou věc a přitom jsem cítila, že mi něco vyteklo z pochvy. Když jsem šla na záchod, našla jsem v kalhotkách světle růžovou, vlhkou hroudu o velikosti kuličky hroznového vína. Trochu mě to vyděsilo, jelikož hrouda nebyla řídká, naopak držela tvar a vůbec nevypadala jako klasický výtok. Proto píšu, abych se ujistila, že se nejedná o žádný závažnější…

Dobrý den, mohlo se jednat o hlen a krev z děložního hrdla, každopádně o vážný stav se nejedná. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Natálie..6. 6. 2023

Dobrý den,chci se zeptat byla jsem na revizi a dostala jsem injekci na protilátky a za půl roku mám jit na kontrolu jestli je to tak jak to mělo proběhnout můžu do toho půl roka znovu zkusit otěhotnět?

Dobrý den, protilátky proti Rh faktoru jsou pouze prevencí, s možností otěhotnět nijak nesouvisí, o těhotenství se můžete pokoušet už týden po revizi. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Tereza5. 6. 2023

Dobrý den, mám bolavou cystu na vaječníku o velikosti cca 6cm, v nemocnici mi dali injekci na vyvolání menstruace, když menstruace nepřijde a cysta nepraskne sama, chtěla jsem se zeptat, zda je možnost jít si domluvit punkci cysty, nebo budu muset na laparoskopii. V nemocnici o punkci nikdo nemluvil, jsou nějaké podmínky či rozměry cysty, se kterými se na punkci nesmí? Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den, punkce se dnes už prakticky nedělá, protože nezískáte materiál na histologii. Většina funkčních cyst zmizí po určitě době sama, jinak se plánuje laparoskopie. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Pavla Rysova31. 5. 2023

Dobrý den mám dotaz dobrala jsem Norethisteron a včera se my dostavila menstruace bolesti nic nemám je my dobře chci se zeptat jak dlouho budu tedy mít Ms po Norethisteron děkuji

Dobrý den, menstruace po Norethisteronu probíhá většinou standardně. S pozdravem MUDr. Ziková Jana

Klaudie Matejkova24. 5. 2023

Dobry den jiz 7 mesic se snazim si dohlefat gynekologa s tim ze mam sveho ale bohužel se s nim neda spojit. Problemem je ze cekame s partnerem miminko momentalne sem zhruba v 29 tyden cca. Za sebou nemam zadnou prohlidku ani vysetreni, po kontaktovani nekolika gynekologii v praze sem byla odbyta s odpovedi ze maji přeplněné kapacity. Takze moje otazka vlastne je jestli je moznost k vam dochazet a…

Dobrý den, je to tedy nestandardní situace, pokud Vám gynekolog nebere telefon, máte za ním dojít osobně a pokud potřebujete sehnat jiného gynekologa, pak se máte obrátit na pojišťovnu, která Vás na někoho, kdo má volnou kapacitu, odkáže. Objednejte se do rizikové poradny do Hořovic - pondělí Dr. Pelikánová, čtvrtek Dr. Ježková.

Ivana23. 5. 2023

Dobrý den, ráda bych se zeptala zda je u vás v nemocnici nějaká možnost - poradna pro ženy se začínající menopauzou. Mám samozřejmě nějaké problémy a to včetně problémů s menstruací. Bohužel můj lékař mi pouze sdělil, že budeme čekat jak to bude dál. Sama úplně nevím co si mohu a nemohu dovolit za případné přípravky vzhledem k endometrióze. Děkuji za odpověď. S pozdravem Ivana.

Dobrý den, žádnou specializovanou poradnu nemáme, poskytujeme stejnou péči jako registrující gynekolog, spíše se obraťte na cetrum pro endometriózu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jana Berkova15. 5. 2023

Hezký den, nedávno se u mne objevila pravděpodobně kvasinková infekce, bohužel jsem nemohla zahájit léčbu v prvopočátku kvůli výletu v horách a později i kvůli menstruaci, mezitím se objevilo pálení, svědění a vyrážka (připomínající opruzeniny). V lékárně jsem dostala Jenamazol, který po skončení menses aplikuji zevně i vnitřně, příznaky ustoupily, ovšem všimla jsem si zvětšených uzlin v třísle.…

Dobrý den, nemyslím si, že oboustranné zvětšení uzlin souvisí s kvasinkovou infekcí, každopádně ale akutní vyšetření potřeba není, naprostá většina oboustranného zvětšení tříselných uzlin vůbec nic neznamená. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Ilooona15. 5. 2023

Dobry den. mam 3 roky zavedene nitrodelozni telisko Mirena a obcas v obdobi menzes jsem 3-4dny spinila nebo nekdy po sexu jsem druhy den rano malicko krvacela nebo spinila. Ale ted posledni rok se mi obsas stane (zatim tak 3-4x za ten rok) ze v obdobi menzes silne krvacim, treba jen 1-2dny ale opravdu jako krvacim, zadne spineni. Styk pred tim nebyl asi 7 dni. Je to normalni? Kamaradce, ktera ma…

Dobrý den, některé ženy s Mirenou krvácejí, některé vůbec, je to individuální a pokud krvácíte standardně 1x měsíčně a při vyšetření bylo vždy vše v pořádku, pak se jedná o normální stav. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Olina14. 5. 2023

Dobrý den, již měsíc mám zavedenou mirenu. Po 3 dnech jsem dostala bakterialní infekci, byla jsem přeléčena dalacinem, po kterém jsem měla ještě kvasiky. Doktor mi napsal nějaký krém. Mimo to, že stále krvácím, což je asi v pořádku, tak mě ale stále trápí zevní pálení až štípáni pochvy. Doktor udělal stěr, ale ten je v pořádku. Je možné, že jsem alergická na hormon, nebo si stále zvykám? Čím to…

Dobrý den, o alergii se nejspíše nejedná, spíše půjde o dysmikrobii po léčbě Dalacinem. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Katy M.13. 5. 2023

Dobrý den, chtěla bych se poradit. Zhruba půl roku mi přetrvávají potíže po sexu. A to buď hned po aktu nebo na druhý den se objeví velice silný vodnatý výtok. Pokud nepoužiji vaginální probiotika na zklidnění doprovází to ještě pocit podráždění uvnitř, který díky probiotikum není tak silný. Rok mám nového partnera. Celou dobu neužívám antikoncepci a pohlavní styk je nechráněný s vyvrcholením…

Dobrý den, nevím, co máte dosud provedeno za vyšetření, jedna věc je nastavení léčby a druhá věc je nastavení preventivních opatření, aby se obtíže neopakovaly, bez vyšetření se k tomu ale stěží mohu vyjádřit. S pozdravem MUDr. T. Ježková

5.6.197912. 5. 2023

Dobrý den, chtěla jsem Vás poprosit o radu. Dne 29.4. mi byl provedet KET dvou blastocyst, které byly dárcovské a 5 dní kultivované. 12. den jsem nevydržela a dělala si těhotenský test, ale byl negativní. Testovat mám až 15.5.23. Beru progesteron 1-1-1 a Estrofen 2-1-2 a spray Lanzeto. Nešpiním a jen mě bolí prsa. Chci se zeptat, zda se mám strachovat, že se KET nepovedl, ikdyž jsem nedostala…

Dobrý den, negativní těhotenský test nemusí být ještě stoprocentní, ale jestli se transfer povedl opravdu posoudit nedokážu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Martina10. 5. 2023

Dobrý den, Rada by jsem se zeptala jsem ve 24t a mam miminko ulozene dle moji lekarky nizko. Nasadila mi klidovy rezim a utrogestan. Cipek drzi, neotviram se. Rada bych se poradila jestli je nutny klidovy rezim protoze nepocituju žadne obtize jen pohyby trosku niz. Dekuju M.

Dobrý den, pokud jste bez obtíží a máte normální délku děložního hrdla (ve 24.týdnu ideálně nad 3cm), pak nevidím absolutně žádný důvod k dodržování klidového režimu a dokonce ani k užívání progesteronu. Klidový režim je obecně v těhotenství velmi sporný, protože riziko předčasného porodu je ovlivněno zcela jinými faktory a nikoliv fyzickou námahou, naopak je klidový režim mnohdy rizikový z…

Tereza10. 5. 2023

Dobrý den, ráda bych se optala. Mám zavedené tělísko Mirena 3 roky. Opakovaně se stává, že krvácím(špiním) mimo cyklus. Po vyšetření UTZ je vše v pořádku. V lékárně jsem zakoupila Ascorutin. Nasadila jsem 1 tbl 3 x denně. Je vhodné Ascorutin užívat dlouhodobě? Případně existuje jiná možnost, jak špinění(krvácení) minimalizovat mimo cyklus. Předem děkuji za vaši odpověď

Dobrý den, Ascorutin dlouhodobě nevadí, obávám se ale, že na krvácení, špinění efekt moc mít nebude. Bylo by potřeba zaměřit se na to, jak často se krvácení mimo děje, jak je vysoká sliznice, jestli je tělísko dobře uložené. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Naty10. 5. 2023

Dobrý den, jsem těhotná v 10tt, a zadařilo se otěhotnět časovanou souloží po 2 letech snažení, po jednom potratu a po jednom biochemickém těhotenství. Okamžitě po pozitivním testu mi muj dr. nasadil Amelgen 400 1-0-1 . Příjde mi to jako velmi silná dávka, všude čtu, že ženy po ivf mají menší dávky progesteronu než já, která otěhotněla přirozeně. Není tak silná dávka víc ke škodě než k užitku?…

Dobrý den, jestli máte negativní těhotenský test, těhotná asi nebudete, ale víc Vám k tomu opravdu říct nedokážu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Katka9. 5. 2023

Dobrý den, jsem v 5tt a dnes jsem se dozvěděla, že mám špatnou cytologii H sil 5. Mám se objednat na biopsii do nemocnice, můj gynekolog mi narovinu rekl, ze kdyz jsem tehotna se spatnou cytologii, ze me tam nechce, at si rozhodnou specialiste, co se mnou..docela me vydesil a znechutil svym pristupem.. ted nevim, co cekat, zda muzu kvuli tomu prijit o miminko.

Dobrý den, vůbec se nemusíte obávat, čípek je potřeba vyšetřit na specializovaném pracovišti, na expertní kolposkopii, kde zhodnotí, zda stačí biopsie, či konizace čípku, dále se postup bude odvíjet od výsledku histologie, ale samozřejmě je prioritou těhotenství zachovat. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Šárka6. 5. 2023

Dobrý den,chci se zeptat v dubnu jsem byla na umělém oplodnění a beru gynprodyl a duphaston ,po 17.dnech jsem si udělala těh.test a ten vyšel negativní a MŠ taky žádná a teď je to 22.den druhý test a taky negativní tak já vlastně nevím ne čem jsem vůbec.

Dobrý den, jestli máte negativní těhotenský test, těhotná asi nebudete, ale víc Vám k tomu opravdu říct nedokážu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Miroslava1. 5. 2023

Dobrý den chtěla jsem se zeptat beru hormonální antikoncepce nelya a docela dost silně krvácím pan doktor říkal že při této antikoncepci bych vůbec neměla krvácet prý budu muset podstoupit hysteroskopii Úplně se mi do toho nechce Myslím si že jsem v přechodu a chtěla bych kdyby to šlo tak nějakou přírodní cestou pokračovat dále ale nevím zda je to možné že to mi prosím poradit děkuji

Dobrý den, ponechám stranou, proč máte v 51letech stále antikoncepci, pokud to ale chcete řešit "přírodní cestou", nejlepší bude vysadit antikoncepci a počkat, co se bude dít. Další postup pak konzultujte se svým lékařem. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Tajný30. 4. 2023

Dobrý den tento týden jsem poprvé dostala menstruaci je možné že nemám žádné křeče není mi špatně ani mě nebolí hlava prostě jak kdybych ji nedostala?

Dobrý den, takto je to zcela v pořádku, každá dívka nemusí mít bolestivou menstruaci, pro Vás je to jedině dobře. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lenka30. 4. 2023

Dobrý den, mám naplánovanou větší operaci.Několik let nosím gelové nehty a slyšela jsem od známé,že nesmí při operaci být.Byla jsem několikrát za poslední 3 roky na kyretáři a nikdy jsem s tím problém neměla.Mohu je mít? Děkuji za odpověď Lenka

Dobrý den, jde pouze o to, jak dobře Vám půjde snímat saturace kyslíkem, tomu někdy gelové nehty mohou bránit, ale je nutné domluvit se podle zvyklostí pracoviště, jak striktně toto požadují, závisí zřejmě i na závažnosti operace, kyretáž je malý výkon, kde to stěžejní být nemusí. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Petra28. 4. 2023

Dobrý den, je možné že by mě sestřička nevzala i když jsem jí řekla že mám hrozný bolesti v podbříšku? Nakonec jsme jely jinam a našli mi zánět dělohy a vaječníku. Co mám dělat? Můžu si jít někam stěžovat? Nechat to být? Děkuji

Dobrý den, na to Vám opravdu nedokážu odpovědět, nevím, kde jste byla, jestli to bylo v ordinační době nebo ve službě, ale obecně akutní záležitosti sestra nevyhodnocuje. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Adéla Jandová24. 4. 2023

Dobrý den, před pár dny jsem byla diagnostikovaná podle stěrů s Ureaplasmou, doktorka mi předepsala azitromycin sandoz 500mg na 9 dní (tři balení) 1x denně. Je to v pořádku a není třeba nějaké pauzy co jsem četla?

Dobrý den, je to poněkud zvláštní režim, ale pokud Vám to takto napsala, tak patrně myslí v kuse, ale nedokážu posoudit záměry jiného lékaře, nejlepší je konzultovat léčbu přímo s ním. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Monika E.23. 4. 2023

Dobrý den, chci se poradit. Druhý den mě při pohybu trápí bolest nad pupíkem, spíš na pravé straně a mám tvrdé břicho, poradíte, co by na to pomohlo (zkoušela jsem hořčík, espumisan, vanu, procházku). Jsem 30 tt. Děkuji.

Dobrý den, rozhodnutí kojit či nekojit je zcela na Vás, nikomu to nyní oznamovat nemusíte, stačí to říct až po porodu, zástava se udělá jednorázovým požitím tabletky. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Pavlina22. 4. 2023

Dobrý den. Včera jsem byla na druhé tabletě (Misoregnol) na umělé přerušení těhotenství. Tudíž dnes je první den od…. Ráda bych se poradila, zda-li mohu v tomto případě pít čaj z kontryhele, který je údajně dobrý na pročištění i po porodu. Moc děkuji.

Dobrý den, čaj z kontryhele patrně ničemu neuškodí. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Simona22. 4. 2023

Dobrý den, již pátý den užívám atb. DoxyHexal a Entizil na zjištění zánětu vaječníků. Vysadila jsem antikoncepci a teď po 4 dnech jsem začala krvácet. Přitom měsíčky jsem měla od 1-8.4, je tedy možné, že krvácení je spojeno s vysazením antikoncepce? Bolesti v podbřišku mám stále, teď jak přišlo krvácení se bolesti zvětšily.

Dobrý den, nerozumím, pokud jste antikoncepci vysadila, pak standardně dochází ke krvácení, obecně krvácení při antikoncepce není menstruace, pouze krvácení ze spádu hormonů, ev. na to mohou mít vliv další věci jako třeba i zánět a užívaná medikace. S pozdravem MUDr. T. Ježková

K20. 4. 2023

Dobrý den, před rokem jsem vysadila antikoncepci. Cca po půl roce se u mě objevil nažloutlý výtok, ale nebyl nijak výrazně žlutý a nic mě nebolelo, nepálilo ani nesvědilo. Momentálně jsou mé výtoky normální. Je možné, že by to způsobily hormony po vysazení antikoncepce? Momentálně se potýkám s informací, že mám blízko k PCOS, jelikož na ultrazvuku byl 1 vaječník podle lékaře jakoby polycystický…

Dobrý den, o pohlavní chorobu se s velkou pravděpodobností nejedná, změna charakteru výtoku je běžná, pokud vše přešlo, víc bych se tím nezabývala. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lucie17. 4. 2023

Dobrý den, poslední menstruace 16.března, ovulace +- 31.3. (podle ovulačních testů). Těhotenské testy pozitivní - stejně výrazné čárky. Nateklá, těžší prsa. Únava. Tlaky jak kdyby mi měla začít menstruace. Ale poslední dny píchání v pravém podbřišku. Dnes utz, doktor nic nenašel. Pouze 3.5 cm tuším cystu na pravém vaječníku (nikdy předtím jsem cystu neměla) a mluvil něco o žlutém tělísku. Chci…

Dobrý den, bolesti můžete mít čistě jen z cysty, k případnému těhotenství se nemůžu vyjádřit, testy mohou být falešně pozitivní, podstatná bude progrese na ultrazvuku a ev. hodnota hCG. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lucie17. 4. 2023

Dobrý den, jsem po konizaci děložního čípku jehlou (laesio colli úterní - cyto Hsil, kolpo. hrdlo s OE) a nedostala jsem žádné doporučení na podporu rekonvalescence. Doporučila byste v prvních dnech užívání betadine čípků a následně cicatridina čípků? Děkuji za odpověď

Dobrý den, užívat je jistě můžete, ale hojení by mělo proběhnout bez problémů i bez těchto čípků. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lenka17. 4. 2023

Dobrý den, prosím vás jak mám řešit problém kdy po první vakcinaci na covid mi už skoro teď dva roky nedošla menstruace .Můj osobní gynekolog doporučil přírodní vestu bylinky aby se mi navrátila ale vůbec nic . Tak by mě zajímalo kolik žen kvůli očkování přišlo o svůj produktivní život.Děkuji předem za vaši odpověď.

Dobrý den, na vyhodnocení, jak očkování proti covidu souvisí s těmito stavy bude potřeba delší čas, zatím jsem k tomuto nic nenašla a souvislost může být náhodná. Víc mě zaráží, že 2 roky od 42 let nemenstruujete a nebyla dle všeho provedena žádná diagnostika a ani léčba, na to bych se zaměřila především. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Tronnerova Miluše17. 4. 2023

Mám vyoperovány celý spodek nemám vaječníky ani dělohu.ale klesá mi močový měchýř dost ho mám dole co stim

Dobrý den, je potřeba nejprve zjistit rozsah poklesu a pak budete nejspíš gynekologem odkázána na specializované pracoviště urogynekologie, které Vám nabídne možnosti chirurgického řešení. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Tereza16. 4. 2023

Dobrý den můžu otěhotnět v době kdy budu užívat léky na posunutí menstruace? Děkuji za odpověď

Dobrý den, otěhotnění to nebrání, takže pokud jiný způsob ochrany nepoužíváte, úplně vyloučeno to není. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Danča16. 4. 2023

Dobrý den, asi měsíc zpátky jsem měla angínu a brala jsem antibiotika. Od té doby se mi dost výrazně zhoršil výtok. Vůbec netůším co s tím dělat, tak jsem se chtěla zeptat jesli na to nemám zkusit nějaké doplňky stravy nebo tak ? Děkuju za odpověď.

Dobrý den, po antibiotické léčbě můžete mít dysmikrobii nebo kvasinkovou infekci, pokud Vám to obtíže nedělá, časem by se to mělo upravit, jinak si můžete zakoupit volně prodejné přípravky po poradě s lékárníkem. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Radka Čechová16. 4. 2023

Po odstranění vaječníku a vejcovodu na levé straně, které proběhlo laparoskopicky se mi pod jizvama udělaly bolestivé srůsty, nevím jak jinak nazvat. Zatvrdnutí, bolestivé. Je to normální?14 dnů po operaci

Dobrý den, nález jsem neviděla, ale pokud už jste byla po operaci na kontrole a nic na Vás neshledali, asi to nebude nic závažného, v místě stehů může být lokální reakce kůže. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Darina14. 4. 2023

Dobrý den, paní doktorko, v říjnu 22 mně po roční kontrole bylo zjištěno zvětšení myomu z 2,2 na 5,6 cm a doporučeno odstranění dělohy, čemuž se bráním, tak jsem nasadila bylinky, řebříček, drmek, všedobr. V lednu jsem byla na kontrole a myom stále stejný 5,6 cm, neměla jsem žádné potíže ale nyní silná bolest v podbříšku, celého spodku, stydké kosti až konečníku, pomohl mně teplý obklad a dostala…

Dobrý den, nedokážu to takto posoudit, někdy může rychlé zvětšení myomu vést k jeho nekróze, ale většinou na to zabírají standardní analgetika typu Ibalgin a další řešení akutně potřeba není. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Helena13. 4. 2023

Dobrý den, mívám silnou menstruaci, beru Gynprodyl 200mg od 20.dne cyklu po 5 dní, byla jsem na hysteroskopii - odstranili mi 2 polypy, v děloze mám myom. Je nějaká léčba nebo možnost, že budu mít menstruaci zase normální?

Dobrý den, to nedokážu posoudit, nevím, jak je velký myom a kde je uložený, navíc vzhledem k věku už můžete mít perimenopauzální příznaky, takže pokud bez léčby normálně nemenstruujete, asi se to výrazně časem nezmění. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Hana12. 4. 2023

Dobrý den, chci se zeptat jíž 2 a půl roku užívám antikoncepci Minerva která mi byla předepsaná skrz silné akné, ale Dr mi ji změnil teď na slabší hormonální antikoncepci. Chci se zeptat, myslíte ze mi to s tělem udělá nějaké velké změny? První pilulku nové Anti. Mám vzít první den menstruace tudíž 29.4 cca.. Minervu jsem brala jinak nebo jsem špatně pochopila lékaře takže momentálně jsem bez…

Dobrý den, vůbec tomu nerozumím, prostě po skončení jedné antikoncepce navazujete standardně s novou antikoncepcí. Jak zareagujete na novou antikoncepci opravdu nedokážu posoudit a navíc ani nevím, co Vám lékař předepsal. Nejlepší je informovat se přímo u lékaře, který Vám antikoncepci napsal. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kristýna11. 4. 2023

Dobrý den. Potřebovala bych vědět názor nějakého odborníka. Provedli mi konizaci a teď mi doktor navrhnul, ať se dám proti tomu očkovat, což v mém věku (29) je drahé, bez příspěvku a není zaručen 100% úspěch. Co byste prosím volili vy na mém místě? Nechci zbytečně hradit peníze za něco, co mi ve výsledku nepomůže. Děkuji moc za radu. Kristýna

Dobrý den, HPV vakcina není terapeutická, to znamená, že změny způsobené infekcí už nevyřeší, ale určitě může snížit riziko reinfekce vysoce rizikovými HPV do budoucna. Záleží na výsledku histologie konizace, ale jste poměrně mladá na první konizaci, to znamená, že byste z vakcinace profitovat mohla. Rozhodnutí je zcela na Vás. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Martina Pšondrová11. 4. 2023

Dobrý den Chci se optat mám podvázáni vaječníků a bude mi 52 let v srpnu .Ale asi rok nemestruuji asi přechod .Moc toužím ještě s partnerem po dítěti Je možné opět rozběhnout měsíčky a pokusit se o umělé oplodnění?

Dobrý den, umělé oplodnění je umožněno ženám do 49 let. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anna11. 4. 2023

Dobrý den, před týdnem jsem byla na miniinterupci v 6+2tt. Vše proběhlo bez komplikací. Před 3 dny dceři 20m začala rýma, mě bolelo v krku na levé mandli (trochu natekla, ale bez povlaku) při polykání. Teploty ano horečky nemáme. Dnes už mě mandle nebolí, ale mám na pohmat bolestivé i nateklé uzliny na krku i za ušima, občas mě bolí i v podpaží. Také mám časté návaly horka, nízký tlak a motání…

Dobrý den, doporučuji Vám se s danými potížemi obrátit primárně na Vašeho praktického lékaře, který provede celkové vyšetření a zhodnocení stavu, a případně Vás ještě odešle na kontrolu na gynekologii. S pozdravem MUDr. D. Olšavová

Veronika8. 4. 2023

Dobry den, Mam takovou otázku, před týdnem jsem spinila neděle - středa. Menstruaci jsem ještě nikdy neměla. Muže to brzy prijit? Dekuji za odpověď

Dobrý den, i to špinění pravděpodobně může být menstruace, dále může být krvácení ale nepravidelné. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Petra6. 4. 2023

Dobrý den. Mám Endometriózu. Nyní jsem na potlačení růstu nových a stávajících ložisek endo dostala antikoncepci Jangee. Byla zvolena nyní tato. Předešlá Janine a Mistra způsobovaly silné otekání nohou a zavodňování, následně i zánět žil. Je tato Jangee vhodna i při endemetrioze aby potlačovala růst a vznik nových ložisek? Děkuji.

Dobrý den, vhodnější by zřejmě byla antikoncepce s dienogestem, pokud ji ale netolerujete, dá se použít jiná, efekt se asi ukáže časem. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Ilona4. 4. 2023

Dobrý den - vyndání tělíska Mirena ve věku 52 versus otěhotnění.Jak je to v tomto období přechu, když další tělísko již nechci.Děkuji

Dobrý den, pravděpodobnost otěhotnění je nízká, ale záleží na průběhu přechodu a jak pravidelně budete krvácet. S pravidelným menstruačním krvácením po vyndání tělíska je jistější použít bariérové metody ochrany. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Pavlína29. 3. 2023

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohu současně užívat antibiotika Furolin a vaginální tablety Macmiror. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, podstatné je spíše důvod, proč užíváte tato antibiotika současně, vadit by to nemělo, ale podstatná je indikace. S pozdravem MUDr. T.Ježková

Kris29. 3. 2023

Dobrý den, jsem v 15tt a kvůli bolesti zad jsem si asi 45 minut nahřívala spodní část zad o velmi horký radiátor. Až později mi došlo, že toto horko mohlo mit vliv i plod. Vím, že plod nemám vystavovat sauně/horké vaně ale toto mi bohužel došlo až pozdě. Mám se obávat nebo zajít na kontrolu? Děkuju K.

Dobrý den, obávat se nemusíte, škodlivé by teoreticky mohlo být ohřátí celého těla po dobu podstatně delší. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Alena27. 3. 2023

Dobrý den, Mám dotaz ohledně krvácení mimo cyklus. Normálně mám pravidelný cyklus, ještě se mi to nestalo, těhotná být nemůžu. Poslední Ms 12.3. týden a teď od 24.3. znovu, sytě červená barva. Žádné léky neberu, jsem zdravá, teď jen bolest v krku a velká únava. Mám to už řešit u Dr? Popřípadě jaké? Děkuji za odpověď

Dobrý den, nepravidelnosti cyklu řeší gynekolog, ale nárazové odchylky, pokud je vyloučeno těhotenství, není potřeba nijak řešit. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Marika Srpova27. 3. 2023

Dobrý chtěla jsem se zeptat jak zjistím ze trpím onemocněním endometriozou,mám trochu domněnky ze by se mě to mohlo tykat.popřípadě jak postupovat.dekuji Srpova marika

Dobrý den, klinické projevy endometriózy jsou poměrně variabilní, nejčastěji zahrnují bolest - při menstruaci, při styku, při stolici. Může mít různé formy, každá se projevuje jinak a každá se diagnostikuje jinak. Základním vyšetřením je podrobný ultrazvuk malé pánve, definitivní potrvzení je obvykle až při operaci. V první řadě se poraďte se svým lékařem. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Sara27. 3. 2023

Dobrý den,od jaké doby se počítám začátek menstruace?Od špinění nebo první krve?

Dobrý den, obvykle i začátek špinění, ale záleží na celkovém průběhu krvácení. Pokud týden špiníte a poté týden krvácíte, bude to nejspíše nepravidelnost menstruačního krvácení. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Bara27. 3. 2023

Dobry den,po zanetu mocovych cest pred mesicem (leceno 3dny pivinormem) me pali okoli mocove trubice,obcas bolest v podbrisku a pocit na curani ale pouze mezi curanim.Kultivace moci negativni . Vytok zadny nemam,spise mi prijde ze mam vag.suchost.Lecila jsem gynimem akut a pak to prestalo.Byla jsem i u gynekologa a ten pry nic nevidel a zadne problemy uz jsem nepocitovala.V utery jsem si vzala…

Dobrý den, takto to nedokážu posoudit, nicméně i stěr na chlamydie může napomoct v diagnostice, záleží to však na Vašem lékaři. S pozdravem MUDr. T.Ježková

Lenka25. 3. 2023

Dobrý den,před 9 dny jsem byla na operaci kde mi odebrali dělohu,vaječníky,vejcovody a dvě uzliny.Mam problémy s vyprazdňováním,střeva mi dávají zabrat Včera jsem začala špinit a při čůráni mé to trošku bolí.Tak jsem si dnes koupila v lékárně blokurimu.Můžu jí začít užívat když si denně píchání clexan?Děkuji předem

Dobrý den, Blokurima s Clexanem nijak nevadí, můžete v klidu užívat obojí. S pozdravem MUDr. T.Ježková

Bára23. 3. 2023

Dobry den, dcera 4 roky ma prilepene male stydké pysky k velkym, ma to od malinka, nase pediatricka vzdy rekla ze jw to ok, tak bych chtela vedet jeste vas nazor, jestli je to ok. Za nas se noc takoveho nwresilo co sim pamatuji. Dekuji Bara

Dobrý den, tyto postranní synechie se opravdu neřeší, dítěti to nijak nevadí a obvykle se oddělí spontánně během růstu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Markéta23. 3. 2023

Dobrý den. Mám na dotek bolestivý klitoris - když jej zmáčknu, cítím tam jakousi tvrdou kuličku (milimetrovou). Jiné obtíže nemám (nic mne nikde nebolí, nekrvácím či nemám žádný výtok. Všimla jsem si jen náhodou). Je to něco, co bych měla řešit? /na gynekologii ještě nechodím, neboť jsem nezapočala sexuální život a jsem bez obtíží/. Děkuji.

Dobrý den, z Vašeho popisu by se mohlo jednat o topořivá tkáň klitorisu, na dotek může být velmi citlivá, nicméně je to normální. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Martina23. 3. 2023

Dobrý den, už skoro dva roky se pokouším otěhotnět, zatím se to nepovedlo. Moje gynekoložka mi žádné vyšetření neprovedla, nasadila mi ale Proveru. Doslechla jsem se, že její užívání při plánování těhotenství je velmi kontroverzní. Užívala jsem jí 3 měsíce od 17. dne vždy 12 dní, teď po třetím užívání velmi krvácím během ovulace. Vždy jsem krvácela, tento měsíc to trvá už pátý den. Může být tato…

Dobrý den, Provera jako gestagenní preparát obvykle problémy nedělá, takže nevím, čím je krvácení způsobeno, ale pokud se snažíte aktivně otěhotnět dva roky, myslím, že by bylo indikováno podrobné vyšetření, nejspíše v centru asistované reprodukce. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Gabriela23. 3. 2023

Dobrý den, před rokem jsem byla na operaci s PCOS, nyní jsem v 7tt těhotenství, samozřejmě díky Pronatalu , otěhotněla jsem po Ovitrelle a nyní beru Duphaston do 12tt. Chci se zeptat.. Hrozně se bojím rodit přirozeně.. moje maminka měla velké problémy, a já jsem navíc chudokrevná (beru Maltofer), měla jsem problém se srážlivostí krve , astma atd.. Chci se tedy zeptat.. Je nějaká šance na císařský…

Dobrý den, císařský řez je operace, ke které by měla být medicínská indikace. Z toho, co jste popsala, to zatím na primární indikaci nevypadá, ale víc bych se zaměřila na to, proč se tak moc vaginálního porodu bojíte. Máte do porodu ještě čas, zkuste zatím psychoterapii, která by Vám mohla pomoci se zvládáním úzkosti z vaginálního porodu. Indikace císařského řezu je zcela na porodníkovi, záleží…

Daniela16. 3. 2023

Dobrý den, je mi 48let, jsem 4 měsíce po hysterektomii pro velký myom. Vše proběhlo v naprostém pořádku, bez obtíží, po 6 týdnech jsem nastoupila do práce. Cca 2 měsíce mě hodně bolí v kříži, v podstatě denně, při pohybu. Jakmile lehnu nebo sednu, bolest ustoupí. Nikdy mě záda nebolela. Cvičím 2x týdně jógu. Mohly by bolesti souviset s odstraněním dělohy? Děkuji moc za odpověď, pěkný den,…

Dobrý den, pokud je gynekologický nález v pořádku, tak nejspíše ne, zvažte rehabilitaci. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anna15. 3. 2023

Dobrý den, zajímal by mne Váš názor na nasazení antikoncepce v 50 letech ke zmírnění příznaků klimakteria. Menstruaci mám zatím pravidelnou, trápí mne návaly zimnic, změny nálad, bolesti nohou, únava. Děkuji.

Dobrý den, pokud trpíte klimakterickým syndromem, je na místě nasazení hormonální substituce, o vhodném přípravku a formě se musíte poradit se svým lékařem. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Petra9. 3. 2023

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o laskavé zodpovězení mého dotazu. Existuje nějaký operační zákrok ať už všeobecně gynekologický nebo zákrok na děložním čípku kde se na stálo nedoporučuje vést intimní život? Děkuji za odpověď

Dobrý den, to pouze u tzv. kolpokleisis, čili zašití pochvy, což styk znemožňuje. Všechny ostatní zákroky se standardním hojení pohlavní styk umožňují. S pozdravem MUDr. T. Ježková

anonym8. 3. 2023

Dobry den, je mi 17 a jsem panna. Chtela jsem se zeptat jestli jako panna mužů požívat vaginální globule?

Dobrý den, určitě můžete bez obav. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Pavla5. 3. 2023

Před 2 roky mi byla odstraněna děloha (předrakovinný nález na děložním čípku - HPV 16, 18,45 a karcinom dělohy) a vaječníky(preventivně). V současnosti opakovaně cítím v oblasti vagíny a poševního pahýlu tupou bodavou bolest - v pohybu i v klidu. Co může být příčinou? Při pravidelných kontrolách je prováděno vyšetření pohledem, pohmatem a UV. Byla-li u ženy zjištěna přítomnost rizikových virů…

Dobrý den, pokud tomu dobře rozumím, měla jste nádor děložního těla, ne hrdla a pouze pozitivitu HPV. Jste po radikální operaci, která tento nález vyřešila. Stěry z pochvy se nedělají, není to nijak opodstatněné z hlediska patofyziologie HPV a vzniku karcinomu (karcinom pochvy je vzácný)a také ekonomicky, pochva se kontroluje pouze kolposkopem. Vyžádat si to jako samoplátce jistě můžete, ale…

Jana4. 3. 2023

Dobry den pred tydnem sem se dozvedela ze mam hpv pozitivni.minimalne 14 dni mam problem udrzet stolici,.je moznost abych mela rakovinu?v rodine jí mame bohuzel je moznost abych si nechala odebrat vajecniky a delohu deti neplanuji uz mam 2 .dekuji za odpoved

Dobrý den, HPV pozitivita neznamená automaticky rakovinu, je to pouze rizikový faktor, v 35 letech máte vyšší riziko, že se u Vás vyvinou přednádorové změny než žena, která je HPV negativní. Problém s udržením stolice je někde zcela jinde a s HPV nesouvisí. O případné hysterektomii se poraďte se svým lékařem, musíte k tomu mít zdravotní důvod, což HPV pozitivita sama o sobě není. S pozdravem MUDr…

Světlana Svatá25. 2. 2023

Dobrý den,, poslední tři roky při každé prohlídce nalezena cysta malá do 3 cm různě na střídačku v právo nebo v levo HA beru krom jednoho těhotenství 25 let co změnit aby se cysty nedělali teď po posledním nálezu mám bolesti

Dobrý den, útvar o průměru do 3cm nenazýváme cystou, dosud Vám to žádné problémy nedělalo, otázka je, zda teď bolesti souvisí s nálezem, každopádně doporučuji nález nijak neřešit. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kristýna25. 2. 2023

Dobrý den, jsem těhotná a z krve mi gynekoložka zjistila, že mám málo vitaminu D (prý mám hodnotu 50). Řekla mi, ať si koupím vitamin D, ale neřekla, jak silný a v lékárně mi dali 1000IU. Beru denně 1 tabletu již od 7. Týdne těhotenství, a nyní jsem v 19. Týdnu. Stačí toto množství? Má gynekoložka mi řekla, že ,,by to mělo stačit,, , což mně moc nepřesvědčilo. Jaký názor na to máte vy? Děkuji za…

Dobrý den, obvykle se doporučuje v těhotenství kolem 600IU vit. D denně, takže tato denní dávka Vám stačí. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Miluše21. 2. 2023

Dobrý den, mám pupeční kýlu s neprůchodností a bez gangrény. Protože jsem ve 21. TT, kýla pobolívá a zvětšuje se. Lze s touto kýlou porodit normálně ? Děkuji Milča

Dobrý den, záleží na vyjádření chirurga, ale u naprosté většiny nekomplikovaných kýl je možný vaginální porod. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jana19. 2. 2023

Dobrý den, jsem ve 30tt těhotenství. Před 3 dny jsem byla v nemocnici k vůli bolesti na hrudi a bušení srdce. Bylo mi uděláno CT plicnice k vůli plicní embolii. Na miminko to prý nemělo žádný vliv. Tak jsem vyšetření podstoupila. Přesto se Vas chci zeptat zda jsem raději vyšetření neměla odmítnout? A zda jsem neublížila miminku? A nebude to mít pro něj nějaké následky? Předem moc dekuji

Dobrý den, před takovým vyšetřením se musí zvážit přínos a rizika, v případě podezření na embolii plicnice to jistě mělo větší přínos. Vyšetřovaná oblast se dítěte netýká, to se dá navíc odstínit a ve 30.týdnu těhotenství jsou už všechny orgánové systémy založené, takže se obávat nemusíte. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Katerina15. 2. 2023

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli jsou mykózy v těhotenství přímo nebezpečné pro miminko. Jsem v 18 tt a na doporučení gynekologa jsem užívala Gynimun rapid, ale po dobrání léku se mykoza opět vrátila. Trpěla jsem tím i mnoho let před otěhotněním a i přes různorodou léčbu se mi vždy vrátila. Děkuji.

Dobrý den, pro plod to nijak ohrožující není, může být větší náchylnost ke vzniku porodního poranění. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Alena Nováková14. 2. 2023

Dobrý den, dlouhodobě trpím na nízkou sliznici, 4 mm, výjimečně 7 mm. Lékař mi nasadil Tamoxifen. Máte s tím prosím nějakou zkušenost? Děkuji moc

Dobrý den, bohužel nevím, co znamená trpět na nízkou sliznici, řešení závisí na tom, jaké máte obtíže, ale pokud pravidelně menstruujete, pak není nutné to řešit. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anna14. 2. 2023

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Když mám podezření na nějaký gynekologicky problém, zda se mám objednat na normální gynekologickou prohlídku či na nějakou akutnější a zmínit to při objednávání. Dekuji za odpověď.

Dobrý den, pokud to není akutní a nevyžaduje to okamžité vyšetření, pak se objednáte standardně. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Elena13. 2. 2023

Dobrý den Jsem 34 dní po umělem přerušení těhoteství . S partnerem sme minulý týden měli chránění pohlavní styk. Dnes jsem si dělala test a měla jsem tam dvě čárky, i když jednu nebolo skoro vůbec viďět, jenom když jsem naklonila test do určitého uhlu a světla Myslíte že to může být zůstatkové Hcg?

Dobrý den, pravděpodobně ano, tím spíše, že jste měli chráněný styk. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Andy13. 2. 2023

Dobrý den, již mám 8 dní opožděnou menstruaci, bolí mě v podbříšku skoro jako při ní, ale krvácení stále nikde. Těhotenský test opakovaně negativní. Je potřeba hned volat lékařce, nebo mám ještě počkat? Po jaké době případně lékařku zkontaktovat Moc Vám děkuji.

Dobrý den, pokud je negativní těhotenský test a jiné obtíže nemáte, pak lze počkat až měsíc. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Val13. 2. 2023

Dobrý večer, je mi 48 let a mám třetí Mirenu. Letos se bude vytahovat. Co mě čeká po vytahnuti po tak dlouhé době. Slyšela jsem, že můžu silně krvácet a zkončit na škrabce. A ještě, do kolika let může být tělísko?

Dobrý den, záleží, jak dlouho Mirenu máte, uvolňuje pouze gestagen lokálně, což se v období perimenopauzy hodí, takže s klidem se dá zavést Mirena další. Jak budete reagovat po extrakci Mireny je velmi individuální, někdo začne ještě pravidelně krvácet, někdo nekrvácí vůbec a někdo může mít masivní krvácení s nutností kyretáže. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Týna10. 2. 2023

Dobrý den, přelom listopad/prosinec 2022 jsem po 6 letech vysazovala antikoncepci Bonadea. Menstruace se dostavila hned tak jak měla, ale trápí mě od té doby každý měsíc velmi bolestivá, až křečovitě bolestivá ovulace. Je možné, že se to někdy srovná? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, možná je to standardní průběh ovulace, na který jste nebyla po dobu užívání antikoncepce zvyklá, možná je tam ale jiný problém, poraďte se se svým lékařem. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Karla10. 2. 2023

Posledni 2, 3 cykly i 20 dni z mesice krvacim, jasna krev, tak 2, 3 intimky za den, odchazi ze me i kusy tkane. Problemy s krvacenim mimo cyklus mam cca rok, ale ne takoveto intentzity, ted se to hodne zhorsilo. Obcas pocituji neprijemnou bolest prsou. Mam 3. rok nehormonalni telisko. Stery byly ok. Gynekolog nevidi duvod delat odbery ty testy, ze bud je to malo estrogenu nebo mi vadi telisko.…

Dobrý den, nepíšete, jak dlouho máte tělísko a jaký typ, nález jsem neviděla, proto se k tomu nemůžu více vyjádřit. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Majda10. 2. 2023

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda je normální, že po 4. výměně Mireny již 3 týdny krvácím s 2 denní přestávkou. Po 3 předchozích zavedeních jsem to takto neměla. Mirena prý dobře sedí, dle ultrazvuku, a musím vydržet. Předtím jsem nekrvácela téměř vůbec. Ani menstruaci jsem neměla, jen jsem 1-2 dny špinila. Předem děkuji.

Dobrý den, nepravidelné krvácení a špinění může po zavedení Mireny trvat i pár měsíců. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jana Frodlova8. 2. 2023

Dobrý den, 27.2.23 jdu na gynekologickou operaci a teď užívám antibiotika na angínu. Doberu je 14.2. nebude to vadit? Děkuji Frodlová

Dobrý den, antibiotika jako taková nevadí, ale měla byste být bezpečně zdráva s minimálně týdenním odstupem od nemoci. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Barbora7. 2. 2023

Dobrý den, je mi 18 let a jsem panna. Byla jsem na gynekologicke prohlídce a paní doktorka mě vyšetřila vaginalnim ultrazvukem. Může to udělat?

