Ilona10. 7. 2019

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho ještě budou probíhat rekonstrukce porodnicích sálů? Děkuji moc za odpověď. Přeji krásný den.

Dobrý den, předpokládané otevření sálů je cca v září 2019. S pozdravem MUDr. T. Hubová

Miluše V.8. 7. 2019

Prosim je některý z lékařů specialista na menopauzu, popř.hormonální problematiku? Děkuji Miluše V.

Dobrý den, každý z lékařů je schopen řešit problematiku menopauzy. S pozdravem MUDr. T .Hubová

Eliška7. 7. 2019

Dobrý den, dceři ( v září ji bude 5 let ) našli v pochve bakterii e coli,dostali jsme na to mast macmiror complex, ale bohužel se nám mast nedaří zavádět. Dcera u toho má hysterické záchvaty. Od doby,co byla vyšetřena vaginoskopem si tam nenechá sáhnout. Nechci a ani mi to nejde zavádět násilím, bojím se,abych ji neublížila. Je nějaká jiná možnost léčby?

Dobrý den, v krajním případě antibiotika celková, ale ta nedoporučuji, pokud nemá žádné jiné obtíže, vhodnější dále pokračovat bez léčby.

Nikola6. 7. 2019

Dobrý den, Byla jsem u gynekologa se svedivym vytokem. Bylo mi řečeno, ze je lehce nažloutlý a jedna se o bakterii, ktera běžne sidli v konecniku, pomoci kalhotek se mohou dostat do pochvy. Byl mi nasazen Macmiror a pote doporuceny lactobacily na zavadeni do pochvy. Po dobrani lactobacilu se mi objevoval takovy hrudkovy/zpeneny vytok, ktery svedel.. Nyni znovu pozoruji nazloutly vytok, ktery…

Dobrý den, může se jednat o různé původce výtoku, vhodné jako prevence opakování obtíží je používání např. VitagynC. S pozdravem MUDr. T. Hubová

Nikola5. 7. 2019

Dobrý den paní doktorko 4 den beru poprve HA Dienille a bolí mě jen jedno a to levé prso převažně bradavka a teče my z něj.Mohu vas poprosit o radu jestli je lepší HA vysadit?Bolest je opravdu veliká a bojím se aby to nebyl nějaký závažný peoblem.Děkuji moc za Vaší odpoved...

Dobrý den, pokud máte velké bolesti a sekreci z jednoho prsu, měla byste se co nejdříve poradit se svým lékařem, je vhodné antikoncepci vysadit a nález na prsu nejprve dovyšetřit. S pozdravem MUDr. T. Hubová

Nell1. 7. 2019

Dobrý den, už týden mám zpoždění menstruace, která normálně bývá pravidelná ( +/- 1 den ) . Těhotenský test je negativní. Jak dlouho může zpoždění trvat, kdy je potřeba zajít k lékaři? Dnes jsem zjistila, že můj gynekolog má dovolenou, tak nevím , jestli další týden čekat nebo zajet na gyn.pohotovost? Děkuji za odpověď , Nell

Dobrý den, pokud je těhotenský test negativní opakovaně a nemáte žádné jiné obtíže, nejedná se pravděpodobně o nic závažného a stačí, když navštívíte Vašeho gynekologa, zpoždění menzes může být různě dlouhé, při jinak zcela pravidelných cyklech bych vyčkala 2-3 týdny (při negativním těh. testu). S pozdravem MUDr. T. Hubová

Jitka30. 6. 2019

Prosím vás o názor na můj poněkud netradiční dotaz. Pokud by těhotná žena (42 let, 4. měsíc těhotenství) onemocněla na těžký zápal plic a měla by asi týden trvající 40stupňové horečky, jaký by měl být za takové situace postup lékaře? Měl by ji poslat do nemocnice? Je možné, že by ji lékař klidně poslal domů s tím, že šance na přežití miminka je půl na půl a vlastně neudělal nic pro to, aby ho…

Dobrý den, těžký zápal plic by se měl léčit vždy, bez ohledu na těhotenství, k osudu těhotenství mám málo informací, aby bylo možné se k tomuto více vyjádřit. S pozdravem MUDr. T. Hubová

Eva29. 6. 2019

Dobrý den, včera mi došla antikoncepce a tak jsem se chystala k lékaři, bohužel tam nebyl. Co mám dělat? Stane se něco ? Děkuji za odpověď

Dobrý den, pravděpodobně odkrvácíte standardně jako během 7denní pauzy, pokud po týdnu nezačnete užívat antikoncepci dále, nejste chráněna proti početí. Proto je vhodné zajít si pro recept ještě v průběhu užívání, ne až po dobrání antikoncepce. S pozdravem MUDr. T. Hubová

Romana26. 6. 2019

Dobrý den, dnes jsem byla na uz vysetreni a ve zprávě mám razítko že už vyšetření nezaručuje 100 % zachycení vývojových vad. Dává se to tam každému nebo jen kdyz se něco nezdá v pořádku?