Dobrý den, toto nemůžu posoudit, někdy je hymenální prstenec natolik pružný, že ani vyšetření vaginální sondou nevadí, ale vždy záleží na individuálních okolnostech a na domluvě s pacientkou. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Veronika6. 2. 2023

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat. Zjistila jsem, že jsem těhotná. Ve středu mám jít na extrakcí moudráku, ale mám tam i zánět. Byl mi předepsaný Dalacin C a pak na bolest algifenove kapky. Má otazka zní,zda to mužů užívat v 1.trimestru. Nerada bych aby se něco stalo. Děkuji moc za odpověď

Dobrý den, Algifen nevadí, ale zrovna Dalacin-C by se v prvním trimestru užívat neměl, dá se nahradit jinými antibiotiky. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Magda Demeterová6. 2. 2023

Dobrý den, jsem v 15. týdnu těhotenství a má gynekoložka mi řekla, že bych se měla objednat na vyšetření na internu (nejspíše na změření ekg? a něčeho dalšího). Lze toto vyšetření provést i u Vás v nemocnici? Děkuji, Mgr. Magda Demeterová

Dobrý den, pokud nejste chronicky nemocná a na interně nejste sledována, pak stačí vyšetření Vaším praktickým lékařem, který do průkazky napíše anamnézu, základní vyšetření a popis EKG. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Šárka5. 2. 2023

Dobrý den před 2 měsíci sem se na gynekologii dozvěděla ze mám hpv virus. Jak dlouho bych neměla s přítelem spát? Pritel má z toho strach ze mu zdravotně ublizim

Dobrý den, HPV jsou sexuálně přenosné, pokud jste dosud s partnerem žili sexuálně, pak to nejspíše máte vzájemně a není to důvod k sexuální abstinenci. Nepíšete, kolik je Vám let, ale do 30 let je přítomnost HPV velmi vysoká u obou pohlaví, a je dost možné, že pozitivní byl primárně partner, tudíž se teď opravdu obávat nemusí. Pro podrobnější informace Vám oběma doporučuji přečíst: https://www…

Michaela2. 2. 2023

Dobrý den, na infekci horních dýchacích cest jsem dostala antibiotika Klacid. Dnes jsem si dělala těhotenský test a vyšel pozitivní. Mohou antibiotika případné těhotenství ohrozit?

Dobrý den, vhodnější by bylo antibiotika se zjištěním těhotenství přestat užívat, pokud těhotenství dále pokračuje bez problému, žádný vliv na vývoj plodu by to mít nemělo, ale v některých studiích je popsáno vyšší riziko potratu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jitka27. 1. 2023

Dobrý den, trápí mě nejistota. Před 6ti týdny jsem byla na potratu a po mesici jsem měla s přítelem nechraneny sex, ms ještě nedošla a test vyšel negativní 15.1. Došlo k pohlavním vstupu, dnes je to 12 den. Chci se zeptat pokud si dám tělísko, zabránim tím možného otěhotnění? Děkuji

Dobrý den, ano, inzerce nitroděložního tělíska může fungovat i jako pohotovostní "antikoncepce", bohužel ve Vašem případě už bude nejspíše pozdě. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Veronika27. 1. 2023

Dobrý den,chtěla bych se vás zeptat.Byla jsem na preventivní prohlídce a p.doktorja tam viděla dutinku.Test z krve negativní.Prý to může být hlen.Cítím se dobře.Můžu být přesto těhotná nebo ne?Mám si zkusit udělat test?Děkuji za odpověď Veronika

Dobrý den, pokud máte negativní hCG z krve, těhotná nejste. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Martina25. 1. 2023

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jsem 9tt těhotná a mám bolesti zad jako když jsem dostávala ms...Je to normální? Nejvic to bolí když chodím teď mě to bolí i v sedě...děkuji hezky den Martina

Dobrý den, takto nepoznám, jestli je to normální, musíte se poradit se svým lékařem, aby vyloučil primárně těhotenské komplikace. S pozdravem MUDr. T Ježková

Zuzka24. 1. 2023

Dobrý deň chcela by som sa opýtať v 8+5tt som bola na ultrazvuku a bol iba prázdniny gestacny vak. Zistil aj prítomnosť myomu. Zobrali mi krv vten deň aj na druhy na hcg. Stúplo iba o 200 čiže len trosku.

Dobrý den, bohužel z Vašeho dotazu jsem nepochopila, na co se chcete zeptat. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kateřina Ondryskova22. 1. 2023

Dobrý Den měla bych menší dotaz v roce 2004 me bylo diagnostikované. 21 ,gen chtěla bych s partnerem ještě jedno dítě...v roce 2022 jsem podstoupila úkonceni těhotenství kvůli genetické bohužel dítě mělo srdeční vadu.Chtela jsem se zeptat jestli můžu mýt zdravé dítě.nicmene jsem porodila v roce,2016 zdravého chlapečka....

Dobrý den, nepochopila jsem, co jste měla diagnostikované, předpokládám ale, že po těhotenství s genetickou vadou jste byla vyšetřena genetikem, který Vám řekl, jaké je riziko opakování. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Tina20. 1. 2023

Dobrý den,mam nepravidelný cyklus, posl. menstruaci jsem měla 19.12,teď jsem 33 den cyklu,tehu test negat, HCG 6,20..můžu být tehotna,?dekuji

Dobrý den, podstatná bude dynamika hCG, jestli poroste, pak těhotná jste. S pozdravem MUDr. T. Ježková

lucie19. 1. 2023

Dobrý den, byla mi diagnostikována PID a dilatovaná tuba, v.s. sactosalpinx vlevo. Po léčbě ATB sactosalpinx již není na TVS vidět, ale k levému ovariuu 34x19 norm. vzhledu kraniálně přiléhá prokrvácená struktura - v.s. levá tuba. Po menstruaci jdu do laparoskopické poradny. Mám bolesti v zádech v podbřišku a vlevo, časté nucení na močení, pociťuji vodnatý výtok, jsem velice unavená. Mohlo by se…

Dobrý den, karcinom tuby je málo pravděpodobný, to spíš budou příznaky pánevního zánětu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Katka17. 1. 2023

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, od kdy mohu mazat jizvu po císařském řezu? V sobotu budu měsíc po zákroku, stehy jsem mela vstřebatelné, ale mám jizvu stále samý strup. Předem Vám děkuji za odpověď.

Dobrý den, jizvu už mazat můžete, obzvláště proto, abyste strhla všechny strupy. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Aneta14. 1. 2023

Dobrý den,jsem po operaci endomitrolozy 3 měsice,po operaci mi začali natíkat obě nohy,obvodní lékař si neví rady,tak jsem se chtěla zeptat prosím jestli můžou natíkat po té operaci?,ale už je to tři měsíce a jsem zoufalá že jsou pořád oteklé.Vyzkoušela jsem už snad vše Lioton,DioMax,Forfeminu....a další léky na otoky. Na Interní vyšetření mám vše v pořádku,cevní vyšetřeni také. Děkuji

Dobrý den, nemyslím si, že by otoky nohou souvisely s operací. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jana13. 1. 2023

Mé dceři je 15 a už 40 dní nedostala MS, celkem hodně cvici a přibrala na vaze. Máme s tím něco dělat?

Dobrý den, zatím by se měla zaměřit na vyrovnání energetického příjmu a výdeje, jinak na kontrolu na dětskou gynekologii byste se měli objednat pokud vynechání menstruace přesáhne 3 měsíce. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Barbora M.13. 1. 2023

Dobrý den, moje paní doktorka z gynekologie mi chtěla zavést nitroděložní tělísko, ale nepovedlo se jí to. Mám se objednat k zavedení do nemocnice. Je možné se u vás na to objednat? Mockrát děkuji za odpověď Barbora Mihulová

Dobrý den, na zavedení tělíska se objednat můžete ve všední dny na l.4207. Tělísko ale zavádíme standardně a stejně jako Vaše lékařka, nevím, jaký byl důvod toho, proč jí to nešlo a jestli nám se to podaří. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Katka10. 1. 2023

Dobrý den chci se zeptat jestli jde zvolit císařský řez i když nejsou komplikace v těhotenství děkuji

Dobrý den, pokud se bavíme o císařském řezu na přání, pak toto možné není, ale vždy je dobré zjistit, proč tento způsob rodička vlastně preferuje a jestli tam přeci jen objektivní důvod není. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Terez8. 1. 2023

Dobrý den. Jsem 3týdny po revizi dělohy v 7+6 zt. Vše proběhlo úplně v pořádku pár dní jsem lehce špinila a jinak vůbec nic. Po pár dnech už jsem chtěla normálně fungovat, cvičit, pracovat, cítila jsem se úplně dobře, ale raději jsem čekala na kontrolu u své doktorky. U doktorky jsem byla před 5 dny a říkala že je vše ok už se rozjel i levý vaječník a můžu cvičit a vrátit se do života. Říkala se…

Dobrý den, já myslím, že se vůbec nic nestalo, Váš stav akutní nevypadá. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Mirka6. 1. 2023

Dobrý den, jsem těhotná 10+5 a začala jsem dnes trochu krvácet. Rada bych se zeptala, kam mohu přijet na kontrolu, když moje lékařka má už po zavírací dobre? Děkuji za info. S pozdravem MN

Dobrý den, v akutních případech musíte vyhledat pohotovost. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Eva5. 1. 2023

Dobrý den, mám dotaz MS jsem dostala 27.12.22 měla jsem ji do 30.12.22 cyklus mám 28 max někdy dostanu o 2 dny dříve MS.. Můj dotaz zní 31.12.22 8:30 ráno den po MS jsem měla sex hned v pondělí 2.1.23 7:40 ráno jsem užila tabletku po sexu egianti cca 47 hodin.. Jelikož sex nebyl s partnerem.. a teď ten důvod mě otázky.. Máme problémy otěhotnět a byly jsme 3.1.23 objednání do centra na pomoc s…

Dobrý den, na ultrazvuku ani běžným rozborem krve nezjistí, že jste požila tabletu po styku. Ale pokud i přes tabletku přesto otěhotníte, pak to časem zjistí a datace těhotenství může dát přibližný termín početí, ale víc nic. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Hanka5. 1. 2023

Dobrý den je nutné opakující se hysteroskopické vyšetřeni s časovým odstupem(8měsíců) když předešlé bylo hist.v pořádku,.polyp byl polypem,..a ted nyní UTZ čistý bez nálezu,dokonce endometrium jen do 3mm(mám horm.tělísko)děkuji.Hanka

Dobrý den, neznám další okolnosti, ale domnívám se, že opakovat hysteroskopii za těchto podmínek nutné není. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Andrea5. 1. 2023

Dobrý den, prosím Vás, asi dva měsíce pravidelně užívám Drmek obecný forte kvůli nepravidelné menstruaci, v listopadu jsem neplánovaně otěhotněla a do konce prosince ještě Drmek užívala, prosím Vás je to pro plod nebezpečné. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, drmek by v těhotenství způsobovat nic neměl, pokud se plod vyvíjí dále, není nutné se obávat. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anna1. 1. 2023

Dobrý den kolik stojí uvas interupce děkuji za odpověď

Dobrý den, ceník naleznete na stránkách nemocnice, interrupce do 8.týdne 4 500,- a do 12.týdne 5 000,- S pozdravem MUDr. T. Ježková

Nikola24. 12. 2022

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda je možné společně s Nuvaring kroužkem použít i Pharmatex globule? Poškodí globule nějakým způsobem kroužek? Předem děkuji ta odpověď

Dobrý den, současné použití spermicidů při Nuvaringu by na jeho účinnost nemělo mít žádný vliv. Ale pokud používáte Nuvaring tak, jak se má, jeví se mi použití spermicidů navíc jako zbytečné. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Tomas24. 12. 2022

Dobry den partnerka je dle tehotenskeho testu těhotná… ale děti teď nechceme. Chce podstoupit interrpunkci ale nevíme zda má nejprve navštívit svého gynekologa a nebo jít rovnou na vaše oddělení. Jde nám o to aby jsme to stačili pokud možno co nejdříve kvůli tomu aby to šlo udělat podáním tablet…

Dobrý den, pokud má partnerka zájem o interrupci, pak musí vždy nejprve navštívit svého gynekologa, který ji jednak vyšetří, ale hlavně sepíše žádost a poté se teprve objedná do preferovaného zařízení. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Tereza Zavada21. 12. 2022

Dobrý den chtěla bych se zeptat mám jít příští týden na těhotensky ultrazvuk jsem ve 12 týdnu je to ten velký ultrazvuk a zajímalo by mě jestli je přes břicho a jestli budu něco platit. Může být u ultrazvuku přítomen manžel? Děkuji za odpověď Tereza Zavada

Dobrý den, obvykle se dělá přes břicho, pokud je to obtížné, může se využít i vaginální přístup. Tento screeningový ultrazvuk zatím zpoplatněn není. Doprovody v současné epidemiologické situaci vhodné nejsou. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lucie21. 12. 2022

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat 28.11 jsem byla na revisi dělohy 7+5 byl pouze prázdný gestační váček. 1.12. jsem byla znovu na vyčištění dělohy ve které se udělal hematom. Po té jsem asi 10 lehce špinila. Pak už bez špinění Včera jsem začala špinit hnědým výtokem. Trochu se pobolívá na levé straně v podbřišku. Myslíte že je to v pořádku? Nebo se mám zase obávat nějakého problému? Děkuji

Dobrý den, může to být zcela v pořádku, ale taky nemusí, jistě jste domluvená na kontrole po zákroku u svého gynekologa, kde se to dozvíte. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Remča20. 12. 2022

Dobrý den. Chci se zeptat jake mate a timto zkusenosti. Před 14 dny nám s mužem selhala ochrana a tak jsem si vzala Postinor. Stihla jsem jej vzít do 12h a následně po 12 h druhou tabletu. Dnes jsem si dělala 3 (tedy po 14 dnech od) testy a je tam na všech i slabá druhá čárka. Vubec jsem s tim nepocitala nebot me boli zada jako vždy pri nástupu MS. Menstruaci nemám pravidelnou od porodu, dlouho…

Dobrý den, ještě to nemusí nic znamenat, slabě pozitivní test, byť opakovaně, nemusí znamenat těhotenství. Počkejte zhruba 2 týdny, pak test zopakujte a potom teprve navštivte svého lékaře. Ale ani pilulka po styku nemusí být stoprocentní, takže bohužel i těhotenství je možné. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Markéta16. 12. 2022

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ve středu 14.12 jsem podstoupila laparoskopii s tím, že jsem měla zánět a měla jsem na levém vaječníků nějaký útvar. Nevědělo se zdá mi nevezmou levý vaječník nebo vejcovod. Naštěstí se tak nastalo vaječníky i vejcovody prý jsou úplně v pořádku a tím pádem nebylo nic potřeba vytahovat, ale pan doktor mi řekl že mi dělal testy na chlamydie (pokuď jsem to dobře…

Dobrý den, chlamydie mohou stát za pánevními záněty a srůsty v břišní dutině, je to chronická infekce, která se takto může projevit po dlouhé době. Léčí se antibiotiky. Jakým způsobem se dozvíte výsledky bohužel netuším, musíte se domluvit na pracovišti, kde výkon prováděli. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anna14. 12. 2022

Ahoj. Jsem cizinec bez legálního pobytu v ČR. Chci jít na potrat, může to udělat nemocnice??? Děkuji

Dobrý den, pokud jste tu nelegálně, potrat Vám nikde provést nemohou. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Simona O.13. 12. 2022

Dobrý den, mám na pravém vaječníku 28mm cystu, která se nezvětšuje a nepřekáží. Z důvodu možného bucousího IVF se na středisku rozhodli o snahu se jí zbavit. Předepsaný mám Norethisteron Zentiva (5mg TBL bon 45) mám začít brát 1 DPO a to 10 dní. Moje otázka zní. Mám v tomto cyklu přerušit snažení o oplodnění a nebo by v případě pokračovaní a oplodnění, neměl v důsledku braní tohto léku nastat…

Dobrý den, i v případě těhotenství by Norethisteron neměl být problém. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Mona10. 12. 2022

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jsem tomu nevěnovala pozornost jsem dva roky po odraneni dělohy, kontrola pravidelně a teď mi dr na obrazovce ultrazvuku naměřil něco a dal do do levé straně. Nic neříkal že je vše jak má být. Zajímá mě co měřil. Nenapadlo mě prostě co měřil.

Dobrý den, pokud Vám nechali vaječníky, tak asi měřil vaječník, ale jinak opravdu nevím a nejlepší bude zeptat se přímo toho lékaře. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Petra28. 11. 2022

Dobrý den jsem po sterilizaci při 3 císařském řezu a chtěla bych miminko provadite zpruchodneni vejcovodu a kolik zákrok stojí?jaká je šance na prirozene otehotneni

Dobrý den, tento zákrok neprovádíme. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Martina23. 11. 2022

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda děláte Ambulantní hysteroskopii (+ odstranění polypu v hrdle - Polypus cerv. uteri cca 10x5 mm) bez celkové anestezie? Mám žádanku od své gynekoložky, ale bohužel žádný kontakt. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, ambulantní hysteroskopie neděláme, to Vás bohužel měla informovat Vaše gynekoložka, kam si máte zajít na tento zákrok. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Petra18. 11. 2022

Dobrý den chtěla jsem se zeptat co znamena když, se na těhotenský testu udělají 2 čárky 1 teda slabší (duch) a pak na 2 testu nic děkuji

Dobrý den, u těhotenského testu je možná jak falešná pozitivita tak falešná negativita. Pokud více testů vychází negativně, nejspíš těhotná nejste. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Klára18. 11. 2022

Dobrý den, chci se zeptat cysty na vaječnících před 1,5rokem jsem na 3 roky ztratila menzes úplně,nyní 1,5 tak nějak funguje nyní poslední menzes před 48 dny , před 10 dny píchnuta vyvolávací injekce bez efektu pouze bolest břicha a prsou. Můj gynekolog má dovolenou. Prosím o radu. P.s velmi silný pms syndrom

Dobrý den, pokud nebyl efekt injekce, patrně nemáte dostatečnou hladinu estrogenizace, ale nález jsem neviděla. Akutní obtíže nemáte, takže to jistě vydrží po návratu gynekologa z dovolené. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Julie18. 11. 2022

dobrý den, užívám antikoncepci leverette půl roku a 13.11 jsem dostala krvácení z vysazení, které bylo krátké a slabé. První dva dny jsem měla normální krev, ale stačily mi na den pouze 2 vložky a na 3den jsem už jen špinila. Po skončení krvácení jsem si udělala test (3 týdny po posledním chráněném styku a 4 týdny po nechráněném styku) a byl negativní. Je v pořádku takové krvácení během pauzy?

Dobrý den, jedná se o naprosto normální krvácení. S pozdravem MUDr. T Ježková

Hana16. 11. 2022

Dobrý den, omlouvám se možná za hloupý dotaz, ale včera jsem byla s dcerou u pediatričky na kontrole kvůli slepování malých stydkych pysku k velkým, koukla na to a řekla, že v pořádku, ovšem dcera mi včera celý den plakala, když curala, tak jsem ji dnes pro jistotu vzala na gynekologii, kde paní doktorka řekla, že tam má jen nepatrný srust, který sondickou ihned rozrusila a prý vše v pořádku. O…

Dobrý den, u malých dětí může být zevní ústí močové trubice překryto stydkými pysky, takže na první pohled patrné být nemusí, pokud jste byly s dcerou na gynekologii, pak to má asi v pořádku. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Romana16. 11. 2022

V lednu 2022 jsem vysadila HA s tím, že se s manželem chceme snažit o dítě. Bohužel jsem menstruaci dostala pouze 2x. V říjnu jsem šla na kontrolu ke gynekoložce, udělala mi hormonální profil, ultrazvuk a řekla, že mám zanesenou sliznici a hraniční délku (6,5cm). Předepsala mi norethisteron 2x denně od 16dne cyklu po dobu 10dní na zpravidelnění menstruace, s tím, že během prášků se máme snažit.…

Dobrý den, jednorázové užití Norethisteronu v cyklu nevadí a nemělo by vadit ani případnému těhotenství. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lucie Školudová16. 11. 2022

Dobrý den, v minulosti jsem se léčila s hemeroidy. Hodně mi pomáhal diovarix na posílení žilní stěny. Je možné ho brát prosím v těhotenství? Diovarix micro by měl být šetrnější. Děkuji za odpověď

Dobrý den, ano, v těhotenství užívat můžete. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Michaela12. 11. 2022

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o Váš názor k mému případu. S partnerem se snažíme o miminko, z krevního rozboru u mé gynekoložky ( v první den menstruace) mi bylo naměřeno TSH 4,12. Doporučila mi nasadit lék L-Thyroxin 25mg, kvůli snažšímu otěhotnění. Po měsíci užívání tohoto léku mi můj obvodní lékař dělal krevní rozbor s výsledkem 2,52. Co mě zajímá je to, že v únoru mi bylo naměřeno TSH…

Dobrý den, menstruace by na to vliv mít neměla, ale odběry by se měly dělat v jedné laboratoři, nevím, proč to řeší jednou gynekoložka a pak zase praktický lékař, takže by se měli dohodnout primárně mezi sebou. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Dominika12. 11. 2022

Dobrý den, už rok řeším nazelenalý výtok z pochvy. Jako první mi byl predepsan Macmiror na 8 dní, nepomohl. Doktor mi zjistil strevni bakterii v pochve.Pak mi byl predepsan furolin + kulicky Nitrofur. Nepomohlo. Pak mi byl predepsan Amoksiklav + Macmiror na 12 dní. Nepomohlo. Šla jsem k panu doktorovi a řekl mi, ať se tak nesleduji, že výtok je přirozená věc. Řekla jsem mu, že nazelenaly výtok…

Dobrý den, to opravdu neposoudím, když jsem nález neviděla, každopádně opakovaná antibiotická léčba na kultivační nález z pochvy, ze které se vždy něco vykultivuje, efekt pravděpodobně mít nebude, je to spíše kontraproduktivní. Asi je podstatné, jaké obtíže výtok dělá, pokud žádné, vynechala bych teď na delší dobu jakoukoliv vaginální terapii. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Tereza9. 11. 2022

Dobry den , trpim na cysty v prsou. Reseno s lekarem a sledovano. Zacala jsem uzivat volne prodejne tablety obsahujici drmek. Mam pocit ze cysty jsou opravdu mene caste. Uzivam ale take HA a docetla jsem se ze neni vhodny drmek s HA dohromady. Je tato kombinace opravdu problem ? Dekuji mnohokrat.

Dobrý den, drmek může ovlivňovat hormonální receptory, takže užívat ho dohromady s antikoncepcí není vhodné. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Mia99134. 11. 2022

Dobrý večer, už je to měsíc co nemám menstruaci některé testy pozitivní a další negativní ultrazvuk nic nebylo vidět tak mi vzali krev a zjistilo se že těhotná nejsem, mám silný zánět beru Entizol a zavádím si Klion-D je možné že nemám menstruaci kvůli zánětu? Přijde mi to už dlouho už je to měsíc a něco co to nemám taky mě bolí prsa moc i natekle jsou s přítelem se už snažíme o miminko 4 měsíce…

Dobrý den, nevím, čeho zánět máte, že užíváte Entizol i Klion-D, ale vliv na zpoždění menstruace má spoustu věcí, jednorázově to nejspíš není potřeba řešit, těhotná každopádně nejste. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Renata1. 11. 2022

dobrý den před třemi týdny jsem podstoupila labioplastiku že zdravotních důvodů (natrzeni po porodu před téměř 4 lety) vše proběhlo bez komplikací. Rada bych se zeptala za jak dlouho po zákroku jsou možné koupele ve vaně, případně jestli nějaké omezení času nebo tak a za jak dlouho je možný běžný sexuální styk. moje dr mi minulý týden na tyto otázky řekla jen "ještě ne" a mě je trapné se stále…

Dobrý den, obvykle se dodržuje 6 týdnů od zákroku, záleží, jak probíhá hojení. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Šárka Lohrová28. 10. 2022

Dobrý den už půl roku mám tělísko abych neměla menstruaci. S přítelem máme menstruaci a cítí ho a momentálně mi není moc dobře a začala jsem špinit a curam cucky krve. Tak bych se ráda zeptala prosím jestli je to normální. Děkuji

Dobrý den, močit cucky krve úplně normální nebude, obraťte se na svého praktického lékaře, jestli nemáte infekci močových cest. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Alexandra27. 10. 2022

Dobrý den, jen se chci informovat. Pokud je žena těhotná a má zhoubný nádor na děložním čípku ....., pak musí na potrat? Nebo je možné léčit i v těhotenství? I s metastázema? Dekzji a doufám, že můj dotaz nevyzněl špatně.

Dobrý den, odpověď na Váš dotaz je velmi široká, takže jen ve stručnosti - žena se může sama rozhodnout, jakou variantu zvolí, zda podstoupí potrat nebo pokračování těhotenství, ale měla by být rozsáhle poučena o důsledcích z toho plynoucích. Poučit ji dostatečně může pouze onkogynekolog, a to na pracovišti, kde se těhotnými s onkologickými onemocněními zabývají. Naše pracoviště se touto…

Sylva Nezbedová26. 10. 2022

Dobrý den,mám za sebou chemoterapii,carcinoma ovarii a zvětšené uzliny,chemo zabralo ale kvůli uzlinam se nedá operovat,dostala jsem udržovací léčbu zejula.Ta může trvat maximálně tři roky,chci se zeptat co může,bude následovat když léčba bude prospěšná.Dekuji Nezbedová Sylva

Dobrý den, s dotazy ohledně onkogynekologické léčby se musíte obrátit na specializované pracoviště, tam, kde léčbu podstupujete, této specializaci se zde nevěnujeme. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Barbora26. 10. 2022

Dobrý den, chtěla jsem Vás poprosit o radu. Mám 21 denní miminko, plně kojím, myslím, že nám to i prckem jde, hezky saje, ale když přestane sát, tak by ještě dudlal, nebolí to, protože je správně přisátý. Ale dnes v noci se mi udělaly v obou prsech boule, zduřelé uzle, tvrdé, bolestivé, ikdyž v noci kojím cca po 1,5-3h max. Jednou se mi to už stalo, prsa pak nahrivam hodně teplou vodou a masíruji…

Dobrý den, postupujte stejně jako dosud, nahřát, promasírovat, ev. Paralen. S pozdravem MUDr. .T. Ježková

Nikola23. 10. 2022

Dobrý den, jsem ve 22tt. Již zhruba týden mám pocit, že mi v poševním vchodu něco překáží, vylézá... a to i v leže, přitom venku nic patrného není. Těhotenství probíhá bez obtíží. Prosím, o co by se mohlo jednat? Paní doktorka mě nechce přijmout dříve, musím si počkat na termín další kontroly.

Dobrý den, můžete mít sestup poševních stěn nebo křečové žíly, nic závažného to asi nebude, vyčká to další návštěvy u Vaší lékařky. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Martina21. 10. 2022

Dobrý den, Dne 10.10. mi pan doktor našel defekt na jízvě po SC. Dnes jsem byla v rizikivé pořádně a v lékařské zprávě zní: DDS při naplněném MM ztenčení uterotomie- max.šířka 1 mm. Znamená to šířka jizvy?je to asi velmi málo ne? Mám strach,že porod přijde moc brzy, jsem 28 tt, můžete mi k tomu něco říct blíže)? Bylo mi řečeno,že pro to nelze nic dělat a kolem 30-32 tt mě čekají injekce na…

Dobrý den, předpokládala bych, že Vám problematiku detailně vysvětlili v rizikové poradně, já jsem nález neviděla. Ale ano, s defektem jizvy se teď nic dělat nedá, je to kontraindikace vaginálního porodu a dá se předpokládat časnější ukončení císařským řezem, zpravidla do 37.týdne. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jitka Michalíková21. 10. 2022

Dobrý den asi před deseti lety mi byla odoperovaná děloha. Vaječníky mi zustali. Nyní mě pobolivao na levé straně kde je vaječník,někdy trochu někdy víc,je to taková tupá bolest. Mohli by jste mi poradit? Děkuji Mít.

Dobrý den, i přesto, že máte odoperovanou dělohu, musíte chodit dál na pravidelné kontroly na gynekologii. Bolest v levém podbřišku může znamenat spoustu věcí, nejenom gynekologický problém, každopádně se obraťte na svého gynekologa. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Aneta21. 10. 2022

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda se platí za za zákrok laparoskopie cysty a za předoperační vyšetření (diagnostiku)ve vaší nemocnici s tímto zákrokem spojené

Dobrý den, pokud máte zdravotní pojištění, pak indikovaný zákrok neplatíte, ani předoperační vyšetření. Interní předoperační vyšetření ale provádí Váš praktický lékař či internista, nikoliv nemocnice. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Natálie Paříková20. 10. 2022

Dobrý den, prosím o radu. Jsem týden po akutní laparoskopii cysty+ 3x provedené profuky vejcovodů. Po propuštění jsdm jen špinila, od pátku se změnilo špinění na krvácení. Nic mě nebolí, jen mě to znervózňuje proč tak dlouho krvácím a neustupuje to. Jak dlouho se po zákroku žena čistí ? děkuju moc :(

Dobrý den, žádné čištění neprobíhá, můžete standardně menstruovat, po odstranění cysty může být ale průběh jiný. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kristýna16. 10. 2022

Dobrý den, jsem 8 měsíců po porodu a je to asi měsíc co se syn sám odstavil. 24.9. mi zacala menstruace - normální. Asi po týdnu se změnila na hodne silnou a jako silná stále přetrvává (dnes 16.10.) Je to v pořádku? Četla jsem že se to po skončení kojení stává, díky hormonům. Děkuji za odpověď

Dobrý den, krvácíte tedy téměř 3 týdny, to úplně standardní není, navštivte svého gynekologa. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Pavlína15. 10. 2022

Dobrý den, je mi 54 let dlouhodobě užívám antikoncepci (nyní Ayreen). Chtěla bych si udělat hormonální profil, zda jsem v menopauze (při pauze v HAK krvácím vždy cca 6 dní silněji). Na jak dlouho musím vysadit antikoncepci, aby výsledek vyšetření byl průkazný? Je důležité, který den v cyklu půjdu na odběr krve?

Dobrý den, ve Vašem věku bych tento konkrétní přípravek považovala za velmi nevhodný a antikoncepci bych doporučila vysadit zcela navždy. Odběry po vysazení antikoncepce cca za půl roku, ale primárně s ohledem na průběh perimenopauzálního období, paušálně bych je považovala za zbytečné. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Magdalen14. 10. 2022

Dobry den chci se zeptat sem skoro 4 po abdomalni hystretomie uz 5 dni mam zacpu a krecovyty bolest Byla jsem na gynekologie v horovicich Dělaly my krev kde mam CRP29 a ultrazvuk rekli že mam drobným hematom a naplněny streva mam si koupit laktozu je to 5 dni a porad stejný ja uz nevím si rady moje gynekoložka je tam jen každou středu přece přece musi me někdo vzít ale kam Mam jit…

Dobrý den, pokud máte akutní obtíže, navštivte pohotovost v místě, kde jste podstoupila operaci. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Júlia14. 10. 2022

Dobrý deň užívam antikoncepciu leverette pol roka. Na začiatku užívania tohto blistra má trápili tráviace problémy v podobe plnosti v žalúdku. 1. deň užitia tabletky po 7 dňovej pauze som zvracala ale až 11 hodín po užití antikoncepcie. 3.10 som mala styk ale použila som aj pharmatex plus prerušovaný styk. V stredu 5.10 som mala jednorazovú hnačku po a 3 pol hodinách od užitia HAK a tak som užila…

Dobrý den, s největší pravděpodobností ne. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Aneta12. 10. 2022

Dobry den, dnes jsme 9+2 podle ultrazvuku, na kontrole mi byl zjištěn, že mám hematom, ale moje ošetřující lékařka mi k tomu nic neřekla, pouze to, že tam je. Mohla bych se zeptat co to pro mě nebo pro miminko znamená ? Děkuji

Dobrý den, může to být známka ohrožení těhotenství, ale pokud těhotenství dále pokračuje a Vy nekrvácíte, neznamená to pravděpodobně nic. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Veronika12. 10. 2022

Dobrý den, chci se zeptat užívala jsem entizol potom deoxymykoin prášky jsem dobrala asi zhruba 3.10-5.10. Jenomže 6.10 jsem si dělala těhotenský test digitální a tam mi bylo ukázalo 1-2tt ten a na klasickém úplně slabá druhá čárka což nešlo skoro vidět, v ten den jsem byla i na ultrazvuku ale pan doktor řekl že tam nic není vidět. Dnes jsem si dělala test a krásně jsou vidět 2 čárky jenomže pan…

Dobrý den, nezdá se mi, že by Vás lékař posílal na potrat, když na ultrazvuku nic vidět není, revize dutiny děložní se dělá např. při zamlklém potratu nebo při nejasné lokalizaci těhotenství, ale to by Vám měl vysvětlit právě Váš lékař. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kristýna9. 10. 2022

Dobrý den, můj gynekolog mi napsal dva hormony - norethisteron a proveru. Před 8 měsíci jsem vysadila antikoncepci, první 4 měsíce byla menstruace jakž takž, ale od července mi stále nepřišla, proto jsem šla k doktorovi. Udělal mi ultrazvuk, podle kterého těhotná nejsem. Testy mi vycházely všechny negativní. Ale vaječníky podle jeho slov vypadají jako PCOS. Tím, že moje poslední menstruace byla v…

Dobrý den, gestageny se zpravidla užívají v době, kdy by měla přijít normálně ovulace, to znamená v polovině cyklu. Takže od začátku krvácení si odpočítáváte zpravidla 14-16dní a pak nasadíte léky. Po vysazení Norethisteronu by krvácení mělo přijít do týdne. Všechny nejasnosti ohledně léčby byste ale primárně měla konzultovat se svým lékařem. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lucka9. 10. 2022

Dobrý den, jsem 10den po laparoskopii rozsáhlé a hluboké endometriozy s několika ložisky. Druhy den po operaci jsem měla pocit, že mám vnitřní levé stehno jakoby umrtvené nyní se to zhoršuje bolí mě levé tříslo i stehno na pohmat, cítím mravenčení a občas i pichlavou bolest může to mít spojitost s operací? Případně na koho se obrátit. Děkuji

Dobrý den, teoreticky to souviset s operací může, ale detaily neznám, obraťte se na neurologa, ideálně v zařízení, kde jste operaci podstoupila. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jana7. 10. 2022

Dobrý den..chci se zeptat jsem ve spozdeni 6 dní.. nevolnost bolest prsou... test pozitivní a další negativní včera mi pan gynekolog řekl vyšší sliznice na ultrazvuku byla vidět cysta jen 1cm na levém vaječníků nic víc tam vidět nešlo dostala jsem injekci na vyvolání .. mohu se prosím zeptat za jak dlouho by h to mohla přibližně očekávat? Je možné že mi od toho není dobré od žaludku? Mockrát…

Dobrý den, po vyvolávací injekci by se měla menstruace dostavit do 14 dnů. Špatně Vám může být ze spousty věcí, i z injekce. S pozdravem MUDr. T.Ježková

Lu5. 10. 2022

Dobrý den, jsem 4 týdny po cs, čistky jsou už malé a bez krve, můj dotaz zní zda je možné si zavést tampon, vím, ze se to nedoporučuje, bohužel z vložek jakýchkoli se osypu a je to velmi bolestivé. Mockrát děkuji.

Dobrý den, nekrvácíte, potom byste tampony používat neměla, bez ohledu na to, jak jste dlouho po porodu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Káťa8525. 9. 2022

Dobrý den, mám za sebou 2 císařské řezy - 2007 a 2011. V roce 2020 jsem prodělala mozkovou mrtvici, do dnes doktoři nezjistili příčinu. Beru Pradaxu 150 a Atoris. Antikoncepce v mém případě nepřichází v úvahu. Další dítě už neplánuji. Je u mne tedy možnost sterilizace hrazené pojišťovnou? Děkuji, hezký den, K.

Dobrý den, ano, na hrazenou sterilizaci máte nárok i po dvou císařských řezech. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jana24. 9. 2022

Dobrý den, jsem objednaná do vaší nemocnice na 1. trimestr screeningového vyšetření, a chtěla bych se zeptat, lze vzít na vyšetření i manžela? Děkuji Vám za odpověď.

Dobrý den, ano, doprovod možný je. S pozdravem MUDr. T.Ježková

Lenka21. 9. 2022

Před rokem jsem absolvovala diagnostickou endoskopii ženských orgánů z důvodu podezření na endometiózu,bez nálezu. Místo vpichu po jehle v pupíku se velmi pomalu hojilo. Po 7 dnech se rána otevřela a vytékala z ní černá stará krev. Gynekoložka mi ránu jen přelepila a dala instrukce k čištění. Stále to hnisalo a místo kolem bylo oteklé vč. viditelného hematomu. Rána se změnila v jakýsi tunýlek,…

Dobrý den, může se jednat o endometriózu v jizvě, ale to by měl řešit především Váš gynekolog. S pozdravem MUDr. T.Ježková

Andrea18. 9. 2022

Dobry den chci se zeptat jestli je mozne na moji zadost vyoperovat jeden vajecnik? Byli mi udelany uz dve laparoskopicke operace kvuli cyste, momentalne uzivam antiloncepci tak cysty zatim prestali ale porad se mi vraci bolesti pri sexu i mimo nej na prave strane podbrisku, ktere jsou vetsinou spojeny s timto vajecnikem, nekdy jsou doprovazeny i tanety. Tak se chci teptat jestli je mozne tuto…

Dobrý den, nyní užíváte antikoncepci, která funguje jako prevence vzniku cyst spolehlivě, bolesti, které máte s vaječníkem jako takovým nejspíše nesouvisí, to jsou spíše možné srůsty. Nevím, jaké záněty máte na mysli, ale zánět adnex (tj. vaječníku a tuby) bývá celkem dramatický stav, který často zanechá patrné změny na těchto orgánech a následně může být důvod k odstranění. Nicméně operace k…

Karolina18. 9. 2022

Dobrý den, jsem 4 roky po mimo děložní těhotenství. Mám odebrán 1 vaječník slyšela jsem že pokud budu chtít další dítě tak bude muset proběhnout porod císařským řezem. Je to tak? Děkuji.

Dobrý den, pokud bylo ektopické těhotenství ve stěně dělohy a musela se např. odstraňovat část děložní stěny, pak je porod císařským řezem na místě. Pokud Vám ale odstranili vaječník, předpokládám, že se ektopické těhotenství nacházelo tam, potom nevidím k císařskému řezu důvod. S pozdravem MUDr. T.Ježková

Tereza Němcová17. 9. 2022

Dobrý den,jsem ve 24tt a od pondělí jsem mela strašně bolesti žaludku,křeče. Průjem byl 1x v úterý ve středu jsem 1x zvracela žluč. Středa asi 2x průjem a 2x zvracení opět žluč pak v noci teplota 38,5 po paralenu do půl hodiny klesla. Čtvrtek a pátek jen bolesti žaludku a dnes v sobotu od rána silný průjem ale žaludek už neboli. Chci se zeptat co s tím beru černé uhlí,hylak forte. Dcerka už to…

Dobrý den, akutní obtíže v těhotenství musíte řešit přes svého gynekologa či přes pohotovost, nikoliv přes internetovou poradnu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Sandra16. 9. 2022

Dobrý den , chtěla jsem se zeptat již sem už skoro 3 roky po porodu císařským řezem dvojčat (předčasně 32+4) od 21 tt sem byla otevřena už na prst, moje otázka zní plánujeme dalšího potomka .. když sem měla predcasny porod hrozil by mi i další predcasny porod ? A když sem měla císařský rez měla bych ho znovu ?

Dobrý den, s anamnézou předčasného porodu a ještě i inkompetence děložního hrdla je u Vás riziko předčasného porodu vyšší. Nicméně existuje program VFN se zaměřením na predikci předčasného porodu, můžete se obrátit na ně. Ukončení císařským řezem je pravděpodobnější vzhledem k tomu, že ten první řez byl v nízkém gestačním týdnu, ale vaginální porod, pokud nebudou kontraindikace, vyloučen jistě…

Mila14. 9. 2022

Dobry den, lekar mi diagnostikoval chlamidie. Dal mi atb. Parnerovi azitromycim 2 tbl. Partner sel cca za 5 dni na ster a dle vysledku je negativní. Nechapu jak je to mozne. S exparnerem jsem se rozesla pred 2 lety. Od te doby jsem s nikym nespala. Problemy vytok a bolesti jsem zacala mit kratce po prvnim sexu s tim aktualnim parnerem. Dekuji za odpoved

Dobrý den, to, že je partner negativní neznamená, že chlamydie neprodělal. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kristýna13. 9. 2022

Dobrý den, vysadila jsem HA, od vysazení mi MS přišla po 50 dnech. Pak to bylo rozmezí 40-45 dní, naposledy 21 dní. 2 dny po poslední menstruaci jsem měla nechráněný přerušovaný styk a od té doby menstruace nikde. Test jsem si dělala několikrát, všechny negativní. Poslední test byl 50 dní od poslední menstruace, taky negativní. Příznaky nemám, jen mě poslední týden sem tam bolí břicho a v kříži…

Dobrý den, pokud je opakovaně těhotenský test negativní, asi těhotná nebudete, po vysazení antikoncepce může být menstruace značně nepravidelná, navíc pokud už jste ji nepravidelnou měla před nasazením antikoncepce. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Nika12. 9. 2022

Dobrý den, jsem 3 mesice po porodu. Po ukonceni kojeni jsem mela prvni menstruaci. Ted mam 32 den cyklu a menstruace nikde. Pred porodem jsem mela cyklus pravidelny. Sex jsem mela s ochranou. Bojim se dalsiho tehotenstvi. Muze byt cyklus tak nepravidelny? Mam zkusit tehotensky test nebo je jeste brzy? Dekuji za odpoved

Dobrý den, ano, takhle brzy po porodu může být cyklus nepravidelný, ale těhotenský test si udělejte vždy, když se bojíte, že byste mohla být těhotná. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Václav12. 9. 2022

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda se může po operaci endometriózy úplně otočit nastavení partnerky? Žijeme spolu 7 let a vždy jsme byli zamilovaný pár. Od operace se situace zcela obrátila, skoro to vypadá, že k sobě vůbec nepasujeme. Partnerku opustila chuť na miminko, po kterém předtím toužila, a vypadá to, že v páru už ani nepotřebuje být. Skoro si ani pusu nedáme, předtím jsme se mazlili a…

Dobrý den, operace jako taková za tím nejspíše nebude, ale nevím, jakého rozsahu je endometrióza ani v jakém rozsahu byla operace. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Markéta7. 9. 2022

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda má smysl chodit na pravidelné prohlídky ke gynekologovi před započetím sexuálního života? (když nemám obtíže) Existují nějaká rizika chorob, které s tím vůbec nesouvisí? Děkuji.

Dobrý den, běžná gynekologická prevence zahrnuje stěr z hrdla na cytologii, pokud ale sexuálně zatím nežijete, toto vyšetření byste nepodstupovala, nicméně je dobré vědět, že existuje malé riziko přenosu HPV i při nekoitálních aktivitách. Ultrazvukové vyšetření malé pánve k zachycení patologií na děloze či vaječnících jako screeningové vyšetření nemá velkou výtěžnost, tudíž se pravidelně provádět…

Veronika6. 9. 2022

Dobry den cekam jiz sve treti dite (neplanovane )dva porody byli spontalni..dalsi dite neplanuje je mozne u tretiho tehotenstvi provest cisarsky rez vcetne sterilizace na prani pacientky bez zdravotniho duvodu? A kolik takovy zakrok stoji pripadne..dekuji

Dobrý den, císařský řez na přání neprovádíme, sterilizace se provádí zvlášť laparoskopicky, stojí 17 000,- S pozdravem MUDr. T. Ježková

Hana5. 9. 2022

Dobrý den prosím,jaká je nejvhodnější prevencí na děložní polypy?bylo mi doporučeno hormonální tělísko,děkuji Hana

Dobrý den, ano, ve Vašem věku se jako nejvhodnější jeví nitroděložní hormonální tělísko. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Hana5. 9. 2022

Dobrý den mám hormonální tělísko Kyleena 4 měsíce,ale mám stále nepravidelné krvacení či špinění,..mám ho kvůli vracejicím se polypům,..v letáčku je,že si sedá až 6 měsíců je to možné?děkuji Hanka.

Dobrý den, ano, je možné, že to bude trvat až půl roku. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Petra2. 9. 2022

Dobrý den, v únoru jsem si nechala dát tělísko Mirenu, půl roku jsem měla stále problémy krvácení nebo špinění, za celý půl rok jsem měla klid snad celkem 3 týdny jinak pořád ms nebo špinění, nechala jsem si ho tedy vyndat, dva dny po vyndání jsem začala krvácet trvalo to 4 dny pak jsem měla dva dny klid a potom mi začalo špinění, které trvá již 12 dní a je to stále stejné. Už nevím co s tím jsem…

Dobrý den, krvácení při tělísku i po jeho vyndání být může, v první řadě budete muset ale navštívit svého gynekologa, jednak k diagnostice příčiny krvácení, jednak k návrhu léčby. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Tirsa2. 9. 2022

Dobrý den, jsem 4 a půl měsíce po porodu přirozenou cestou, na prohlídce po šestinedělí vše ok. Ale skoro vždy po plavání mám hnědý výtok s kousky sliznice asi. Většinou po několika dnech ustane. Je to ještě tak dlouho po porodu normální? Lze plavat a mít pohlavní styk i při tomto špinění? Děkuji.

Dobrý den, výtok Vám v ničem nebrání, ani v plavání ani ve styku, ale příčinu nevím, předpokládám, že na kontrole po porodu jste byla a vše bylo v pořádku. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Týna31. 8. 2022

Dobrý den, 9 týdnu po porodu jsem musela na revizi 23.8.2022 a už mám hroznou chuť na sex. Můžeme mít s manželem chráněný styk, když se na to cítím ?

Dobrý den, je to pouze doporučení, jak s tím naložíte, je na Vás. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Sabina31. 8. 2022

Dobrý den před 5 lety jsem rodila a vyhřezla jsem si konečník a bohužel se mi to nezatahlo a pokaždé co jdu na wc mám tak 2 Cm venku. Teď mě čeká 2 porod. Jak postupovat? Je něco čím se to dá řešit a předejít abych si ho nevytlačila více? nebo je lepší zvažovat císařský řez? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, nález jsem neviděla, zvláštní opatření k porodu bohužel nejsou, před případným císařským řezem by bylo vhodné mít i vyšetření proktologem a zhodnocení závažnosti nálezu, ale na všem se domluvíte při návštěvě prenatální poradny. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Šárka30. 8. 2022

Dobré odpoledne, mám 2,5letou dceru, která za týden nastupuje do školky. Nyní jsem zjistila, že jsem těhotná (6tt). Potřebovala bych poradit, zda nechat dcerku naočkovat proti planým neštovicím (já je v dětství prodělala)? Mohl by být plod nějak ohrožen, kdyby dcera neštovice chytla a přinesla domů, přestože já bych měla být imunní?? Moc děkuji a zdravím. Šárka

Dobrý den, ohledně očkování dcery se poraďte s dětským lékařem, pokud jste Vy neštovice prodělala, ohrožena nejste. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Miroslava Patkanová27. 8. 2022

Dobrý den mám po operaci bartolinky Byla jsem poslána domů nic mi neboli no na druhý den když curam tak to strašné štípe a bolí co s tým.

Dobrý den, nevím, jestli Vás bolí a štípe rána po zákroku nebo jestli máte močovou infekci, to takto nepoznám. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Veronika S.27. 8. 2022

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné, abych otěhotněla, když jsme měli s manželem sex v ovulační den, ale zároveň beru Bellvalyn a Biseptol na streptokoka v krku. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, Belvallyn je hormonální antikoncepce, tudíž byste žádnou ovulaci mít neměla, pokud neděláte chyby v užívání. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Klára25. 8. 2022

Dobrý den, jsem 10 den po hysteroskopii. ( odstranění polypu z dělohy) Vím že by se mělo dodržet sestinedeli, ale zajímalo by mne, zda je možné se už teď pokusit otehotnět, nebo raději vyčkat. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, je to pouze doporučení dodržet režim šestinedělí, jak s tím naložíte, je na Vás. S pozdravem MUDr. J. Ziková

Lucie22. 8. 2022

Dobrý den, lékař mi předepsal vaginální globule Macmiror complex 500 na zánět pochvy. Po týdnu užívání jsem zjistila, že jsem těhotná (v době užívání ve 2 týdnů těhotenství). V pribalovem letáků se píše, že by se neměl užívat v prvním trimestru. Prosím, o názor, zda to nemohlo miminku ublížit. Děkuji Lucie

Dobrý den, pokud těhotenství dále pokračuje, nic se nestalo. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Simona5. 8. 2022

Dobrý den,přítel do neděle 7.8.dobere léky na pásový opar. Muzeme se další týden s přítele snažit o miminko? Má prodělání onemocnění vliv na početí,vývoj plodu. Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den, pásový opar je způsoben reaktivací viru neštovic, na početí ani vývoj plodu by to nemělo mít žádný vliv. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Nina23. 7. 2022

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat zda mohu být těhotná od 5.7.22 jsem brala clostilbegyt po dobu 8 dni 14.07.22 jsme měli nechráněný sex a 18.07.jsem začala po dobu cca 3 dnů slabě špinit udělala jsem těhotenský test byla tam slabá čárka když jsem pak testovala znovu už byli všechny negativní teď mám brát opět clostilbegyt a vůbec nevím jestli můžu moc děkuji za odpověď a přeji hezký zbytek…

Dobrý den, nemám takto žádné jiné možnosti, jak těhotenství zjistit, než máte vy, čili jestli máte negativní těhotenský test, asi těhotná nebudete. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Zdenka22. 7. 2022

Dobry den, v 8. tydnu tehotenstvi (sponrsnnim) mi gynekolozka oznamila po provedenem UZ zamlkle tehotenstvi v cca 6 tydnu a odeslala na revizi.V nemocnici mi nabidli prasky na spusteni potratu( 1+1 po trech hodinach) a do dalsi kontroly (4 dny pote) jsem krvacet nezacala.Dnes na kontrole mi nabidli namisto revize znovu uzit prasek a za dva dny dalsi.Pokud se mi ani po nasledujicich dnech krev…

Dobrý den, na to se musíte informovat v nemocnici, kde Vám tento postup doporučili. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Míša17. 7. 2022

Dobrý den, mám dotaz. Před měsícem mi zkončilo šestinedělí po porodu. Nyní miminko plně kojím. Ovšem co mě znepokojuje je, to že jsem ještě nedostala menstruaci. Je to možné? Nebo je něco špatně? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, po dobu kojení menstruaci vůbec mít nemusíte nebo nepravidelně, je to fyziologický stav. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Veronika17. 7. 2022

Dobrý den, 2 a půl roku zpět jsem porodila dvojčata císařským řezem. Chtěli bychom se v říjnu začít snažit o miminko. Měla bych si zavolat svému gynekologovi a probrat s ním otěhotnění? Nebo se to nedělá? Kdybych nerodila císařským řezem tak bych se nezeptala... Ránu jsem měla při poslední prohlídce (v prosinci) v pořádku. Tak mě jen zajímá, jestli by se měla rána zkontrolovat nebo po 2 a půl…

Dobrý den, 2 roky po císařském řezu je možné se pokoušet o těhotenství, speciální kontrola by neměla být potřeba, pokud jste ovšem nebyla upozorněna, že byl nějaký problém v průběhu císařského řezu či v následném hojení. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Mirka17. 7. 2022

Dobrý deň, brala som norethisteron na oddialenie menštruácie a sú to 4 dni po vysadení a menštruáciu som stále nedostala. Mám ale bolesti v podbrušku a slabý ružový/hnedý výtok. Na toalete zo mna taktiež vypadol menší kus krvy ale to bolo všetko. Pred 17 dnami som mala nechránený sex bez ejakulácie. Ide o predmenštruačný výtok/menštruáciu alebo som tehotná?

Dobrý den, norethisteron není antikoncepce, pokud jste měla nechráněný styk, můžete logicky i otěhotnět, ale co znamená to špinění, opravdu takto nepoznám. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Terka14. 7. 2022

Dobrý den, mám 14dni po laparoskopii a odoperovany vaječník. S přítelem by jsme chtěli dítě, ale četla jsem že můžeme se snažit až za 3mesice Co by se stalo, kdyby jsme to zkoušeli dříve a výjimečně to vyšlo. Děkuji

Dobrý den, nestalo by se nic, je to pouze doporučení stran pooperačního režimu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Katka14. 7. 2022

Byla mi diagnostikována dermoidni cysta a čeká mě laparoskopie,beru ale antikoncepci na oddálení menstruace a tak se chci zeptat jelikož si nejsem jistá jestli by menstruace neměla zpoždění a musela tedy čekat na zákrok déle jestli by nebylo lepší ji před operací nevynechat a oddálit nebo to takto možno není?Děkuji.

Dobrý den, možné to určitě je, ale zpočátku tohoto postupu můžete stejně nepravidelně krvácet či špinit. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Tereza13. 7. 2022

Dobrý den, mám zhruba 8 dní zpozděnou menstruaci, těhotenský test jsem si dělala dnes, test negativní. Stále mě, ale bolí podbřišek, ale menstruace nikde. Do toho mi zhruba před 3 týdny začaly silné trávicí potíže - nadýmání a zácpa, také mi začaly padat vlasy a zhoršila se pleť. Prosím o radu o jaký problém by se mohlo jednat. Momentálně se prakticky nestresuji, jím zdravě a pestře, sportuji,…

Dobrý den, jedno zpoždění o 8 dní ještě nemusí znamenat žádný problém a s ostatními obtížemi to vůbec souviset nemusí. Pokud bude zpoždění delší nebo se to bude často opakovat, navštivte svého gynekologa. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Šárka12. 7. 2022

Dobrý den, před 5 lety jsem podstoupila akutní císařský řez v 25t.t. z důvodu odlučování placenty. Jizva se krásně zahojila bez problémů. Ale po ukončení kojení se mi vlevo nad jizvou udělaly malinké “hrudky”. Boleli vždy na začátku menstruace. Jinak zmizely a nevěděla jsem o nich. Teď po těch 5ti letech už tam mám tvrdou bouli. Která vždy začne bolet první den menstruace. A pak bolí cca 14 po…

Dobrý den, jeví se mi nejpravděpodobnější diagnóza endometriózy v jizvě. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Sara12. 7. 2022

Dobrý den, asi za 2 týdny začnu poprvé brát HA a chtěla bych se zeptat, jestli se mám až doberu 1. plato, stavit na kontrolu, jestli je to standardní. Nebo se mám objednat až za 3 měsíce? A taky, jestli nevadí, kdybych přišla během "menstruace" (7 denní pauzy). Říkám si totiž, že kdybych se objednala moc pozdě (koncem 3 měsíců), tak bych potom měla pauzu, protože bych si musela ještě zařizovat…

Dobrý den, nevím, jak jste se na kontrole domluvila se svým lékařem, zpravidla se dělá kontrola před dobráním třetího plata a mělo by být jedno, že zrovna krvácíte, jde o to zhodnotit, zda Vám antikoncepce sedí a a zda chcete pokračovat. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kateřina10. 7. 2022

Mam antikoncepci Nelya ale nevim v jakem smeru to užívat.začatek vim ale pak dal je po jedno s které strany?

Dobrý den, každá antikoncepce je značena jinak, některé jsou značeny dnem v týdnu, jiné barevně, každá má ale v balení návod, kde je vše popsáno. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Veronika5. 7. 2022

Dobrý den mám takový problém..v sobotu nebo v neděli ráno jsem měla sex jenže nevím jestli se do mě udělal,,, asi 26 hodin na to jsem si vzala tabletku po,, menstruaci jsem měla asi týden dva zpátky můžu být těhotná Předem děkuju za odpověď

Dobrý den, opravdu netuším, jak mám přes internet poznat, jestli jste těhotná... S pozdravem MUDr. T.Ježková

Jája4. 7. 2022

Dobrý den, chtěla bych se zeptat mám velmi špatně krevní testy (listovka a železo)a vysoký cukr na lačno a jsem cca v 6tt. Chtěla jsem se zeptat na nějaký další postup?

Dobrý den, chcete se zeptat na postup v čem? Sledování v těhotenství Vám určí gynekolog, pokud jste dlouhodobě sledována s cukrovkou a anémií, předpokládám, že pravidelně navštěvujete svého praktika či specialistu a víte tedy, jak postupovat v případě těhotenství, a to objednat se na časnou kontrolu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kristýna3. 7. 2022

Dobrý den, Jsem v 17tt a bez toho aniž bych věděla, že se v těhotenství nesmí použít jodové přípravky, jsem použila na dezinfekci roztok Betadine (2-3 kapky, neředěný, přímo z lahvičky). Opilovala jsem si 2 nehty více než bylo potřeba, abych sundala gel z nehtů a poté byly nety na dotek citlivé a červenější, žádná krev. Kápla jsem Betadine pro jistotu, nechala uschnout a po chvíli umyla mýdlem.…

Dobrý den, z takového použití žádné předávkování nehrozí, myslí se opakované nadměrné používání lokálních jodových přípravků. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Eva Křižáková1. 7. 2022

Dobrý den, chtěla bych rodit u vás v Hořovicích, na základě výborných recenzí a doporučení. V době porodu mi bude 45 let a budu prvorodička. Zatím těhotenství probíhá bez komplikací. Chci určitě přirozený porod, případně epidurál. Děsím se císařského řezu, nechci jej, pokud není vyloženě nutný. Nebude mě nikdo tlačit do císaře kvůli mému věku?

Dobrý den, plánovaný císařský řez musí proběhnout s Vaším souhlasem, tudíž Vás do něj nikdo nutit nemůže. Musí Vám být ale vysvětlena veškerá rizika plynoucí jak ze spontánního porodu tak z císařského řezu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Júlia1. 7. 2022

Dobrý deň znižuje xanax 0,5 účinok antikoncepcie leverette?

Dobrý den, Xanax účinnost antikoncepce nesnižuje. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Karolína N28. 6. 2022

Přecházím z HA Diennille na Belaru z důvodu nadměrného ochlupení, depresivnich stavů a pocení. Myslíte,že by na mě mohla lépe působit?

Dobrý den, nevím, jak moc jsou tyto stavy vyjádřeny, deprese s antikoncepcí nesouvisí, pocení může mít taky různé příčiny, z hlediska antiandrogenního působení např. na ochlupení by měla být silnější Dienille, ale obecně to trvá velmi dlouho, až rok, než je efekt znát, navíc efekt není zaručen. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Diana22. 6. 2022

Dobrý den, mám posunuté nitroděložní tělísko. Jaká je pravděpodobnost, že se samo posune? Je něco co mohu udělat, abych nemusela na zákrok, kde mi ho upraví v celkové anestezii?

Dobrý den, sama nemůžete dělat nic, nepíšete ale, jak dlouho je tělísko zavedené, jak moc je dislokované aj. Nemyslím, že je nutné jít pod celkovou narkózu k úpravě jeho polohy. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Eva21. 6. 2022

Dobrý den, mám zájem o sterilizaci vejcovodů. Jaká je čekací doba? Nebo jak dopředu se musím objednat? Děkuji za odpověď

Dobrý den, zavolejte si na l.4209 a domluvte si termín, přes prázdniny se neoperuje, takže pravděpodobně přelom září/říjen. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anonym21. 6. 2022

Dobrý den,chtěla bych se zeptat. Jsem těhotná 14.6.2022 jsem byla na velkém ultrazvuku Podle měsíčku jsem byla 29+6tt a podle ultrazvuku jsem 30+4tt.Chtela bych se zeptat znamená to pro me dřívější termín porodu ? Půjdu na sekci. Děkuji

Dobrý den, termín porodu máte mít určený z ultrazvukového vyšetření v I.trimestru, z dalších ultrazvuků už se neupravuje. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lucie21. 6. 2022

Dobrý den, je možné provést zprůchodnění vejcovodů po laparoskopické sterilizaci a jaké je cenové rozpětí tohoto zákroku. Děkuji

Dobrý den, tento zákrok u nás neprovádíme a ani nevím, zda se vůbec někde jinde provádí. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Eva20. 6. 2022

Dobrý den, provádíte prosím sterilizaci vejcovodů? Pokud ano, kolik to stojí? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, ano, provádíme, ceník je dostupný na stránkách, sterilizace na vlastní žádost stojí 17 000,- S pozdravem MUDr. T.Ježková

Katka15. 6. 2022

Mam novou antikoncepci p.dr mi rikal že mam začít brat prvni den menstruace dnes je to 6 den a stale krvacim je to normalni,mam ms tak 4 dny.

Dobrý den, je potřeba počítat s tím, že několik měsíců po nasazení antikoncepce můžete krvácet i nepravidelně, takže ano, je to běžné. S pozdravem MUDr. T Ježková

Alena13. 6. 2022

Dobrý den, jsem po dvou těhotenských ztrátách, ze špinění přešlo v krvácení, oboje 6-7 tt. Na genetice bylo mě i partnerovi zjištěno, že jsme oba M2 haplotyp genu ANXA5 (heterozygot). Ihned po zjištění třetího těhotenství jsem dostala Clexane a Progesteron besins. Zajímá mě, jaká je úspěšnost, že těhotenství bude pokračovat a embryo se bude zdárně vyvíjet? Nyní jsem v 6 tt, což by odpovídalo…

Dobrý den, veškerou dostupnou podpůrnou léčbu jste dostala, takže se šance na prodloužení těhotenství jistě zvýšily, ale jaká je pravděpodobnost dalšího bezproblémového pokračování, netuším. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Pavla8. 6. 2022

Dobrý den, mám před sebou gynekologocky zákrok v celkové anestezii, ale užívám vertimed nebo betaserc kvůli motani,točení hlavy, mžitky před očima,tlak v hlavě. Léky nezabírají. Má otázka zni:mohu podstoupit celkovou anestezii s těmito problémy? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, záleží ještě na vyjádření neurologa, případně ORL lékaře. S pozdravem MUDr. T. Jelen

MUDr. Tomáš Jelen
Zobrazit celý dotaz
Markéta3. 6. 2022

Dobrý den, jsem již 10 týdnů po porodu. Protože nekojím , dostala jsem menstruaci hned po 6ti-nedělí. Od prvního dne menstruace beru antikoncepci Omisson, ani jednou jsem prášek nevynechala, ale i přes to jsem týden krvácela, pak týden jen slabé špinění, poté zase krvácím. Teď jsem na 7 dní prášky vysadila a stále krvácím. Mám pokračovat po 7 denní pauze s antikoncepcí, nebo ji vynechat úplně a…

Dobrý den, několik měsíců po začátku užívání antikoncepce je třeba počítat s možností nepravidelného krvácení, většinou se do půl roku upraví, pokud ne, domluvíte se s Vaším gynekologem na ev.změně. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Nikola1. 6. 2022

Dobrý den. Užívám již delší dobu antikoncepci Mistru. Bohužel mám nadměrné poceni a větší ochlupení,mastnou pleť. Myslíte si,že by bylo vhodné vyměnit za jinou vhodnejsi značku? Mám to prodiskutovat se svým gynekologem?

Dobrý den, Mistra obsahuje dienogest, který by měl celkem dobře fungovat na příznaky, které popisujete, pokud po delší době užívání došlo k zhoršení, proberte to se svým gynekologem, jednak ke zvážení příčin, proč se tak děje a jednak pro ev.výměnu preparátu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lenka31. 5. 2022

Dobrý den, trpím na silné návaly horka, přepokládám začínající menopauza, mohu uživat léky FytoREM, i když mám Gilbertův syndrom? Děkuji L.

Dobrý den, je to doplněk stravy, u Gilbertova syndromu by neměl vadit. S pozdravem MUDr. T.Ježková

Andrea29. 5. 2022

Dobrý den, Jsem na začátku druhého trimestru těhotenství a pravidelně dlouhodobě již od minulého těhotenství užívám železo Floradix z odměrky, kterou vždy po odměření sirupu (10ml) vypláchnu a následně ji dám na víčko sirupu. Ale zjistila jsem, že se v té odměrce začla tvořit zřejmě plíseň (šlo o takové miniaturní černé tečky, které vypadaly jako zrnko z mleté kávy, které zbyde např. po kávě…

Dobrý den, na plod to jistě žádný vliv mít nebude. S pozdravem MUDr. T.Ježková

Veronika29. 5. 2022

Dobrý den, za týden vysadím antikoncepci Belaru. Beru jí necelých 10 let a kvůli cystě na vaječníků jsem se rozhodla po konzultaci s paní doktorkou ji vysadit. Můžete mi poradit co po vysazení brát, aby se tělo vyčistilo a zároveň nastartovali na menstruační cyklus. Myslím, že mi paní doktorka doporučovala Fertility Blend, ale otěhotnět plánuji až tak za 1-2 roky. Moc děkuji.

Dobrý den, tělo se od antikoncepce nijak nečistí, to je mýtus, nic užívat nemusíte. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Dominika27. 5. 2022

Dobrý den , mohu být těhotná pokud jsem měla nechráněný pohlavní styk 15.5. Ale beru antikoncepci lindynette, ale teď se mi často stalo ze jsem ji nebrala přesně na daný čas ( mám ji brát v 10:00 ale občas jsem vzala až kolem 11 nebo 12 ), menstruace přišla a dokonce i s pár kousky sliznice . Ale před menstruaci mě začala svědit pochva a byla zarudlá a pálela ale když přišla ms zmizelo to a teď…

Dobrý den, pokud máte negativní těhotenský test, pravděpodobně těhotná nejste, svědění a pálení pochvy je spíše příznak mykózy. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Adéla27. 5. 2022

Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat,mám velmi bolestivé obě prsa. Ačkoliv jsem po hysterektomie s ponechání obou vaječníků.Prsa jsou bolestivé jako u těhotenství, což je nemožné.Muzete mi prosím poradit co to může být? Děkuji

Dobrý den, máte odstraněnou pouze dělohu, vaječníky Vám zůstaly a tím i působení hormonů jimi produkovanými. S pozdravem MUDr. T. Ježková

KLARA26. 5. 2022

Dobrý den, mám 2 otázky: 1. Jak brzy po dobrani antibiotik Cotrimoxazol na zanet mocovych cest se muzeme zase snazit o miminko? Priznaky vymizely jiz 3. Den brani atb., brala jsem je 7 dni. Po tu dobu bez styku, aby se infekce neprenesla na partnera a zpet na me. Jde mi hlavne o to jak dlouho zustavaji atb v organismu a mohou mit vliv na plod. A druhy dotaz, muze mit ROSALGIN vliv na otehotneni?…

Dobrý den, o těhotenství se můžete začít snažit bezprostředně po zaléčení infekce. Rosalgin by měl upravovat vaginální prostředí, čili negativní vliv na otěhotnění by také mít neměl. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jana26. 5. 2022

Dobrý den, cca 14 dní zpátky jsem byla zavádět tělísko Jaydess. Od zavedení mě neustále svědí stydké pysky a konečník. Před zaváděním mě vydezinfikovali nějakým roztokem. Je možné, že jsou vnější genitálie s konečník nějak podráždené? Děkuji.

Dobrý den, možné to samozřejmě je, informovat byste se měla ale tam, kde tělísko zaváděli. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jana24. 5. 2022

Dobrý den, Zhruba 3 roky se mi postupně zkracuje menstruační cyklus, který byl původně něco kolem 31 dní, pak se začal plíživě krátit na cca 24 dní, nasadila jsem drmek zhruba před rokem, který mi cyklus vrátil na 28 dní. Ale po roce se opět i přes drmek cyklus zase zkracuje na na 24 dní (asi by byl kratší, kdybych nebrala drmek). Chtěla jsem se zeptat: 1) může souviset postupné zkracování…

Dobrý den, čistě teoreticky může zkracování cyklu souviset s věkem, nicméně cyklus po 24 dnech bych neviděla jako problém. Drmek můžete zřejmě užívat kontinuálně i dlouhodobě. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Karolína24. 5. 2022

Dobrý den, Jsem ve 20. týdnu těhotenství, denně vypiju 2,5 - 3l tekutin, beru celé těhotenství brusinky a brusinkovou šťávu, zkoušela jsem také D-manosu. Od začátku těhotenství mám zánět močového měchýře ( výsledek E-coli 10 na 5), v 8.tt. nasazen Unasyn ( bez efektu), poté v 15.tt. těhotenství nasazen Augumentin 1g, výsledek na kontrolním odběru týden po dobrání antibiotik znovu stejný. V 17…

Dobrý den, nitrofurantoin je v těhotenství lék bezpečný, léčba uroinfekcí i recidivujících by měla náležet primárně porodníkovi, nikoliv urologovi. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Simona22. 5. 2022

Dobrý den, chtěla bych se optat na rizika miminka po potratových tabletách. Nezačala jsem po nich krvácet a embryo roste dál podle ultrazvuku. Proto jsem se rozhodla si miminko nechat a zjišťuji případné rizika postižení. Děkuji

Dobrý den, pokud embryo ustálo potratové tablety, pak by se dál mělo vyvíjet bez problémů, jestliže nemá samozřejmě jiný problém s tímto nesouvisející. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Daniela20. 5. 2022

Dobry den, mam autoimunitni zánět slinivky břišní, užívám přes rok prednisolon 5 mg (začínala jsme na 40), teď par dni už jsme na 4 a bude co 2 měsíce o 1mg snižovat. Poslední dobou me velice trápí pálení záhy a knedlík/ pocit cizího tělesa v krku a bolest na hrudi (stavy se mi ale nevrací, to je vyjmecne), potřeba odřihnuti, ale nepřináší úlevu. Muže toto být způsobené dlouhodobým užíván…

Dobrý den, některé léky mohou být příčinou refluxu, prednisolon ho spíše může jen zhoršovat. Doporučuji důsledné dodržování antirefluxních dietních a režimových opatření, event. přechodné užívání inhibitoru protonové pumpy. S pozdravem MUDr. M. Voška

Zuzana20. 5. 2022

Dobrý den pan doktor mi Pichl agolutin měla sem vysoké hodnoty děložní sliznice menstruaci sem dostala 17.4 a trvala 14 dní měla bych další dostat po 28 dnech to je 15.5 a nic nevíte co to může znamenat proc ji nemám děkuji

Dobrý den, pokud jste po aplikaci Agolutinu normálně odmenstruovala a bez něj se menstruace nedostavila, pak je nejspíše problém s ovulací, resp. s její absencí. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Aneta19. 5. 2022

Dobrý den, jsem ve 32. týdnu těhotenství. Již druhý týden mě trápí suchý dráždivý kašel, tedy hlavně věčer, v noci a po ránu, přes den to docela jde. K tomu mě trochu bolí v krku, ale nic strašného. V pondělí jsem byla u dr. na výtěrech. Vzhledem ke zvýšenému CRP (30) mi rovnou předepsala Pamycon na kloktání a dnes jsem se dozvěděla výsledky výtěrů - hemofil v krku i v nose. Paní dr. mi chtěla…

Dobrý den, Haemophilus influenzae je celkem běžná bakterie horních cest dýchacích a dítěti nijak neškodí. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Šimon Kořínek16. 5. 2022

Dobrý den, moje přítelkyně si v druhém týdnu zapomněla vzít pilulku antikoncepce a měli jsme pohlavní styk bez jiné ochrany. Jenže pak jsme zjistili, že má zrovna ovulační dny a bojíme se, že by mohla být těhotná, chtěl jsem se Vás jen zeptat jaké je vzhledem k těmto skutečnostem pravděpodobnost oplodnění, stresujeme se kvůli tomu... Děkuji moc za odpověd.

Dobrý den, pokud Vaše přítelkyně užívá hormonální antikoncepci, pak žádné ovulační dny nemá, vše je zablokováno právě tou antikoncepcí. Jestliže ale udělala chybu v užívání, musíte použít ještě jinou ochranu, nejlépe kondom, každopádně zpětně už teď moc nevyřešíte. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anonym11. 5. 2022

Dobrý den čeká mě třetí sekce,můžu se zeptat jak budu dlouho v porodnici a v kolikstem týdnů půjdu rodit? Slyšela jsem že musím podstoupit sterilizaci jaká je cena? Dekuji

Dobrý den, sterilizaci rozhodně podstoupit nemusíte, je to Vaše rozhodnutí, pokud se pro ni rozhodnete, sepíšete žádost se svým gynekologem, musí to být nejméně 2 týdny před plánovaným výkonem, který se obvykle plánuje do týdne 39+0 v závislosti na okolnostech. Po dvou císařských řezech je to sterilizace ze zdravotní indikace a je tedy hrazena pojišťovnou. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kristýna9. 5. 2022

Dobrý den, chci se jen zeptat. Jak brat kyselinu listovou? Je to stejne jako u HA? Nebo ji mohu i behem menstruace?

Dobrý den, kyselina listová se užívá zpravidla jednou denně, bez ohledu na menstruaci. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anonym7. 5. 2022

Dobrý den, jsem v 15tt těhotenství, zhruba před 10 dny jsem trochu krvacela, dle doktorky to bylo způsobeno nízko uloženou placentou. Od té doby lehce špiním (hnědý, někdy světle hnědý výtok). Je to "normální ", že špinění trvá takhle dlouho? Jinak mi bylo řečeno, že mám přijet jen kdyby začala být krev červená. Moc děkuji za odpověď.

Dobrý den, ano, můžete špinit dlouhodobě při nízko uložené placentě, ale domluvte se se svou lékařkou na dalším postupu. S pozdravem MUDr. T Ježková

Martina5. 5. 2022

Dobry den. Som v 21 tt a mala som krvave zaspinenie, bola som na pohotovsti, kde bolo vsetko v poriadku. Vraj mam len nizsie placentu, ktora by sa mala este vytiahnut. Podla pani Dr. na pohotovosti je to bezny nalez v mojom tt. V sprave placenta profunda - 18 mm od vnutornej branky. Mohlo to zaspinenie sposobit nizsie polozena placenta? Je potrebne pri dalsom zaspineni (nie krvacani) utekat ihned…

Dobrý den, jedná se o nízko nasedající placentu, zašpinit jste mohla i díky tomu, ale to nezhodnotím. Můžete vykonávat všechny domácí práce i přiměřenou fyzickou aktivitu. Při lehkém špinění na pohotovost obvykle netřeba, ale na dálku to zhodnotit nelze, vyhodnocení situace je na Vás. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Natálie2. 5. 2022

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na gynekologii mi byl zjištěn nález na čípku, před pár týdny po mens.cca po týdnu se dostavilo lehounké špinění 2 dny. Je možné že je to kvůli nálezu? Zkoušela jsem si dělat test negativní, je možný, aby nález ovlivnil výsledek testu? Předem děkuji N.

Dobrý den, nevím, jaký nález na čípku Vám zjistili, při zánětu děložního hrdla může být teoreticky špinění nebo krvácení, jinak to s tím asi nesouvisí. Určitě ale nález na čípku neovlivní těhotenský test. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Pavla29. 4. 2022

Dobrý večer,jsem 5 týdnů po operaci (tubulizace).Beru antikoncepci .5 den po propuštění domů jsem začala menstruovat...celkem 7 dní.. Po 3 týdnech jsem opět začala menstruovat a celkem to už mám 15 dní...chci se optat...je toto normální po narkóze? Jinak beru antikoncepci Azalie ( menstruaci bych vůbec neměla mít) Děkuji Vám za odpověď

Dobrý den, to nejsem schopná takto posoudit, je to pouze gestagenní antikoncepce, to znamená, že je opravdu nutné dbát na přesný čas užívání, nicméně se nejedná o menstruaci, ale pouze krvácení ze spádu hormonů. Pokud budete dál užívat jak máte, mělo by se to časem upravit. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Helena29. 4. 2022

Dobrý den, mám dotaz za jak dlouho je možné koupání po plastice močového měchýře.Operace byla v půli dubna.Jde o dovolenou zda zrušit. Děkuji

Dobrý den, jde o to, o jaký přesně výkon šlo. Pokud šlo opravdu o plastiku močového měchýře, tak minimálně měsíc po výkonu doporučuji řádnou hygienu s vyloučením dlouhodobějšího pobytu ve vodě. Pokud si nejste jistá, kontaktujte svého operatéra, ten Vám jistě informaci sdělí. S pozdravem Vavřík

MUDr. Tomáš Vavřík
Zobrazit celý dotaz
Monika Márová26. 4. 2022

Dobrý den, jsem 2 měsíce po operaci přední a zadní poševní plastika, problémy vznikly postupne -ruptura dělohy při porodu, nyni i odstranění vaječníků a čípku z preventivních duvodu/karcinom u tety/. Pracuji jako zachranarka, zvedám a nosím těžká břemena a také pacienty, myslíte, že je vhodné dal vykonávat tohle zaměstnání? Vsude čtu, že návrat do zaměstnání za 6-8 týdnu, ja jsem ještě na PN a…

Dobrý den, platí to po dobu rekonvalescence po výkonu, nicméně se dá předpokládat, že svou práci budete vykonávat dál, určité riziko opakování prolapsu poševních stěn existuje vždy, i při fyzicky nenáročné práci. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kateřina26. 4. 2022

Dobrý den, Jsem již dva roky po akutním císařském řezu. Menstruace od ukončeného šestinedělí pravidelná. Neužívám již několik let žádnou HA. Ale už asi půl roku mám s menstruací problémy. Menstruací mám silnou a po celou dobu menstruace s krví odchází velké množství děložní sliznice občas i koagula. Ale děložní sliznice mi odchází i několik dní po menstruaci společně se špiněním. Přibližně po…

Dobrý den, pokud bylo na kontrole vše v pořádku a s gynekologem jste to probrala, tak to takto na dálku asi vyřešit nedokážu, lze zvážit příčinu v defektu jizvy po císařském řezu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anonym26. 4. 2022

Dobrý den, byla jsem hospitalizovaná v 35+0tt s neustupujicimi bolestmi v podbřišku. V 35+3tt jsem byla propuštěna s tím že kdyby se opakovalo tak mám hned přijet. Nikdo mi nic neřekl a diagnóza na papíře je Grav. h. 35+3, Igrav., Ipara, Partus praematurus imminens. Můžete mi prosím poradit co to znamená? Vím že je to něco s možný předčasným porodem. Děkuji za odpověď

Dobrý den, ano, pokud jste byla hospitalizována s bolestmi v týdnu 35+0, jednalo se o hrozící předčasný porod. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lucie25. 4. 2022

Dobrý den. V létě 2017 jsem otěhotněla, 2/2018 porodila. Poté jsem kojila 20 měsíců a v době kojení jsem podruhé otěhotněla a druhé dítě jsem kojila 18 měsíců. 3 měsíce po druhém porodu mi zavedli Mirenu, v době kojení vse ok a bez menstruace. Po odstavení jsem dostala menstruaci, a už ji mám třetí měsíc a ta poslední trvá skoro dva týdny. Poslední dny je to jen slabě špinění přes den. Chci se…

Dobrý den, nepravidelné krvácení může trvat nějakou dobu po zavedení tělíska, asi půl roku, takhle i po skončení kojení. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Andrea Jirásková25. 4. 2022

Dobrý den, před měsícem jsem začala užívat gyneprodyl po dobu 10 dní na srovnání menstruace. Od té doby mě ale v kuse (měsíc) bolí prsa. Chtěla jsem se zeptat zda je normální, aby mě takovou dobu bolela prsa. Předem děkuji za odpověď. Přeji krásný zbytek dne. Andrea Jirásková

Dobrý den, může to být v souvislosti s užíváním gestagenů, což Gynprodyl je. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Olga24. 4. 2022

Dobry den.Tehotenstvi 13 t. po IVF.Doktor vysazuje najednou gynprodyl. Mam boli v podbrisku. Je to bezpecne?

Dobrý den, pokud se Váš doktor rozhodl po konzultaci s Vámi Gynprodyl vysadit, nevidím v tom žádný problém. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lucie24. 4. 2022

Dobrý den po potratu za 20 dní jsem měla pohlavní styl a hnet za dva dny jsem dostala vítoky .. muzu užít Dalacin vaginalni krem? Prosim poraďte děkují

Dobrý den, po klasické interrupci se většinou doporučuje sexuální abstinence šest týdnů, nicméně jste obtíže nijak více nepopsala, výtok může být úplně normální, v každém případě si sama Dalacin krém nenasazujte. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Gabriela23. 4. 2022

Dobry den, po 1x pouzivam antikoncepcny kruzok a po vysadeni sa mi eate nedostavila menstruacia. Test negativny. V pondelok si mam dat novy kruzok, tak neviem, ci je to ok nemat mwnstruaciu. Dakujem

Dobrý den, při antikoncepci v pauze nemenstruujete, pouze krvácíte z vysazení hormonů, pokud je negativní těhotenský test, tak i při vynechání krvácení dál pokračujete jak máte. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Michaela21. 4. 2022

Dobry den, chtela jsem se zeptat, jaky vliv maji kortikoidy na vznik miminka.Muj muz ma Crohnovu nemoc a aktualne bere Prednisolon acis 10mg.Aktualne denne 25mg. Muze to nejak ovlivnit poceti a plod, nebo je lepsi pockat, az to dobere? Dekuji predem za odpoved.

Dobrý den, na mužskou plodnost by kortikoidy vliv mít neměly, větší problém by mohl být v základním onemocnění, to se ale musíte poradit s ošetřujícím lékařem svého muže. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Nela21. 4. 2022

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když je mi 17 let a chtěla bych začít brát antikoncepci, musí s jejím předepsáním souhlasit rodič? Děkuju

Dobrý den, k předepsání antikoncepce souhlas rodiče nepotřebujete. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Hana20. 4. 2022

Dobrý den ,mohu se zaregistrovat na gynekologii i když nespadám do vašeho kraje.Má původní lékařka skončila činnost .Děkuji

Dobrý den, registrace ke gynekologovi už není závislá na místě bydliště. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Hanka18. 4. 2022

Dobrý den,chci se zeptat,jestli může mít vliv Britská kočka v bytě na otěhotnění ,popř. vývoj plodu.Děkuji

Dobrý den, pokud se nenakazíte toxoplasmózou, pak nejspíše vliv nemá ani na jedno, S pozdravem MUDr. T. Ježková

Vladí17. 4. 2022

Dobrý den, jsem ve 4-5 týdnu těhotenství, začalo mě bolet břicho jako při menstruaci a odchází ze mě pomálu velké červené kousky, znamená to potrat?

Dobrý den, teoreticky to může znamenat potrat. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lucie17. 4. 2022

Hezký den, 4 dny beru antibiotika Amoksiklav, a dnes jsem si náhodně kvůli zpoždění udělala těhotenství test, který vyšel pozitivní. Nejsem si jistá, zda je můžu dobrat, nebo hned přestat brát? Děkuji

Dobrý den, Amoksiklav můžete užívat i v těhotenství. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Alžbeta14. 4. 2022

Dobrý deň prajem od augusta minulého roku beriem antikoncepciu maitalon, nikdy som s ňou nemala žiadne problémy až posledne dva týždne mam občas kŕče v ľavej nohe, beriem aj magnézium šumivé tablety, ale aj tak mam strach, že z čoho to môže byť.

Dobrý den, z antikoncepce to nejspíš po takové době nebude. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Zdeňka12. 4. 2022

Dobrý den, je mi 48 let. Dlouhodobě mám silnější menstruaci. V děloze mám tři myomy. Největší 2 cm. Vloni jsem absolvovala kyretáž a v podstatě rok menstruovala bez větších potíží. Teď jsem v únoru prodělala covid. Po covidu přišli komplikace, dostala jsem silný zánět dásní a antibiotika. Pak přišla menstruace úplně šílená. Byl mi nasazen Noretisteron. Odběry krve zajistili hodnotu hemoglobinu 88…

Dobrý den, vysazení Norethisteronu jako takového na krevní obraz mít vliv nebude, anémie je důsledek silného krvácení, které by se nemělo opakovat, proto Vám byl asi Norethisteron nasazen. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Marika Srpova11. 4. 2022

Dobrý den chtěla bych se zeptat,zda je normální po operaci cysty mít delší menstruaci jak 14 dni.Byla jsem 1.3 na operaci kdy mi i začala menstruace,poté jsem měla “sestinedeli”.31.3 mi začala menstruace a běží do těch a je i dost silná,mam si zajit ke svému gynekologovi nebo počkat kdy to samo skončí?Dekuji

Dobrý den, pokud silně krvácíte více jak 14 dní, objednejte se ke svému gynekologovi, standardní to není. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Martina30. 3. 2022

Dobrý den chtěla bych se zeptat může se udělat cysta na vajecniku když mám odstraněnou dělohu? A nemám už menstruaci? Děkuji za odpověď Kolbabova

Dobrý den, pokud Vám nechávali vaječníky, tak pochopitelně cystu vaječníku mít můžete. Nemenstruujete, protože nemáte z čeho, dělohu máte odoperovanou. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Sabina26. 3. 2022

Dobrý den, mám dotaz. Před 5 měsíci jsem porodila dceru akutním císařem, a po šestinedělí sem si od gynekologa nechala předepsat antikoncepci Bellvalyn. Po každém dobraném platíčku jsem měla menstruační normální, a když sem načala třetí platíčko, tak hned po skončení menstruace sem začala špinit a trvá to už 14 dní, a špiním celkem dost, (musím mít vložkou).. Myslela sem, že to po pár dnech…

Dobrý den, měla jste být poučena, že ze začátku užívání antikoncepce může být nepravidelné krvácení, u nízkodávkovaných preparátů je potřeba obzvlášť dbát na přesné užívání tablet. Dále užívejte jak máte, časem by se to mělo upravit. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Míša26. 3. 2022

Dobrý den mohu brát Utrogestan100mg když mam leiden mutaci .Děkuji

Dobrý den, nevím, v jaké konstituci Leidenskou mutaci máte a gestageny by neměly být problém, takže pokud Vám byl předepsán lékařem, pak asi užívat můžete. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Monika24. 3. 2022

Dobry den, po operaci 09/2021 jsem dostala trombozu. Do prosince jsem uzivala Xarellto. Menstruace po vysazení HA v srpnu 2021 dorazila v rijnu a pak az v unoru letosniho roku. Opet zacinam mit zpozdeni. Chtela bych se zeptat, zda je nejaka sance otehotnet i behem takto nepravidelne menstruace, pripadne lze to podporit leky? Gynekolog mi rikal, ze kvuli tromboze jsou hormony tabu.