Dobrý den, razítko s touto informací se dává ke každému vyšetření. S pozdravem MUDr. T. Hubová

Miroslava25. 6. 2019

Dobrý den jsme 3 týdny po císařském řezu, a začíná se mi trochu otevírat rána trochu hnisa občas malinko krve, mám něčím čistit? Děkuji

Dobrý den, pokud hnisá rána po císařském řezu, měl by Vás vidět lékař, doma můžete zatím zkusit oplachy řepíkovým čajem. S pozdravem MUDr. T. Hubová

Peta21. 6. 2019

Dobry den, je nezbytne se na CTG -monitor v 37 tt. objednavat? Jaka je ordinacni doba v tydnu? Dekuji, hezky den

Dobrý den, objednává se pouze do prenatální poradny, na CTG se neobjednává. Ordinační doba je od 8-12/13-15h. S pozdravem MUDr. T. Hubová

Niki18. 6. 2019

Dobry den, dne 17.6.19 jsem se chtela objednat na preventivni gynek. prohlidku, bylo mi sdeleno, ze pres prazdniny se prevence nedela, vyjimkou jsou ucitelky,nejblizsi termin mi byl dan na zacatek zari. Je mi 40 let, menstruaci ted mivam nepravidelnou a chtela jsem problem resit prave pri mozne prevenci. Ted vlastne nevim, zda mam cekat az na zari, prosim, co mi poradite? Mam se objednat v jine…

Dobrý den, na prevenci se v jiné nemocnici neobjednávejte, bude stačit termín v září, pokud je problém s menstruací závažný, objednejte se akutně na vyšetření, tam se domluvíte na dalším postupu. S pozdravem MUDr. T. Hubová

Martina18. 6. 2019

Dobrý den, Užívám Azalii přes 2 roky pravidelně až tento měsíc jsem jednou zapomněla. Ms jsem měla naposledy 16.11.2017. Poslední tři dny mi natekla prsa a po zmáčknutí vytéká mlezivo. Otázka zní mohu být těhotná? Děkuji za odpověď

Dobrý den, otěhotnět můžete, obzvlášť pokud uděláte chybu v užívání antikoncepce. S pozdravem MUDr. T. Hubová

Olesja18. 6. 2019

Dobrý den, dcerka (3,5) si často stěžuje ze ji bolí pipina. Říkaly jsme to už i několikrát pediatričce, ta se podívala a řekla že to nemá zarudle,tak že jí nic není. Ale jakožto matce mi to nedá, tak bych to raději konzultovala s nějakým odborníkem, jak dlouho dopředu je potřeba se objednávat na dětskou gynekologii? Nebo si myslíte že to není potřeba, když doktorka řekla že to nic není.

Dobrý den, pokud si dcera stěžuje dlouhodobě, bylo by vhodné navštívit i dětského gynekologa, objednací doba je cca 14dní. S pozdravem MUDr. T. Hubová

Martina Polgar18. 6. 2019

Dobrý deň. Pre pár mesiacmi som bola na besede pre tehotné. Prešla som si poznámky a ešte mám niekoľko doplňujúcich otázok: 1. pri CS nie je možný bonding ani prítomnosť otca. Jedná sa o akútny alebo plánovaný SC? Boli by po dohode tieto možné? Ak je žena pri vedomí, prikladá sa dieťa aspoň na chvíľu na hruď? 2. Je možné si u Vás rezervovať osobnú PA (za úhradu), ktorá by sa počas celého pôrodu…

Dobrý den, ad 1) přímo na operační sál vstup doprovodu neumožňujeme ani po domluvě, bonding na sále je pak možný po domluvě s neonatology dle stavu dítěte, ad 2) tuto možnost nenabizime, personálně to není možné, 3) doktor je přítomen u každého porodu, i nekomplikovaném, ad 4) mimo oddělení šestinedělí bohužel není možnost být společné s dítětem, 5) ambulantní porod umožňujeme. S pozdravem MUDr.…

Ella17. 6. 2019

Dobrý den, beru prašky(HA), ale jelikoz jsem ted mela tyden prujem a dostala jsem to o 6 dni driv, myslim ze prasky moc nefunguji. S pritelem jsme meli sex v sobotu v noci (mela jsem jeste trochu menzes). Meli jsme kondom ktery nam na zacatku po par minutach prasknul, pak jsme ho vymenili za jiny. Muj dotaz je takovy. Mohu otehotnet? Kondom praskl u spicky. Je moznost otehotneni z kapicek lasky?…