Dobrý den, šance existuje vždy, ale bylo by potřeba vědět, co za poruchou menstruačního cyklu stojí. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Dagmar24. 3. 2022

Dobrý den, jsem po hormonální léčbě endometriózy, před třemi týdny jsem dobrala visanne. Po vysazení jsem ještě nedostala MS. Zapomněla jsem se pana doktora zeptat kdy mám krvácení očekávat, na internetu v diskuzních článcích maminek si informace radši hledat nebudu. Těhotenství plánuji někdy srpen, září a mám strach aby vše bylo v pořádku. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, nástup menstruace po vysazení je celkem individuální. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Zuzana22. 3. 2022

Dobrý den mam Bartholienovu žlázu už docela zvětšenou mam ji už po třetí muzu si zavolat a objednat se na zákrok s uspanim nebo musím nejdřív na gynekologii ke svému doktorovi

Dobrý den, indikaci k zákroku Vám musí napsat Váš lékař. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Pavlina20. 3. 2022

Dobrý den, kdy se dostaví menstruace po potratu? Jsem 7 týdnu po potratu a mám jen velmi slabé špinění. Nevím co to má znamenat. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, taky nevím, co to má znamenat, menstruace se dostavuje individuálně, ale jistě jste po potratu byla u svého gynekologa na kontrole a byla možnost probrat všechny otázky s tím související. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kika20. 3. 2022

Dobrý den, chci se prosím zeptat….když v 7 denním období kdy mám dostat menstruaci se dostaví až 7 nebo 8 den menstruace a já si mám vzít 8 den už antikoncepci, můžu si ji vzít?? nebo mám počkat až menstruace přestane. Děkuji

Dobrý den, při nasazení antikoncepce byste měla být poučena lékařem o způsobu užívání nebo si alespoň přečíst příbalový leták. Krvácení v pauze není menstruace, pouze krvácení z vysazení léků, po sedmi dnech začínáte užívat tablety z dalšího plata bez ohledu na to, jestli ještě krvácíte, pokud tento interval nedodržujete, nemusíte být chráněna a může dojít k nepravidelnému krvácení. S pozdravem…

Kateřina18. 3. 2022

Dobrý den, chci se zeptat v pondělí jsem dostala první pilulku na potrat, ve středu druhou. Dneska mám jít na oslavu, mohu si dát alkohol, nebo je to brzy. Děkuji předem za odpověď.

Dobrý den, odpovědi na dotaz v internetové poradně dostáváte s odstupem několika dnů až týdnů, předpokládám, že otázku, jestli pít alkohol jste již vyřešila sama. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Iva18. 3. 2022

Dobrý den, ve středu večer jsem měla poslední tabletu clotrimazolu, které byly na tři dny…..hned ve čtvrtek ráno, po poslední tabletce jsem měla růžový výtok a dnes v pátek mě trápí slabé krvácení. Potíže, kvůli kterým jsem brala clotrimazol jsou pryč. Ale vyděsilo mě to slabé krvácení Mám do toho všeho ještě ovulaci Nikdy jsem však takové problémy při užívání vaginálních tablet neměla. Je…

Dobrý den, pravděpodobně se jednalo o fyziologické ovulační krvácení. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Bernadeta17. 3. 2022

Dobrý deň, som 7 mesiacov po porode, menštruáciu som ešte nemala kedze kojim a mávam už asi 2 týždne také obcasne mierne bolesti v podbrusi. Na preventívnej prehliadke pred 2 mesiacmi mi gynekologická povedala ze všetko v poriadku, moč mam tiež čistý. Vedeli by ste mi poradiť či je to počas kojenia normálne alebo to mam nejak riešiť? Ďakujem pekne.

Dobrý den, neznám okolnosti porodu, ani nález, ale předpokládám, že pokud bylo na gynekologické prohlídce vše v pořádku a Váš lékař nenavrhl další vyšetření, pak se asi o nic zásadního nejedná. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Veronika Řezáčová16. 3. 2022

Dobrý den chtěla bych se zeptat měla jsem zánět močového měchýře a od toho mam problémy .. měla jsem nedávno kvadinkovou infekci ta se vyléčila akorát po delší době to mam zase .. pálení při čurani občas výtok,pálení po styku .. byla jsem u svého ganekologa a dělala my stery a byla jsem negativní takže vážně nechápu co by to mohlo být .. předem dekuji za odpověď

Dobrý den, při nekomplikované kvasinkové infekce se stěry na kultivaci nedělají, jejich negativita ovšem mykózu nevylučuje. Na zaléčení můžete využít volně prodejná antimykotika. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jitka15. 3. 2022

Dobrý den,2 a půl roku užívám kontinuálně antikoncepci Artizia,v lednu jsem začala špinit,u lékaře jsem byla ,po vyšetření vše v pořádku.Zaver byl krvácení z antikoncepce. A on je březen a já špiním dál, lékař dál nějak neřeší s tím, že to přejde a doporučil Ascorutin,ale to nepomáhá.

Dobrý den, Ascorutin na hormonální krvácení nepomůže, u gestagenních antikoncepcí se to navíc stává, takže se domluvte s lékařem na ev. změně antikoncepce. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Monika Kašparová13. 3. 2022

Dobrý den, prosím o radu. Od pátku mám neštovice. Teploty jsou vždy do 38 st.,kterým předchází zimnice. Mám bolesti hlavy a v oblasti za očima a v krku .V oblasti hlavy, hrudi a trupu bude velká část neštovic. Jsem na začátku 22tt. Mám těhot.cukrovku zatím na dietě a leidens.mutaci v heterozig.stavu (fraxi 1 trimestr a posléze až ve 3 trimestru). Prosím jsou tyto projevy ještě v pořádku s ohledem…

Dobrý den, v první řadě by bylo dobré se ujistit, zda se jedná opravdu o neštovice, každopádně byste o tom měla neprodleně informovat svého ošetřujícího gynekologa, který s Vámi probere případná rizika pro plod, která při primoinfekci neštovic mezi 20.-28.týdnem těhotenství existují, byť poměrně malá. Symptomy doprovázející neštovice závažné nejsou a dají se řešit symptomatickou terapií. S…

Dorotka Doležalová12. 3. 2022

Dobrý den, každou menstruaci trpím extrémními bolestmi, návaly horka a zimnice, zvracím, mám bolesti svalů a kloubů a bez prášku na bolest nejsem vůbec schopna vstát. Mohlo by jít o symptomy nějakého většího problému nebo je to normální a musím to prostě přežít? A pokud bych šla na vyšetření, může doktor vůbec něco zjistit, když jsem ještě panna?

Dobrý den, normální to není a není potřeba to přežít, nicméně nemusí jít o nic závažného, každopádně ale k návrhu terapie je potřeba gynekologa navštívit. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Petra Hrubešová11. 3. 2022

Dobrý den, již cca 1,5 roku, jsem sledována kvůli cystě na vaječníku, která se po tu dobu nijak nemění. Je velká 2,5 cm na 3,5 cm. Žádné zdravotní problémy nemám, genetické vyšetření na BRCA2 negativní. Mám již podstoupit odstranění cysty, nebo mám nadále docházet na kontroly? Předem děkuji pěkně.

Dobrý den, nález jsem neviděla, nemůžu se k němu vyjádřit, to si musíte domluvit především s lékařem, který Vás sleduje. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jana Pucholtova7. 3. 2022

Dobrý den, přecházím k novému gynekologovi, ale nejdříve jsem byla pozvána na krev. Zapomněla jsem říct sestře, že beru HA minisiton, už asi 10 let. Zjistí to pan doktor z krve nebo mu to mám zavolat? Dá se to zjistit z krve? Díky Jana

Dobrý den, "jít na krev" je celkem široký pojem, nevím, jaké odběry Váš lékař indikoval, a nemůžu tedy říct, zda pozná, že užíváte antikoncepci, z hormonálního profilu by to asi poznal. Nejjednodušší by bylo domlouvat se přímo s ním. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Nikola Lánová5. 3. 2022

Dobrý den, beru už půl roku antikoncepci Paoletta. Dobrala jsem platíčko a začala další hned bez pauzy, jenže potom v tom druhém jsem v druhém týdnu zapomněla tabletu, takže tu jsem užila hned druhý den. Potom ve třetím týdnu jsem měla průjem a tableta se mi asi nevstřebala, protože jsem začala špinit, ale neřešila jsem to a další prášek jsem si nebrala. Platíčko jsem dobrala celé a menstruace…

Dobrý den, těch chyb tam bylo už dosud dost, a opatrnost je na místě v době, kdy tu chybu uděláte, pokud jste se nechránila doteď, tak teď už je to pravděpodobně jedno. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Hana5. 3. 2022

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Dcera má Rh faktor negativní, první těhotenství bylo ukončeno z důvodu zamlklého těhotenství. Ale nebyl i aplikován imunoglobin. Teď je těhotná podruhé a má jít na injekci. Nevadí že jí nebyla aplikovaná už při tom prvním? Děkuji za odpověď. Hezký den

Dobrý den, neznám okolnosti prvního těhotenství, některé nemocnice do 7.týdne těhotenství protilátky neaplikují. Pokud dosud nebyl zjištěn problém, pak s postupuje standardně dle doporučení společnosti. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Michaela2. 3. 2022

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na antikoncepci. Včera jsem si vzala první tabletu, první den MS (špinění) dneska 2tabletku ale stále spinim, mám to brát jako že už se MS nerozjede? Děkuji

Dobrý den, antikoncepci hlavně užívejte tak, jak ji užívat máte, bez ohledu na krvácení, v začátku užívání krvácení může být nepravidelné. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anonym25. 2. 2022

Dobrý den, chtěla bych se zeptat,nyní jsem 25+1 tt a protože paní doktorka Pelikánová bude v ordinaci kam chodím až ve středu, zeptala bych se zde. Pravděpodobně jsem pozitivní na Covid, asi varianta Omikron. Ve středu jsem pociťovala jen únavu, čt ještě test negat., dnes antigen pozitivní,tak jsem hned šla na testy, výsledky čekám.Kromě rýmy která se v noci spustila a minimálního zakašlání se…

Dobrý den, pokud máte poradnu až po skončení izolace, není potřeba dřívější kontrola, dále se s paní doktorkou domluvíte. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Eliška23. 2. 2022

Dobrý den,jsem v 31 tt a zjistila bohužel jsem pozitivní na covid, chtěla jsme se zeptat zda-li to musím oznámit svému gynekologovi( jsem vedená u vás u paní doktorky Pelikánové) nebo postačí to oznámit až při další kontrole (až budu zdravá)? Děkuji.

Dobrý den, stačí to oznámit na další kontrole. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Dagmar22. 2. 2022

Dobrý den, mohla bych prosím mít dotaz na někoho z lékařů? Nález:aktivace NK bb.antigenem troboblastu. Neschopnost otěhotnění.  Byl mi naordinovaný Prednison 20 mg 1x denně, po dobu třech měsíců.  Můj dotaz je ohledně Prednisonu. Mám obavy z nežádoucích účinků, nevím jak moc jsou kortikoidy pro tělo škodlivé. Bojím se ho začít užívat, lze něčím nahradit?Nestačil by např. Tříměsíční chráněny…

Dobrý den, patrně řešíte neplodnost, podstoupila jste specializované vyšetření na imunologii, následně Vám byla navržena léčba, se kterou nesouhlasíte a hledáte alternativy a ptáte se na internetové poradně? Toto v první řadě máte konzultovat s lékařem, který Vám léčbu předepsal - tedy zda je to nutné, zda existují jiné možnosti a jaké jsou nežádoucí účinky léčby. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kateřina Horáková21. 2. 2022

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda žena s Leidenskou mutací může využívat tyto kontracepční přípravky: nitroděložní tělísko s levonorgestrelem, tělísko bez hormonu a lze využívat i gestagenní depotní injekce? Prosila bych i o názor na subkutánní progestinový implantát, děkuji za odpovědi případně jiné možnosti. S pozdravem Kateřina Horáková

Dobrý den, nehormonální tělísko a gestagenní antikoncepce zpravidla nejsou kontraindikovány, ale nepíšete jakou formu Leidenské mutace máte a nevím ani Vaši další anamnézu. O výběru vhodné antikoncepce se v první řadě raďte se svým gynekologem S pozdravem MUDr. T. Ježková

Neznama21. 2. 2022

Dobry den ja by sem se chcela informovat co mam delat kdyz 22.1 som dostala menstruaci a od vtedy ju mam uz mesiac silnejšiu a bolestivú.Mozte mi poradit ako ju zastavim? Dakujem

Dobrý den, měsíc trvající silnou menstruaci asi sama nezastavíte, už jste to dávno měla řešit se svým gynekologem. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Petra20. 2. 2022

Dobrý den, mohu užívat vaginalní čípky GINEXID, když odsávám mléko? Pouze odsávám, nekojím. Děkuji

Dobrý den, předpokládám, že odsátým mlékem krmíte. Ale i tak Ginexid užívat můžete. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Karla19. 2. 2022

Můžu podstoupit operaci dělohy když menstruji

Dobrý den, standardně se operace v období menstruace neprovádějí. S pozdravem MUDr. T. Ježková

monika prikrylova17. 2. 2022

Dobrý den.Chtela jsem se zeptat, zda se u miminka v 38 tydnu může ztratit ledvina.Jezdila jsem ,do Sanusu protože nám našla paní doktorka u jedné ledviny cisty.V 38 tydnu na ultrazvuku měl ještě 2 ledviny ,po porodu už ji pan doktor nenašel ?Může to být tím,že je ještě málej a nebyla jen vidět?děkuji za odpověď

Dobrý den, buď má dítě jednu nebo obě ledviny a já nedokážu určit, kdo z lékařů se zmýlil. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Hana15. 2. 2022

Dobrý den, v srpnu 2021 jsem byla na laparoskopii pro mimoděložní těhotenství. Odebrán pravý vejcovod. Momentálně se snažíme o miminko. Včera jsem neodhadla váhu krabice ,kterou jsme se pokusila.zvednout a dnes mě picha v břiše přesně na stejném miste jako pri mimoděložním. Je.mozne že jsem si i po půl roce místo operace " natáhla". Moc.dekuji.za odpověď.

Dobrý den, natáhnout si můžete svaly či vazy, ne místo po odstraněném vejcovodu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Markéta Klímková14. 2. 2022

Dobrý den,jsem 18 měsíců po akutním cs .A občas me vnitřní jizvy hodné zaboli.Někdy az tak ze když udělám jaký kolo v pohyb tak jakoby přeskočí a musim z hluboka dýchat a ani se nepohnout a počkat az to přestane .Ted zase tak cca měsíc me bolí čím dal tím víc jakoby štiplava a bodava bolest .Mohly by to byt srusty ?dekuju

Dobrý den, čistě teoreticky to srůsty být mohou, ale neznám podrobnosti operace ani současný nález, takže se více vyjádřit nelze. S pozdravem MUDr. T. Ježková

iva12. 2. 2022

Krásný den , v prosinci jsem prodělala revizi dutiny bříšní ,protože jsem silně krvácela. Ale mam takový problém před 8 dny jsem dostala Menstruaci a beru antikoncepci. je ted 9 den a ja mam pořád menstruaci? Je to v pořádku? Nebo mam jít okamžitě k doktorovi nebo to skoncí později?

Dobrý den, při kombinované hormonální antikoncepci nemenstruujete, pouze krvácíte ze spádu hormonů, z počátku užívání se nepravidelné krvácení může objevovat, a protože nepíšete, jak dlouho a jakou antikoncepci užíváte, víc Vám neporadím. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Veronika11. 2. 2022

Dobrý den, jelikož mi nevyšly dobre, dvakrat po sobě, výsledky detailní cytologie - atypie žlázových buněk, je mi doporučena, v rámci prevence, konizace děl.čípku. Na zákrok bych se objednala k vám a ještě bych rada konzultovala nutnost zákroku. Byopsie mi nebyla nabídnuta, poradíte mi, má ještě smysl ji dělat? Prosím o info zda se jedna o lokální anestézii anebo s narkozou. Děkuji

Dobrý den, konizaci provádíme v celkové anestezii, ale konzultace nálezu touto cestou opravdu není možná. Nevím, o jakou atypii žlázových buněk se jedná, jaký je kolposkopický nález na děložním hrdle, kolik je Vám let, zda máte děti, rizikové faktory apod. Toto jste měla řešit s odesílajícím lékařem, ev. Vás měl odeslat na expertní kolposkopii. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lucie11. 2. 2022

Dobrý den, 19tyho ledna jsem byla na zavedení tělíska. Dneska 11 února stále silně krvacim. Jsem 3 měsíce po porodu. Čím to prosím může být? Děkuji za odpověď

Dobrý den, nevím, jak moc silně krvácíte a jaké máte tělísko, nicméně nepravidelné krvácení 2-3 měsíce po zavedení tělíska je běžné. Při pochybnostech se obraťte na lékaře, který tělísko zaváděl. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Barbr369. 2. 2022

Dobrý den. Mám docela zapeklitý dotaz. Je mi 22 let, je to již pět let co jsem přestala pravidelně užívat hormonální antikoncepci a od mých 18 let vůbec nemenstruuji. Pokaždé co mi lékařky nasadí nějaké léky, účinek se ukáže maximálně na jeden den i po dlouhodobém užívání. Je možné, že to bude znamenat neplodnost? Popřípadě jak mám dále postupovat? Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den, pokud 4 roky od vysazení antikoncepce nemenstruujete, není to jistě normální stav, který ale může mít řadu příčin, které sekundárně mohou souviset i s neplodností. Diagnostika a řešení je v rukách Vašeho lékaře, nikoliv internetové poradny. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Eva7. 2. 2022

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak se zbavit výtoku z pochvy. Byla jsem na prohlídce u gynekologa a vše bylo v pořádku. Jsem 5 měsíců po porodu. Užívala jsem tobolky gynella silver a zatim mám stále výtok. Děkuji

Dobrý den, výtok sám o sobě patologický není, je to projev i fyziologického osídlení pochvy, pokud na prohlídce nic shledáno nebylo, tím spíše se jedná a přirozený stav. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Martina7. 2. 2022

Dobrý den, měla jsem dle lékaře užívat Duphaston 10 dní, ale užívala jsem chybně déle 18 dní...Očekávala jsem menstruaci. Nejprve přišly bolesti v podbřišku, křeče a průjem+ lehké špinění pár dní před očekávaným termínem mentsruace(tyto příznaky jsem měla při minulém otehotnění). Chybně jsem si myslela, že jsem těhotná, protože menstruace nepřišla v termínu (jinak chodila pravidelně). Mohl…

Dobrý den, pozdější nástup menstruace je v důsledku prodlouženého užívání Duphastonu, těhotenství určitě neukončil. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Eliška7. 2. 2022

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak dlouho před termínem se provádí CS pokud je indikován? První dítě jsem měla KP a rodila jsem 38+3 plánovanou sekcí. Ráda bych tentokrát rodila ve vaší nemocnici a je mi znovu doporučena sekce. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, opakovaný císařský řez se zpravidla plánuje mezi 39.-40.týdnem, vše se dozvíte na kontrole v ambulanci, kam byste se měla dostavit kolem 36.týdne. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Sab95. 2. 2022

Dobrý den. Mam dotaz. Před 14 dny mi byla zjištěna cysta velikosti 6cm. Paní doktorka mi řekla že se mám dostavit na kontrolu po menstruaci. Menstruace se nedostavila a tím pádem cysta nezmizela s menses. Chtěla bych se zeptat na to jestli si mám brát antikoncepci? Říkám si že by mi mohla pichnout injekci na vyvolání menses. Děkuji za odpověď. Hezký den.

Dobrý den, pokud se menstruace nedostavila a nedostaví, domluvte se s lékařkou na dalším postupu, antikoncepci začněte užívat až na její doporučení. S pozdravem MUDr. T. Ježková

máma3. 2. 2022

Dobrý den. Mé dceři je 9,5 a dnes měla na kalhotkách jakoby menstruační špinění spíš nahnědlé barvy. Jsem dost vyděšená. Nic jí nebolí je veselá a zpívá si . Taky už jí začaly růst prsa . Mám s ní jít k lékaři na prohlídku nebo je to normální. Přijde mi to brzo. Děkuji B.

Dobrý den, příčin krvácení, špinění může být více, nicméně se může jednat i o první menzes, pokud máte strach, objednejte se do ambulance dětské gynekologie na vyšetření. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Marka2. 2. 2022

Dobrý den. Jsem ve 24tt a nyní prodělávám Covid. (1 den t 38,poté rýma, mírný kašel, častější močení bez bolestí,nebolestivý tlak v podbřišku-čekám na výsledky moči). Ve 13tt jsem byla hospitalizovaná pro výrazné krvácení, nízko uložená placenta na PS, od té doby hematom na ZS 9x5x2.5. Chci se zeptat jaké je riziko pro plod ohledně Covidu a dále bych Vás poprosila o názor v mém případě(hematom)…

Dobrý den, v těhotenství nejste ke covidu náchylnější, nicméně máte větší riziko závažného průběhu. Léky na ředění krve by měly být nasazeny v případě, že jsou přítomny další rizikové faktory ke vzniku tromboembolické choroby, paušálně se nenasazují. Dále zvažte očkování, pokud dosud nejste. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Vlaďka Kašperová1. 2. 2022

Dobrý den, z jakého důvodu se v plodném věku při nálezu cysty přistupuje automaticky k laparoskopii a ne k punkci cysty?

Dobrý den, při nálezu cysty se rozhodně rutinně k laparoskopii nepřistupuje. Pokud se jedná o perzistující cystu, punkce se už obvykle nedělá kvůli absenci histologického vyšetření materiálu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Veronika29. 1. 2022

Dobry den, po porodu jsem 3 mesice, v 6tinedeli 3x IMC. Mezi 2-3 mesicem se vystupnovaly bolesti a nepříjemné pocity - když stojím- tlak směrem dolů, pocit tihy, pocit jak kdybych měla začít rodit delohu. Když sedím- prekrveni, bolest, otok někdy i mravenceni stydkych pysku a hráze, bolest trisel a občas nepříjemné pocity v levé noze. Pripomina mi to menstruaci bolesti. Když ležím, tak se mi…

Dobrý den, ano, varixy v malé pánvi mohou dělat podobné obtíže. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anežka26. 1. 2022

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli jsem chráněná v 7 denní pauze, když používám vaginální kroužek předešlé 3 týdny vaginální kroužek?

Dobrý den, ano, účinnost antikoncepce by měla být zachována i v pauze. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kateřina Štolkova20. 1. 2022

Dobrý den, dnes jsem byla na ORL a pan doktor mi předepsal Azitromycin Sandoz 500mg. Muže se brát v těhotenství? Jsem v 26tt.

Dobrý den, pokud je opravdu nutné nasazovat přímo Azithromycin a nemůžete užívat antibiotika penicilinové řady, pak se v těhotenství užívat smí. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lucik19. 1. 2022

Dobrý den jsem ve 33 týdnu a každý týden chodím na kontrolu Moje otázka zní když budu covidově pozitivní můžu na kontrolu normálně jít nebo jak se to v takovém případě řeší dekuji

Dobrý den, nevím, kam chodíte, pokud chodíte do ambulance NH, pak je potřeba zavolat dopředu a budete objednána na konkrétní čas, který je vymezen pro covid pozitivní pacientky. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lucie18. 1. 2022

Dobrý den, chci se zeptat zda berete nové pacientky a zda jste soukromá klinika a pokud ano kolik se platí, děkuji Krištofová

Dobrý den, pokud se ptáte na gynekologickou ambulanci nemocnice Hořovice, pak se pacientky přijímají, standardní péče je hrazená z pojištění, objednání je přes recepci na l. 14500, kde se objednáte ke konkrétnímu lékaři na konkrétní den, ovšem musíte počítat s tím, že nemocniční provoz Vám nemusí na kontrole zajistit vždy stejného lékaře. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Janca14. 1. 2022

Dobry den S pritelem planujeme 2 dite. Mam se nechat naockovat na COVID? Predem dekuji

Dobrý den, ano, očkování se doporučuje i v těhotenství i mimo. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Ada14. 1. 2022

Prosím o vysvětlení operace cervikopexe a kolpopexe.děkuji

Dobrý den, je to způsob řešení inkontinence, může se provádět laparoskopicky nebo otevřeným řezem, v principu se stěna poševní zavěsí za zadní stěnu stydké kosti. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Michaela13. 1. 2022

Dobrý den, před týdnem jsem byla na očkování proti covidu (t.j. 6.1.2022) a včera jsem byla na očkování proti deloznimu čípku (Gargasil 9). Prej to nevadí a můžeme injekci aplikovat. Po rozbalení sestra nevedela na co jsou v balení 2 jehli a kam se to aplikuje. Sestra si vybrala jehlu a rozhodla se že to píchne do zadku aniž by se zeptala někoho zkušeného. Doma po přečtení jsem zjistila že se…

Dobrý den, podstatný je způsob aplikování, pokud je to do svalu, je jedno, kam se to aplikovalo. S pozdravem MUDr. T. Ježková

K.11. 1. 2022

Dobrý den, prosím o radu. Cca měsíc se mi objevuje bílý hlenový výtok, ale někdy je nažloutlý až žlutý. Nevím, zda se mám objednat na kontrolu nebo to samo odejde. Menstruaci mám pravidelnou, pohlavní styk vždy s kondomem a beru antikoncepci Softine. Na internetu jsem se dočetla, že by to mohl být nějaký zánět nebo infekce.

Dobrý den, výtok sám o sobě patologii znamenat nemusí, pokud Vám jinak žádné obtíže nezpůsobuje. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Mája10. 1. 2022

Dobrý den, jsem v 15+5tt a doktorka mi zjistila zkracování děložního čípku, chtěla jsem se zeptat, zdali má na to vliv i psychika, v poslední době máme s partnerem bouřlivé období a já se z toho necítím moc dobře a dost mě to trápí. Předem děkuji za odpověď S pozdravem M.S.

Dobrý den, pravděpodobně to s tím nesouvisí. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Olga4. 1. 2022

Dobrý den. Mám dceru je ji 16 let. Má velmi bolestlive menstruace první dva-tři dnů. Bere několik krát denně ibalgin. Paní učitelka po tělocviku ve škole nutí holek chodit na hodinu běhat a skákat s menstruace. Včera dcera měla první den menstruace, dala si dvě tablety idalginu abych ne bolelo ji břicho a šla na TV begala a skákala a pak je začala točit se hlava a měla tmavost v oči také měla…

Dobrý den, ano, menstruace není důvod, aby nemohla dcera absolvovat hodinu tělesné výchovy, pokud jí to ale její stav nedovoluje, pak je na místě vyšetření gynekologem a řešení bolestivé menstruace. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Míša2. 1. 2022

Dobrý den mam 14dní opožděnou menstruaci tak čím to může být a těhotná nejsem. Děkuji

Dobrý den, může se jednat o jednorázový výkyv nebo například o cystu na vaječníku. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Alice30. 12. 2021

Dobrý den, asi dva týdny mě silně pobolívá levý podbřišek, občas přechází do křečovitého sevření až se musím předklonit. Gynekologie - vyšetření pohmatem ok. Praktický lékař - vyšetření moči ok, pohmatem břicho ok. Test z lékárny na krev ve stolici negativní. Prosím vás, co by to mohlo být? A na jakou ambulanci se mám obrátit? Děkuji.

Dobrý den, příčin bolestí v podbřišku je opravdu mnoho a na dálku to diagnostikovat nedokážu. První vyšetření by mělo proběhnout přes praktického lékaře, který Vás ev. odešle ke specialistovi, pokud sám žádnou příčinu nenalezne.S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kateřina Horešovská30. 12. 2021

Dobrý den,chci se zeptat ,uz delší dobu mě trápí Tlačení v pochvě ,chvilku jako něco co tam nemá být a chvíli jako na močovou trubici...střídání otok pálení , tuhnutí beder křeče do podbřišku ,na gynekologii chodím veškeré stěry a moč negativní ..vyzkoušený výplachy a některé léky paní doktorka už si neví rady...mě to dost trápí ...začali slobosti v nohou jsem teď bohužel vyřazena z normalniho…

Dobrý den, Vaše lékařka Vás vyšetřovala opakovaně a přesto si neví rady, a já to z dotazu v internetové poradně opravdu nepoznám, co Vám je. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Ola30. 12. 2021

Dobrý den 13.12. jsem podstoupila hysterektomii mohu se nechat očkovat 3. dávkou na COVID? Užívám trvale Xarelto neboť jsem měla opakovaně hlubokou žilní trombózu. Nyní po operaci aplikuji 5 týdnů CLEXAN 4000. Děkuji

Dobrý den, můžete se nechat očkovat. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Veronika30. 12. 2021

Dobrý den, teď to bude třetí měsíc, co užívám antikoncepci Evra, od druhého měsíce používání pociťují nevolnost, nechutenství, hubnutí, pnutí v prsou, občasné bolesti hlavy, změny nálad, nervozita, možná i depresivní stavy, nic mě nebaví a do všeho se musím nutit. Bohužel má doktorka má do konce roku dovolenou, tak nemám na koho dotaz směřovat. Teď v sobotu bych měla dolepit poslední náplast z 3…

Dobrý den, pokud je to opravdu v souvislosti s antikoncepcí, pak to odeznívá po vysazení, standardně po vysazení dochází nejprve ke krvácení ze spádu hormonů, normální menstruační cyklus se vrací individuálně. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Viktória29. 12. 2021

Dobrý deň, Opakovane sa mi vracia bartoliniho cysta. Je nebolestivá, nie je to absces, posledný polrok je ale problém v tom, že po prasknutí vždy je samovoľne mi tekutina nevytečie von, ale vyleje sa do vnútra akoby pod kožu. Môže to byť oslabenou stenou cysty? Bude jedinou možnosťou jej vybratie? Ďakujem.

Dobrý den, zvážila bych spíše, zda se jedná opravdu o cystu Bartholinské žlázy a ne například o lymfedém či jinou patologii lymfatických cest, nicméně cysty Bartholinské žlázy často recidivují a ideální by bylo naplánovat chirurgickou exstirpaci. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Michaela29. 12. 2021

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zdali je už možný doprovod na ultrazvukové vyšetření v těhotenství. Začátkem ledna jdu na screening a pokud to půjde byla bych ráda za doprovod. Děkuji za odpověď

Dobrý den, do ambulancí zatím stále bez doprovodu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Elizabeth thelova26. 12. 2021

Dobry den, byla jsem ted na ITP Mela jsem pilulkovou metodu. Jmenem mifegyne 7.12. 2021 jsem byla na prvnich pilulkach. A za 2 dny 9.12. 2021 jsem byla na poslednich pilulkach. Krvacim porad a to je 26.12. 2021. A poslednich 5 dni krvacim opravdu silne, bolesti se nadaji vydrzet, mam skoro vsechny nezadouci ucinky. Mam i po celem tele vyrazku, ktera svedi. Dnes jsem byla na pohotovosti kde mi…

Dobrý den, jestli máte svědivou vyrážku, která neustupuje, pak je asi bez ohledu na příčinu návštěva dermatologa na místě. Pilulkami došlo k odloučení těhotenské tkáně, která se patrně odloučila všechna, nicméně v děloze může zůstat krev či sraženiny, dále Vás dosleduje Váš gynekolog. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Alice24. 12. 2021

Dobrý den, začala jsem brát antikoncepci Lunafem, akorát jsem zřejmě zaměnila špinění s prvním dnem menstruace (myslela jsem si, ze je to slaby první den, dostavilo se odpoledne a v době obvykle menstruace). Mohu v brani antikoncepce pokračovat a bude účinná od druhého platicka? Případně jaký postup doporučujete v případě začátku bráni mimo cyklus (před začátkem reálne menstruace)? Děkuji za…

Dobrý den, začátek užívání antikoncepce se začátkem krvácení je k tomu, abyste měla víceméně jistotu, že nejste těhotná, pokud začnete užívat i mimo krvácení a užíváte tak, jak máte, pak je antikoncepce spolehlivá hned. Je nutné počítat s možností, že budete i při správném užívání první měsíce nepravidelně špinit, krvácet. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Veronika23. 12. 2021

Dobrý den, měsíc a půl mám na horní straně vnějšího pysku bulku v rozměru cca 2-3mm. Při menstruaci se malinko zvětší a po menstruaci má zase původní velikost. Bulka nebolí. Doktor mi řekl, že je ucpaná mazová žláza a že je potřeba zákrok při celkové narkoze. Říkám si, zda je potřeba takový zákrok, když se bulka nezvetšuje a nebolí. Chtěla bych se zeptá, zda není nějaká jiná alternativu.

Dobrý den, alternativou zákroku je ho nepodstoupit a rozhodnutí je pouze a jen na Vás. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anonym22. 12. 2021

Dobrý den. V neděli jsem se svým přítelem měla po 1. sex samozřejmě s kondomem. Dnes je středa a už nějak od neděle mám takový bílo průhledný výtok co vypadá skoro jak hlen ale taky se podobá normálnímu výroku. Mám strašný strach z toho, že mohl prasknout kondom ale nebylo na něm vidět žádné poškození a sperma nevytékalo ven. Opravdu nevím jestli je ten výtok v pořádku? Prosim co nejrychleji o…

Dobrý den, pravděpodobně se jedná o běžný poševní výtok. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lucie Šafránová21. 12. 2021

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je možné bez prášků nijak zkrátit menstruaci.(pojedeme příští týden plavat a nechci jsi to celé zkazit)

Dobrý den, zkrátit samotné krvácení jde i s lékama obtížně, to spíše posunout celý cyklus, bez léků to každopádně nejde. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Sára21. 12. 2021

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jsem v 10.týdnu těhotenství,zda je v pořádku vaginální krvácení a špinění a křeče v podbřišku? Již u mě došlo k samovolnému potratu,přibližně před rokem.Děkuji

Dobrý den, normální to není, asi byste měla navštívit svého gynekologa. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Michaela19. 12. 2021

Dobrý den,ve středu 22.12. bych měla jít na očkování proti covidu druhou dávku. Dnes se u mě objevil takový nepříjemný pocit v pochvě,bojím se,aby to nebyl zánět,začala jsem vyplachovat Rosalginem. Můžu se nechat naočkovat i v případě,že by to zánět byl? Děkuji

Dobrý den, zánět v pochvě není překážkou očkování proti covidu19. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Hana18. 12. 2021

Dobrý den, mám dotaz ohledně vyšetření na pohotovosti. Od čtvrtka mě (pravděpodobně po intimním styku) při močení trápí nepříjemný pocit pálení. Dnes v sobotu se ovšem přidala nepříjemná vytrvalá bolest obou vaječníků. Je lepší během víkendu navštívit pohotovost nemocnice, jelikož odhaduji, že trpím nějakým zánětem, nebo vyčkat na pondělí a ordinaci gynekologa?

Dobrý den, vzhledem k tomu, že Vám Vaše obtíže umožnily napsat dotaz do internetové poradny, nejedná se jistě o zánět vaječníků, ale pravděpodobně o zánět močového měchýře, který se dá první dny zvládnout pomocí vydatného pitného režimu, pak teprve je na místě návštěva Vašeho praktického lékaře, spíše než gynekologa. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Petra17. 12. 2021

Dobrý den, snažíme se s manželem již rok o miminko. Rok jsem po vysazeni HA. A již rok mě trápí špinění 8dni před MS. Lutealni fazi se spinenim mam 12 dni. Tri dny po ovulaci zacinam spinit. Spineni je i se sliznici (vypadá to jako hnědé vlasy, či vlasecnice), tkáň. Moje doktorka to neřeší. Prý to nebrání k otěhotnění. Jelikoz dve deti již mám. Dala mi pred pul rokem utrogestan(spineni bylo i…

Dobrý den, samo špinění otěhotnění určitě nebrání, ale nedokážu takto bez vyšetření určit, co je příčinou, která teoreticky těhotenství bránit může. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Katarina15. 12. 2021

Dobry den, chci se prehlasit od sveho gynekologa do vasi gynekologicke ambulance co k tomu potrebuji? Je mozne se prihlasit ke konkretni lekarce? Dekuji

Dobrý den, objednáte se přes recepci na čísle 14500, můžete se objednat ke konkrétnímu lékaři, ale počítejte s tím, že nemocniční provoz Vám nezaručí přítomnost daného lékaře na každé kontrole. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kateřina14. 12. 2021

Dobrý den paní doktorko. Chci Vás poprosit o Váš názor.Je mi témeř 37 let.1.otěhotnění bylo přirozené, ve 30 letech. Po porodu mi byly diagnostikovány PCOS. V průběhu let jsme se snažili o další dítě, neúspěšně, proběhla i 3x stimulace Clostylbegytem. Už jsme chtěli jít do IVF, ale nyní v říjnu jsem nakonec otěhotněla. V 6tt zjištěno zamlké těhotenství - ukončeno Mispregnolem. Chtěli bychom se…

Dobrý den, 3.dávku můžete podstoupit bez ohledu na plánované těhotenství, odstup být nemusí. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Šárka14. 12. 2021

Dobrý den, pracuji jako instrumentářka na operačním sále, chtěla jsem se zeptat od jakého týdne těhotenství již není vhodné se na operačním sále vyskytovat. Děkuji

Dobrý den, asi není důvod v práci nepokračovat. Pokud se ptáte na riziko stran vystavení se inhalačním anestetikům, tak riziko morfologický vad zvýšeno není, nepatrně vyšší může být riziko potratu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Peťa13. 12. 2021

Dobrý den, chtěla bych se zeptat . Je mi 15 let a menstruaci mám od 13, po 28 az 35 dnech, a menstruace se mi zpozdila o 9 dní (měla jsem jí mít 4.12 a dnes je 13.12) a s přítelem máme chráněný pohlavní styk (kondom a čekám na MN ať můžu brát antikoncepci), cítím bolest v podbříšku i v bříšku někdy mírné kreče. Chtěla bych se zeptat co může být příčinou?

Dobrý den, jednorázové zpoždění menstruace při vyloučení těhotenství těhotenským testem není potřeba řešit, příčinou může být například cysta na vaječníku, která ale zpravidla s dalším krvácením zmizí. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Pavla13. 12. 2021

Dobrý den, již přes rok se mi stává, že mi několikrát do měsíce vytéká z pravého prsního dvorce tekutina. Za tuto dobu jsem proděla dva záněty pravého prsa a brala jsem také vždy ATB.Poslední měsíc je tato tekutina hnědá až načervenalá. V květnu 2021 jsem podstoupila mamograf.vyšetření a v říjnu 2021 ješte ultrazvukové vyšetření prsu. Obě vyšetření vyloučila maligní nádory. Ptala jsem se, zda…

Dobrý den, s tímto dotazem Vám poradí spíše na mamologii. Lze zvážit ještě vyšetření hladiny prolaktinu, ačkoliv tato sekrece není typická. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Týna11. 12. 2021

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na možnost otěhotnění v průběhu očkování na covid. Jsme po první dávce a s přítelem se snažíme o dítě. Je lepší teď přestat a opět se snažit až po druhé dávce, nebo očkování na těhotenství nemá vliv? Mnohokrát děkuji za informaci. Kristýna

Dobrý den, o těhotenství se můžete snažit bez ohledu na očkování. S pozdravem MUDr. T. Ježková

michaela10. 12. 2021

Dobrý den,7. 12 .202 jsem po laparoskopii od stranění cyst na obou vaječnících a druhý den jsem šla domů operace byla bez komplikaci a od včera mam mírné bolesti podbřišku zad a mírné křeče a mírně krvácím jestli je to normální děkuji za odpověd

Dobrý den, to nejsem schopna takto posoudit, pokud máte obtíže po operaci, navštivte pracoviště, kde se zákrok prováděl. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Tetiana Fedorova9. 12. 2021

dobrý den. Prosím, řekněte, je normální, že se mi v 5. měsíci těhotenství dělá špatně? Ráno vždycky zvrátim jídlo.

Dobrý den, to takhle nepoznám, ale může to být běžné. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Martina7. 12. 2021

Dobrý den, po ukončení 6ti nedělí mám pravidelnou menstruaci. Tento měsíc je to 5 měsíců od porodu a měla jsem menstruaci velmi krátkou, krvácela jsem jen 2 dny. Můžu být těhotná? Děkuji

Dobrý den, to opravdu nevím, pokud máte nechráněný styk, pak asi těhotná být můžete. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Marketa V.7. 12. 2021

Dobrý den, jsem po dvou cisařských řezech (2013 a 2016) velké děti 4150g a 4950g a nyní čekám dvojvaječná dvojčátka 30.týden, každé 1400g. Kdy myslíte, že by mi měl být proveden císař, aby to bylo pro všechny bezpečné? Stav jizvy mi zatím nikdo nekontroloval. Četla jsem, že dvojvaječná dvojčátka se nechávají až do 38 týdne, ale myslíte, že i v mém případě, nebo je to už riziko? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, naplánování ukončení těhotenství záleží na mnoha faktorech, mimo jiné na stavu obou plodů, takže v tuto chvíli nejsem schopna Vám říct, jaký stav bude za 6-8 týdnů. Navíc plánování porodu je pouze a jenom na lékařích porodnice, kde budete rodit a kam jistě docházíte do poradny. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Darya6. 12. 2021

Dobry den, prosim porad'te, da se uzivat GYNPRODYL vaginalne? dekuji

Dobrý den, Gynprodyl je určen pouze pro perorální podání. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jitka4. 12. 2021

Dobrý den, p. doktorko, mám myomy už spoustu let. Prosím, jak nejvíce často mi mohou dělat UTZ na pojišťovnu? Chtěla bych to kontrolovat častěji. Jsem u VZP. Děkuji Vám moc,

Dobrý den, myomy se zpravidla kontrolují po půl roce, ale záleží na jejich lokalizaci, velikosti a obtížích, které způsobují. Frekvence kontrol a jejich vyúčtování na pojišťovnu jsou plně na Vašem lékaři. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Iveta2. 12. 2021

Dobrý den, Mam cystu na vajecniku, jak je to podle vas s očkováním covid? Známá mi vyprávěla, ze její sestra mela take cystu a ted ma dole rakovinu, její gynekolog ji rekl, ze ji to způsobilo ockovani?! Dekuji..

Dobrý den, cysta na vaječníku není překážkou očkování na covid19. Pokud opravdu nějaký gynekolog tvrdí, že za gynekologickou rakovinou stojí vakcinace na covid, může jít vrátit diplom a Vaše známá by si měla hledat nového lékaře. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Marie29. 11. 2021

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda mám odsunout 3. posilující dávku očkování proti covidu kvůli Ascorutinu. Beru ho vždy zhruba týden, kvůli silné MS. Děkuji

Dobrý den, kvůli ascorutinu 3. očkovací dávku odsunovat nemusíte. S pozdravem MUDr. J. Ziková

efi28. 11. 2021

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda může mít žena např. po padesátce dítě, myšleno když je po menopauze, jestli lze vyvolat nějakými léky či hormony, aby opět produkovala vajíčka, z kterých by se pak provedlo umělé oplodnění a vložilo náhradní matce. Děkuji.

Dobrý den, to nelze. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Aneta H28. 11. 2021

Dobrý den, jsem těhotná po IVF. Od začátku jsem brala utrogestan do konce zhruba 14 tt, po vysazení na kontrole našli hematom, slabé jsem krvácela. Znovu mi nasadili utrogestan na 14 dní(na kontrole už hematom nebyl,pouze "jizva"), teď jsem 5dni od vysazení a znovu spinim. Může za to utrogestan? Srovná se to samo? Předem děkuji za radu!

Dobrý den, Utrogestan je v podstatě hormon žlutého tělíska a slouží k podpoře těhotenství, za vznik hematomu nemůže. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Petra Štroufová24. 11. 2021

Dobrý den, Jsem léčena na endokrinologii s poporodní hyperthyreosou GB typu.(porod leden 2019), 3.6.2021 proběhla operace úplné odstranění štítné žlázy , o měsíc později kontrola na endokrinologii s výsledky TSH 1,49 , T4 volný 13,6... Se SOUHLASEM Mudr. 5.8. s pozitivním těhotenským testem výsledky TSH 11,15, T4 volný 9,53 jsem dostala vynadano, jak jsem si mohla dovolit otěhotnět ( přes její…

Dobrý den, jelikož jste po úplném odstranění štítné žlázy, jste odkázaná na substituci funkce již doživotně, současně i kontrolu nastavené medikace. Před otěhotněním a v období I. trimestru je organizmus a plod nejvíce citlivý na správnou hladinu hormonů štítné žlázy. Hormony ovlivňují správný růst a vývoj plodu, zejména nervové soustavy. Proto, kdykoliv v budoucnu potvrdíte těhotenství, je nutné…

MUDr. Michaela Chrástová
Zobrazit celý dotaz
Jana24. 11. 2021

Dobrý den, mám dotaz ohledně plánované konizace děložního čípku. Jsem objednaná na zákrok i s kyretáží dělohy, ale menstruace se zpozdila a já v době zákroku budu ještě špinit (5. den menstruace). Mám zákrok zrušit nebo lehké špinění nevadí?

Dobrý den, končící menzes by konizaci vadit neměla. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Petra23. 11. 2021

Dobrý den, jsem ve 20. týdnu těhotenství. V prosinci 2020 jsem prodělala covid a v květnu 2021 jsem byla očkována 2. dávkou proti covid 19. Nyní mi přišlo pozvání k aplikaci 3. dávky. Po poradě s gynekoložkou mi očkování bylo doporučeno, naopak praktická lékařka nedoporučuje z důvodu prodělání nemoci a aplikaci 2 dávek očkování. Prodělání je bráno jako 3. dávka. Chci se tedy zeptat, zda je…

Dobrý den, očkování proti covidu se jednoznačně doporučuje a nyní zcela bez ohledu na gestační stáří. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lucie23. 11. 2021

Dobrý den, před rokem mi pan doktor našel myom 3mm a doporučil zatím půl roční kontrolu ale mé potíže se zhoršují, velmi silná menstruace (10 dní) ,bolesti v podbřišku , zácpa atd.. je možné odstranění dělohy na vlastní žádost ? Děti už neplánuji je mi 42 let . Děkuji za odpověď

Dobrý den, myslíte pravděpodobně 3cm myom, pokud Vám dělá obtíže, je na Vás zda se s lékařem domluvíte na hysterektomii. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Karolína23. 11. 2021

Dobrý den,jsem po dvou sekcich rok 2004 a 2011,tedy 10let od posledni, je mi 40let.S pritelem by jsme chteli jeste jedno dite,je to uz velke riziko vzhledem k veku a 2 sekcim? Dekuji za odpoved.

Dobrý den, jak moc riziková gravidita to je, záleží, z jakého pohledu se na to díváte - pokud budete hodnotit riziko chromozomálních vad, riziko ruptury dělohy, riziko specifických těhotenských komplikací apod., dostanete u každého něco jiného. Rizikové těhotenství to je každopádně. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Marcela22. 11. 2021

Dobrý den,dnes mi odložili operaci na odstranění dělohy, mám myomy,jeden měl v září 65x48x57 mm,operace bude až zase za tři měsíce. Začínám více krvácet a mít bolesti v podbřišku. Mám docela těžkou práci,jak to mám ještě 3 měsíce vydržet?

Dobrý den, s krvácením se obraťte na svého gynekologa, zda je nutná intervence, na bolesti užívejte běžná analgetika. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Žaneta22. 11. 2021

Dobrý den.Chtela bych se optat mám podstoupit odstranění cysty na Bartoliniho žlaze. Operaci by mela byt 16.12. Ale vrtá mi hlavou.Dostala jsem dnes menstruaci a je 22.11. Což je pravděpodobné že bude podobný datum i v prosinci.A tedy můj dotaz zní zdá je v pořádku podstoupit operaci když bude v nejbližší době menstruace. Zdá to není po operaci moc oběd.Dekuji

Dobrý den, je výhodnější nemenstruovat z hlediska hygieny, pokud toto ale dodržíte, pak není nutné zákrok odkládat. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Renáta20. 11. 2021

Dobrý den, dcera 23 má před rokem diagnostikovanou endometriozu, hledám pro ni dobrou a citlivou péči. Budu vděčna za radu, doporučení. Děkuji.

Dobrý den, endometriózou se zabývají centra k tomu určená, v Praze např. VFN a ÚPMD. S pozdravem MUDr. T. Ježkková

Barbara19. 11. 2021

Dobry den, dne 30.10 jsem byla donucena jit na ockovani a vcera jsem se dozvedela ze jsem tehotna, podla vypoctu jsem v 6tt. Mam klasice nevilnosti, bolest v podbrusku a najma strach aby vakcina neovlyvnila plod ditete, mam se ceho bat? Dekuji

Dobrý den, podle dostupných studií nemá vakcína vliv na těhotenství ani plod a vakcinace se v těhotenství doporučuje. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Barbora18. 11. 2021

Dobrý den, o miminko se pokoušíme již rok a půl. První těhotenství skončilo kyretáží v 6tt. Druhé těhotenství (s dvojčaty) skončilo v 8tt taktéž kyretáží, od 7tt jsem krvacela. Byli jsme s manželem na vyšetření imunologie a genetika. Imunologie v pořádku, jen lehce zvýšená srážlivost krve, na kterou mi byl v těhotenství doporučen godasal a základní genetika byla v pořádku. Připlatili jsme si i…

Dobrý den, toto je opravdu na konzultaci s Vaším ošetřujícím lékařem, problém očividně není ve schopnosti otěhotnět, ale donosit těhotenství, pokud Váš lékař vyčerpal diagnostické možnosti, je na místě vyšetření v centru asistované reprodukce. S pozdravem MUDr. T .Ježková

Kateřina18. 11. 2021

Dobrý večer, chci se zeptat. S přítelem chceme druhé dítě a pořád to nejde. Už je to přes rok. Minulý měsíc jsem měla menstruaci pouhé 3 dny a to jen slabou. Teď jsem to po měsíci opět dostala a to jen trochu špiním Už 2 den. Beru Už 2 měsíce vitamíny Fertiprona. Myslíte že s těch vitamínů to může být? ..... jinak před půl rokem jsem byla u gynekolozky a jsem v naprostém pořádku. Děkuji za…

Dobrý den, z vitaminů to jistě není, dále se můžete obrátit na centrum asistované reprodukce. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Ivana17. 11. 2021

Dobrý den, ráda bych poprosila o radu. Jsem v 8. týdnu těhotenství a cítím, že se mi dělá genitální herpes (recidivující). Bežne problém zaléčím Herpesinem (mast), následně zinkovou mastí a užívám Zincorot a B-komplex forte ale dočetla jsem se, že Herpesin ani Zincorot v 1.trimestru nesmím a vitamín B teď přijímám v těhotenských vitamínech (Superfolin-Chytré miminko). Existuje bezpečný způsob jak…

Dobrý den, Herpesin mast v 1.trimestru užívat můžete, těhotenství ani plod by to ovlivnit nemělo, jedná se o recidivující infekci, takže se pak standardně poslední měsíc před termínem porodu doporučuje užívat Herpesin v tabletách. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Marie17. 11. 2021

Dobrý den, je možné se nechat očkovat proti covidu při probíhajícím zánětu pochvy? Děkuji

Dobrý den, ano, není důvod očkování odsouvat kvůli kolpitidě. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Magdalena16. 11. 2021

Jsem recivida zvukovodu malanom byla jsem tři krad operovana redikalne. Ale důvod je ten že padám nemám rovno váhu chci vědět jetli tohle postižení zůstane a jakou mohu to léčit magdalena

Dobrý den, toto je otázka pro specialistu z ORL oblasti, aby vysvětlil příčinu špatné rovnováhy. Příčina může být různá, třeba vůbec ne nádorová Prim.MUDr.Šmakal Martin

Věra15. 11. 2021

Dobrý den, mám již 2 měsíce bolesti a pálení při pohlavním styku (u strany močové trubice), resp. tento nelze provozovat vůbec. Na močový měchýř jsem byla dříve léčena již opakovaně, ale teď pálení při močení cítím jen někdy a většinou zabere manosa. Byla jsem na kontrole, kde mi byl udělán výtěr z pochvy a doporučeno Gynimun, následně z výsledků mi bylo zjištěno, že mi vyšel v pochvě přemnožený…

Dobrý den, chcete po mně, abych se vyjádřila k nálezu, který jsem neviděla a k řešení, za které je stejně zodpovědná Vaše lékařka a budete to s ní muset řešit, já Vám takto pomoci nedokážu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Michaela14. 11. 2021

dobrý den, na konci ledna bych chtěla jit na 3.dávku ockovani proti covid. Od února jsme se chtěli začít snažit o miminko. Samozřejmě vím, že to je/může být běh na dlouhou trať, nicméně kdyby se nám to náhodou hned v tom únoru povedlo, je to vzhledem k tomu očkování bezpečné? případně kdyby se to povedlo dříve, je vhodné nechat se přeocktovat v těhotenství? Dekuji předem za odpověď

Dobrý den, 3.dávku můžete podstoupit bez ohledu na plánované těhotenství. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Adela13. 11. 2021

Dobrý den. Zajímá mě Váš názor ohledně očkování proti Covid-19. Jsem cca v 5. týdnu těhotenství, nejsem prozatím naočkována. Chystala jsem se na jednorázové očkování Johnson. Vzhledem k mému stavu čekám na prohlídku u mého gynekologa co poradí, zda se očkovat hned či počkat. Obecně mi přijdou názory dost nejednoznačné, nerada bych očkování zbytečně uspěchala kvůli nátlaku ze stran medií, vlády a…

Dobrý den, očkování v těhotenství se obecně doporučuje, vzhledem k riziku závažnějšího průběhu onemocnění covid-19 v těhotenství. K podrobnějším informacím doporučuji některé zahraniční odkazy, např. https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/recommendations/pregnancy.html COVID-19 Vaccines While Pregnant or Breastfeeding Increased Risk for Severe Illness from COVID-19. Although the…

Katka K.13. 11. 2021

Dobrý den, prosím Vás, chci se zeptat.. Momentálně mám covid - mám teploty i nad 38, které naštěstí jdou srážet paralenem. Zároveň mám z krve dle hodnost hgc potvrzeno těhotenství, avsak na ultrazvuku nic zatim neni videt. Dle ovulace se domnivam, ze bych mohla byt v 5tt. Mam strach, abych o miminko neprisla kvuli teplotam a prodelavane infekci, ktera vypada, ze se me dost drzi...

Dobrý den, teplotu nad 38C srážejte Paralenem, jinak by onemocnění covid19 těhotenství ohrozit nemělo. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Veronika11. 11. 2021

Dobrý den, jsem v 22+6tt a chtěla jsem se zeptat na očkování proti covidu. Mám bezproblémové těhotenství, vše zatím vychází jak má. Jen v květnu letošního roku jsem prodělala jedno zamlklé t. v květnu. Chci se zeptat, zda je bezpečné se nechat očkovat? Vím, že v těhotenství se normálně očkují jiné vakcíny. Ale tady si nejsem jistá. Nechci ohrozit miminko, ale nevím co je lepší - nechat se…

Dobrý den, očkování proti covidu je nyní jasně doporučené i v těhotenství i v šestinedělí, proto s vakcinací neotálejte. S pozdravem MUDr. T. Ježková

LAMAN11. 11. 2021

hello Is it possible to be controlled by one gynecologist till the birth and is it possible have cesarean birth without any problem

Hello, you should have your obstetrician, who takes care of you within whole pregnancy. Caesarean section is possible in case of medical indication, not on demand. Best regards MUDr. T. Ježková

Markéta8. 11. 2021

Dobry den, jsem v 8 tt a kamaradka, se kterou jsem se pred dvema dny setkala a dala si pusu na tvar, ma priusnice… Pred ctyrmi dny byl manzel navic u nich s dcerkou na navsteve, beze me. Jsme rocnik 84 a 86, takze ockovani bohuzel nejsme, ani jsme priusnice neprodelali. Mam obrovsky strach z nakazy. Vsude ctu, jak v prvnim trimestru hrozi potrat, nikde ale nemuzu najit percentualni vysi rizika.…

Dobrý den, nedokážu odhadnout, jestli se u Vás příušnice objeví, je to virové onemocnění, v rámci inkubační doby s tím nic dělat nelze. Pokud neonemocníte, rizika pro těhotenství se bát nemusíte. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Daniela8. 11. 2021

Dobry den chtěla bych poradit,s přítelem plánujeme miminko a u doktora mi bylo oznámeno pcos s tím ze mi doktor předepsat clomifen a na vyvolání menstruace utrogestan … brala jsem to tak do ted 4 měsíce až mě to cele přestalo bavit a uvědomila jsem si ze takovou cestou dítě nechci cpát do sebe tabletky každý měsíc a stejnak se to nakonec nepovede nebo se to muže zhoršit myslíte ze se muže podařit…

Dobrý den, možné je všechno, tedy i spontánní těhotenství u PCOS. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Marie7. 11. 2021

Hysterewctomie v 2013...teď problémy s prsem 4 měsíce strup na prsu Pály svědí ..mamograf loni v pořádku..nevím kam jít..matka umřela na vzácnou rakovinu prsu ...mám strach ..nevím kam jit

Dobrý den, měl by Vás vyšetřit gynekolog a ev. Vás odeslat na mammologii. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Eva Červená30. 10. 2021

Dobrý den, jak rychle po císařském řezu může být pohlavní styk. Jsou nějaká rizika? Mám něčemu věnovat větší pozornost? Nemám žádné zdravotní komplikace.

Dobrý den, po císařském řezu i po vaginálním porodu následuje období šestinedělí, kdy se pohlavní styk nedoporučuje, poté je to zcela na Vás. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lucie29. 10. 2021

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. V srpnu 2021 jsem začala jíst antikoncepci (sidreta). Začala jsem protože jsem týden před Menses špinila a měla jsem PMS. Po měsíci užívání jsem jí musela vysadit. Měla jsem bolesti v podbřiše a psychické problémy. (Panickou ataku). Do teď když mám dostat Menses tak jsem “divná”bolí mě 2dny hlava, mám nechutenství, hrozná únava a psychicky jsem divná. Chtěla…

Dobrý den, čtvrt roku po vysazení antikoncepce už z ní rozhozená asi nebudete. Nevím, jaké jsou přírodní léky na hormonální nerovnováhu, ale jako volně prodejné je asi můžete v klidu užívat. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Petra28. 10. 2021

Dobrý den, ráda bych se zeptala. Jsem 10 den po vaginální operaci vezikovaginalní píštěle a již druhý den krvácím. Ze začátku ze mě vykapalo pár kapek krve a teď už ze mě padají velké sražené kusy krve a pár kapek okolo.. Ale to krvácení je třeba jen třikrát za den. Samovolně to nevytéká. Volala jsem s lékařem a říkal že mám počkat pokud se to nezlepší. Když by se to zhoršilo mám okamžitě přijet.…

Dobrý den, s operacemi píštělí žádné zkušenosti nemáme, pokud Vám lékař sdělil, že je to v pořádku, bude to nejspíše tak, pokud si nejste jistá, obraťte se v první řadě na něj. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Betka28. 10. 2021

Dobrý den, přítel se léčil poslední měsíc se zánětem ledvin. Paní doktorka mu sdělila, že má také v ledvinách dle vyšetření krve určitý druh streptokoka, avšak prý nic vážného. Nyní mám již šestý den zpoždění menstruace a myslím, že bych mohla být těhotná. Chtěla bych se zeptat, zda zánet ledvin či streptokok u partnera může pripadne ovlivnit zdraví plodu? Moc děkuji.

Dobrý den, ani v jednom případě to na zdraví plodu vliv nemá. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Alex27. 10. 2021

Dobrý den. Chtěla bych se jen prosím zeptat zda přijímáte nové pacientky na gynekologii. Jde mi o to že moje současná gynekolozka mi jiz nevyhovuje. Mám v rodině rakovinu děložního čípku a moje doktorka mi jen tento rok udělala 4x cytologii a já bych raději přešla k jinému lékaři abych se dozvěděla více informací a celkově lepší přístup i do budoucna. Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den, k objednání na gynekologii využijte číslo 14500, počítejte však s tím, že nemocniční provoz nemusí zaručit na každé kontrole stejného lékaře. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Věra Malinkova24. 10. 2021

Dobrý den měla jsem zavedeno nitro děložní tělísko asi 4 roky. Před 4 měsíci se tělísko záhadně zlomilo a musela jsem u svého gynekologa požádat o vyjmutí. Zůstali my tam, ale 3 malé kousky. 2 se podařilo vyjmout, i když to bylo velice bolestivé, ale jeden kousek my tam zůstal. Po Těhle zákrocích jsem začala mít velice silné úzkostné stavy, které přišli vždy ke konci menstruace. Teď už je to již…

Dobrý den, na psychický stav úlomek tělíska s největší pravděpodobností vliv nemá. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lenka23. 10. 2021

Jsem 3 týdny po velké gynekologické operaci. Při propuštění jsem měla CRP 30, krevní obraz v normě. Je bezpečné - především z hlediska hojení se po operaci - nechat se teď naočkovat Covid posilovací dávkou? děkuji

Dobrý den, pokud myslíte 3.dávku, pak by bylo vhodnější vyčkat 6 týdnů od operace. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Sara21. 10. 2021

Dobrý den, mám na Vás velkou prosbu. Mám zavedené nehormonální tělísko Kyleena zhruba půl roku. Vše bylo v pořádku, akorát po kontrole paní doktorka zjistila, že tělísko se posunulo. Prosím co může být příčinou posunutí ? Mám si tělísko nechat vytáhnout nebo jít na zákrok, na kt. mě poslala a posunout to ? Nikdo mi nezaručí, že se to neposune znovu. Navíc mám hrozný strach z anestezie, ale na…

Dobrý den, v první řadě Kyleena je hormonální tělísko. Posun tělíska může být spontánní, žádnou příčinu mít nemusí, záleží, jak moc posunuté je, to musí zhodnotit Váš gynekolog a navrhnout řešení. Alternativy antikoncepce také musíte probrat se svým gynekologem, já neznám ani Vaši anamnézu, ani gynekologický nález. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Marie21. 10. 2021

Dobrý den, chci se zeptat, zda otec u porodu, když není očkován na covid, musí mít test a jaký.

Dobrý den, každý otec k porodu se testuje při příjmu rodičky, bez ohledu na proběhlé očkování či prodělané onemocnění. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lenka Svadlenkova21. 10. 2021

Dobrý den, před dvěma týdny jsem podstoupila hysteroktimii. Operace byla provedena řezem jizvou po císaři. Od té doby mám necitlivou oblast od pupku až po kolena (přední stranu stehen). Ráda bych se zeptala, jestli se citlivost vrátí do normálního stavu a jestli to lze něčím ovlivnit. Druhý můj dotaz se týká vyprazdňování. První týden po operaci byl bez problémů, nyní už pátý den po sobě s…

Dobrý den, se silnými bolestmi v podbřišku byste měla navštívit lékaře, to asi k běžnému pooperačnímu průběhu nepatří. Citlivost by se měla postupně vrátit, ale neznám detaily operace, zejména typ anestezie. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Hanka20. 10. 2021

Dobrý den. Mám 3 roky starou holčičku a rok a půl se snažíme o druhé miminko. Mám dlouhé cykly a zjistila jsem že nejspíš anovulační. Moje lékařka mi doporučila Grav-in či Inofolic. Po Grav-in jsem otěhotněla ale v 6tt jsem samovolně potratila. Po dvou měsících jsem zkusila Inofolic ale ani po čtyřech měsících se mi MS nesrovnala ani jsem neovulovala. Koupila jsem tedy znovu Grav-in a za měsíc…

Dobrý den, očividně nemáte problém s početím, tedy ani s ovulací, ale s udržením těhotenství, tam Vám pravděpodobně bylinné přípravky nepomohou. A pokud Vám Grav-in pomáhá, pak nevidím důvod k jeho nahrazování, je to pouze doplněk stravy. Po 3.potratu se zpravidla doporučuje podrobnější vyšetření, což by s Vámi měla probrat Vaše lékařka. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Karolína19. 10. 2021

Dobrý den. Na gynekologii mi vyšla ve výtěru ureaplasma. Již podruhé. Dostala jsem azitromicin na šest dní. S mým novým partnerem ještě nedošlo k sexu jako takovému, pouze orálnímu. Proto bych se chtěla zeptat,zda je možné, že jsem to přenesla i na něj při orálním sexu? V tu dobu jsem to ještě nevěděla a teď mám strach, abych ho nijak neohrozila. Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den, nepíšete, jaké máte obtíže a proč se to léčilo. Ureaplasmata mohou být běžnou součástí flory urogenitálního traktu sexuálně aktivní populace. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Sheilla19. 10. 2021

Dobrý den , v dubnu jsme bohužel přišli o miminko ve 36 TT , byl proveden akutní císařský řez. Od května jsem měla opět pravidelnou menstruaci. Ale teď jsem ji měla mít 10.10. a stále se nedostavila. Dělala jsem si 2 těhotenské testy ale jsou negativní. Mám strach aby nešlo k něco závažnějšího. Chtěla bych se zeptat , jaké jsou ještě příčiny zpoždění a jestli i přes negativní testy po 9 dnech…

Dobrý den, při opakovaně negativním těhotenském testu je těhotenství méně pravděpodobné a jednorázové zpoždění menstruace opravdu nemusí znamenat žádný problém, nicméně rok po císařském řezu byste měli používat ochranu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Katka19. 10. 2021

Dobrý den, chtěla bych se zeptat: Brala jsem antibiotika od 10.9 - 18.9, jejich název je Amikoslav, Klacid a omeprazol na žaludek v této kombinaci. Měla jsem chráněný sex až do 18.10.. Beru antikoncepci Belaru již 10 let. Jsem chráněná od 19.10 i bez použití kondomu.? Měsíčky jsem dostala v 7 denní pauze 8.10 - 12.10. Od 12.10 jsem již začla brát pilulky z nového platíčka. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, pokud užíváte bez chyb, pak jste chráněna i v pauze, užívání těchto antibiotik nemá na účinnost antikoncepce vliv. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Petra16. 10. 2021

Dobrý den,již několik let se potýkám s poruchou menstruačního cyklu.Většinou 10 dnem cyklu začne špinění a trvá až do další menstruace.Někdy bývá i dříve ,třeba i 3 dny po menstruaci.Kontrola ultrazvuku je negativní,jen malé myomy,které dle paní doktorky neznačí nic závažného.Cytologie negativní.Jsem pět po hysteroskopii pravého vaječníku.Děkuji za váš názor

Dobrý den, příčin může být spoustu a nevím, jaké terapeutické možnosti Vaše lékařka využila za těch několik let, co Vás problém trápí. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Natálie15. 10. 2021

Dobrý den,předevčírem takže ve středu jsem s přítelem měla pohlavní styk , nechráněný a přítel se udělal do mě, snažíme se o mimčo. Včera odpoledne jsem začala mít bolesti v podbříšku a lehké krvácení, šla jsem na gynekologii a tam mi oznámili že těhotná nejsem , menstruaci mam dostat ale až 27 a vždy mi přišla pravidelně takže si nejsem jistá jestli to není něco jiného potřebovala bych poradit

Dobrý den, myslím, že 2 dny po styku Vám těhotenství nepotvrdí, pokud na Vás nic jiného neshledali, pak krvácení je nejspíše kontaktní z děložního hrdla a s bolestmi bych to přisuzovala k pohlavnímu styku, ne menstruaci ani jinému problému. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Dagmar14. 10. 2021

Dobrý den, dnes jsem tyden po Embryotransferu a zacala jsem spinit. Je to muj treti pokus a předchozí dva jsem taky zacala tyden po ET spinit az se mi rozjela menstruace. Prosim co to znamená ze se mi vzdy tyden po ET a vlastne o tyden dřív rozjede menstruace. Děkuji za odpověď

Dobrý den, pravděpodobně to znamená, že se embryo neuchytilo, s dalším řešením Vám pomohou v centru asistované reprodukce, kde jste sledovaná. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kristýna14. 10. 2021

Krásný den paní doktorko, ráda bych se zeptala, na děložní čípku se mi asi před rokem udělala malinkatá boulička velikosti hrášku, dle vyšetření paní doktorky se jedná o ovulum, nyní jsem si na čípku nahmatala několik dalších opravdu hodně maličkatych boulicek. Je na místě se znovu nechat prohlédnout? Cytologie mi byla provedena zhruba před půl rokem a výsledek byl v pořádku. Děkuji za vám…

Dobrý den, budou to všechno ovula Nabothi, vznikají přirozenými změnami na děložním hrdle a není potřeba je vyšetřovat. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Martina13. 10. 2021

Dobrý den, jsem v 37tt a začalo mě silně bolet levé prso na dotek i při pohybu. Je to v pořádku?

Dobrý den, to nedokážu bez vyšetření posoudit. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kristýna10. 10. 2021

Dobrý den, asi před dvěma lety mi na gynekologii řekli, že mám ,,cosi,, na čípku, co je pravděpodobně způsobeno hpv virem a cca půl roku jsem užívala Deflagyn. Chodím na pravidelné kontroly, lékařka mi z toho vždy bere vzorky na cytologii a na poslední kontrole (letos v srpnu) mi řekla, že je to už skoro pryč a cytologie je v pořádku. Užívám hormonální antikoncepci, kterou bych už nyní chtěla…

Dobrý den, výskyt infekce HPV je do 30let poměrně vysoký, stejně tak je ale při absenci dalších rizikových faktorů poměrně vysoká šance, že se tělo těchto virů dokáže zbavit. Nález na čípku i cytologii máte již zcela normální, takže se ani nemá co zhoršit, ale i při případné dysplazii na děložním hrdle těhotenství nález nezhoršuje. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Markéta8. 10. 2021

Dobry den, prosim,doporucujete uzivat norethysteron na oddaleni menstruace ve veku 46 let?Mam pred cestou do zahranici a presne na tyden tam budu pravdepodobne menstruovat.Jsem zdrava,krome velmi myomatozni delohy (je mi doporucovana uz nekolik let hysterektomie jako jedine reseni,ale obzvlast zavazne me myomy netrapi a tak zatim vyckavam jak se to bude vyvijet,o delohu nechci prijit,chodim na…

Dobrý den, Norethisteron Vám musel předepsat lékař, to znamená, že kontraindikace k jeho užívání shledány nebyly. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anna8. 10. 2021

Dobrý den, před 4 dmi dny mi skončila menstruace která měla 10 dní zpoždění. Nebylo mi dobře tak jsem si udělala test který se vrátil pozitivní se slabou čárkou. Je možné abych byla tehotná nebo jen nějaký výkyv? Test před MS byl nejdřív pozitivní a pak negativní. Díky za odpověď

Dobrý den, kontinuální užívání antikoncepce možné je, nicméně pokud se rozhodnete zase udělat týdenní pauzu, pak to musí být až po dobrání celého platíčka. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Martina1. 10. 2021

Dobrý den, 8.9. jsem byla na rekonizaci děložního čípku, chtěla bych se zeptat,zda je k urychlení hojení pro mě aktuálně vhodný Femina gel...? Koukala jsem,že obsahuje kromě Tea tree oil i hyaluronat sodný,který by měl pomoci hojení,ale nejsem si jistá,zda by ta vyšší koncentrace Tea tree oil nebyla třeba kontraproduktivní...Mám tu zásoby z letní sezóny a nejsem si jistá,zda je vhodné aplikovat.…

Dobrý den, čípek po konizaci by se měl zahojit tak jako tak, pokud chcete používat podpůrné přípravky, které jsou k tomu určené, je to pouze na Vás. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Ivana1. 10. 2021

Dobry den, pred tydnem mi praskla cysta na vajecniku a zpusobila silne bolesti. Podle vysetreni se to jiz zacalo hojit a je vse v poradku. Od te doby však trpim nechutenstvim a prujmy, celkove je mi spatne ze vseho čo snim. Už jsem i zhubla 2 kg. Muze to byt ve spojitosti s tou cystou nebo je to už jiny problem? Dekuji za odpoved.

Dobrý den, s cystou to pravděpodobně nesouvisí a jedná se o jiný problém. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Gábina29. 9. 2021

Dobrý den, už přes dva měsíce mě trápí pravidelný neustálý výtok - nažloutlý. Při pravidelné prohlídce mi nic zjištěno nebylo, a tak jsem to dál neřešila s tím, že některé ženy na neustálý výtok třeba i trpí. Asi 14 dnů zpět mi vsak výtok výrazně zesílil a minulý týden změnil barvu na hnědou. Myslela jsem si, že se třeba jedná pouze o ovulaci, bohužel to vsak trvá už týden. Dnes byl výtok tmavě…

Dobrý den, mohlo by se jednat o zánět děložního hrdla, který je nejčastěji způsoben chlamydiemi, uroplasmaty, mykoplazmaty. Při potvrzení takového zánětu by měl být vyšetřen Váš partner na urologii a léčba by měla být nasazena i jemu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Dáša27. 9. 2021

Dobrý den, mám 7.10. plánovanou operaci odstranění dělohy. Menstruaci čekám 1.10., trvá většinou 5 dní. Dostala jsem léky norethisteron na oddálení menstruace. V příbalovém letáku se však píše, že se musí při plánované operaci přerušit léčba. Mám léky užívat? V jednom příspěvku na netu jsem četla, že se léky na odsun menstruace nedoporučují.

Dobrý den, léky k oddálení menstruace před operací by se opravdu měly užívat v nejnutnějších případech, a vy byste měla stihnout odmenstruovat před výkonem, takže nevidím důvod k jejich nasazení. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Petra Prokůpková26. 9. 2021

Dobrý den, Již 5.den užívám utrogestan na vyvolání menstruacey strašně mě bolí břicho, jsou to jeho nežádoucí účinky ? Děkuji

Dobrý den, s cystou to pravděpodobně nesouvisí a jedná se o jiný problém. S pozdravem MUDr. T. Ježková

El24. 9. 2021

Dobry den, Moje lekarka mi zjistila dermoidni cystu vel.36 mm a odeslala me na operaci do nemocnice.Pro ziskani terminu operace jsem musela jit nejdrive za mesic na poradu s primarem a ten dermoidni cystu nevidel.Jen nasel malou endometriozu 22x13mm a ta se pry neoperuje.Je mozne,ze by cysta se takto zmensila?A je mozne s takto malou endometriozou otehotnet a je potreba brat nejake doplnky,aby to…

Dobrý den, nález jsem neviděla, dermoidní cysta zpravidla nezmizí, stejně tak endometrioza. Spontánní otěhotnění s endometriozou rozhodně není vyloučené a není nutné k tomu užívat žádné speciální potravinové doplňky. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Tereza24. 9. 2021

Dobrý den, mám za pár dní naplánovaný operační zákrok (kyretáž) a současně užívám antibiotika. Mohu se registrovat k očkování na Covid-19 nebo je lepší ještě nějakou dobu počkat? Děkuji za odpověď. S pozdravem

Dobrý den, obecně platí, že by se očkování mělo provádět mimo jakýkoliv akutní infekt, na který ještě užíváte antibiotika či bezprostředně kolem operace. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Marta21. 9. 2021

Ak sa dlho krvaca pred prechodom..je lepšie užívať hormóny..ako ísť na čistenie maternice....dakujem

Dobrý den, kyretáž je většinou akutní řešení masivního krvácení, pokud máte nepravidelné krvácení v období kolem přechodu, pak je na místě hormonální léčba, ale její indikace a kontraindikace musí zvážit Váš lékař. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Pavla18. 9. 2021

Dobrý den, Menstruace mi skončila 2.9.2021( trvala týden), 3.9. se snoubencem jsme měli nechráněný pohlavní styk s tím, že vyvrcholil do mě. Dnes je to 6.den co trpím na pocity na zvracení a bolí mě podbřišek, ovulace již taky proběhla, těhotenský test byl zatím negativní a dvakrát jsem našla na WC papíru výtok s nitkami krve. Co by to jinak mohlo znamenat když ne těhotenství? Byla jsem u své…

Dobrý den, příčin může být opravdu řada, nicméně těhotenský test je zpravidla lepší udělat až při zpoždění menstruace, ne pár dní po oplodňující souloži. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Hana13. 9. 2021

Dobrý den, s přítelem jsme měli nehodu (praskl nám kondom). Poslední MS mi začala 22.8. a nehoda se stala 10.9.. 14 hodin po nehodě jsem si dala postinor 2 (dle doporučení lékárnice oba prášky najednou). Plodnost dnů jsem kontrolovala na různých kalkulačkách, ale stále jsem ve velkém stresu. Na různých poradnách se psalo, že ženy většinou začaly "špinit" a já jsem den ode dne neklidnější. Myslíte…

Dobrý den, pokud jste užila Postinor, tak jste riziko těhotenství opravdu snížila, průběh je dále dost individuální, pokud se dostaví standardní menstruace a je negativní kontrolní těhotenský test, pak není potřeba panikařit. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anna11. 9. 2021

Dobrý den, co mám dělat když jsem dnes po sedmidenní pauze(užívám antikoncepci Ebelya, 21/7) a nemám nové plato? Mohu začít nové plato užívat o den déle (=po osmidenní pauze)? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, ano, můžete, ale nemusíte být chráněna, proto minimálně první týden používejte bariérovou antikoncepci. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kamila11. 9. 2021

Dobrý den, mám 27 let a vždy jsem trpěla nepravidelnou menstruací, ale nijak mě to neomezovalo. Nyní krvácím už 4 týdny vkuse, ale nedoprovází mě téměř žádné bolesti. Jen občas cítím tlak v pravém vaječníku, jako když menstruace začíná. Krvácení je různé. Občas silné, občas velmi slabé se špiněním. Mám stále velmi nafouklé břicho. Poslední týden jsem i hodně unavená a motá se mi hlava - nevím,…

Dobrý den, v případě tak dlouhého krvácení je potřeba zajít na kontrolu k Vašemu lékaři podstatně dříve, důvodů krvácení může být několik, nicméně celkové příznaky jako únava a motání hlavy patří k anemizaci po dlouhém krvácení. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Karolína10. 9. 2021

Dobrý den chci se zeptat . Jde penisem bouchnout do nitroděložního tělíska? Nebo může přítel tělísko cítit na penisu? Děkuji za odpověď .

Dobrý den, přítel může cítit vlákna tělíska, která jdou z děložního hrdla, nicméně Váš gynekolog může jejich délku zkrátit. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lenka10. 9. 2021

Dobrý den. Podstupuji očkování Gardasilem 9 (1. dávka 24. února a 2. dávka 24. března). Na třetí dávku mám jít kvůli dovolené doktora až 22. září, ale bohužel jsem dostala anginu a antibiotika doberu 18. Je tedy vhodné 4 dny po dobrání antibiotik podstoupit očkování? Případně o jak dlouho ho posunout? Bude ještě zachována jeho účinnost, když mezi první a druhou dávkou je časový interval delší než…

Dobrý den, bylo by vhodnější očkování mírně posunout, ale pokud to stihnete do roka, měla by být účinnost zachována. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lenka9. 9. 2021

Dobrý den uvažuji o očkování na covid ale zatim sem se neočkovala protože sem slyšela že zpusobuje neplodnost sem po 2 mimodel.tehotenstvi musim jen na umele a mam strach ze kdyz se necham ockovat nepujde to ani umele a i muj pritel aby byl po ockovani v poradku diky za odpoved

Dobrý den, poruchy plodnosti nebyly u žádné z vakcín zaznamenány, v případě anamnézy dvou mimoděložních těhotenstvích je nejspíše příčinou neplodnosti již proběhlý zánět v malé pánvi. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lenka9. 9. 2021

Dobrý den přeji prosím o doporučení kam mohu zajit na ultrazvuk prsou (jako samoplatce) přistěhovala jsem se do tohoto kraje a tady bohužel nemohu najít pracoviště, kde bych mohla chodit na pravidelné prohlidky jako jsem chodila v minulem bydlišti. Navic teď mám bolesti , které jdou od prsa až do podpaží, hledám tedy akutně a kvalitní vyšetření si i zaplatím,jen vůbec netuším kde hledat ?. Děkuji…

Dobrý den, můžete se obrátit na Vaši pojišťovnu nebo zapátrat na internetu, UZ prsou se provádí například v Mamocentru Beroun. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Tereza8. 9. 2021

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se mám znepokojovat sice pravidelnou ale velmi slabou menstruací. Stačí mi 1 - 2 tampony na den. Doba trvání MS jsou tak 2 dny a pak už jen špiním. Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den, pokud není žádný jiný problém s cyklem ve smyslu pravidelnosti, pak se znepokojovat nemusíte. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Hana6. 9. 2021

Dobrý den, prosím o radu. V květnu jsem vysadila HA, s přáním otěhotnět, beru Femibion 1 a kotvičník, od té doby, krásne pravidelný cyklus, 25 dní, menstruace 4 dny, měřím teplotu, mám ovulacni hlen, ale když si dělám několik dní za sebou test, tak ovulaci nikdy neukázou. Tak vůbec nevím, zda je to možné. Prosim o radu. Četla jsem, že třeba brát kontryhel, ale že zase může rozhodit cyklus, který…

Dobrý den, čištění těla od antikoncepce je mýtus a ovulační testy nemusí být zcela spolehlivé. Důležitější je, jak dlouho se intenzivně snažíte těhotnět. Pokud se to do roka nepodaří, pak je na místě návštěva Vašeho gynekologa, který Vás odešle na příslušná vyšetření. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Romana2. 9. 2021

Dobry den chci se jen zeptat a slyset jeste jeden nazor byla jsem na odebrani vajecniku a delohy je to tyden a byl mi predepsan ESTROFEM 1 mg a kdyz jsem si precetla letak tak hruza bojim se toho je dulezite ho brat a nebo nestacila by prirodni lecba. Tatinek mel katedrizaci tepen kdyz jsem cetla ta tromboza tak se bojim mohu poprosit jestli je dulezite tento lek brat a nebo se zeptat sve…

Dobrý den, předpokládám, že Vám tato léčba byla předepsána po zvážení všech kontraindikací a také nevím, jaké obtíže stran přechodu máte, takže nedokážu posoudit, jestli je důležité pro Vás je užívat. Lze vyzkoušet fytoestrogeny, volně prodejné v lékárně, ty ovšem nepůsobí vždy stejně na každého. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Marie2. 9. 2021

Dobrý den celej měsíc jsem nedostala menstruaci a najednou po měsíci ano a je mi blbě bolí mě pod bříšku a chce se mi zvracet co to může být dekuji

Dobrý den, nevím, jak závažný je Váš stav, ale pravděpodobně se nic neděje a obtíže jsou jen v souvislosti s menstruací. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Andrea Panenková1. 9. 2021

Dobry den. V roce 2020 mi moje gynekoložka sdelila , ze prochazim prechodem. Mam plno drobnych problemu, ale jeden opravdu velmi neprijemny, ktery ohrozuje moje manželství. Tyden pred menstruaci mne zacne neskutecne palit a svedit pochva ,hlavne stydke pysky, v tuto dobu odpiram manzelovi sex, protoze i mne samotnou to opravdu silne boli,kdyz se mazu kremem. Pak mam 4 dny spineni a dalsi 4 dny…

Dobrý den, nedokážu takto určit, zda jsou obtíže spíše k zánětlivým změnám pochvy nebo atrofii sliznic způsobenou přechodem a taky nevím, jaký krém na obtíže používáte. Pokud Vám sdělila Vaše lékařka už před rokem, že procházíte přechodem, pak Vás jistě v nejbližší době čeká kontrola, kde s ní tyto obtíže můžete probrat. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Klara1. 9. 2021

Dobry den s manzelem mame 3 chlalce. Chtela bych holcicku. Chtela jsem se zeptat zda lze podstoupit nejake vystreni zda vubec jako par spolu holcicku muzeme mit. Dekuji za odpoved.

Dobrý den, pokud se podíváme na základy biologie, pak zjednodušeně řečeno žena s chromozomální výbavou 46, XX a muž s chromozomální výbavou 46, XY, předávají každý jeden pohlavní chromozom, tedy Vy pouze X a Váš partner X či Y. Tedy výsledkem je obvykle opět XX nebo XY. Možnost početí dítěte ženského pohlaví je tak vyřešena a žádný test k tomu nepotřebujete, navíc postkoncepční diagnostika pouze…

Helena31. 8. 2021

Dobrý den paní doktorko, mám problém, s kterým bych potřebovala poradit. Léčím se gynekologickým zánětem a močovými cesty. Užívám hormonální antikoncepci. Tento měsíc vůbec nekrvácím,ale jen špiním a bolí mě břicho. Souvisí to se zánětem nebo s vedlejšími účinky antikoncepce? Mám se obávat těhotenství? Pár dní před MS jsem měla růžový vodnatý výtok. Děkuji

Dobrý den, pokud užíváte antikoncepci bez chyb a na zánět neužíváte léky, které se s antikoncepcí užívat nemají, pak je pravděpodobnost těhotenství minimální. Obtíže s antikoncepcí nejspíše nesouvisí. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Simona30. 8. 2021

Dobrý den paní doktorko, prosím o radu. Na začátku srpna u mě proběhla 2 dávka očkování. Tento měsíc jsem zjistila, že jsem po 4 těhotná a to asi 5 tt. Dnes jsem obdržela další zprávu. Celá rodina i já jsme covid pozitivní. Teploty nemám, cítím se dobře. Bojím se o vyvoj plodu... Miminko je sice neplánované, ale když se zadařilo tak chtěné. Moc děkuji za odpověď.