Dobrý den, při průjmu může být ovlivněno vstřebávání antikoncepce a tím pádem její učinnost, je vhodné se chránit i jinak, otěhotnět můžete. Lze použít postkoitalní antikoncepci. S pozdravem MUDr. T. Hubová

Aneta14. 6. 2019

chtěla bych Vás poprosit o radu s užíváním antikoncepce Ornibel. Minulé úterý jsem si kroužek zandala do pochvy a toto úterý mi musel z pochvy vypadnout. Všimla jsem si toho až ve čtvrtek večer, jelikož jsem nevěděla, kdy mi vypadnul, tak jsem si zadala nový a dneska ráno jsem dostala menstruaci (je to jen 10dní od poslední menstruace). Pohlavní styk jsem měla naposledy v úterý. Mám kroužek…

Dobrý den, užívejte dále, jak máte, ale používejte k tomu další ochranu. S pozdravem MUDr. T. Hubová

Eliška14. 6. 2019

Dobrý den, v pondělí 3.5. me hospitalizovali v nemocnici. Bylo mi zle (den pred tim jsem se bouchla do hlavy) a mela jsem horecku. V noci rekla bych ze spise uz po pulnoci jsem mela prvni vodnaty prujem. (Uz skoro rok beru HA) Kdyz jsem se v nemocnici ptala rekli mi at ji beru dal ze to je jedno. Cely tyden az do 8.5. Jsem mela silny vodnaty prujem. 10.5. Jsem dostala menstruaci ikdyz mi jeste…

Dobrý den, díky průjmu pravděpodobně bylo omezeno vstřebávání antikoncepce, užívejte dál, tak jak máte, ale chraňte se kondomem, minimálně 14 dní, nepravidelné krvácení může nějakou dobu pokračovat, časem se upraví. S pozdravem MUDr. T.Hubová

Nela Svobodová13. 6. 2019

Dobry den chci se zeptat. Mam zpoždění menstruace uz asi tyden. Muze to byt tim ze beru betakaroten uz asi 3 týdny. Maji se brat jednou denně ale ja si občas vezmu 2. Tak prosim jestli to muze byt tim. Dekuji

Dobrý den, s betakarotenem to nesouvisí. S pozdravem MUDr. T. Hubová

Zuzana12. 6. 2019

Dobrý deň. V pondelok som prekonala akútnu hnačku a nejaké množstvo veľmi riedkej stolice sa mi dostalo aj na pohlavné orgány. Samozrejme som sa ihneď umyla a očistila. Moja otázka znie, či sa mám potenciálne obávať nejakej infekcie (ak áno akej a v akom časovom horizonte by sa teoreticky mohla prejaviť). Ďakujem

Dobrý den, u průjmu obecně se může objevit vag. dysmikrobie, většinou se nejedná o nic závažného, co byste nezvládla standardní hygienou nebo například výplachy Rosalginem apod. S pozdravem MUDr. T. Hubová

Petra Holubová11. 6. 2019

Dobrý den jsem po velkém potratu, měla jsem nechráněný styk a už je to 5 týdnů a nedostala jsem menstruaci,test jsem si dělala negativní je naka možnost že jsem těhotná? Děkuji za odpověď

Dobrý den, bylo by vhodné test ještě s odstupem zopakovat, ale těhotná pravděpodobně nejste. S pozdravem MUDr. T. Hubová

M.F10. 6. 2019

Dobry den pani doktirko,v dubnu jsem byla na vasi klinice na TAH,zhojeno v poradku ,chci se zeptat za jak dlouho se mohu koupat ve slane vode v moři kvuli jizve, moc dekuji hezky den preji M.F.

Dobrý den, koupat už se můžete, slaná voda je dokonce s výhodou. S pozdravem MUDr. T. Hubová

Martina6. 6. 2019

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné se přijít do Vaší porodnice před porodem podívat a seznámit se s prostředím? Případně jestli je možnost nahlédnout do nějakého pokoje pokud bude volný? Děkuji.

Dobrý den, ano, na stránkách nemocnice naleznete informace k informačním schůzkám, pokud bude prostor, je možné si prohlédnout i porodní pokoje, nyní ale probíhá rekonstrukce porodnich sálů. S pozdravem MUDr. T. Hubová

Iva6. 6. 2019

Dobrý den, chci se zeptat, zda je na Vašem oddělení možnost zapůjčení plastové novorozenecké postýlky po porodu domů? Pokud ano, za jakých podmínek (doba, cena).Děkuji za odpověď.

Dobrý den, postýlky u nás nepůjčujeme. S pozdravem MUDr. M. Dokoupilová

Kristýna Zwolská31. 5. 2019

Dobrý den.První den poslední menstruace byl 15.4.2019. Ovulace byla přibližně 29.5-7.5,přesně to bohužel nevím.13.5 jsem byla na gastroskopii,kde mě i rentgenovali.V té době to byl zhruba týden-2 po ovulaci.V této době byl těh.test negativní.23.5 jsem byla na pichnuti agolutinu na vyvolání mens. na ultz.nic nebylo,jen zvětšená sliznice a test byl negativní.tentýž den večer jsem byla na dalším…

Dobrý den, Váš gynekolog má pravdu, bylo by to vše nebo nic, každopádně vystavení rtg záření není indikací k ukončení těhotenství. S pozdravem MUDr. T. Hubová

Jarka27. 5. 2019

Dobrý den chtěla bych se zeptat byla jsem v nemocnici na dvou screaningach a chtěla bych rodit u vás v porodnici je nutné se ještě objednat do gynekologické ambulance?

Dobrý den, gynekolog Vás předá do nemocnice cca kolem 36.týdne, nejpozději kolem termínu porodu, na tuto návštěvu se objednáte s malým předstihem na recepci. S pozdravem MUDr. T. Hubová

Alice24. 5. 2019

Dobrý den, chystám se k vám na konizaci děložního čípku, jelikož mám přítomný HPV vir a nález je již High grade. Chtěla bych se zeptat, jak dlouhá je přibližná rekonvalescence po tomto zákroku? Rsp. jak dlouho nebudu moc do práce a budu "ležákem"? Předem moc děkuji za odpověď.

Dobrý den, do práce můžete hned, jak se na to budete cítit, není žádoucí úplný klid na lůžku, jediné, co je vhodné dodržet, je šest týdnů bez pohlavního styku, bez tampónů, nekoupat se. S pozdravem MUDr. T. Hubová

Martina22. 5. 2019

Dobrý den , chtěla bych se poradit. Má dcera (13,5 let) - menstruace jí vychází na naší dovolenou u moře. Chci se zeptat zda je v jejím věku nějaké řešení - oddálení léky a nebo použití antikoncepce ? A nebo zda raději doporučujete řešit situaci pomocí tampónů ? Předem děkuji za odpověď

Dobrý den, situaci lze řešit používáním tampónů, ale i jednorázovým oddálením pomocí léků, antikoncepce se z tohoto důvodu a v tomto věku nenasazuje. K předpisu léků k oddálení menzes se obraťte na dětského gynekologa nebo na svého registrujícího gynekologa, který bude ochotný toto předepsat. S pozdravem MUDr. T. Hubová

Nikol Škrobáčková20. 5. 2019

Dobrý den, dnes jsem dostala žádánku u svého gynekologa v rnb na screening v I. trimestru do vaší nemocnice, sestřička mi ale neřekla, jestli si sebou mám připravit nějakou hotovost. Má otázka tedy zní, kolik si sebou mám připravit? Děkuji za odpověď

Dobrý den, za I. screening nic neplatíte. S pozdravem MUDr. T. Hubová

Jana20. 5. 2019

Dobrý den. Před 3 měsíci jsem samovolně potratila a teď jsem podle testu z lékarny těhotná. Ukázalo mi to 2-3 a týden už meškám s menstruací. Chtěla jsem se tedy zeptat kdy bych měla navštívit svého gynekologa jelikož dělám docela těžkou práci. Děkuji za odpověď

Dobrý den, pokud se Váš dotaz týká neschopenky vzhledem k náročné práci, pak gynekologa navštivte cca ve 2-3 týdnech po zpoždění menzes. S pozdravem MUDr. T. Hubová

Ivana Ziková20. 5. 2019

Dobrý den, ráda bych změnila svého gynekologa a začala chodit k některému z "vašich" doktorů. Mám proto dva dotazy: 1) zda některý z lékařů ještě přibírá nové pacientky 2) zda musím mít kartu od svého stávajícího gynekologa nebo si ji vyžádáte při "převodu pacienta".