Dobrý den, myslím, že se nemusíte bát, pokud těhotenství dále prospívá. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kristyna30. 8. 2021

Dobrý den, za měsíc mě čeká operace čelistí a bohužel nemám pravidelnou menstruaci a hrozí, že se dostaví kolem operace. Existuje způsob, jak menstruaci posunout, aby to zároveň nebránilo operaci? Četla jsem, že hormonální posunutí se kvůli možným kombinacím nedá použít.

Dobrý den, záleží, jak se domluvíte s lékařem, u operace čelisti by menstruace nemusela být překážkou, ale jinak než hormonálně ji odsunout nepůjde. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Linda30. 8. 2021

Dobrý den, Již 4 rok užívám Evra náplasti. Od 10.8. jsem začla špinit i po vynechání náplasti se dostavilo krvácení, ale přesto furt špiním. Od gynekologa jsem dostala Kanavit a Ascorutin a i po 3 dnech užívání, nic nezabralo, existuje něco na zastavení? Co kdybych si vzala Pambu nebo Norethisteron.

Dobrý den, Kanavit, Pamba ani Ascorutin Vám nepomohou, Norethisteron si sama nenasazujte. Nevím, co je důvod špinění, pokud se ale jedná o krvácení ze spádu hormonů, většinou se spontánně samo upraví, náplasti by se ale dále měly používat jako doposud. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Martina30. 8. 2021

Dobrý den, mám už druhý měsíc nasazený herpesin 200 2x1 s výhledem ještě min.měsíce užívání kvůli častým recidivám genitálního herpesu. Pokud bych během braní léku otěhotněla, byl by to problém? Měla bych léky vysadit? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, větší problém by byl, pokud byste výsev měla v začátku těhotenství, byť opakovaný. Nevím ale, z jakého přesně důvodu se zvolil tento režim terapie a jak často se opakovaly výsevy, proto to konzultujte s lékařem, který Vám léčbu nasadil. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Eva26. 8. 2021

Dobrý den, 8.7.2021 jsem podstoupila kyretáž dělohy k vůli příliš vysoké sliznici, histologie vyšla v pořádku, v pondělí 16.8.2021 jsem dostala menzes,které stále trvají a od včerejška je silnější a dnes jdou že mě zase velké, tmavé sraženiny krve. Může být sliznice zase vysoká? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, ano, může, většinou se kvůli dysfunkčnímu krvácení, které vedlo ke kyretáži, volí na nějakou dobu hormonální terapie gestageny, aby se těmto epizodám předcházelo. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Petr25. 8. 2021

Dobrý den, přítelkyně má opožděnou menstruaci dnes to jsou 3 dny máme spolu nechráněný pohlavní styk a vždycky si dávám pozor kdyz cítím že vyvrcholim tak proste své přirození vytáhnu už si udělala dva těhotenský testy a jsou negativní myslíte si že je těhotná ?

Dobrý den, zpoždění 3 dny ještě nic neznamená a pokud má negativní těhotenský test, nejspíše těhotná v danou chvíli není. Přerušovaná soulož ovšem není nejspolehlivější antikoncepční metodou, zvažte i bariérové metody (kondom aj.) S pozdravem MUDr. T. Ježková

A24. 8. 2021

Dobrý den. Po 1. dávce vakcíny proti Covid-19 mi vznikla cysta, pak praskla bez nutnosti gynekologické intervence, je doporučen klidový režim. Za dva týdny však mám další dávku, proto bych se chtěla zeptat, jestli je bezpečně mít druhou dávku vakcíny nebo potřebuji ji odložit?

Dobrý den, očkování odkládat nemusíte ani při ovariálních cystách. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Petra24. 8. 2021

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Již dvě dítka mám. Nyní s novým partnerem, bychom chtěli ještě jedno. V lednu jsem vysadila HA. MS chodi v rozmezí 27-33DC. Ale již 4 dny po ovulaci přichází hnědé spineni, které trvá 6 dní a navazuje na MS. Ovulaci si hlídám. měrím BT, potvrzeno OT. mám ji v kratším cyklu cca 15-16DC, v delším 20-21DC. Dr. mi nasadila utrogestan 1-0-1. Vždy od 15…

Dobrý den, neuvedla jste zásadní informaci, a to jak dlouho se otěhotnět pokoušíte. Pokud je vše zcela v pořádku, pak až rok při pravidelném styku není důvod k podrobnějšímu vyšetřování. Špinění jako takové těhotenství nebrání a k podpoření luteální fáze Vám lékařka předepsala Utrogestan. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Eliška23. 8. 2021

Dobrý den, v říjnu 2020 jsem si nechala zavést nitroděložního nehormonální tělísko IUB Ballerine, ale od té doby mám neustále zdravotní potíže. Skoro každý druhý měsíc jsem na ATB s močovým ústrojím. Neustále me trápí mykózy a nepříjemný pocit pálení pochvy. Menstruace mi trvá 7 dni, z toho 2 jsou extra silné, že jdu z toho do mdlob, poté mám krvavé výroky a krvavé hleny, dokud se nedostaví další…

Dobrý den, čistě teoreticky by bylo možné žádat vrácení poplatku za zavedení tělíska při jeho špatném umístění. Pokud je zavedeno správně, pak na reklamaci nárok není. Silná a bolestivá menstruace se u nehormonálního tělíska objevit může, ostatní příznaky s tělískem pravděpodobně nesouvisí. Tělísko si ale pochopitelně můžete nechat kdykoliv vyjmout. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Bianca23. 8. 2021

Dobrý den, mám zpožděnou menstruaci, ale stává se mi to častěji. Dnes jsme si udělala těhotenský test a vyšel pozitivní. Poslední menstruaci jsem měla 23.7. a k doktoru jsem objednaná až další týden. Alkohol piju jen příležitostně v malém množství, ale v sobotu jsem byla na svatbě a použila jsem trochu přípitek a jednoho malého panáka kvalitního rumu. Může to mít nějak špatný dopad? Četla jsem,…

Dobrý den, na začátku těhotenství je to většinou vše nebo nic, takto malé množství alkoholu by nemělo ovlivnit průběh těhotenství. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kristýnka Kropáčková21. 8. 2021

Dobrý den, nasadila jsem antikoncepci mimo menstruaci, jen kvůli pms. Ale už 14 dnů mám spineni hodně tmavě barvy až do černa. Do toho občas dost silné bolesti v podbrisku. Je to normální? Děkuji za odpověď

Dobrý den, způsob užívání Vám měl detailně vysvětlit lékař, který antikoncepci nasadil. První tableta antikoncepce by se měla užít zpravidla první den menzes, jednak aby byla jistota, že nejste těhotná a také se to pak lépe upravuje, nicméně až 3-6 měsíce z počátku užívání může být nepravidelné krvácení a špinění i v průběhu užívání. Dále užívejte, jak máte, bylo by vhodné používat prvních 14 dní…

Marie21. 8. 2021

Dobrý den, včera jsem byla naočkována druhou dávkou vakcíny Pfizer. Za několik dní letím na dovolenou a chtěla bych si oddálit menstruaci, protože si ji tím nechci kazit. Je vhodné brát si tyto léky, které rozhodí hormony v kombinaci s vakcínou? Dále se chci zeptat, jestli vakcína může menstruaci vyvolat? Děkuji a přeji hezký den.

Dobrý den, léky k odložení menzes brát můžete a vakcinace může mít i vliv na cyklus, ale je to dost individuální. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Helena19. 8. 2021

Dobrý den Po skončení ms vždycky tak po 14 dnech se objeví čirý nebo bílý výtok. Nezapáchá, nic mě nebolí ani nesvědí ani nepálí. Trvá vždy tak 3-5 dní. Celkem 2 měsíce. Dnes po pohlavním styku se objevil hnědý výtok. Poté při utření trošku tmavě, červené krve. Asi 3 maličké cucky jako při MS tu mám dostat až za 10-14 dní. Před 14 dny jsem byla na gynekologické prohlídce a bylo mi řečeno, že…

Dobrý den, panikařit netřeba, jedná se nejspíše o fyziologický výtok, špinění po styku může být kontaktně z děložního hrdla. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Nataša19. 8. 2021

Dobrý den paní doktorko, při posledních dvou návštěvách gynekologa v rozmezí půl roku, jsem měla výsledky - lehké buněčné změny – LSIL. Přítomnost HR-HPV byla prokázána. Používala jsem Deflagyn. Nyní mám za 4 měsíce přijít na kontrolu. Je mi 32 let a chtěla bych otěhotnět, ale vše se nyní komplikuje. Můžete mi poradit, co tento nález znamená a zda není nějaká vhodné léčba, nebo specializované…

Dobrý den, znamená to pravděpodobnou infekci HPV viry, které způsobují dysplastické změny na děložním hrdle. Zatím se podle cytologie jedná nejspíše o lehké změny, které se dají nějakou dobu sledovat. Překážkou těhotenství nejsou, nicméně je možné se obrátit na ambulanci expertní kolposkopie, kde nález zhodnotí. Léčba není, dají se použít pouze podpůrné přípravky k rychlejšímu zhojení hrdla, což…

Zuza19. 8. 2021

Dobrý den, již několik měsíců trpím na svědění a pálení pochvy a konečníku. Ve stěrech nejpeve vyšlo vše negativní a já vyzkoušela kde jaký produkt z lékárny a bez úspěchu. Nakonec mi ale odhalili zvýšenou ureaplasmu parvum. Je možné, že tato bakterie může mít na svědomí i pocity svědění jako např. při kvasinkách a to dokonce i konečníku? Brala jsem na ni antibiotika, ale bez výsledku. A jaký…

Dobrý den, ureaplasma je běžná bakterie urogenitálního traktu u sexuálně aktivních jedinců. Původcem svědění nebývá, tím spíše, jestli jste na ni byla přeléčena antibiotiky a bez efektu. Nevím, kolik je Vám let a jaký je nález na rodidlech, ale lze zvážit atrofickou vulvovaginitidu i primárně kožní onemocnění typu lichen či lupénky. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Adéla19. 8. 2021

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamenají bílé malinké kousky při pohlavním styku. Zůstávající na kondomu. Může to být třeba špatným kondomem nebo něčím horším?

Dobrý den, pravděpodobně se jedná o výtok z pochvy. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Karolína18. 8. 2021

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli si můžu vzít prášky na oddálení menstruace, když nevím jestli zatím jsem nebo nejsem těhotná. S přítelem jsme to zkusili,ale je ještě brzo na to to vědět. Máme jet teď na dovolenou a mám to zrovna dostat a nevím jestli mi to může nějak tím práškem ublížit nebo ne, kdybych náhodou byla těhotná. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, léky na oddálení Vám předepsal pravděpodobně Váš lékař a mělo být tedy jasné, zda jste nebo nejste těhotná. Přestože by současné užívání Norethisteronu a těhotenství nemělo zásadně vadit, pak je snaha se jakýmkoliv lékům v I.trimestru vyhnout, rozhodnutí je však na Vás. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Alexandra17. 8. 2021

Dobry den, beru HA Yadine, dobrala jsem jedno cele plato, 21 tablet a navazala jsem rovnou druhym (potrebovala jsem o tyden oddalit menzes) kde jsem uzila 6 tablet, ale bohuzel se objevilo spineni. Je mozne HA vysadit uprostred druheho platicka nebo se vzdy musi dobrat cele plato ? Dekuji za odpoved

Dobrý den, ze začátku kontinuálního užívání se špinění a krvácení může objevit, rozhodně ale nevysazujte v průběhu platíčka. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Radka17. 8. 2021

Dobrý den, zjistila jsem ze jsem v 18tt těhotenství. Dítě je nechtěné a nemůžu se s tím smířit. Trpím stále většími a většími depresemi mám úzkost a špatně myšlenky. Když jsem v 17 otěhotněla na miminko jsem se moc moc těšila a už jsem ho milovala. Tohle je úplně jiné cítím nenávist a odpor. Chci davat plnou péči mě dceři a jsem i v špatne situaci mám insolvenci takže bych to ani nezvládala.Dítě…

Dobrý den, ze zákona je možné přerušit těhotenství pouze do 12.týdne, po 12.týdnu je to pouze z genetické indikace, takže tato možnost pro Vás bohužel není. Zvažte psychiatrické vyšetření. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Katchka17. 8. 2021

Dobry den, byly mi objeveny polypy, proto jdu na kyretaz. Prislo se na to diky peclivemu vysetreni, proc nemohu otehotnet. Trapily mne bolesti a velka krvacivost. Myslite, ze zakrok specha, nebo lze odlozit o 3 tydny? Zejmena me zajima vliv na mozne otehotneni. Je to akit i zakrok? Mockrat dekuji a krasny den

Dobrý den, akutní zákrok to jistě není, pokud Vám to nedělalo větší problémy, odklad jistě snese. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Iva Koláčná17. 8. 2021

Dobrý den, cca 9 měsíců trpím s nepravidelnou přestávkou tupou někdy bodavou bolestí na levé straně stydké kosti (od klitorisu dolu), je to nárazová bolest, která se vrací vždy na několik minut v průběhu celého dne. Byla jsem na rentgenu, dělali mi sono břicha a ledvin, lab.vyšetření moči, krve a vše bylo negativní. Na gyn.vyšetření také vše v pořádku. Bohužel se mi bolest stále vrací. K této…

Dobrý den, z popisu se mi to jeví spíše jako problém pohybového aparátu než gynekologický problém, tím spíše při normálním gynekologickém vyšetření. MRI je samozřejmě také možnost, proberte to se svým lékařem, který vyšetření bude indikovat. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Eva16. 8. 2021

Jsem 13 let po poslední menstruaci. Menopauza cca do 53 bez potíží, pak hastereskopie pro zvýšenou sliznici. CCa 4 roky dozadu jsem se začala potit, zejména v noci, postupně se potím i ved ne v návalech, teplotu nad 25 st. v místnosti už snáším velmi špatně. Nikdo mě nedovede určit, proč se to tak děje. Mám vyšetřenou št. žlázu- beru léky pod kontrolou, bylo by možné, že pocení je přechodové po…

Dobrý den, ano, je to možné, je možné zkusit hormonální terapii po zvážení všech rizik, avšak po takto dlouhé době od menopauzy je efekt nejistý. Předpokládám, že po interní stránce jste jinak vyšetřena a v pořádku. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Iveta13. 8. 2021

Mohu se koupat na koupališti, když se snažíme o miminko, mam pet dni po pohlavnim styku a nevim zda by koupani nenarušilo případné těhotenství. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, koupání těhotenství jistě neublíží.S pozdravem MUDr. T. Ježková

Katka13. 8. 2021

Dobrý den, lékařka mne poslala na konizaci děložního čípku. Prosím o info, jakým způsobem u Vás konizace probíhá a zda bych se na tento zákrok mohla objednat. Děkuji KH

Dobrý den, na konizaci se objednáte na l.4209. Příjem je v den zákroku v 6:30, během dopoledne proběhne zákrok a druhý den jste propuštěna, po domluvě a při dobrém stavu je možné propuštění v den zákroku. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Tamara10. 8. 2021

Dobrý den, chtěla bych se zeptat mám několik let endiometrozu, poslední měsíce mě bývá hodně zle. Dostala jsem od svého gynekologa lék Tubanis 2mg. Mám, ale krevní mutace heterozygotním stavu Leidenskou mutaci F5 a mutaci G20210A genů F2. Pan doktor říkal, že je to lék bez estrogenu a mohu ho v této situaci v klidu brát. Chtěla bych znát i jiný názor, jestli je to opravdu tak a nemusím se…

Dobrý den, tento lék lze užívat i při trombofilních mutacích, Váš hematolog by ale o léčbě měl vědět. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Michael Anděl7. 8. 2021

Dobry den, pritelkyne trpi velmi tezkymi menstruační menstruacnimy bolestmi. Prasky na bolest zabiraji jen tezko, nebot je hned vyzvraci, obcas se nemuzou ani zvednout z podlahy a musim ji odnest do postele. Mimo cajiku,homeopatik a ostatnich veci co nezabiraji, da se ji jinak ulevit? Injekce v nemocnici?

Dobrý den, bylo by nejprve vhodné zjistit, proč má tak silné menstruační bolesti, jestli to nemá organickou příčinu. Pokud nezabírají analgetika, pak je možnost zablokovat cyklus antikoncepcí. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Hanka5. 8. 2021

Dobrý den paní doktorko,jsem 19 měsíců po porodu,od 4 měsíce mám pravidelnou menstruaci. Poslední MS byla 24.7. trvala 6 dní,nyní jsem včera 4.8. 12 den cyklu začala opět krvácet s bolestmi v podbřišku. Byla jsem na gynekologii,paní doktorka vyloučila zánět dělohy i těhotenství,ale našla mi na pravém vaječníku větší cystu,která prý zřejmě nepravidelné krvácení způsobila. Dala mi léky…

Dobrý den, pokud se to stalo jednou, nevidím žádný důvod k zástavě krvácení, tudíž ani k nutnosti přestat kojit, nicméně ale existují i jiné léky, které jsou při kojení vhodnější. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Aja3. 8. 2021

Dobry den chtela bych se zeptat pred rokem a pul jsem vysadila HA od te doby nepravidelná menstruace nekdy po mesici, někdy po 2 mesicich jak kdy, jde mi o to ze s pritelem planujeme rodinu a chtela jsem se zeptat jestli je to problem s tou menstruaci, co s tim delat?? Děkuji moc

Dobrý den, přibližně půl rok může trvat, než se cyklus po vysazení antikoncepce ustálí, ale další vyšetření je hlavně na Vašem lékaři. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Janča3. 8. 2021

Dobrý den, již 2,5roku mám Levosert tělísko.Našli mi v játrech 2,4cm benigní nádor a v děláte 7cm cysty, možnou i jako endimetriozu.Zatím čekám na MR, je možné oba nálezy odoperovat zároveň? Samozřejmě si nechám tělísko vytáhnout.Děkuji za odpověď, hezký den aspoň Vám, bojím se co bude se mnou dál.

Dobrý den, v první řadě se musíte domluvit tam, kde se bude zákrok provádět, jestli to vůbec možné je, já jsem nález neviděla. Operace by se měl každopádně zúčastnit jak gynekolog, tak chirurg, který operuje játra. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jana2. 8. 2021

Dobrý den. Podstoupila jsem preventivní prohlídku gynekologickou sondou. Lékař se zmínil o myomu velikosti 2,9 a hraničních hodnotách. Jaké jsou hraniční hodnoty? Jak se myomu zbavit? Děkuji za odpověď. Jana Morávková

Dobrý den, nepíšete jaké hraniční hodnoty. Předpokládám, že se myslí výška endometria, tedy děložní sliznice, která by ve Vašem věku měla být nízká. Velikost myomu se nezdá nijak zásadní, nevím ale jaké máte obtíže. Pokud je vyšší sliznice a krvácíte, pak Vás pravděpodobně čeká kyretáž, myom, který dělá obtíže, se řeší většinou operačně odstraněním dělohy. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Marie2. 8. 2021

Dobrý den, mám dotaz ohledně sterilizace. Mám dvě děti,žádné další rozhodně nechci. Mohu žádat o sterilizaci hrazenou zdravotní pojišťovnou? Mám leidenskou mutaci, hormonální antikoncepce mi po zjištění této diagnózy byla odebrána. Nitrodelozni tělísko nechci,mám z něj obavy. Ještě prosím o informaci o ceně za tento zákrok ve vaší nemocnici. Děkuji za odpověď

Dobrý den, sterilizaci na úhradu pojišťovnou lze provést pouze tehdy, je-li k ní medicínská indikace, což věk, počet dětí ani Leidenská mutace není. Žádáte cestou svého registrujícího gynekologa, který Vás odešle do preferovaného zařízení, cena v NH je 17 000,- S pozdravem MUDr. T. Ježková

Adriana1. 8. 2021

Dobry den, mám na vás dotaz. je mi 15 let a už asi od jedenácti mám docela pravidelnou menstruaci akorát už mi nepřišla asi měsíc a najednou mi z pochvy už druhy den vytéká krvavo hnědý vytok. Je to normální? Nejedna se třeba o nějaké onemocnění nebo tak?

Dobrý den, nemusí se jednat o nic závažného, nepravidelnosti cyklu i v intenzitě krvácení jsou v tomto věku relativně běžné, nicméně pokud se to do pár měsíců neupraví, navštivte gynekologa. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Tereza31. 7. 2021

Dobrý den, mám na Vás velkou prosbu. Začátek poslední MS jsem měla 4.7.2021. dne 16.7.2021 jsem podstoupila druhou dávku očkování na covid - Pfizer. Dnes mi vyšel pozitivní těhotenský test, mám mít nějaké obavy o zdraví a vývoj miminka? Jsem po dvou potratech. První zamlklé těhotenství 9tt, druhý samovolný potrat 8tt. Genetické vyšetření bylo předtím v pořádku. Děkuji Všem moc za odpověď.

Dobrý den, myslím, že z toho, co je zatím o vakcinaci známo, nemusíte mít o těhotenství obavy. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Denisa30. 7. 2021

Dobrý den, před 2 dny jsem byla u gynekologa a ten mi řekl, že mám dostat menstruaci až za 1 až 2 týdny, ale mentsruaci jsem dostala teď. Je to normální? Včera jsem měla pohlavní styk bez kondomu a antikoncepci ještě neberu. Nevíte co to je? Děkuji.

Dobrý den, že jste dostala menstruaci dříve, je normální, pokud ale neužíváte antikoncepci a nechráníte se, pak je značné riziko otěhotnění. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kateřina29. 7. 2021

Dobrý den, v pondělí 26. 6. jsem byla naočkována 1. dávkou na covid. V úterý jsem dostala menstruaci - 27. den cyklu. Bohužel ale vůbec nekrvácím, spíš jenom lehce špiním. Mohla by na intenzitu krvácení mít vliv právě ta vakcína? Moc Vám děkuji.

Dobrý den, ano, vakcinace může ovlivnit pravidelnost i intenzitu cyklu, stav by se měl spontánně upravit. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Eva28. 7. 2021

Dobrý den, beru pravidelně Norethisteron pro udržení pravidelného cyklu. Minulý měsíc se menstruace vůbec nedostavila. Mám i v dalším měsíci brát dále Norethisteron? Musela bych odpočítat fiktivně. Doposavad vždy fungovalo 21.den jsem začala brát 5dnů dvě tablety denně, následně do 5dnů se menstruace dostavila. Nebo se jedná o ukončení menstruace celkově a nemám v braní pokračovat. Díky za…

Dobrý den, pokud se menzes nedostavila po Norethisteronu, dále neužívejte, vyčkala bych na spontánní nástup menzes. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Táňa28. 7. 2021

Dobrý den, v pondělí jsem byla na očkováni druhé dávky a druhý den jsem zjistila, že jsem těhotná, úplně na začátku 4+2 vakcina Pfizer, mohu být v klidu, nebo to muže mít nějaký vliv na vývoj miminka, děkuji.

Dobrý den, podle současných poznatků by vakcína začínající těhotenství neměla nijak ohrozit. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lucie27. 7. 2021

Dobrý den, mám jet na dovolenou a zrovna mi vychází menstruace. Ráda bych ji oddálila pomocí Norethisteronu, ale zajímalo by mě, zda mi tento lék může být předepsán, když mám nitroděložní tělísko Jaydess?

Dobrý den, není to úplně běžné, ale výjimečně se malé dávky Norethisteronu dají použít i při zavedeném tělísku, ovšem s nejistým efektem. S pozdravem MUDr.- T. Ježková

Alžběta Škutová27. 7. 2021

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jsem skoro 3 měsíce po porodu,v neděli po pohlavním styku jsem lehce začala špinit, ale tím stylem že na vložce ani na toaletním papíře po použití WC žádná krev jen asi tak 2x za den,ale není to krev ale je to hnědé.Párkrát jsem v míse objevila i nějaké kousky sliznice. Ale menstruace stále nikde.. Je to lehké špinění. Pohlavní styk máme s manželem téměř pravidelný…

Dobrý den, může se jednat o špinění ze spádu hormonů nebo kontaktní krvácení z hrdla, sliznice po styku. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kristýna26. 7. 2021

Dobrý den, z důvodu dovolené mám v plánu oddálit si menstruaci o několik dní Norethisteronem. Brát ho chci od 1.8 do 10.8. Bohužel 7.8 jdu na druhou dávku vakcíny Moderna. Je tedy vhodné Norethisteron brát nebo raději ne? Děkuji

Dobrý den, užívání Norethisteronu a současné očkování nevadí. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Martin25. 7. 2021

Dobrý ten měl jsem omylem pohlavní styk s 14 letou ženou a neměli jsme ochranu a bojim se že jsem to do ni pustil co mám delat a jaké jsou příznaky ?

Dobrý den, pokud se ptáte na příznaky těhotenství, pak je to v první řadě vynechání menstruace a pozitivní těhotenský test. V případě těhotenství nezletilé dívky, se kterou jste měl nechráněný pohlavní styk, byť omylem, máte velký problém. Případ bude řešit sociálka, ev. policie. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Petra23. 7. 2021

Dobrý večer, prosím mám dotaz mám 8tydnu do porodu. Začalo mi bolet lytko, zkraje to bylo jen v noci ale teď i prez den a musím to mit stažené. Mám jet rovnou na pohotovost nebo to počká do pondělí na praktického lékaře. Bojím se abych neměla trombozu. Křeče v lytkach jsem měla i při prvním tehu ale nebylo to takové. Pravidelně beru magnezii i kyselinu listovou.. Děkuji za odpověď a přeji hezký…

Dobrý den, kontrolu u lékaře neodkládejte, ultrazvukové vyloučení trombosy je vhodné. S pozdravem MUDr. J. Ziková

Veronika23. 7. 2021

Dobrý den, jsem 8 týdnů po císařském řezu a beru antikoncepci Torri. Od doktorky vím, že bych u toho neměla mít měsíčky. Antikoncepci beru 10 dní a dnes 2.den krvacim, ale je to pouze čistá světlá krev. Nic mě nebolí, jiné prášky neberu, jen ta krev. Je důvod k návštěvě lékařky nebo je to u antikoncepce normální? Předem děkuji za odpověď ?

Dobrý den, jedná se o čistě gestagenní antikoncepci, menstruaci při ní nemáte a krvácení je způsobeno jiným mechanismem. Jedním z nejčastějších vedlejších účinků je nepravidelné krvácení či špinění, obzvláště v začátku užívání, u gestagenních antikoncepcí je obzvláště důležité důsledně dodržovat dobu, kdy pilulku užíváte. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jana23. 7. 2021

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na váš názor. V únoru sem podstoupila konizaci děložního čípku. Komplikace zadne nebyli, jen se objevovala krvacivost při pohlavním vstyku a před menstruaci. V červnu mi kontrolní stery vyšli zase špatně. Dostala sem antibiotika, že nejsem ještě ani zahojena. Styk byl teď do další kontroly zakázán, ale krvacivost objeví, když jdu na velkou potřebu a teď opět týden…

Dobrý den, nepíšete ale, jaký byl histologický výsledek konizace a nevím, co znamená, že kontrolní stěry vyšly zase špatně. Pravděpodobně se jedná o zánět, což může způsobovat jak krvácení, tak neklid v cytologii. Na místě je antibiotická léčba a eventuálně kontrola v specializované poradně. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Hanka22. 7. 2021

Hezký den, paní doktorko, 13. července jsem byla na druhé dávce Pfizeru. Dva týdny předtím jsem vysadila HA, protože jsme se chtěli s přítelem snažit o druhé mimi. Dnes jsem si udělala hCG test, zatím jsem totiž nedostala MS. Test je pozitivní. Ovulaci jsem tedy musela mít krátce po vysazení HA, což jsem vůbec nečekala. Na jednu stranu mám obrovskou radost, na druhou velký strach. Mám se obávat,…

Dobrý den, je to přesně jak říkáte, není třeba se obávat, z toho, co je zatím známo, by vakcína na těhotenství neměla mít vliv. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Vera22. 7. 2021

Dobrý den, prosím o radu, jsem už strašně zoufalá.. Zda mám ještě šanci otěhotnět. Ve 20 jsem podstoupila interrupci. Ve 30 jsem potkala muže, s nímž jsem chtěla založit rodinu. Nyní je mi 34 a dítě stále nemáme. Mám všechna vyšetření, která se ukazovala být v pořádku. 1,5 roku snahy, teď už 2. rokem v car. 1. embryotransfer nedopadl, zjištěny srůsty v děložním hrdle. Byly odstraněny. 2. et…

Dobrý den, na to bohužel odpověď neznám a navíc pokud jste v péči centra asistované reprodukce, tak Vám ani lepší radu či posouzení neposkytnu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Markéta21. 7. 2021

Dobrý den, již týden mě trápí bolesti v celém podbřišku i v okolí vaječníků. Navštívila jsem proto svého gynekologa, který mi udělal ultrazvuk a objevil v děloze malý černý objekt, dle pana doktora to vypadalo na ranné těhotenství, neboť podobný nález jsem měla před 3 lety, když mi zjistili těhotenství, ale test z krve na Hcg a CRP byl negativní. Sám pan doktor neví, co to může být. Bolesti mám…

Dobrý den, takže při negativním hCG to těhotenství nebude a z popisu, aniž bych nález viděla, opravdu neumím posoudit, o co se jedná. Pokud to neví ani Váš lékař, měl by Vás odeslat na konziliární ultrazvukové vyšetření. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Welim21. 7. 2021

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, ortoped mi napsal rehabilitace na achilovku ultrazvuk a magnet, ale je moznost ze bych mohla byt tehotna, muzu na tyhle rehabilitace jit?dekuji za odpoved

Dobrý den, na rehabilitaci, ultrazvuk i magnetickou rezonanci můžete jít, i pokud jste těhotná. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Sarka20. 7. 2021

Dobry den, uz asi 6 mesicu mam hnedy vytok mimo menstruaci, ktery zacina kolem 10teho dne cyklu a trva az do menstruace. Byla jsem na ultrazvuku a byla mi pred dvema mesici diagnostikovana cysta na vajecniku asi 4cm,ktera muze byt praskla. Za tyden mam dalsi ultrazvuk na kontrolu velikosti. Jedna se v tomto pripade o hnedy vytok spojeny s cystou?Je nekdy pomerne silny nekdy jakoby s krevnimi…

Dobrý den, ano, může se jednat o krvácení k cystě. S pozdravem MUDr. T Ježková

Kristýna Ferenczová19. 7. 2021

Dobrý den, chtěla bych se zeptat když máte pohlavní styk z přítelem po jaké době se můžete vykoupat, aby ta spermie nevyšla ven z dělohy... Děkuju A ještě mám jeden problém za jak dlouho se může vajíčko v děloze oplodnit?

Dobrý den, vykoupat se můžete, kdy chcete, do dělohy se voda nedostane. Doba oplodnění je individuální, ale spermie vydrží až 5 dní, vajíčko zpravidla 24h. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lucie K18. 7. 2021

Dobrý den, ráda bych Vás požádala o radu ohledně očkování proti covidu. Myslíte si prosím, že je pro mě očkování vhodné, když jsem nositelem Leidenské mutace (heterozygot) a zároveň plánuji v blízké budoucnosti otěhotnět? Když budu očkovaná, bude to vzhledem k možným trombózám v těhotenství lepší, nebo spíše by mi je mohlo více způsobovat očkování? A prosím, případně po 2. dávce očkování, stačí…

Dobrý den, stran heterozygotní Leidenské mutace není očkování v žádném případě kontraindikované. Co se týká otěhotnění, dle gynekologů není nutné ho po očkování odkládat, nebyl prokázán negativní vliv vakcíny na těhotenství. Pouze se nedoporučuje se očkovat během 1. trimestru, v dalších trimestrech je zase zcela bezpečné. S pozdravem MUDr. J. Ziková

Barbora18. 7. 2021

Dobrý den, chci se zeptat minulý týden jsem měla menzes a chytla to 15 den, skončilo mi to ve čtvrtek a včera mi to zase začalo začínám se bát co to je

Dobrý den, pokud se to stalo ojediněle, nejde o nic závažného, ve Vašem věku jsou tyto nepravidelnosti běžné. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Silvie16. 7. 2021

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na labioplastiku, zda se u vás provádí a pokud ano tak v celkové anestezii, nebo v lokální? Také jestli jde zákrok uplatnit u pojišťovny v případě že je to z praktických důvodů. Děkuji

Dobrý den, labioplastika v dospělosti je vždy kosmetická záležitost, tedy výkon pojišťovnou nehrazený, proto tuto problematiku řešte přes kliniku plastické chirurgie či přes gynekologie, které tento výkon nabízejí. Většinou se provádí v celkové narkóze, ale záleží na zvyklostech pracoviště. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Alexandra15. 7. 2021

Dobrý den, 12.7. jsem byla na jednorázovém očkování Johnson, den poté jsem dostala menstruaci a nyní bych po pěti dnech měla začít brát Clostillbegyt na vyvolání ovulace. Je to prosím takto s minimálním rozestupem po očkování v pořádku nebo bych měla raději měsíc počkat? Děkuji předem za odpověď.

Dobrý den, spíše bych vyčkala na další cyklus. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Michaela15. 7. 2021

Dobrý den, jsem 5 měsíců po porodu, před porodem jsem užívala 12 let antikoncepci Lindynette, teď když jsem to dostala jsem si ji nasadila znova a už jsem byla 2x v nemocnici, kvůli alergické reakci. Prášky jsem tedy přestala brát, měla jsem pouze 3, ale chtěla jsem se zeptat, zda je to možné, že po porodu se to může takhle změnit? Děkuji moc za odpověď.

Dobrý den, není to úplně běžné, ale pokud se žádná jiná příčina neprokázala, tak to bude možné. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Gabriela12. 7. 2021

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Po sedmidenni pauze v užívání antikoncepce jsem si 4 dny zapomněla brát pilulky z nového platíčka tudíž pauza je nyní 11ti denní a bohužel ke všemu včera byl nechráněný styk. Moje lékařka má 14 dní dovolenou. Potřebuji poradit co mám dělat jak dál brát pilulky nebo mám vysadit? Děkuji za odpověď

Dobrý den, pokud jste zapomněla takto dlouho užívat antikoncepci, nejste vůbec chráněná a jestliže jste měla ještě k tomu nechráněný styk, pak je opravdu riziko otěhotnění. Když víte, že jste léky neužívala, je třeba se chránit ještě jinou formou antikoncepce, ev. použít postkoitální antikoncepci, která není na předpis. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kateřina12. 7. 2021

dobrý den chci se zeptat s partnerkou sme se pokusili mi protrhnou moji panenskou blanu ale nešlo nám to a mě to hodně bolelo ale krev tekla ale malinko tak sme to nechali a zkusili to jindy to uz mě nic nebolelo a taky tekla krev a dneska sme si chtěli malinko zablbnout ale trošku sem se lekla že to malinko bolelo a že sem měla na kalhotkách malí flíček krve tak se chci zeptat nejsem žádný…

Dobrý den, nerozumím zcela, proč jste se cíleně snažily o porušení panenské blány, ale pravděpodobně došlo k jejímu úspěšnému porušení a tím pádem ke krvácení, což může slabě nějakou dobu přetrvávat. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anna12. 7. 2021

Dobrý den, jsem půl roku po porodu a teď 2 měsíce za sebou jsem měla pravidelnou mestruaci. Teď ten 3 měsíc jsem měla 10 dní zpoždění a menstruace mi trvá 16 dní. Nevím co mám dělat. A moje paní doktorka bohužel skončila.

Dobrý den, budete si muset najít nového gynekologa, který posoudí závažnost krvácení a UZ nález a ev. nutnost zástavy krvácení. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kristýna h6. 7. 2021

Dobrý den pritel se do mě jednou udelal a od te doby mám hrozne bolesti v podbrisku jsem 6 měsíců po porodu. Co to muže znamenat?

Dobrý den, to opravdu nevím, pokud jsou bolesti tak silné, navštivte lékaře. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Alice5. 7. 2021

Neměla jsem ještě pohlavní styk a už asi měsíc, když dosáhnu orgasmu, necelý jeden den krvácím. Jsem dost nemocná a beru hodně prášků, díky kterých mám hodně nepravidelný cyklus,nnapříklad ho nemám půl roku a pak zase mám.

Dobrý den, nevím, jakým způsobem dosahujete orgasmu a odkud krvácíte, ale o nic vážného se nejspíš nejedná. Ke korekci menstruačního krvácení budete muset navštívit gynekologa. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Sára4. 7. 2021

Dobrý den před asi 4 měsíci sem podstoupila interupci jiz mam 2 porody za sebou ale jsem znovu těhotná nejsem prozatím připravena na 3 dítě malá ma rok a pul a kluk 5 let doktorka mi řekla na další interupci jeste nemůžu ale na internetu jsem nasla ze pokud mam 2 porody za sebou tak patřím do vyjímky kdy můžu i dříve než po půl roce ano vim že to je naše chyba ale opravdu na další dítě nejsem…

Dobrý den, ano, výjimka pro Vás platí, ale žádanku na interrupci Vám musí tak jako tak vydat Vaše registrující gynekoložka. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Tomáš2. 7. 2021

Dobrý den, dcera (věk 18let) užívá pravidelně gynprodyl. Může být očkována vakcínou Comirnaty proti onemocnění Covid19? Děkuji.

Dobrý den, gestagenní antikoncepce Gynprodyl se s očkováním na covid19 nijak nevylučuje, může ji užívat dál. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Veru2. 7. 2021

Dobrý den, jsem uživatelkou vaginálních kroužků Teyla. Před měsícem jsem měla pohlavní styk (den po nasazení nového kroužku, nasazení ve +- hodinu v době kdy ho obvykle nasazuji). Po třech týdnech jsem kroužek vyndala a objevila se menstruace. Nyní mám nový kroužek dva dny a pociťuji závratě, stavy na omdlení a mám hořkost v ústech. Rovněž jsem byla dost ve stresu v poslední době (práce, zkoušky)…

Dobrý den, při jakýchkoliv pochybnostech o těhotenství je na místě těhotenský test, krvácení v pauze není menstruace, pouze krvácení ze spádu hormonů, ale to, že jste odkrvácela pravděpodobnost těhotenství snižuje. Z čeho je hořkost v puse netuším. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Pavla2. 7. 2021

Dobrý den, mám takový problém týkající se menstruace. Mám menstruaci vcelku pravidelnou. Většinou 6 dní (z toho tak 4 dny opravdu silné a velmi bolestivé) - už jsem si na to ale zvykla a dle doktora to není problém. Teď mám menstruaci velmi divnou, neobvyklou. Žádné silné krvácení ani žádné bolesti. Ale krvácím (špiním) už asi 3 týdny. S tím, že chvíli nic (třeba i den) a pak se to zase vrátí.…

Dobrý den, o nic vážného se pravděpodobně nejedná, pokud máte poslední prevenci v pořádku, vyčkejte, zda se stav do měsíce upraví, jinak se obraťte na svého lékaře. S pozdravem MUDr, T. Ježková

Petra1. 7. 2021

Dobrý den chtěla jsem se zeptat mám naplánovaný zákrok laparoskopicky vyndání dělohy a bojím se že dostanu Mestruaci těsně před zákrokem vadilo byto budu moct jít nazdárek.

Dobrý den, nevím, proč jdete na zákrok, ale zpravidla se plánuje do doby, kdy menstruaci nemáte, pokud operace odložit nejde, pak je možné domluvit se s ošetřujícím gynekologem na odsunutí menzes. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lucie27. 6. 2021

Dobry den, jsem půl roku od konizace metodou LETZ. Po půl roce od konizace jsem začala po styku krvacet z cipku. výsledky krve i ze steru z cytologie vporadku. Dobrala jsem globule Macmirror a Cicacitrina ale cipek krvaci dal. Jak se dá krvácení z cipku zastavit prosim? A mohu kromě Ascorutinu udělat něco proto, aby se situace pokud možno již neopakovala? Dekuji moc za odpoved.

Dobrý den, byl by vhodný odběr na chlamydie a ev. jejich léčba antibiotiky. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Klára25. 6. 2021

Dobrý den, jsem 7 a půl měsíců po porodu, kojím a podávám příkrmy. Cca 10 dní mi nepravidelně pobolívá v podbříšku jako přicházející menstruace, ovšem maximálně jednorázově zašpiním - nejdřív bylo špinění drobné (světle hnědé či růžové), nyní posledních pár dnů již tmavě hnědé či do hnědočervena či tmavě červené. Vždy s příměsi poševního hlenu. Někdy se zašpinění objeví bez bolesti v podbříšku.…

Dobrý den, považovala bych tento stav za normální, nemusí to být přímo menstruace, možná jen krvácení ze spádu hormonů. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Denni24. 6. 2021

Dobrý den, užívám HAK Jeanine a zapomněla jsem užít tabletku č. 15 o 34 hodin a tabletku č. 16 o 10 hodin. Objevilo se slabé krvácení. Budu mít teď menstruaci? Jak dále postupovat?

Dobrý den, ne, menstruaci při užívání antikoncepce nemáte, jedná se pouze o krvácení ze spádu hormonům typicky v pauze při vysazení nebo při zpoždění v užívání. Tablety berte dále tak, jako dosud, krvácení se časem upraví. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Nell23. 6. 2021

Dobrý den, jsem již objednaná ke své doktorce, ale až za dva měsíce a nevím si rady. Už asi půl roku mívám při pohlavním styku bodavé bolesti (pouze u některých poloh) , které po konci styku přetrvávají asi tak 15 min. S přítelem jsme dva roky a nikdy jsme takovéhle problémy neměli. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, příčin může být několik - vulvovaginitida, chlamydiové infekce, pánevní zánět, endometrioza, diagnostika je na Vaší lékařce. Zatím používejte dostatečnou lubrikaci a vyvarujte se poloh, při kterých máte bolesti. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lenka21. 6. 2021

Dobry den, v posledni dobe mam velmi nepravidelnou menstruaci po 25-33 dnech. Trva dele nez drive, vetsinou 9 dni, prvni a posledni 2 dny jsou vetsinou jen spineni. Je mi 36 let, mam 2 deti (3 a 4 roky), menstruaci jsem mela vzdy pravidelnou. Problem je cca posledniho pul roku. Co by mohlo byt pricinou? Na vysetreni objednana jsem,bohuzel ale az v zari. Predem diky za odpoved. Lenka

Dobrý den, cykly 25-33 dní považujeme ještě za pravidelné, nicméně může se jednat o nedostatečnost žlutého tělíska, ale k diagnostice a řešení počkejte na kontrolu u svého lékaře. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Marcela21. 6. 2021

Dobrý den, již jsem 7 měsíců bez HA. Početí se zatím nepodařilo. Dle ovulačních testů za poslední 4 měsíce jsem ovulaci neměla. Od svého gynekologa jsem dostala Clostilgebyt v užívání 5-10 den MS na 2 měsíce. Následně pak 1-0-1 na měsíc. Je možné se objednat na měření folikulů? Můj Dr. mi nic nenabídl ani nemám přijít na kontrolu. Již mám syna narozeného 20218. Děkuji.