Dobrý den, gynekologická ambulance nové pacientky samozřejmě stále registruje. V takovém případě si výpis z dokumentace od vašeho stávajícího gynekologa vyžádáme. S pozdravem MUDr. L. Teslík

L. V.17. 5. 2019

Dobrý den,patrně trpím poklesem dělohy.Kromě bolesti břicha,se objevil výtok a ještě zejména večer dochází, především po námaze,k výhřezu tkáně.Začíná mě to velmi omezovat a především mi vadí neustálý tlak a bolest v podbřišku.Mám za sebou dva porody a v současné době mám hormonální nitroděložní tělísko (od září 2018).Ráda bych se zeptala,zda je případný chirurgický zákrok možný za přítomnosti…

Dobrý den, pokud se opravdu jedná o pokles dělohy i s poševními stěnami, pak doporučovaným zákrokem bývá odstranění dělohy, přítomnost tělíska nevadí, ale odstraní se pochopitelně s celou dělohou. Pokud se jedná pouze o sestup poševních stěn, je možné provést jejich plastiku, ani tam by tělísko nevadilo. K vyšetření a zhodnocení nálezu a ev. indikaci operace se stanovením podmínek je možné se…

Lenka17. 5. 2019

Dobrý den den před ovulaci jsme s přítelem měli sex. Nyní je to asi 8 dni po. Menstruaci mám mít až za týden. 2 roky jsem bez HA. Poslední 3 dny mě bolí hrozné hlava, v podbrisku a mám lehké křeče občas silné v podbrisku. Někdy jako při menstruaci. Dělala jsem si test a ten nic. Je na něj moc brzo?

Dobrý den, pokud máte negativní gravitest a máte křeče v podbřišku střídavé intenzity, navštivte svého gynekologa. Gravitest pro jistotu zopakujte, S pozdravem MUDr. L. Teslík

Michaela16. 5. 2019

Dobry den moc bych Vas chtela pozadat o radu. Cca pul roku trpim na vytoky. Doktorka udelala v rijnu stery vysla ji pozitivne pouze ureaplazma. Napsala antimykotika a rekla at si kupuji bezne dostupne leky na mykozu. Vytoky se vraceji pravidelne cca po 14 dnech. Nyni jsem v 11 tydnu tehotenstvi a doktorku jsem pozadala o nove stery ze se mi opravdu nezda ze se jedna o mykozu. Vysla opet…

Dobrý den, pokud máte kultivačně prokázanou pozitivitu ureaplasmat a máte opakované potíže, je na místě cílená antibiotická léčba pro minimalizaci rizik spontánního potratu nebo předčasného porodu. Na léčbě se se svým gynekologem jistě domluvíte. S pozdravem MUDr. L. Teslík

Hanka16. 5. 2019

Dobrý den paní doktorko, jsem po císařském řezu (04/2018), za jak dlouho po něm je možné znovu otěhotnět, aniž by to bylo riskantní? Někdo říká otěhotnět nejdříve půl roku po CS (to mi příjde docela brzy). Jaké je běžné doporučení? Děkuji.

Dobrý den, pokud jste porodila císařským řezem v 4/18, můžete se snažit otěhotnět. Odstup cca jeden rok od císařského řezu je z gynekologického hlediska dostačující. S pozdravem MUDr. Leoš Teslík

Eva16. 5. 2019

Dobrý den, asi dva měsíce mám velmi bolestivá a citlivá prsa, objevuje se i lehce zhoršené dýchání. Před čtyřmi lety jsem podstoupila sterilizaci, těhotná nejsem. Mohou mít tyto potíže spojitost s přechodem (zatím menstruuji normálně, jen někdy špiním mimo cyklus) či věští závažnější onemocnění a měla bych navštívit lékaře neprodleně ? Na gynekologii jsem objednaná, bohužel ale až cca za měsíc...…

Dobrý den, bolestivost a citlivost prsů může být způsobena např. hormonálními změnami v organismu. Gynekologické vyšetření je zcela na místě včetně provedení mamografického vyšetření. Potíže s dýcháním bych řešil s Vaším praktickým lékařem nebo internistou. S pozdravem MUDr. Leoš Teslík

Iris15. 5. 2019

Dobrý den Několik týdnů mě trápí bolest v podbřišku myslím ze v okolo vaječníku. Při sexu je to místy až nesnesitelné a místy to necítím vůbec nebo jen v menší formě (záleží na poloze). Behem dne to necítím skoro vubec výjimečně když zvedám něco těžkého nebo se špatne ohnu. Nevim jestli to s tim souvisí ale většinou mě po sexu přepadá i nevolnost. Těhotná nejsem aspoň podle většího počtu testů.…

Dobrý den, navštivte svého ošetřujícího gynekologa, který při vyšetření provede i kontrolní sono malé pánve k vyloučení patologie v oblasti vaječníků / cysta, zánět, endometrióza/, event. vyšetření doplní i o odběry krve. S pozdravem MUDr. L. Teslík

Kateřina15. 5. 2019

Dobrý den, mám nepravidelnou menstruaci a užívala jsem Proveru, která by ji měla vyvolat. Třetí den menstruace se mám dostavit na odběr. Mám přijít na lačno nebo to není nutné?

Dobrý den, na odběry hormonálních hladin nemusíte být nalačno. S pozdravem MUDr. L. Teslík

Iveta Kučerova15. 5. 2019

Dobry den, mohu Vas poprosit zdali je mozne presneji rici do kdy potrva rekonstrukce porodnich pokoju? Jestli do konce kvetna nebo do konce cervna? Mam termin porodu zacatek cervna ale pravdepodobne pujdu na planovany cisarsky rez. Je vubec mozne mit miminko u sebe po planovanen cisarskem rezu? Chapu spravne ze se rekonstrukce tyka pouze porodnich pokoju nikoliv pokoju sestinedeli? Moc dekuji…

Dobrý den, rekonstrukce porodního sálu je plánována do konce června, ale posuny v termínu jeho otevření jsou možné. Přestavba se netýká pokojů na odd. šestinedělí. S pozdravem MUDr. L. Teslík

Barbora13. 5. 2019

Dobrý den, moje vagína byla cítit po latexu či kondomu, přitom nic takového nepoužívám. Jak je to prosím možné z medicínského hlediska? Hodně mě to tíží, protože čelím podezření z nevěry, ale bohužel pro to nemám žádné vysvětlení. Děkuji za odpověď

Dobrý den, zápach z rodidel nebo zapáchající výtok může být průvodní jev zánětlivého onemocnění rodidel, které může být způsobeno širokou škálou původců a nemusí se jednat o sexuálně přenosné choroby. K přesnějšímu vyšetření se obraťte na svého gynekologa. S pozdravem MUDr. T. Hubová

Štěpánka12. 5. 2019

Dobrý den, už před více jak 2 měsici jsem vysadila HA Leverette ,kterou jsem brala asi 4 roky a předtim 2 roky Katya. Je mi 21 let a před braním HA jsem měla menstruaci dlouhou , bolestivou , HA to moc nezměnila ale líbila se mi jeji pravidelnost. Časté migreny , váha a špatné jaterní testy mě donutily HA vysadit ale jsem navázala na IUD Jaydess. Po zavedení asi týden velké bolesti ,menstruace…

Dobrý den, po zavedení nitroděložní tělíska opravdu může být nepravidelné krvácení nebo špinění, které může trvat až půl roku. Je na Vašem gynekologovi, aby zhodnotil závažnost krvácení v souladu s nálezem na UZ a vybral pro Vás nejlepší řešení situace. S pozdravem MUDr. T. Hubová

Eva10. 5. 2019

Dobrý den! Jsem těhotná, momentálně 33+0 a druhý den pociťuji nauzeu, která se nemění podle toho, zda jsem najedená nebo ne. Byla jsem na pravidelné kontrole před 4 dny a všechno bylo v pořádku, tlak 135/80, moč negativní, miminko roste jak má a průtoky v pupku byly v normě. Screening v 30. týdnu byl zcela v normě včetně KO i jaterních testů. Doma jsem dnes naměřila tlak 125/70. Lehce otékám, ale…

Podle data vašeho dotazu se již nejedná o aktuální problém, ale otoéky a bolesti v podžebří mohou signalizovat vážnější problém, proto se po dohodě se svým gynekologem obraťte na naše nemocniční ambulance, kde můžeme provést specializovaná laboratorní vyšetření, která jsou na tuto problematiku cílená. S pozdravem MUDr. L. Teslík

Domca10. 5. 2019

Dobrý den chci se zeptat,prodelala jsem zamlklý potrat byla jsem na vyšetření když jsem zjistila že jsem těhotná mám nitroděložní tělísko Danu začala jsem krvácet jela jsem na pohotovost těhotenství nebylo vidět ale HCG ukázalo že je to tam.. Krvácela jsem 5dni bolesti břicha jsem také měla ale co mě teď znepokojuje je že v sobě mám pořád tělísko mám si ho nechat vyndat nebo ničemu tam nevadí a…

Dobrý den, pokud se snažíte o graviditu, tak samozřejmě navštivte svého gynekologa a domluvte se s ním na odstranění nitroděložního tělíska. S pozdravem MUDr. L. Teslík

Martina Hejtmankova9. 5. 2019

Dobrý den, kolik se nyní platí za doprovod při porodu děkuji za odpověď

Dobrý den , za doprovod k porodu se neplatí. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Irena9. 5. 2019

Dobrý den Několik týdnů mě trápí bolest v podbřišku myslím ze v okolo vaječníku. Při sexu je to místy až nesnesitelné a místy to necítím vůbec nebo jen v menší formě (záleží na poloze). Behem dne to necítím skoro vubec výjimečně když zvedám něco těžkého nebo se špatne ohnu. Nevim jestli to s tim souvisí ale většinou mě po sexu přepadá i nevolnost. Těhotná nejsem aspoň podle většího počtu testů.…