Dobrý den, na měření folikulů v rámci terapie Clostilbegytu byste opravdu měla ke svému gynekologovi, tuto léčbu si musí řídit sám. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Denisa20. 6. 2021

Dobrý den, jsem 5 dní po laparaskopicke operaci, měla jsem jít na vyšetření jesrli mám průchozi vejcovody ale našli mi cystu na vaječníku levém, takže vaječník odstranili. Malé jizvy po laparoskopii jsou v pořádku velká jizva v oblasti levého vaječníku neteče ani neboli ale těsně nad jizvou mám jakoby modrinu a bouli po celé délce řezu na hmat bolí jako namozeny sval, jinak teplotu únavu žádné…

Dobrý den, asi to bude malý hematom v místě jizvy, měl by se vstřebat jako klasická modřina. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Zuzka15. 6. 2021

Dobry den, trpim panickou poruchou, pravidelne pred menzes cca 8-10 dni mam propady do uzkosti, zaroven s tim se pridava unava a to az takova, ze se mi mota hlava, boli, obcas mravenceni ruzne po tele, navic pri velke potrebe dochazi k vag. krvaceni, jinak cely ten tyden i spinim. Samotna menzes pak trva den, maximalne 2. Uzivam cipralex a trittico. Horm. antikoncepci nemuzu kvuli zvysenemu…

Dobrý den, nepíšete, jak přesně jste ohrožena krevními sraženinami, zda máte vrozenou poruchu srážlivosti krve apod., jinak nevidím úplně důvod, proč byste nemohla užívat klasickou kombinovanou antikoncepci, nicméně druhů antikoncepce je spousta i pro ženy, které kombinovanou antikoncepci užívat nemohou, k ovlivnění PMS se ovšem hodí zejména ta hormonální. V každém případě by měl být výběr…

Adél15. 6. 2021

Dobrý den. V sobotu, kdy se můj přítel utíral od ejakulátu a vyhodil to do koše, jsme se dotkli prsty. On říká, že na prstech nic necítil, ale když jsem si pak měnila kalhotky a sahala si tam, ani by mě nenapadlo myslet na to, že by se mohlo něco stát. V ten den jsem byla v 26. dnu cyklu, 3 dny do ms. Cítím se velice unavená, každopádně je možnost že jsem si únavu jen vsugerovala.. Je nějaká…

Dobrý den, těhotenství za těchto okolností by bylo opravdu kuriózní, myslím, že se bát opravdu nemusíte a pilulku "po" neužívejte. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Gabriela14. 6. 2021

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké jsou momentálně čekací lhůty na laparoskopické operace (cysta na vaječníku/pravděpodobně endometrióza). Děkuji moc.

Dobrý den, nutnost a načasování operace posoudí lékař, který Vás zde vyšetří a operaci indikuje, každopádně nyní nejdříve po prázdninách, spíše na podzim. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anna13. 6. 2021

Dobrý den, jsem již 32. den cyklu a menstruace se stále nedostavila, ačkoliv cítím napětí v podbřišku podobné tomu, co obyčejně před MS pociťuji (jinak mám cyklus poměrně pravidelný 25 - 29 dní). Těhotná být určitě nemůžu; jsem však bohužel velký stresař a tento měsíc státnicuji na VŠ, může být tato stresová situace příčinou? V minulosti jsem se občas setkala s tím, že velký stres mi "přivolal"…

Dobrý den, pokud se nejedná o těhotenství, pak jednorázové zpoždění menstruace není nic závažného, nepravidelnosti menstruačního cyklu obecně můžou souviset se stresovým obdobím. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Petra13. 6. 2021

Dobrý den už přes týden se nedostala MS těhotenské testy byly pozitivní a včera sem měla slabé nahnedle špinění nevíte co to může znamenat

Dobrý den, může se jednat o slabé krvácení při počínajícím těhotenství, nejspíš nic závažného. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Liliana10. 6. 2021

Dobrý den, chystám se na kolonoskopii, ale vyšetření se mi kryje s menstruací. Mám doma Norethisteron, je možné ho začít brát k předčasnému ukončení menstruace? Krvácení mám obvykle sedm dní a vyšetření mi vychází na den pátý. Děkuji

Dobrý den, pokud Norethisteron předepsal lékař přímo Vám, pak ho k posunu menstruace můžete užívat, přečtěte si však důkladně příbalový leták. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Týna10. 6. 2021

Dobrý den, v Únoru jsem přestala užívat HA*(HA jsem brala od 16, je mi 22 a menstruace při HA byla nepravidelná)*první menstruace se dostavila hned, druhá měla zpoždění cca přes týden. Minulý měsíc -květen- jsem měla pohlavní styk bez vyvrcholení ale bohužel styk nebyl chráněný.. a menstruace se nedostavila vůbec.Až na konci měsíce jsem měla málo jen dva dny nahnědlou krev a to je vše……

Dobrý den, pokud jste měla nechráněný styk, těhotná být můžete, udělejte si těhotenský test. Jinak po vysazení antikoncepce může pár měsíců trvat, než se obnoví pravidelnost cyklu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anita8. 6. 2021

Dobry večer mam dotaz udelala se mi kulicka v miste kde je vagina vyteka znej hnis a je bolestiva mam hemeroidi a chronovu chorobu prosim vas co to muže bejt

Dobrý den, může se jednat o absces žlázy v poševním vchodu či o absces nebo píštěl související s Crohnovou chorobou, v každém případě by Vás měl vyšetřit Váš gynekolog ev. gastroenterolog, kde jste sledována. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Inge7. 6. 2021

Dobrý den, byl mě diagnostikován nízkomaligní endometroidní stromální sarkom. 28.6. jsem objednaná na velkou operaci (děloha, vaječníky, uzliny, apendix). Obávám se nyní očkování COVID ze dvou důvodů - nezhorší to situaci se sarkomem? A také se obávám, zda by mě reakce na očkování nemohla vyřadit z operace - či jí posunout. To bych velice nerada. Moc děkuji za radu.

Dobrý den, na tuto otázku by Vám měl odpovědět hlavně onkolog, ke kterému docházíte. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Petra7. 6. 2021

Dobry den jak prosim probiha interrupce nebo miniinterupce nebo tabletkova interupce a jak dlouho po ni je mozne se koupat v mori? Jak nejrychleji zjistit zda jsem otehotnela ,kdyz nemuzu cekat na MS tlaci me cas i kvuli dalsi operaci.

Dobrý den, v případě chirurgické i farmakologické interrupce se dostavíte nejprve ke svému gynekologovi, který musí těhotenství jednoznačně potvrdit, pokud se tak stane, sepíše s Vámi žádost, která je zpoplatněna a Vy se poté objednáte do preferovaného zařízení k danému výkonu. Farmakologická interrupce se může provést maximálně do týdne 7+0, miniinterrupce do 8+0 a jinak do 12+0. V případě…

Lenka7. 6. 2021

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat jestli při podávání Agolutinu 2 amp. 1x za měsíc, musím mít před očkováním na covid-19 nějakou profylaxi na ředění krve. Děkuji

Dobrý den, určitě nemusíte. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Petra K6. 6. 2021

Dobrý den, mám onemocnění Leidenskou mutaci heterozygotní, a chtěla bych se zeptat zda je možné užit nějaký prášek na vyvolání menstruace, aby přišla dříve. Menstruace se mi opozdila a zrovna mi vychází na dovolenou u moře. Je tedy nějaká alternativa, jak bych to mohla řešit? Děkuji předem za odpověď.

Dobrý den, ve Vašem případě by se i jednorázově dal použít Norethisteron k posunu menzes, ev. aplikace Agolutinu, která je ale spíše nespolehlivá k načasování menstruace. Tak jako tak Vám to ale musí předepsat Váš lékař.S pozdravem MUDr. T. Ježková

simona6. 6. 2021

Dobrý den, Nehledě na můj věk, jsem plně rozhodnutá podstoupit sterilizaci vejcovodů, moje rozhodnutí je nezvratné. Chtěla bych se zeptat, co je potřeba zajistit před objednáním na tento zákrok (vyšetření specializovaných lékařů apod.) a mohu-li podstoupit operaci i na jiném specializovaném pracovišti, které není v místě mého bydliště. Děkuji

Dobrý den, nejprve podepíšete žádost se svým gynekologem, musí to být minimálně 14 dní před zákrokem, poté se objednáte do preferovaného zařízení, výběr záleží na Vás. Na kontrole Vám sdělí, co vše budete potřebovat, většinou je potřeba standardní předoperační vyšetření. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Bára5. 6. 2021

Dobrý den už jsem nedostala druhou menstruaci 110 dní. Je mi 13 a bojím se to říct mamce. Chtěla bych se zeptat jestli je to v pořádku výtoky mám ale druhá menstruace pořád nepřichází. Je pravda že jsem celkem přibrala vážím 83 kg a měřím 167 cm

Dobrý den, zpoždění menstruace v tomto věku není nic, co byste se měla bát sdělit matce, pravděpodobně o nic závažného nejde, případně Vás doprovodí na dětskou gynekologii, aby se zjistilo, proč se menstruace nedostavila. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kamila4. 6. 2021

Dobrý den, po 1. i 2. dávce vakcíny pfizer mě trápí ostrá bodavá bolest na právé straně břicha (možná u vaječníku?). V minulosti jsem covid prodělala a jak během nemoci, tak po aplikaci vakcíny jsem měla hodně bolestivou menstruaci a v krvi bylo mnoho krevních sraženin. Měla bych tyto obtíže řešit s lékařem? Snažíme se v současné době o miminko, a tak bych nerada něco zanedbala. Předem děkuji…

Dobrý den, pokud Vás bolesti obtěžují, pak navštivte svého lékaře. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anna1. 6. 2021

Dobrý den, již 1.tyden užívám antikoncepční náplast Evra. Bohužel jsem zvolila špatne místo a vrchní část kalhot mi odlepila kousek náplasti. Většinu casu drží přilepená, ale občas se odchlipa. Odlepen je zhruba 1 cm ve vrchní části. Můj den výměny je každou středu - když se budu do středy chránit raději jinak, ve středu vyměním (mohu kdykoliv během dne?) - jsem dejme tomu od čtvrtka opět…

Dobrý den, aby náplast fungovala, musí být nalepena správně, na daný cyklus používejte ještě další ochranu, od dalšího cyklu ji nalepte na lepší místo a měla byste být chráněna. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Gabriela1. 6. 2021

Dobrý den, Chtěla bych poradit ohledně endometriózy. Mám vyoperovaný vaječník, cystu cca 4,5 cm na druhém vaječníku, srůsty mezi dělohou a střevem a sem tam nějaká ložiska. Doktoři mi doporučili otěhotnět, vzhledem k mému stavu přes CAR. Tam jsem podstoupila dlouhý protokol utlumování hormonální činnosti, poté hormonální stimulaci kvůli odběru vajíček. Na podruhé se zadařilo a 10.5.21 u mě…

Dobrý den, z popisu to vypadá jako hluboko infiltrující endometrióza, což je závažná forma, která na hormonální léčbu reagovat nemusí, každopádně pacientky s takto rozsáhlou endometriózou by měly být sledovány ve specializovaných centrech, a tam Vám odpoví na Vaše otázky. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Tereza31. 5. 2021

Dobrý den, je nutné dodržet lhůtu, případně jak dlouhou, pro očkování proti Covidu po gynekologickém zákroku-kyretáži s celkovou anestezii? Děkuji

Dobrý den, pokud jste zcela v pořádku, pak na očkování můžete cca týden po výkonu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jana Sklenářová30. 5. 2021

Dobrý den tři měsíce jsem neměla menstruaci už se to stalo po třetí a teď menstruace došla ale už ji mám desátý den.Uz před dvěma roky se to stalo a musela jsem jít na kyretáž obávám se co q jaký problém to může být děkuji za odpověď.

Dobrý den, nepíšete, jak intenzivní je krvácení, po delší pauze může být menstruace vydatnější a jednorázově by nemusel být důvod to řešit invazivním zákrokem. Pokud do týdne neustane krvácení, navštivte svého gynekologa. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Martina27. 5. 2021

Dobrý den, ráda bych se informovala, zda je možné, aby plod přežil po podání 3tbl Mispregnol, které jsem užila vcera, poslední 4tou tabletku jsem zatim neužila, mám se pro ni dostavit zítra. Nekrvacim, nespinim, podbrisek mě nebolí. Jde mi o to, zda je možné v této fázi těhotenství zachovat a pokračovat v něm, což bych chtěla, když bude plod životaschoný. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, nejprve jste dostávala pravděpodobně jiný lék v rámci farmakologického ukončení těhotenství, Mispregnol by měl způsobit až kontrakce k vypuzení. Zda těhotenství přežilo, se pozná na ultrazvuku. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Ali26. 5. 2021

Dobrý den, na gynekologii jsem dostala jako léčbu Betadine vaginální čípky. Byla jsem ale na CT vyšetření s aplikací kontrastní látky do žíly, která obsahuje jód. Betadine též obsahuje jod. Chtěla jsem se zeptat zda může nastat nějaký problém pokud jsem byla na CT a hned poté si aplikuji vaginální čípky které budu užívat sedm dní? Jde mi o to, abych pak případně nemohla mít moc jódu v organismu,…

Dobrý den, nepíšete, jak intenzivní je krvácení, po delší pauze může být menstruace vydatnější a jednorázově by nemusel být důvod to řešit invazivním zákrokem. Pokud do týdne neustane krvácení, navštivte svého gynekologa. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lucie25. 5. 2021

Dobrý den, užívám antikoncepci Tri-Regol a zapomněla jsem jí doma, kdy jsem na týden odjela pryč. (Vynechala jsem skoro celou řádku) na to mi po pár dnech začalo slabé krvácení trvající týden a teď od neděle silnější krvácení. Už je to skoro dva týdny, může to být vynecháním?? Případně kdy si mohu vzít novou pilulku? Děkuji moc

Dobrý den, krvácení je rozhodně díky vynechání, pokud chcete užívat dále, začněte zcela nové plato a dále užívejte tak, jak máte. Počítejte s tím, že bude nějakou dobu trvat, než krvácení či špinění ustane. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Tereza24. 5. 2021

Zdravím, je mi 16 let už pár měsíců mám rozhozenou MS. Před ,,karanténou" byla naprosto pravidelná, pak se mi posunula asi o týden později plus mínus pár dní. Teď už mám skoro čtrnáct dní spoždení, celé tyto dva týdny mě trápí strašlivá bolest zad v kříži i pod zadními žebry, bolest v podbřišku, občas je mi na zvracení, špatné dýchání, pár týdnů zpátky jsem si myslela že mám problém s hemeroidy…

Dobrý den, může se jednat jen o přechodný problém a cyklus se záhy upraví sám, ale jinak se objednejte na kontrolu na gynekologii. Pokud jste dosud neměla pohlavní styk, byl by s výhodou dětský gynekolog, na prohlídku přijďte s plným močovým měchýřem k provedení ultrazvuku přes břišní stěnu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Adéla24. 5. 2021

Dobrý den jsem po operaci apendixu operace proběhla 8.kvetna v té době jsem měla dostat i menstruaci která ale do dneška 24.5neprisla Pohlavní styk jsem měla naposledy 21.brezna a menstruace se tehdy dostavila se 17 denním spozdenim (8.dubna) takže těhotná asi být nemůžu ? Navíc mi v rámci předoperačního vyšetření dělali ultrazvuk i rentgen (taky 8.kvetna) Myslíte že může mít spozdenou menstruaci…

Dobrý den, pro jistotu si vždy při zpoždění menstruace udělejte těhotenský test, ale zpoždění může být i následkem stresového období s operací. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Julie Černa23. 5. 2021

Dobrý den, asi tak měsíc zpátky mi byly diagnostikovany chlamydie. Problemy se projevovali pri moceni - bolest ke konci moceni. Brala jsem antibiotika dva tydny a nasledne jeste macmiror. Pri moceni uz me nic neboli. Na druhou stranu me ale boli mocova trubice, hlavne vecer, kdyz usinam, nekdy i behem dne. Taky se uplne nevymocim. Je mozne ze se ty chlamydie nevylecily?

Dobrý den, po léčbě chlamydií by měla následovat kontrolní kultivace moči a ev. stěr z děložního hrdla a pozitivní nález případně přeléčit ještě jednou. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Tereza22. 5. 2021

Dobrý den, od listopadu mám zavedené tělísko Jaydess a v únoru jsem byla na kontrole a vše bylo v pořádku, ale vždy jsem si nahmatala vlákna, ale teď asi poslední dva týdny si je nemohu nahmatat, je to normální? Mohlo se třeba tělísko posunout trochu dál, že už vlákna nejsou cítit? Ztrácí to na účinnosti?

Dobrý den, vlákna můžou být vtažena do hrdla, nemusí to souviset s pozicí samotného tělíska, pokud bylo na kontrole vše v pořádku. Spíše doporučuji vlákna nekontrolovat. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Amélie21. 5. 2021

Dobrý den, od 14 let mám docela pravidelnou ms. Vždy to začne lehkým zašpiněnim a na druhý den je to nejsilnější. Včera jsem dostala špinění, ale dnes místo silné ms jsem měla jen hnědý výtok, který jsem nikdy předtím neměla. Může to něco znamenat nebo je to normální. Děkuji

Dobrý den, nárazové výkyvy v pravidelnosti a intenzitě jsou normální. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Helena20. 5. 2021

Dobrý den. Užívám antikoncepci Belanette již půl roku. Začaly se mě strašně mastit vlasy a pleť. Dokonce mám i strupy na pokozce hlavy, což jsem nikdy neměla. Myslíte si, že by bylo vhodné změnit pilulky za jiné?

Dobrý den, to nedokážu posoudit, z popisu to vypadá jako seboroická dermatitida, měla byste v první řadě navštívit dermatologa a ev. potom se domluvit na změně antikoncepce s gynekologem. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Alžběta19. 5. 2021

Dobrý den, chci se nechat očkovat proti covid, ale beru antikoncepci. Měla bych ji před očkováním vysadit nebo ji mohu brát dál - kvůli sraženinám.

Dobrý den, antikoncepci užívejte dále, očkování proti covidu není důvodem k vysazení. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Ren19. 5. 2021

Dobrý den, užívám dlouhodobě antikoncepci MYWY, je to kombinovaná hormonální antikoncepce. Stalo se mi že jsem ještě nedobrala růžové tablety (měla jsem jednu poslední a tu jsem snědla) a začla jsem krvácet, krvácet mám ale až při užívání placeba. Mám vyhledat gynekologa nebo se děsím zbytečně? Děkuji

Dobrý den, děsíte se zbytečně, krvácení v průběhu užívání se stát může, dále užívejte jak máte. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Martin Jana18. 5. 2021

Dobrý den měl bych otázku na Váš nazor nepříjemné věci a to:Interupce tkzv.pilulkou.Jake jsou podle vašeho názoru tablety k vyvolani potratu účinné ci ne,a když ano,jak moc mohou ovlivnit zdraví těhotné či nikoliv.Dekuji za odpověď.

Dobrý den, pokud posuzujeme účinnost farmakologické interrupce z hlediska úplného vypuzení plodového vejce bez nutnosti následného zákroku, pak je vysoká, nad 92%. Nejčastěji se mohou vyskytnout nevolnost, bolesti v podbřišku, silné krvácení, zřídka však vyžadují intervenci či hospitalizaci. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Nina15. 5. 2021

Dobrý den Užívám lék solifenacin 5mg na hyperaktivní močový měchýř. Lék mi zabírá, ale všimla sem si změny v průběhu menstruace. Změny jsou z mého pohledu k lepšímu.Může tento lék ovlivnit menstruační cyklus? Děkuji

Dobrý den, solifenacin by vliv na menstruační cyklus mít neměl. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Achjo11. 5. 2021

Dobrý den, mám dotaz/problém , se kterým mi moje lékařka (výborná) ještě nedokázala pomoci. Asi od září loňského roku trpím každodenními velice zapáchajícími (vodové, průhledné občas bílé) výtoky. Zápach bych popsala jako zkažené maso, hnijící zvěř, občas do čpavku. Dobrala jsem 2x antibiotika, zkusila i volně dostupné čípky, výplach a také vaginální probiotika. Nic nepomohlo. Musím denně nosit…

Dobrý den, nedokážu Vám přes internetovou poradnu nabídnout lepší pomoc než Vaše lékařka dosud, zkuste se obrátit na Poradnu pro vulvovaginální dyskomfort v rámci fakultní nemocnice Hradec Králové. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Gabriwla11. 5. 2021

Dobrý den, mám 4.den po zavedeni hormonálních tělíska, 1. a 2.den jsem měla občas velmi mírné bolesti v oblasti podbřišku a špinění které se následně 3.den zesílilo a nyní 4. den vždy když na malou kape ze mě krev (par kapek ), problémy s mlčením nemám..Je to normální nebo je to problém mohlo tělísko vypadnout ?děkuji

Dobrý den, tento stav je normální a může trvat ještě nějakou dobu, většinou se do 3 měsíců spontánně upraví. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kateřina11. 5. 2021

Dobrý den, před týdnem mi bylo zavedeno hormonální tělísko Jaydess, zavedení proběhlo úplně v pořádku, 2 dny jsem pouze špinila, ale 3 den jsem začala krvácet a hlavně začala bolest v podbříšku. Může to být tím, že si tělísko sedá? Jak poznám, že ho například vypuzuji. Děkuji

Dobrý den, nepravidelné krvácení a pobolívání v podbřišku může trvat nějakou dobu po zavedení tělíska. Vypuzení tělíska poznáte tak, že ho uvidíte. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Nina8. 5. 2021

Dobrý den Chtěla bych se zeptat, jestli by mi mohl můj přítel vyndat nitroděložní telisko

Dobrý den, pokud má Váš přítel k dispozici gynekologická zrcadla, kterými zastaví děložní čípek a peán, kterým zachytí vlákna tělíska, pak ano. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Barbora6. 5. 2021

Dobrý den, již od 8/20 mám velké bolesti při MS a při sexu. Dle mé lékařky se jedná o endometriozu. Zkoušeli jsme vysadit HA úplně co mi to udělá, bez výsledku stále sylne bolesti, následně doporučeno nasadit HA bez jakékoliv pauzy, prý budu bez bolesti a zda se jedná o endo, tak se tím má "uspat". JIž v prvním plastíčku 3x krvacela vždy s hroznými bolestmi (krvácení maximálně na 3dny, pak…

Dobrý den, pokud se nebude dělat žádný výkon na vaječnících, tak by to cyklus ovlivnit nemělo, takže byste měla odkrvácet v době očekávané menzes. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kristýna3. 5. 2021

Dobrý den, před 4 dny jsem podstoupila miniinterupci (v 6+1tt). První den jsem malinko krvácela, další dny jsem už jen decentně špinila (opravdu malinko, ani jsem nepotřebovala vložku). Dnes se mi ale spustilo silnější krvácení světlou krví a začal mě solidně bolet podbřišek, ačkoli né víc než při menstruaci. Co mě ale vyděsilo byl celkem velký tmavý kus, který ze mě vypadl na záchodě. Takové…

Dobrý den, z popisu bych řekla, že se o nic závažného nejedná. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kristýna2. 5. 2021

Dobrý den, Před týdne jsem byla u své gynekoložky s tím, že mám už pátý týden menstruaci, která mi začala skoro 3 týdny po antikoncepční injekci kterou mi dala. Doktorka mi řekla, že mám nejspíše zánět, zadala mi atb, železo a další dva léky, plus jsem k tomu měla brát ascorutin. Nic nezabralo, když jsem si volala na výsledky, tak mi nic neřekla a jedine co mi předepsala tak zaváděcí tablety. Nic…

Dobrý den, předpokládám, že jste dostala injekci Depo-Provery, potom opravdu může být toto krvácení způsobeno touto injekcí, na což jste měla být upozorněna předem. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Eva Svobodová Střílková2. 5. 2021

Dobrý den prosím, je mi 55let jsem 6let v přechodu. Je to půl roku co mi nasadili v ambulanci bolesti léky a teď pravidelně každý měsíc mám 2,3 dny menzes. Je to možný? Děkuji eva. stril@seznam.cz

Dobrý den, každé krvácení po menopauze by se mělo ověřit biopticky, minimálně by Vás měl vyšetřit gynekolog, bez ohledu na medikaci, kterou užíváte. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jitka2. 5. 2021

Dobrý deň prajem, chcem sa opýtať..užívala som 2x ATB na zápal pošvy, vďaka čomu sme teda s partnerom nemali styk viac ako mesiac..teraz pri pohlavnom styku pociťujem raz slabšiu inokedy silnejsiu bolesť pri penetracii. Probiotika som však nebrala. Radili mi, že to môže byť aj po takej dobe sexuálnej neaktivity a pošva je podráždená. Nepozorujem iné ťažkosti. Pomôžu probiotiká? Ďakujem krásne za…

Dobrý den, probiotika zkusit můžete, ale myslím, že nejdůležitější zpočátku bude hlavně dostatečná lubrikace při styku. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Rebecca Fialová1. 5. 2021

Zdravím vas , už si moc nevím rady. MS zpoždění o 14 dni, ale nikdy jsem neměla úplně pravidelnou menstruaci. Už 5. den cítím tlak v podbřišku, bolest/tlak v nohou kyčlích a zadecj, citlivé prsa, řekla bych i větší unava. BT dnes 37,1 a 2 dny pred taky zvýšena ale budu testovat vice dnů. Test ukazuje negativně už po 2×. Včera ranní nevolnosti, musela jsem běžet na záchod zvracení se nakonec…

Dobrý den, pravděpodobnost těhotenství Vám opravdu určit nedokážu, nejlepší bude, když si zajdete na vyšetření ke svému lékaři. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Pavla30. 4. 2021

Dobrý den, Kvůli užívání HA DepoProvera jsem přišla o měsíčky. Paní doktorka mi předepsala Norethisteron, který užívám již půl roku. Každý měsíc 16 den cyklu Norethisteron nasazuji a 2 prášky večer beru po dobu 10 dnů. Po dokončení užívání Norethisteronu vždy do 4 dne dostanu měsíčky. Tento měsíc se mi ovšem stalo, že v 9 den braní Norethisteronu jsem dostala křeč do podbříšku a začala jsem…

Dobrý den, nemyslím, že by se jednalo o něco závažného, pokud se nadále stav upravil. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Mila27. 4. 2021

Dobrý den chtěla jsem se zeptat, nechala jsem si vyndat telisko, poté jsem dostala standardně menstruaci,ale par dni po skončení jsem začala špinit a trvá to už asi 18dni.

Dobrý den, pokud se ptáte, zda to může souviset s vyjmutím tělíska, pak ano. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Marek22. 4. 2021

Dobry deň.Prosim vas o radu. Moja manželka bola u gynekologa o čom som ani nevedel ,ale videl som lieky ktore jej predpisal Azithromycin Sandoz 500mg. Ked som zistil načo sa použivaju tak som bol v šoku,lebo my sme sex nemali už 2 roky. Ako je možne že ma chlamydie. Prosim vas o vaš odborny nazor a vysvetlenie. Dakujem veĺmi pekne.

Dobrý den, jediný známý fakt je, že Vaše žena užívá Azithromycin, což jsou antibiotika, která se používají na celé spektrum obtíží, nejen gynekologické a nemusí se jednat pouze o chlamydie, proto si v první řadě promluvte se svou ženou. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lenča21. 4. 2021

Dobrý večer.Mohla bych mít dotaz ohledně cysty na pravém vaječníku ktera je zakrvená dle mě gynekoložky a má 3cm.Mam od soboty bolesti,byla jsem i na pohotovosti a teprve mi včera dělali sono a zjistili mi cystu.Dnes má gynekoložka řekla,že počkáme až přijde menstruace a že cysta možná praskne a bude to dobré.Pry ale může prasknout i ještě než menstruace přijde a to prý musím jet hned do…

Dobrý den, bolesti s propagací do zad a CRP 124 jde spíše k zánětu močových cest, cysta bude pravděpodobně vedlejší nález a v této velikosti by neměla dělat žádné závažné obtíže, s další menstruací se nejspíše vstřebá. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Tereza21. 4. 2021

Dobrý den, beru hormonální antikoncepci a jeden den jsem si nevzala prášek(na konci platíčka). Postupovala jsem podle příbaloveho letáku, tak že jsem bez přestávky začala brát další platíčko a když jsem dobrala to druhé a dala si přestávku (7 dni) tak menstruace se nedostavila, spíš jen malinko špinění. Je to normální nebo to mám nějak řešit? Děkuji Tereza

Dobrý den, pro jistotu si udělejte těhotenský test, ale pokud jste dodržela postup, pak by mělo být vše v pořádku. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Květa20. 4. 2021

Přeji Vám hezký den. Ráda bych se zeptala, zda mohu používat přírodní preparát FEMINUS, když mám 2 děložní myomy, nedělají mi žádný problém (průměr tak 2 cm). Je mi 54 let, mám menopauzu a s ní spojené i další problémy (občasné návaly, bušení srdce, zvýšený cholesterol, špatný spánek ...), které by tento preparát měl zmírnit. V příbalovém letáku se ale píše, že je nevhodný pro myomatozní dělohu…

Dobrý den, užívat to můžete, samozřejmostí jsou další pravidelné kontroly u Vašeho gynekologa. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Helena19. 4. 2021

Dobrý den. Užívám hormonalni antikoncepci Softinnelle. Vždy mi začíná krvaceni z vysazení 4.den a nyní to mám 5.den a nic. Beru to pravidelně ve stejný čas. Bojim se,zda bych mohla být těhotná.

Dobrý den, pokud se obáváte těhotenství, udělejte si těhotenský test, jinak u nízkodávkovaných antikoncepcí může po určitém čase krvácení v pauze velmi zeslabit až vymizet. S pozdravem MUDr. T. Ježková

katerina19. 4. 2021

Dobrý den, již 7 měsíc mám zavedené stříbrné nitroděložní tělísko a při menstruaci trpím velkými bolestmi. Chci se proto zeptat, zda by mi stejné bolesti způsobovala i nitroděložní kulička, která je menší.

Dobrý den, bohužel nehormonální tělísko může způsobovat bolestivou menstruaci bez ohledu na velikost tělíska, Váš lékař by měl ale vyloučit zánět. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Karolína17. 4. 2021

Dobrý den, hned po pohlavním styku s přítelem jsem začala špinit s trochou krve. Beru HA a tohle se mi stalo poprvé, tak se chci zeptat, jestli se to stává nebo je to něco vážnějšího? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, pravděpodobně je to kontaktní krvácení z děložního čípku, což po styku být může, pokud se to bude opakovat pravidelně, poraďte se se svým gynekologem. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Denisa Beránková17. 4. 2021

Dobrý den ve čtvrtek jsem byla na zavedení tělíska IUB- Ballerine jelikož mám vrozenou mutaci která způsobuje srážlivost krve tak je to jediná možnost jak se chránit. Zavedení bylo v pohodě že jsem ho ani necítila ale po tom mě začlo bolet v podbřišku které bolí pořád spíš je to takovej tlak a nevím co s tím mám dělat jestli mám jít na gynekologii a nebo prostě počkat než to přejde zajímalo by…

Dobrý den, pobolívání v podbřišku i nepravidelné krvácení je po zavedení tělíska běžné. S pozdravem MUDr. T. Ježková

katerina16. 4. 2021

muzu mit sex i pri hnedem vytoku? je svetlejsi a neni ani neni moc silny

Dobrý den, sex můžete mít kdy chcete, i při výtoku, pokud to Vám a partnerovi nevadí. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jitka15. 4. 2021

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat, jestli se již provadějí planované operace na vašem oddělení.

Dobrý den, ano, v tuto chvíli se operační program uvolnil, načasování operace ale záleží na závažnosti. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Petra14. 4. 2021

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda mi mohla má lékařka nějakým způsobem poškodit děložní čípek při velmi bolestivém stěru? Po kterém jsem začala silněji krvácet (ne špinit). Vše se odehrálo po té co jsem se jí svěřila, že bychom s manželem chtěli ještě druhé dítě. Načež mi odpověděla, že, ,,vy chcete ještě druhé dítě a v tomto věku?,, následně mi začala dělat opravdu bolestiv stěr děložního…

Dobrý den, klasickým stěrem čípek poškodit nelze a krvácení po stěru je běžným jevem i při normálním nálezu na hrdle. Pokud je přítomen zánět hrdla, díky kterému může být bolest a krvácení intenzivnější, nejsem schopna posoudit. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Monika14. 4. 2021

Dobrý den mohla bych se zeptat, před měsícem po MS jsem dostala průhledný vodnatý výtok který trochu zapachal, v lékarne jsem si koupila zaváděcí čípky Beliema effect na 10 dnů, po té výtok odeznel. Nyní mám po další MS a výtok se opět objevil kdy se k tomu přidala bolest v podbřišku, a dnes i s vytokem trochu krve. Mám 9dni po MS antikoncepci neberu. Co by to mohlo býti? Jsem již objednaná na…

Dobrý den, může to být bakteriální vaginóza, ale gynekolog Vám sdělí víc po vyšetření. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Eva14. 4. 2021

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Již cca 3. cyklus mám slabou menstruaci. Nikdy jsem ji nemívala nijak extra silnou, ale takovou normální, ale teď je to jiné. Beru antikoncepci s menším obsahem hormonů, mám Leidenskou mutaci. Antikoncepce je schválená u paní doktorky z hematologie, proto ji mohu brát. Občas se ráno vzbudím spocená kolem vlasů a na hrudníku. Chtěla bych se zeptat, jestli Vás…

Dobrý den, při užívání antikoncepce nemenstruujete, pouze krvácíte z vysazení léků. Pokud užíváte nízkodávkovanou antikoncepci, může být krvácení v pauze velmi slabé nebo může úplně vymizet. Čím je způsobeno pocení v noci netuším, ale antikoncepcí nejspíše ne. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Klára13. 4. 2021

Dobrý den, přešla jsem z HA Ayreen na Katyu, celý měsíc mám nafouklé břicho, poslední týden mám i velice citlivé bradavky. V sobotu jsem si vzala poslední tabletku a dnes jsem byla zvyklá mít menstruaci. Nedostavila se však. Je možné, že kvůli složení ji dostanu později, nebo mám dojít na gynekologii, kdyby se nedostavila vůbec. Dnes mám také opuchlé bradavky a na začátku cyklu se u mě objevil…

Dobrý den, pokud opravdu užíváte antikoncepci pravidelně a neděláte chyby v užívání, pak je selhání metody méně pravděpodobné. Při užívání antikoncepce nemenstruujete, pouze krvácíte z vysazení preparátu a při změně složení antikoncepce může dojít i k nepravidelnému krvácení ev. k vymizení krvácení v pauze. Pokud máte negativní těhotenský test i těhotenský hormon v krvi, pak asi opravdu těhotná…

Jana13. 4. 2021

Dobrý den, po dvou měsících, kdy jsem vysadila antikoncepci, se mi dostavila první menstruace. Vzhledem k mému sklonu k nepravidelnosti menstruace mi byl doporučen Gynex. Chtěla bych se zeptat, zda jej mám začít užívat již dnes (první den menstruaci) nebo až po ní? Děkuji moc za informaci a přeji hezký den

Dobrý den, myslím, že je úplně jedno, kdy Gynex začnete užívat. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Zuzka10. 4. 2021

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli jet na gynekologickou pohotovost nebo počkat na svou doktorku. Ve čtvrtek mě začalo bolet břicho, záda a nohy a doprovází to takový hustý hlen s krví. Mám 14 dní po menstruaci. Večer jsem měla strašné návaly horka a když jsem vstala a chtěla se jít napít, tak se mi udělalo nevolno. Jsem několik měsíců po porodu a tohle se mi stalo poprvé. Při těhotenství…

Dobrý den, vzhledem k načasování odpovědi je problém zřejmě již vyřešen, nicméně Vy musíte sama posoudit, zda stav vyžaduje akutní vyšetření, či zda to vydrží na vyšetření v rámci standardních ordinačních hodin Vašeho lékaře. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Tess9. 4. 2021

Dobrý den, už 4,5 měs. Docházím ke své Dr. Na gyn. Se stále stejnými problémy. Začalo to nejprve mírným pocitem že se mi hůře močí, po té to přestávalo a začátkem Prosince mě týden trápili bolesti a štípání, ale moc jsme a mám čistou s tím mě u poševního vchodu otéká levá strana sliznice a při sexu je to doprovázené bolestmi a také jsem bývala v tomto období dosti stažená no dohnalo mě to k paní…

Dobrý den, pokud nejste spokojena s péčí, změňte gynekologa, recenze lze najít na internetu, případně se obraťte na svou pojišťovnu, která Vám sdělí lékaře ve Vašem nejbližším okolí. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Šárka9. 4. 2021

Dobrý den, mám dotaz, vysadila jsem v prosinci HA Lusienne, po ní jsem měla 3 měsíce slabé menstruační krvácení, doktor mi vysvětlil, že mám slabou děložní sliznici (snad to neříkám špatně), v březnu jsem nasadila 1. Den menstruace HA Ardiena, od 14. dne užívání jsem měla takový světle hnědý výtok každý den, když jsem měla pauzu dostavilo se pouze špinění, stačí mi každý den intimka, jen takové…

Dobrý den, vzhledem k načasování odpovědi je problém zřejmě již vyřešen, nicméně Vy musíte sama posoudit, zda stav vyžaduje akutní vyšetření, či zda to vydrží na vyšetření v rámci standardních ordinačních hodin Vašeho lékaře. S pozdravem MUDr. T. Ježková

katerina9. 4. 2021

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Beru antikoncepci a u této antikoncepce je vždy 7 denní pauza, když mám menses. Můžu či nesmím provozovat sex s mým přítelem během této pauzy?

Dobrý den, co se týče antikoncepčního účinku, pak jste chráněna i v pauze, takže rozhodnutí mít styk při krvácení, je pouze na Vás. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Michaela8. 4. 2021

Dobrý den, přes 2 roky užívám gestagenní antikoncepci Evellien. Posledních pár měsíců skoro stále krvácím. Krvácení trvá dlouho, klidně 2 až 3 týdny a poté je maximálně týden pauza a znovu se objeví. Žádné jiné problémy nemám. Mohlo se stát, že mi přestala vyhovovat antikoncepce? Děkuji.

Dobrý den, u čistě gestagenní antikoncepce může být nepravidelné krvácení, poraďte se se svým gynekologem o možné změně. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jan7. 4. 2021

Dobrý den, mám dotaz. Na dovolené v Egyptě jsem tzv. onanoval ve sprše. Nevim jestli tam mají čističky odpadních vod a bojim se, ze se moje sperma, které jsem spláchnul vodou, dostalo třeba nějaký ženě do vany a ona otěhotněla.

Dobrý den, toto je velmi nepravděpodobný scénář, strach jistě mít nemusíte. S pozdravem Vavřík.