Dobrý den, doporučuji absolvovat vyšetření u vašeho registrujícího gynekologa .Mohlo by jednat například o cystu na vaječníku. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Martina8. 5. 2019

Dobrý den, chtěla bych se zeptat měla jsem nechráněný styl 20.4..po 10 dnech mě začali svedet bradavky a po té pálit namazala jsem bepantenem a přestalo od té doby mám větší prsa a nafouklé břicho. A občas pichani v levém podbrisku je nic hrozného to trvá 10 dni a stále neprestava, na gynekologii sem byla a tam vše v pořádku, testy mi také nevysli ale to břicho je furt nafouklé a nevím co s tím,…

Dobrý den, pokud jste navštívila gynekologa a jste v pořádku, těhotenské testy jsou negativní, vyčkejte menstruace a uvidíte, jestli obtíže po menstruaci vymizí. Jestliže se tak nestane, navštivte gynekologa znovu. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Petra8. 5. 2019

Dobrý den, používám vaginální kroužek Ornibel asi 4 měsíce. Při třetím kroužku se mi objevilo špinění a bolesti podobné při menstruaci už 2 dny před odstraněním kroužku. Pak se vše uklidnilo a "menstruace" proběhla ve volném týdnu tak jak je popsáno v příbalovém letáku. Nyní se situace opakuje. Z důvodu dovolené jsem si chtěla pouze vyměnit kroužek za nový, ale ted nevím jestli je to vhodné.…

Dobrý den, kontinuální používání vaginálního kroužku nebude pro vás nejspíše vhodné. Špinění či slabé krvácení mimo pauzu může mít různé příčiny / průjem, zvracení, užívání některých antibiotik atd./ a také se může vyskytnout zcela bez příčiny. Pokud se situace bude opakovat , navštivte svého gynekologa , aby vás prohlédl a poradil s ev.výměnou antikoncepce. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

aw7. 5. 2019

Dobrý den, jsem 10 dní po laparoskopii na diagnozu endometriozy a zaroven odstraneni cyst na vajecnicich. Stehy už mi vytáhly a rány se hojí dobře. Plyn uz také odešel a vše vypadalo včera jako naprosto v pořádku, jen s jemným taháním na pravé straně kde je jizva 2 cm a tahali dvě cysty. Jsem teď druhým dnem zpět v práci (kancelářská) a pravá strana začala otékat, výraznou bolest nepociťuji, jen…

Dobrý den, vzhledem k datu , kdy byl podaný dotaz, je zřejmé, že kontrola u vašeho gynekologa již proběhla a doufám, že vše v pořádku. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Maťa7. 5. 2019

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či môže mať antikoncepcia Ornibel znížený účinok pri užívaní antibiotík Klacid SR. Ďakujem

Dobrý den, Klacid nepatří mezi antibiotika, která snižují účinek hormonální antikoncepce. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Eliška7. 5. 2019

Dobry den,mam dotaz ohledně kamaradky.Kamarádka mela rakovinu čípku dg.c53 byla.na konizaci,pak byly výsledky spatne,tak sla.na.odstranění delohy,vysledky byly opět spatne ,pak mela diagnozu c52 a ma G 2.prodělala ozařování.Ozarovani znovu nelze a chemo je neadekvátní.Tak ji posilaji do Prahy na konzultaci ze by ji meli.udelat asi zadni exentraci.Chtela jsem se zeptat jesli je sance na uplne…

Dobrý den, na otázku další prognózy dostane vaše kamarádka odpověď při konzultaci na specializovaném pracovišti v Praze, které se této problematice věnuje. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Ilona3. 5. 2019

Dobrý den mám dotaz byla jsem u lékaře který mi řekl že mám volnou tekutinu v panvy. Delohu v AVF 87×345mm, R 6mm kolem děložního fundu depo VT 26×18mm. Vůbec tomu nerozumím mám bolesti v podbřišku a je mi pořád zle. Mám ti fotky s ultrazvuku a přijde nám jak kdyby tam byl plod. Mohla bych poprosit o více informací děkuji.

Dobrý den, informace o ultrazvukovém nálezu by bylo jistě lepší získat od lékaře, který vám toto vyšetření prováděl. Hodnota 345 mm což je 34,5 cm je asi chybná, R 6 mm nevím , co znamená. Velikost depa tekutiny , kterou uvádíte, je velmi malá a samostatně bez významu. Pokud máte dojem, že jste těhotná, udělejte si těhotenský test z moči a navštivte i z důvodu bolestí a nevolností vašeho…

Nikola27. 4. 2019

Dobrý den, v neděli jsem měla pohlavní styk, jelikož jsem byla trochu opilá tak si toho moc nepamatuji ale ráno mě bolala vagína a trochu jsem špinila i druhý den. Zhruba za 4 dny jsem dostala menstruaci kterou jsem měla dostat až později. Pohlavní styk jsem měla podruhé. Je mi 18 let a na gynekologii jsem ještě nešla. Trochu se bojím, Co by mohlo být příčinou? Děkuji za dotaz.