MUDr. Tomáš Vavřík
Zobrazit celý dotaz
Anonym2. 4. 2021

Dobrý den chtěla jsem se zeptat. Od roku 2017 beru HA Sunya. Teď jsem dostala menstruaci i přes antikoncepci (neměla jsem dobrané plato) od 20-24.3 mi to skončilo pak nic pak jsem to zase dostala. Přitom beru pořád antikoncepci. A trvá to do teď (2.4.2021) cca 11 dní už . Jeden den trošku krvácím další den nic. Když si dám tampon tam je jen trošku od krve ale kdyz vložku tak více. Břicho mě…

Dobrý den, pravděpodobně je to způsobeno chybou v užívání, pro jistotu si udělejte těhotenský test. Pokud krvácení nepřestane, poraďte se se svým lékařem o změně antikoncepce. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Martina2. 4. 2021

Dobrý den, mám tři týdny zavedené telisko Balerine. Již 4 dny mám velice silnou menstruaci, jedna vložka max na hodinu. Je možné, ze bych telisko začala vylučovat až po delší době? Jednou jsem už měla hormonální telisko a to jsem do tři dni vyloučila. Z té krevní ztráty už mi začíná být trochu slabo. Dekuji

Dobrý den, nemusí se jednat o vyloučení tělíska, po zavedení tělíska může být silnější krvácení až 6 měsíců, intenzitu a závažnost zhodnotí Váš lékař. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Luciana29. 3. 2021

Dobrý den, V lednu jsem začala užívat svou první antikoncepci Calleto, všechno bylo v pořádku, občas špinění, menstruace proběhla v pořádku, ale často mě bolela hlava a bylo mi zle, tak jsem požádala svou gynekoložku o změnu antikoncepce. Předepsala mi Lyndinette 20. Zbývalo mi asi posledních 5 prášku předchozí antikoncepce a začala jsem krvacet. Po dobrání jsem hned navázala na novou…

Dobrý den, pokud neděláte chybu v užívání, pak se nepravidelné krvácení může objevovat 3-6 měsíců při změně antikoncepce. S pozdravem MUDr. T. Ježková

bezejména27. 3. 2021

Dobrý den, před 2 měsíci jsem po ms začala špinit, objednala jsem se k doktorce, řekla, že mám zvýšenou sliznici na 13 mm. Mám bolestivou menstruaci, tak mi předepsala HAK Clormetin. Špinění trvalo až do ms. Začala jsem brát HAK, po 14 dnech krvácení neustalo, výška sliznice byla 8 mm, tak mi k práškům dala Norethisteron, ale krvácela jsem, ikdyž slaběji, až do další ms. Ms byla bolestivá,…

Dobrý den, o nic vážného se pravděpodobně ve Vašem věku nejedná, ale pokud chcete druhý názor, musíte se sem objednat na vyšetření a vzít s sebou všechny dosavadní výsledky vyšetření. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lada27. 3. 2021

dobry den, už 3 den mám vodnatý výtok, vždy když vstanu,pšiknu atd. (mám pocit jako bych se počůrala) mám cca 2 týdny před menstruací, nikdy jsem to neměla a nevím si rady, děkuji za odpoved:)

Dobrý den, počkejte, jak to bude vypadat potom, co proběhne menstruace, pokud se to bude opakovat, zkuste na týden boraxové globule - volně prodejné v lékárně. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Iveta27. 3. 2021

Dobrý den, poslední menstruaci jsem měla 15. února, takže bych měla být 5tt+5. Žádné těhotenské příznaky jako nevolnost, únava nemám, pouze jsem měla tmavší bradavky, ale od včerejšího dne je mám opět růžové. Může to značit, že není něco v pořádku? Již mám za sebou zamlklé těhotenství, tak mám strach. Děkuji za odpověď

Dobrý den, pokud jste 1, den poslední menstruace měla 15.2., tak podle toho byste měla být těhotná již 8 t+ 3 dny. Doporučuji návštěvu vašeho gynekologa, který zjistí, zda se jedná o těhotenství a zda je vše v pořádku. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

MUDr. Věra Pavlů
35
Zobrazit celý dotaz
Lucie K26. 3. 2021

Dobry den, jsem 7 den po laparoskopii, odstraneni pravého vejcovodu z duvodu mimodelozniho tehotenstvi. Dnes mi vyndali stehy a z pupiku mi zacala v prubehu dne tect krev, neteče pořád , ale pouze pokud lezim na boku delsi dobu, napr. usnu, nebo sedím a ohnu se a pupik se stlaci.Po probuzení, narovnani se, mam pupik plny krve. Je možná ze je to jen z rany po stehu a nebo je jiny zavaznejsi…

Dobrý den, bude to jen krvácení z rány, doporučuji ránu řádně vyčistit, dát tampon do pupku a přelepit náplastí, pravidelně vyměňovat. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anonym26. 3. 2021

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Dnes jsem podle poslední menstruace 11. týden, podle ultrazvuku na poslední kontrole budu 11. týden v pondělí. Včera večer jsem při utření měla na papíru hustější hlen, takový kousek táhnoucího hlenu, na intimce nemám nic. Ráno se toto opakovalo, zase trocha takového hlenu, připomínal mi ovulační, jen ho bylo víc a hlavně byl hustější. Užívám estrofem 3 x denně 1…

Dobrý den, myslím, že není důvod k znepokojení, jedná se nejspíš o úplně normální nález a na kontrolu k lékařce to počká. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Václava25. 3. 2021

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli provádíte laparoskopické odstranění endometrizy. Děkuji

Dobrý den, záleží, o jak rozsáhlou endometriózu se jedná, rozsáhlejší postižení by se mělo operovat v centrech. S pozdravem MUDr. T. Ježková

**25. 3. 2021

Dobrý den. Druhý měsíc užívám HA, hned první měsíc přišla menstruace 18 den cyklu a trvala cca 2-3 dny. Prášky sem opět začala brát 4 den po mm. Další přišla už po 10ti dnech a opět trvá jen 2-3 dny. Můžete mi tedy prosím poradit jestli užívat prášky jinak, nebo úplně vysadit? Děkuji

Dobrý den, v první řadě jste udělala zásadní chybu, že jste se řídila krvácení a podle toho užívala prášky. Při užívání antikoncepce nemenstruujete, pouze krvácíte ze spádu hormonů, navíc se nepravidelné krvácení může objevit při začátku užívání antikoncepce, o čemž jste měla být poučena. Bez ohledu na krvácení užíváte 21 tablet, poté následuje 7 dní pauza a pak opět začínáte užívat další plato. …

Eliška24. 3. 2021

Dobrý den, používám HA Lusienne, první tabletku beru vždy v pondělí ráno (kolem 8:00) po 7mi denní pauze a chtěla bych se zeptat jestli jsem chráněná už ten den co si tabletku vezmu. Děkuji

Dobrý den, pokud neděláte chyby v užívání, pak jste chráněna po celou dobu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Sára22. 3. 2021

Dobrý den, už asi rok mám problém s tím, že vždy před menstruaci a po menstruaci mám v pochvě bílé hrudky. Většinou to mám tak týden a potom zmizí, ale trápí mě to. O co jde a co bych měla dělat? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, může to značit kvasinkovou infekci, nicméně pokud tam ty hrudky pouze jsou a jiné obtíže Vám nečiní, není nutné to léčit. Jinak je na kvasinkové infekce spousta volně prodejných preparátů. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kristýna22. 3. 2021

Dobrý den, mám menstruaci asi 2 roky a vždycky jsem ji měla celkem pravidelnou, ale teď už jsem ji neměla 4 dny po termínu kdy bych ji dostat měla a mám strach jestli není něco špatně, protože jsem za poslední půlrok hubla a dost cvičila. Předem děkuji za odpověď

Dobrý den, jednou zpoždění 4 dny nic neznamená, ale prodlužování cyklu, popř. snížení intenzity může souviset s úbytkem hmotnosti a s větší fyzickou námahou. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Katerina20. 3. 2021

Dobry den, jsem tyden po konizaci cipku a zacali mi problémy kdyz mam jit spat. Nevolnost, malatnost, pocit na zvracení, obcasne buseni srdce, asi z toho he se necítím dobre, patri to prosim k tomu, kdyz to byl zasah do tela. Děkuji

Dobrý den, nemyslím, že tyto obtíže souvisejí s konizací čípku. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Květa19. 3. 2021

Dobrý den, jsem tři neděle po prodělaném covidu a začala jsem krvácet i když jsem už 3 roky po přechodu. Můžete mi poradit? Děkuji

Dobrý den, každé krvácení po menopauze by mělo být vyšetřeno, navštivte tedy svého gynekologa. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Adéla15. 3. 2021

Dobrý den Teď se mi to stalo po třetí že první den ovulace začnu krvácet, bolí mě podbřiško jako u ms. Je to takové střední krvácení. Trvá to většinou 4 dny. Teď ještě ke zranění nohy beru clexane 4mg 1x denně. Děložní hrdlo mám už 8m od porodu stále nízko a sex mě docela dost bolí. Můj dr má teď dovolenou proto se obracím na vás. Předem děkuji za odpověď

Dobrý den, nevím, na co přesně se ptáte. Ovulace může být provázena slabým krvácením i bolestmi v podbřišku, s užíváním Clexanu to nejspíše nesouvisí; pokud máte sestup dělohy po porodu, pak je na zvážení chirurgické řešení, vše jsou ale dlouhodobé potíže, které byste měla řešit se svým gynekologem, až mu skončí dovolená. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Tereza14. 3. 2021

Dobrý den, večer proběhl sex, druhý den ráno nezapáchající silnější výtok bílo-žluté barvy, lehké svědění u vchodu do pochvy. Antikoncepce Ornibel. Je možné použít Jenamazol? Děkuji

Dobrý den, ano, Jenamazol použít můžete. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Sára13. 3. 2021

Dobrý den, dnes jsem začala krvácet, ačkoliv jsem měla menstruaci minulý týden. Beru antikoncepci, ale nikdy jsem s ní nekrvácela mimo týden, kdy se vysadí. V pondělí jsem byla pozitivně testována na covid, mohlo by to být tím?

Dobrý den, při užívání antikoncepce nemenstruujete, pouze krvácíte ze spádu hormonů, což může být například v úvodu užívání antikoncepce, či při chybě v užívání, kdy si tabletu vezmete jinak, než byste měla, obzvláště u nízkodávkovaných antikoncepcí. Nejedná se o nic závažného, dále užívejte jak máte, časem by se to mělo spravit. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anna9. 3. 2021

Dobrý den , chtěla bych se zeptat od narození syna CSŘ 3 roky zpět mě vždy před MS trápila zácpa . Tak sem si říkala ze je to asi tím jak se mi stourali v břiše . Teď se mi ale cca 10 dni před MS objevila velká bolest zad , (přisuzovála jsem to ofouknuti ale to mi přišlo ze by to bylopozde protože bolet mě to začalo až asi 3 dny potom co mě mohlo ofouknout ) ale pak necely týden před MS se mi…

Dobrý den, při antikoncepci nemenstruujete, pouze krvácíte ze spádu hormonů, antikoncepce se mimo jiné nasazuje i na výrazný premenstruační syndrom, takže tyto příznaky by k premenstruačnímu syndromu být neměly, ale může to být i tím, že Vám daná antikoncepce nesedí. Nicméně bych vyčkala tak půl roku od nasazení, zda se obtíže zmírní. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Karolína9. 3. 2021

Dobrý den, mám dotaz. Můžu jet na vakcínu proti alergii i když mám menstruaci??? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, ano, můžete. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kristina3. 3. 2021

Dobrý den, mám takový intimní problém. Před cca 10 dny mi skončila menstruace, ale nyní už 4. den špiním. Beru novou antikoncepci (3. plato), může to být kvůli ní, nebo by se mohlo jednat o nějaký zdravotní problém? Děkuji

Dobrý den, při užívání antikoncepce nemenstruujete, pouze krvácíte z vysazení pilulek, v úvodu užívání antikoncepce (tj. 3-6 měsíců) může trvat nepravidelné krvácení a špinění i v průběhu užívání antikoncepce. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Eva1. 3. 2021

DOBRÝ DEN, od pátečního večera mám neustálý pocit na močení. Neustáva ani po vymoceni ( naopak po vymoceni je tlak na mm velmi silný a nepříjemný), přejde to většinou až půl hodiny po návštěvě wc. Jelikož jsem těhotná v trimestru, v lékárně mi doporučily Blokurimu ale ta ani po 3-dnech nezabírá. Spíše naopak, mám semtam i pálení v pochve. Mám ještě počkat, jestli blokurima nepomůže nebo raději…

Dobrý den, obtíže, které popisujete mohou souviset s infekcí močových cest. Ve Vašem případě bych nejprve doporučil návštěvu svého ošetřujícího gynekologa s vyšetřením moče chemicky a kultivačně k vyloučení infekce a event. nasazení antibiotické terapie. K pálení v pochvě by se měl vyjádřit váš gynekolog. S pozdravem Vavřík

MUDr. Tomáš Vavřík
Zobrazit celý dotaz
Terka27. 2. 2021

Dobrý den, 8.2. jsem měla „sex“ kdy se přítel neudělal dovnitř a beru HA… Jenomže jsem v tom cyklu asi 2× měla řidší stolici tudíž se bojím že HA selhala. 14.2. jsem dostala meantruaci kterou mám do teď (jenom trošku špiním).. dnes(18 dní po sexu) jsem si dělala test a je sněhobíle negativní ale mám pár příznaků (bolest hlavy, žaludku, malátnost, občasné bolení v podbřišku) a obávám se že je…

Dobrý den, nevím, jak na tom jste, pokud je test opakovaně negativní, pravděpodobně těhotná nejste, bolest hlavy a malátnost může být i k jiným stavům, než těhotenství. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Pavlina22. 2. 2021

Dobry den, jsem dnes 20 den ms cyklu. Od rána me boli v levém prsu, nepříjemne a cely den mam pocit, jak kdyby měla ms přijít - bolest bricha, hlavy. Neni mi dobre. Doposud jsem měla cyklus pravidelný - vzdy 28 dni. Poradíte, čím to muže byt a co s tim? Dekuji

Dobrý den, může se jednat o běžné příznaky před začátkem menstruace, nic vážného bych v tom nehledala. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Veronika20. 2. 2021

Dobrý den, omlouvám se, že otravuji. Od května 2019 jsem užívala antikoncepci Minervu. V Lednu po konzultaci s lékařkou jsem změnila antikoncepci na Clormetin. V lednu jsem užívala tablety Minerva a hned po poslední tabletě jsem začala užívat Clormetin. Minulý týden pátek jsem dala poslední tabletu Clormetin a měla dorazit menstruace. Mentruace trvala tři dny a byla velmi slabá spíš špinení. Je…

Dobrý den, o menstruaci se při užívání antikoncepce nejedná, jde pouze o krvácení z vysazení léků, když navazujete kontinuálně na další plato, pak může v úvodu tohoto postupu být nepravidelné krvácení či špinění nebo i absence krvácení. K vyloučení těhotenství si proveďte těhotenský test. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Aneta18. 2. 2021

Dobrý den, mám takový intimní problém. Přibližně před 14 dny mi skončila menstruace a vždy na konci menstruace mě svědí pochva ale druhý den je vše v pořádku. Tentokrát to ale bylo jinak na konci menstruace mě svědila pochva a nepřestávalo to ani další dny. Všimla jsem si také že mám mám silnější a řidší výtok než obvykle. Asi po 5 dnech svědění přestalo a výtok mi také přišel normální. Ale…

Dobrý den, bylo by vhodné vyšetření gynekologem, ale mohlo by se jednat o otok rodidel při kvasinkové infekci. Oplachujte černým čajem, v lékárně si kupte volně prodejné boraxové globule na týden. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Karolina17. 2. 2021

Dobrý den, 26.1. jsem byla na operaci pod celkovou narkózou (krční mandle)..teď v neděli jsem dobrala platíčko HA a ve středu jsem měla mít menstruaci, která se nedostavila. Může to mít nějakou souvislost s operací? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, v první řadě si udělejte těhotenský test, jinak se krvácení dostavit nemusí, dále antikoncepci užívejte jak máte. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Alexandra Pavlišová16. 2. 2021

Chci se zeptat jestli provádíte kyretaze. Mám od paní doktorky doporučení a nevím, jestli se mohu objednat. Děkuji. Pavlišová

Dobrý den, kyretáže provádíme, objednejte se na l.4209. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lenka12. 2. 2021

dobrý den, už asi půl roku mám hrozně velký výtok občas i trochu zapáchá a trvá to furt nejenom před a po menstruaci ale furt, a každý den si musím hodněkrát vyměňovat slipovou vložku ( ty tenké ) když bych neměla tu intimku tak bych si musela měnit kalhotky třeba každý dvě hodiny abych měla aspoň trochu pohodlí, poslední dobou také dost svědí a nemám vůbec komfort, a četla jsem různé články a…

Dobrý den, budete se muset objednat na vyšetření, ve Vašem věku nejlépe na dětskou gynekologii - v Hořovicích úterý prim.Teslík, ve čtvrtek Dr. Ježková.

Katerina Vykydalová10. 2. 2021

Dobrý den , mám sestru a te je 46 let , tak pred 6 lety se ji objevil zhoubný nádor v děloze ten ji byl odstraněn . Od te doby navštěvuje lékaře . Jenže teď nastal problém , že zase ji našly nějaký utvar na děloze zatím se neví co to je . A moje otázka zní pokud je to opět zhoubný nador da se léčit nebo je to špatné. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, na děloze může být několik druhů zhoubných nádorů, každý s jinou prognózou, vzhledem k tomu, že jste žádné další detaily neuvedla, nejsem schopná Vám k tomu říct nic bližšího. Pokud je ale Vaše sestra onkologická pacientka, jistě je k ní přistupováno s ostražitostí a je náležitě informována. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jana10. 2. 2021

Dobrý den, nedávno sem přešla z HA Lamya na Katya (přestala jsem kojit) ale už poslední měsíc užívání Lamye mi začla menstruace, která se zhoršila s užíváním Katye. 1.plato mám dobrané a momentálně mám 7 denní pauzu, ale menstruace je ještě horší a mně už je vážne zle a nestíhám měnit tampóny. Je nějaký způsob jak menstruaci zastavit? Mám pokračovat v užívání? Děkuji.

Dobrý den, při antikoncepci nemenstruujete, pouze krvácíte z vysazení preparátu, nepravidelné a silné krvácení se může objevovat ale i v úvodu užívání antikoncepce, až 3-6měsíců, pokud je to krvácení ovšem extrémně silné, obraťte se na svého lékaře. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Denisa10. 2. 2021

Dobrý den, mám v plánu přerušení vejcovodů. Lze hned po zákroku podepsat revers a jít domů? Jak dlouho cca můžu být v nemocnici od nástupu? Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den, pokud podepíšete reverz, pak můžete jít domů, kdy chcete, v případě, že to Váš stav dovoluje. Zpravidla je po laparoskopické sterilizace hospitalizace do 2 dnů. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Blanka Krokerova9. 2. 2021

Prodĕlala jsem kvasinky lečba byla canesten a čípek.Gynekolog mi ale řekl že už nemám klitoris a tam bílou kúži takovou neprokrvenou.Prosim o radu neboť mnĕ polekal ,že by to mohlo být pak rakovinového původu.Dostala jsem mast která se musí vyrobit. Dĕkuji za odpovĕď.

Dobrý den, může se pravděpodobně jednat o lichen sclerosus, zda se jedná o nádorové změny nejsem schopna takto posoudit, ale předpokládám, že pokud Vám gynekolog předepsal mast, usoudil, že se o nádor nejedná. Další postup musíte konzultovat především s ním. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Olina Sool9. 2. 2021

Dobrý den. Můžou od mireny bolet záda? Mam mirenu od konce roku 2013. Muj lékař my řekl že pokud nemám potíže tak se nemusí vydávat. Poslední dobou mně začaly bolet zada. Vyšetření ukazuje že je všechno v pořádku. Chodím na rehabilitaci a to nepomáhá od bolestí.

Dobrý den, přímo od zavedené Mireny Vás záda asi nebolí, nicméně Mirena se nechává maximálně 5let, takže už je opravdu na čase ji odstranit. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Vendula9. 2. 2021

Dobrý den, můj dotaz je prostý, používám antikoncepční kroužek Ornibel, chtěla bych se zeptat, jsem před otěhotněním chráněna i v období bez kroužku (v období, kdy by měla chodit menstruace)? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, ano, chráněná byste měla být i v pauze bez kroužku. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Julie7. 2. 2021

Dobrý den už dva roky řeším dlouhou menstruaci, občas jsem ji měla 15dní, občas 20dni občas 10, 2 dny pauza a zas znovu. Teď už se to dostalo do takového měřítka, že jsem krvácela 2 měsíce v kuse, mám za sebou cytologi( starou půl roku ) ultrazvuk a krevní odběr údajně vše v pořádku nikde žádný problém, bohužel s mým panem doktorem není řeč vždy me odbyde jednou větou a pošle pryč, všechny z výše…

Dobrý den, Norethisteron je k zástavě krvácení vhodný, dále je ale potřeba prevence opakování, ale k dalšímu posouzení nálezu a vhodné terapie je nutné, abyste byla vyšetřena, pokud nejste spokojená se svým dosavadním lékařem, budete ho muset změnit. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Aneta6. 2. 2021

Dobrý den udělal se mi takovy pupinek vypada jako beďak udelal se u otvoru do pochvy když jsem ho mačkala tekla krev bojim se že je to nějaká pohlavni nemoc

Dobrý den, pokud máte obavy z pohlavní nemoci, budete se muset dostavit na vyšetření ke svému gynekologovi, přes internet nejsem schopna poznat, co Vám je. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Tereza2. 2. 2021

Dobrý den, aktuálně jsem 25tt a mám v plánu rodit ve Vaší porodnici. Chci se zeptat jestli je aktuálně možné se objednat na 3D ultrazvuk normálně s doprovodem? Čtu, že v Praze je to možné, ale radši se ujistuji. Prosím stejný otázka s porodem, ten mám tedy až v květnu ale není problém (při aktuální situaci s covidem, která se snad nezhorší) mít otce jak u přirozeného porodu, tak u císařského…

Dobrý den, zatím bohužel není možný k jakémukoli vyšetření včetně 3D UZ doprovod partnera vzhledem k stávající epidemiologické situaci, objednat se můžete. U přirozeného porodu můžete mít 1 osobu, s kterou žijete ve společné domácnosti/ pokud bude situace s koronavirem stále stejná/. K císařskému řezu, resp. přímo k operaci není doprovod otce či výše zmíněné osoby možný. Otec je s vámi do doby…

MUDr. Věra Pavlů
35
Zobrazit celý dotaz
Saša2. 2. 2021

Dobrý den, dnes jsem začala s užíváním HA, 1. den menstruace. Moje gynekoložka mi předepsala Bonadeu, mám bolestivé křeče, i když slabší než obvykle (1.den pro mě bývá nesnesitelný, omdlévám, nejsem schopna fungovat) a mám ms velmi slaboučkou, prakticky jen špiním. Také mám průjem, což je pro mě normální, ale i tak se chci zeptat: může průjem do dvou hodin od HA ovlivnit účinek? A také chci vědět…

Dobrý den, teoreticky může průjem a rychlejší pasáž střev omezit účinnost antikoncepce, otázkou spíše je, jestli je to reakce na antikoncepci nebo jste to měla i předtím, antikoncepce by totiž tyto stavy měla zmírnit. Pokud Vám na křeče funguje Paralen, užívat ho můžete dál. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jana Kadičová1. 2. 2021

Dobrý den .. Jsem v menopauze téměř dva roky a nyní jsem to opět dostala .. Může to být ? Děkuji za odpověď

Dobrý den, každé krvácení po menopauze by se mělo ověřit biopticky, proto navštivte svého gynekologa, který se s Vámi domluví na dalším postupu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Alžběta31. 1. 2021

Dobrý den, po dvou porodech jsem ztratila sexuální libido. Od druhého porodu jsou to již 3 roky, ale pořád mám problémy s tim abych se vzrušila. Když na sex dojde, tak se daří i dosáhnout orgasmu, ale i tak z toho nemám prožitek jako dřív. Loni mi byla zjištěna zvýšená činnost štítné žlázy, HA neberu a trpím na migrény na které bereu sumatriptan. Má gynekoložka mi "poradila" pouze ať se občas…

Dobrý den, příčiny sníženého libida jsou dost komplexní a přesahují rámec internetové poradny, každopádně bych doporučila vyhledat pomoc sexuologa, případně psychoterapeuta. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Alena28. 1. 2021

Dobrý den, dcera (nyní skoro 3 roky) má od srpna výtok z pochvy. Pravděpodobně infekce stolicí z plenky, od poloviny září plně bez plenek. Nikdy neměla žádné bolení, pálení, obtíže při čůrání. Naposledy na konci října nalezen enterokok, přeléčen zaváděním Macmiroru. Ze stěru 11 dní po dobrání masti nic nevyšlo. Ale pochva byla červenější a dcera měla zase ráno žluté flíčky na kalhotkách. Na radu…

Dobrý den, postup Vaší lékařky se mi jeví správný, infekce střevními bakteriemi jsou časté, trvalé následky nezpůsobují, pokud si dcera nestěžuje na svědění, pálení, pak bych nedělala vůbec nic. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Eliska27. 1. 2021

Dobrý den, měla jsem opakovaně zvýšené protilátky ACA a přestože se antifosfolipinovy syndrom jednoznacne nepotvrdil, byl mi nasazen od začátku těhotenství preventivně Godasal 100 1x denně. V minulosti jedno ZT. Očekávala jsem spíše nízkou dávku injekcí miniheparinu a Godasal mě trochu zaskočil. Jako důvod proč to a ne miniheparin mi gynekolog řekl, že to je levnější varianta. V příbalovém…

Dobrý den, v ceně to určitě není. Podávání kyseliny acetylsalicylové od prvního trimestru snižuje riziko preeklampsie, což je komplikace, která se často pojí například právě s antifosfolipidovým syndromem. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Jana26. 1. 2021

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je to normální. Antikoncepci beru pravidelně a většinou vždy přesně načas (20:00). Jenže při stěhování se mi někam ztratilo platíčko a už jsem neměla náhradní a byl zrovna víkend. Našla jsem ho další den, tak jsem si vzala hned tabletku kolem 15:30 (celkem bylo vzato 10 tabletek z plata). Pokračovala jsem jako jindy další ve 20:00, ale už v ten den se mi…

Dobrý den, ano, je to běžné, že při chybě v užívání se spustí krvácení, špinění. Dále užívejte jak máte, časem se to upraví, důležité je se chránit ještě bariérovou antikoncepcí, pokud víte, že jste udělala chybu v užívání. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Amálie22. 1. 2021

Vážená p. doktorko, lékařka mi doporučuje ablaci endometria. Prosím, v jakých městech se toto provádí? Bohužel jsem našla jen VFN Praha a tam se mi moc nechce. Dá se, prosím, někde najít seznam nemocnic, kde se výše zmíněný zákrok provádí? Děkuji.

Dobrý den, tento výkon provádíme i zde, ale nejprve se musíte objednat na indikační vizitu - středa, Dr. Folauf. Ten se s Vámi domluví, zda je výkon indikován a jestli je možné jej provést. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Tereza16. 1. 2021

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Jsem téměř 6 měsíců po druhém porodu, užívám antikoncepci Torri jako při prvním. U prvního syna me trápila nepravidelná menstruace. Vždy týden menstruace, špinění, týden nic a takto dokola. Ted po druhém porodu je to vlastně totéž. Akorát je to pul dne nic, pak špinění, někdy slabší, někdy silnější. Doktorka mi tenkrát řekla, že to je při kojení normální. Ale…

Dobrý den, při kojení lze užívat jen čistě gestagenní antikoncepci, u které se ale nepravidelné krvácení a špinění objevuje často. Je nutné dbát na přesnost v užívání, ale pokud i to dodržujete striktně, pak zvažte buď hormonální tělísko nebo počkejte po skončení kojení a nechte si nasadit klasickou kombinovanou antikoncepci. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Andrea14. 1. 2021

Dobrý den, Měla bych na Vás dotaz ohledně otěhotnění po prodělaném ZT (v 10tt, plod odpovídal 6+2, v 7t srdíčko bilo), jelikož jsem dostala již třetí názor. V nemocnici mi nabídli namísto revize 1,5tab Mispregnolu. Po týdnu na kontrole UTZ zjištěno 10mm koagulem, aplikována injekce MEM 0,2mg a vydány na 3dny tablety Ergotaminu na dočištění. Do kolika týdnů mohu očekávat první MS? Je nutné i v…

Dobrý den, nepíšete, kdy jste dostala tabletu Mispregnolu, zda jste krvácela, zda je už děložní dutina prázdná ??? Pokud nebudete krvácet a kontrola po 2 týdnech bude v pořádku, bych doporučovala absenci pohlavního styku ještě týden. Mentruaci byste měla dostat do 4-6 týdnů od odkrvácení a tudíž vyloučení produktů těhotenství. Než se začnete pokoušet o další těhotenství, bylo by vhodné nechat…

MUDr. Věra Pavlů
35
Zobrazit celý dotaz
Ivana13. 1. 2021

Dobrý den. Dnes jsem byla na kontrole u své gynekoložky, která mě vyšetřila pouze ultrazvukem z důvodu špinění (ms bych měla dostat podle mého kalendáře do pár dní). Podle ultrazvuku vše v pořádku, jen se ptala kdy mám mít ms, protože to tak nevypadalo. Jenže ze mě krev (jasně červená) vysloveně kape (při stolici), jinak nepotřebuji ani intimku. Je to v pořádku?

Dobrý den, pokud kape jasně červená krev při stolici, zvažte i možnost hemorrhoidů, ne vždy je problém gynekologický, nicméně k hledání zdroje krvácení by bylo vhodné i vyšetření v zrcadlech. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Nika13. 1. 2021

Dobrý den, jsem ve 31.tydnu těhotenství a plod je již min. měsíc otočený koncem pánevním. Ráda bych rodila ve vaší porodnici a velmi stojím o přirozený porod, pokud to aktuální stav dovolí. Pokud by se dítě neotocilo, je to u vás možné/běžné rodit koncem pánevním? Na první prohlídku se mám objednat na 36.tyden, nebo dříve? A v případě císařského řezu - kdyby neprobíhal v celkové anestezii, je…

Dobrý den, pokud jste v 31,. týdnu těhotenství, je možné, že se miminko ještě otočí hlavičkou dolů. Pokud se tak nestane, záleží na vás, jak se rozhodnete při příznivých porodnických podmínkách rodit, zda vaginálně nebo primárním císařským řezem. Při návštěvě naší ambulance budete mít dost prostoru tuto situaci probrat s lékařem. 36. týden na návštěvu ambulance je v pořádku. Bonding na…

MUDr. Věra Pavlů
35
Zobrazit celý dotaz
Gagah13. 1. 2021

Dobrý den, mám dotaz ohledně stěru na streptokoka v těhotenství. Moje lékařka mi provedla stěr ve 34tt. Není to zbytečně brzy? Může se během zbývajících týdnů ještě objevit? Popř. Je lepší odebrat stěr znovu cca ve 37,38tt? Během 36tt se dochází k Vám na kontroly plus monitor. Co je všechno součástí těchto schůzek? Děkuji za odpověď. Hezký den.

Dobrý den, na našem oddělení provádíme vyšetření Streptokoka v 36. týdnu. Některá pracoviště provádí tento stěr dříve. Pokud si budete přát, je možné v 36. týdnu zopakovat. 38. týden je již pozdě. Při kontrole na naší ambulanci se jedná o běžnou těhotenskou prohlídku, od 37. týdne monitor, ultrazvukové vyšetření plodu a kontrola veškerých výsledků během těhotenství, pečlivá anamnéza. Také přeji…

MUDr. Věra Pavlů
35
Zobrazit celý dotaz
Alena13. 1. 2021

Dobrý den,v 11.11.2020 mi bylo zavedeno tělisko Levosert (kvuli nadměrnému krvacéní), dne 28.12.2020 PM pouze špínení, 1.1.2021 den silné krvácení a extrakce tělíska. Od té doby bud špiním a někdy i krvacím, je to normální? Může to být tím vypizením tělíska? Byla jsem na kontrole vše je v pořádku, nasazen Utrogestan dnes třetí den. Děkuji za odpoved.

Dobrý den, nepochopila jsem, zda došlo ke spontánnímu vypuzení tělíska či zda Vám bylo odstraněno kvůli krvácení, ale po vyjmutí může chvíli trvat, než se krvácení upraví. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Eva12. 1. 2021

Dobrý den, v říjnu jsem byla na extrakci nitroděložního tělíska. Bohužel se při tom polámalo a zůstaly mi v děloze "pacičky". Pan doktor mi řekl, že mám přijít za 3 měsíce na kontrolní UZ, jestli je tělo nevyloučilo samo. Pokud ne, musí se to prý vyndat pod narkózou. Chtěla bych se zeptat, zda-li v tomto omezeném covidovém období provádíte tyto zákroky. Děkuji

Dobrý den, tyto zákroky provádíme, ale pokud je tam máte už 3 měsíce, nějaký odklad to jistě ještě snese. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kristýna11. 1. 2021

Dobry den, Rada bych se zeptala na Vas nazor. Gynekolog mi predepsal kapky s ergotaminem, 3x40 kapek/den pro rezidua v deloze o velikost 15mmx9mm. Plne kojim. Kapky mam jiz namichane a pani lekarnice mi rekla, ze s kojenim se tyto kapky neslucuji, ze by se dite mohlo otravit? Pan gynekolog tvrdi, ze se leky s ergotaminem predepisuji kojicim maminkam 30 let a bez problemu. Jaky je Vas nazor na…

Dobrý den, je pravda, že by se Ergotamin při kojení užívat neměl, ale také je pravda, že se krátkodobě právě v těchto indikacích používá zcela běžně, nutné je tedy zvážit přínos léčby vs. komplikace, o kterých byste měla být plně informována lékařem, který Vám lék předepisuje. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Sarka10. 1. 2021

Dobry den, beru antikoncepci asumate, v poslednim platicku jsem vynechala 3 tabletky po sobe, pote nasledne pokracovala jak se ma. Asi po tydnu nedorazila menstruace a mam v levem podbrisku bolest hlavne pri jakemkoliv pohybu. Byla jsem u sveho gynekologa a nasel mi cystu na vajecniku 4x5cm. Rekl mi, ze kdyz mi bolest potrva jeste dele jak 14 dni, mam navstivit nejakou nemocnici, kde mi cystu…

Dobrý den, nejsem si jistá, že v současné situaci se najde místo v operačním programu pro nekomplikovanou ovariální cystu, proto je v první řadě na místě nález zkontrolovat s odstupem. Primárně by antikoncepce měla fungovat jako prevence vzniku ovariálních cyst, navíc při užívání antikoncepce nemenstruujete, pouze krvácíte z vysazení pilulek, tudíž injekce na vyvolání menstruace není na místě.…

Michaela9. 1. 2021

Dobrý den. Byla jsem v 10 tt. Začla jsem brzy ráno krvácet a měla jsem silný bolesti břicha. Bohužel to dopadlo ZP. Pan doktor mě poslal do nemicnice na evakuaci dělohy. Ale tam mě nemohli vzít na revizi z důvodu pozitivního testu na Covid. Odjela jsem tam s šílenými bolestmi. Poslali mě domu s Mispregnolem. Paní doktorka mi řekla,ať si zavedu 2 tablety do vagíny a další 2 po 3 hodinách. Udělala…

Dobrý den, průběh farmakologického potratu může být různý, nicméně i v případě pozitivního testu na covid Vás nutně museli informovat o dalším průběhu a dalších opatřeních, jelikož za to nese zodpovědnost pracoviště, kde Vám lék podali, veškeré otázky musíte směřovat na ně. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lucie7. 1. 2021

Dobrý den, mám neustále svědění vulvy. Především stydkych pysku. Citologie v pořádku,nezabralla ani kortykoidova mast. pan gynekolog mi řekl že mi udělá biopsii vulvy. Bolí to??mám strach na to jít. Neřekl nic, na co má podezření. O co může jít? Trápí mě to tak 3 měsíce. Není den a noc, aby mě to nesvedilo. Je mi 31let.k tomu mi přijde, že mám i občas takovou tupou bolest v podbřišku. Jinak jsem…

Dobrý den, pokud Váš lékař vyčerpal konzervativní možnosti řešení, potom je na místě opravdu biopsie vulvy a poté ev. odeslání na vyšší pracoviště, zabývající se tímto problémem. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Alžběta7. 1. 2021

Dobrý den, přibližně před 4 měsíci jsem si objevila zelenosedy vytok z prsou (obě) po zmacknuti jinak ne do toho se přidali i bolesti po stranách,pod bradavkami i v podpaží ... Byla jsem 2x na Sonu negativní byl proveden i odběr na sklicko (bakterie) i na tyčinku kvůli buňkám oba testy taky negativní .... bolesti stále jsou zmizí jen při MS , vysadila jsem antikoncepci,jim pupalku a nic ...…

Dobrý den, přetrvávající sekrece z prsu patří do rukou specialisty, mamologa, pokud nic nezjistil, potom Vám asi lépe poradit nedokážu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Eli5. 1. 2021

Dobrý den , chtěla bych se zeptat mám nepravidelnou menstruaci .Vice jak 14 mám těžká a bolestivá prsa hlavně okolo pradavek ..Poslední menstruace velice, velice slabá cca v listopad nějak na konci nevím to přesně .Prosím o radu test negativní nějak 15 .prosince jsem si ho dělala ...prosím o radu děkuji

Dobrý den, pokud od listopadu nemenstruujete a máte negativní těhotenský test, stálo by za to, navštívit Vašeho gynekologa. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Zuzana Alferyová3. 1. 2021

Prosím jak to vypadá s operacemi na gyn oddělení,neruší se?Jsem objednána na 15.1. A již mám objednané všechno predoperacni vyšetření,dekuji za info(vzhledem k těžkému postiženi mé dcery mám již zajištěno hlídání a pece o ni na tento datum,dekuji Alferyová

Dobrý den, nevím, z jakého důvodu a k jakému zákroku jdete, ale v současnosti se zrušily všechny neakutní výkony a situace se dále vyvíjí. Pokud by byl Váš výkon zrušen, pak by Vás o tom telefonicky informovali. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anna2. 1. 2021

Dobrý den, používám první měsíc Evra náplasti a včera jsem odlepila 3. náplast, jak je napsáno v příbalovém letáčku. Menstruace se zatím nedostavila a s přítelem jsme měli dnes ráno nechráněný pohlavní styk, přičemž přítel ejakuloval do mě. Je zde riziko otěhotnění nebo antikoncepce působí i přes to, že náplast nyní není nalepená, protože se má dostavit menstruace? Děkuji

Dobrý den, chráněná byste měla být i v pauze, hlavně nezapomeňte včas nalepit další náplast. Pokud se krvácení nedostaví, udělejte si těhotenský test. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Andrea1. 1. 2021

Dobrý den, jo normální, že mám od zavedení hormonálního tělíska stále menstruaci? Teď to bude měsíc a stále ji mám...začlo to špiněním a teď mám slabé krvaveni. Jde to něčím popřípadě zastavit?

Dobrý den, ano, od zavedení tělíska může trvat krvácení a špinění různě nepravidelně i 3 měsíce. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Dana28. 12. 2020

Dobrý den, beru nyní 3 týdny Tamoxifen 5mg pro DCIS gr 1. Vcera jsem dostala poprvé menstruaci od doby, co léky uzivam a ac byla presne na den, dky mela, s obvyklymi lehkymi bolestmi bricha atd., jeji charakter je lehce jiny, je slabsi, krev svetlejsi. Je to normalni? Muze Tamoxifen 5 mg takto periodu ovlivnit? Velice děkuji.

Dobrý den, ano, při Tamoxifenu je menstruace slabší a může až úplně vymizet. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Denisa28. 12. 2020

Dobrý den jsem v 5+tt a bolí mě v podbříšku jako bych měla dostat menstruaci. Chtěla bych se zeptat jestli je to normalní

Dobrý den, v počátku těhotenství jsou mírné bolesti podbřišku časté, je nutné však zjistit vyšetřením, zda je vše v pořádku . S pozdravem MUDr. V. Pavlů

MUDr. Věra Pavlů
35
Zobrazit celý dotaz
Sarka25. 12. 2020

Dobry den.Chci se zeptat jsem 2 roky po porodu,a bricho mi stale neopadlo,porad mam tvar jako v tehotenstvi.Bricho me boli i pokud si na nej lehnu..dost casto mam bolesti v trislech.Antikoncepci neberu ale mences mam cca po 26dnech,ale obcas se mi stava,ze krvacim 2krat v mesici.Chtela bych poradit kam se obratit.Zkousela jswm test ale negativni.dekuji za odpoved

Dobrý den, pokud i přes veškerou snahu, cvičení a zdravou životosprávu vypadáte jako těhotná, obraťte se na plastického chirurga ke zvážení liposukce a abdominoplastiky. Krvácení po 26dnech je normální, stejně tak i občasný výkyv v pravidelnosti, nicméně pokud máte pochyby, bylo by nejlepší obrátit se na svého gynekologa. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Sandra25. 12. 2020

Dobrý den, dotaz se týká plánované sekce. Jak je to s přítomností otce dítěte? Je možná jeho přítomnost na operačním sále nebo v nějaké čekací místnosti vedle? Je možný bonding např. po dobu šití? Po převozu na JIP je možná alespoň krátká přítomnost otce dítěte spolu s miminkem u rodičky?

Dobrý den, v této době covidových opatření, není možná přítomnost otce přímo na operačním sále. Může být s vámi před řezem na pokoji a čekat zde na seznámení s miminkem. Na operačním sále je bonding možný dle zdravotní stavu vašeho i dítěte. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

MUDr. Věra Pavlů
35
Zobrazit celý dotaz
Johana17. 12. 2020

Dobrý den, Kvůli práci žiji v Hořovicích. Před rokem jsem se přistěhovala ze Slovenska a potřebovala by jsem preventivní gynekologickou prohlídku. Přijímáte nové pacienty? Předem děkuji za odpověď S pozdravem Johana

Dobrý den, pokud se chcete trvale přeregistrovat, pak to možné je, objednáte se na preventivní prohlídku a my si vyžádáme výpis z dokumentace od Vašeho lékaře. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lucie Šímová16. 12. 2020

Dobrý den, vedle klitorisu se mi dělá tvrdší bulka, která pálí, řeže. Nechci s tím moc někam chodit, kvůli pandemii se člověk jen tak jednoduše k doktorovi nedostane. Bulka se dělá opakovaně a pořád na tom samém místě. Mažu to Betadinou a četla jsem někde že by to mohl být herpes, že by mohl pomoci Sudocrem, chtěla jsem se optat na Antivirotika, jestli jsou nějaká volně prodejná? a zda by to…

Dobrý den, pro herpes je to poměrně netypické, může se jednat o aterom, blíže to ale posoudit nemohu, když jsem to neviděla. Antivirotika v tabletách volně prodejná nejsou, pouze masti. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lucie11. 12. 2020

Dobrý den, je možný doprovod na ultrazvukové vyšetření ve 12. týdnu? Děkuji.

Dobrý den, za současné epidemiologické situace docházejte na všechny kontroly včetně ultrazvukových bez doprovodu. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Monika10. 12. 2020

Dobry den, mam krevni skupinu AB-. Syn ma krevni skupinu B-. Nyni jsem znovu tehotna. Doporucujete pichat v tehotenstvi injekci s protilatkama, nebo ne (pripadne az po porodu)? Behem tehotenstvi mi nikdo hodnotu protilatek nezjistoval. Ctu ruzne info na internetu a kazdy lekar k tomu pristupuje jinak. Predem dekuji za odpoved.

Dobrý den, hladina protilátek se nezjišťuje, je vydán postup, který doporučuje aplikaci protilátek Rh negativním rodičkám kolem 28.týdne těhotenství. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Kristýna9. 12. 2020

Dobrý den, musí mít otec u porodu (plánovaného císařského řezu) test na covid? Jaká jsou momentální opatření pro tatínky u porodu? Děkuji.

Dobrý den, doprovod k porodu netestujeme, musí být přítomen po celou dobu porodu na porodním boxe, ze kterého se nevzdaluje a musí mít neustále nasazenou chirurgickou roušku či respirátor, ne vlastní látkovou roušku. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Lenka7. 12. 2020

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak často se chodí na preventivní prohlídky? Naposledy jsem na kontrole byla v červnu po porodu, vše bylo v pořádku. Před třemi lety jsem byla na konizaci. Děkuji.

Dobrý den, preventivní kontroly se provádějí jednou ročně. Interval se upravuje podle nálezu při vyšetření a podle cytologie. Pokud jste po konizaci, záleží na výsledku histologie a dalších cytologických výsledcích, lékař Vám potom stanoví potřebný interval kontrol. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Hana Kubíčková6. 12. 2020

Dobrý den, můj dotaz zní zda UZ dokáže zachytit adenokarcinom v čípku - uvnitř a nebo i v hrdle?? Děkuji moc Hanka

Dobrý den, adenokarcinom děložního hrdla roste většinou primárně uvnitř hrdla, z hrdla patrný adenokarcinom hrdla je většinou pokročilý, zkušený lékař a dobrý ultrazvuk dokáže zachytit i poměrně malou lézi uvnitř hrdla. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Katarína P.3. 12. 2020

Dobrý den. Kvůli prodělané mrtvici před 5 měsíci by byla odebrána antikoncepce. Po třech měsících mi začali hodně padat vlasy a na tváři a zádech se objevili bolavé pupínky. Zlepší se tento stav někdy? Je to kvůli hormonální nerovnováze? Je mi 35 let a vypadám jak puberťačka. ? Děkuji moc za odpověď. K.

Dobrý den, možná by stálo za to nechat doplnit hormonální profil včetně hormonů štítné žlázy, mužských pohlavních hormonů. Pokud bude vše v pořádku, pak je na místě dermatologická péče. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Veronika2. 12. 2020

Dobrý večer dnes jsem si brala tabletu po (prostinor) mohu si vzít brufen, když mě chytly zuby? Dekuji

Dobrý den, ano, brufen si vzít můžete. S pozdravem MUDr. T. Ježková

Anna Dvořáková2. 12. 2020

Dobrý den, mám dotaz ohledně toho chci u vás rodit jsem 33tt a první našteva u vás probíhá v kolikatem tt kde mi založíte kartu a dáte mi termín na monitory děkuji moc Dvořáková

Dobrý den, objednáte se přes recepci na kontrolu do prenatální poradny, kam Vás odešle gynekolog zpravidla kolem 36.týdne těhotenství. Jinak lze většinu organizačních informací nalézt na stránkách porodnice. S pozdravem MUDr. T. Ježková