Dobrý večer, rozhodně bych navštívila gynekologa, příčin může být několik - zánět, poranění, porucha menstruačního cyklu. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lucie26. 4. 2019

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jsem po porodu mrtvého miminka, špatná funkce placenty, (5.3.2019) ve 26+5tt, po porodu jsem musela 2x na revizi, protože neodešla placenta. Na kontrole po šestinedělí bylo zjištěno, že v děloze pořád něco zůstalo, musela jsem proto na hysteroskopii, kde složitě odstraňovali zbytek vrostlé placenty, diagnóza byla st.p.RCUI, residua post partum, placenta adhaerens…

Dobrý večer, doporučovala bych před dalším otěhotněním nechat proběhnout tři menstruace. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Bara26. 4. 2019

Dobrý den, jsem v 32. týdnu těhotenství a už nějakou dobu mě trápí jakoby snížená citlivost pod levým žebrem na břiše. Nejvíce to pociťuji při sezení, kdy mi při delším sezení bolí v zádech mezi lopatkami a mám pocit, že při narovnání bolest vystřeluje až k danému znecitlivělému místu. Nevím jak lépe to popsat, ale je to, jakobych měla částečně umrtvené dané místo. Je to normální, nebo bych to…

Dobrý večer, pokud vás" něco" bolí, či je "něco "necitlivé nedá se tato situace považovat za normální. Myslím, že by se mohlo jednat o zablokované žebro . Doporučuji navštívit vašeho gynekologa, který vám doporučí rehabilitaci eventuálně další vyšetření / rehabilitačním lékařem, neurologem/. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jana Vajnerová21. 4. 2019

Dobrý den, dnes jsou to čtyři roky co jste mne paní Pavlů udělala nejšťastnější ženou pod sluncem. Dala jste mi krásný dárek k narozeninám a já díky Vám mohu své narozeniny slavit se svým synem. V náš narozeninový den patří naše myšlenky i Vám a chceme i Vám popřát mnoho úspěchů jak v osobním tak v soukromém životě. Za mne jako za maminku která nikdy nedoufala v úplnou rodinu Vám patří velký…

Janičko moc děkuju za krásná slova a přeji vše nejlepší Vám i synovi k narozeninám, dále vše dobré celé Vaší rodině. S pozdravem MUDr.Věra Pavlů

Lucie Friebertová21. 4. 2019

Dobrý den Chci se zeptat, zda se dá oddálit nebo upravit menstruace u dcer/ 14 let/ před dovolenou u moře? Já můžu použít Noretisteron, ale dcery? děkuji za odpověď

Dobrý den, dle mého názoru je možné u zdravých 14 ti letých dcer posunout krátkodobě menstruaci z důvodu dovolené. Vhodné je, aby navštívily obě gynekologa před užíváním hormonálního preparátu. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Eva16. 4. 2019

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaký máte názor na zavedení nitroděložního nehormonálního tělíska nerodičce? Můj gynekolog řekl, že takovým ženám tělísko nezavádí, že je tam velké riziko zánětů a velká bolest při zavádění. Přitom vím o spoustě holek co tělísko mají a problém je nepotkal. Po osmi letech jsem vysadila antikoncepci a chtěla bych nehormonální variantu ochrany. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, nehormonální nitroděložní tělísko samozřejmě není nejvhodnější varianta antikoncepce pro ženu, která ještě nerodila. Zavedení může být bolestivější a obtížnější, může být i silnější menstruační krvácení i bývá popisován častější výskyt gynekologických zánětů vnitřních rodidel. Nicméně je na vás, zda si tuto variantu antikoncepce vyberete. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Pavlína15. 4. 2019

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda u plánovaného císařského řezu může být tatínek miminka.Pokud ne, tak z jakého důvodu? Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den, u císařského řezu je na operačním sále v hořovické porodnici kromě budoucí maminky přítomen pouze zdravotnický personál. Otec dítěte čeká na porodním boxu a s dítětem je v kontaktu ihned po nezbytném ošetření na operačním sále a dítě může doprovázet na neonatologické oddělení. Maminku po operaci doprovází na pooperační pokoj oddělení šestinedělí. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Marta13. 4. 2019

Dobrý den, před 3 týdny mi gynekoložka diagnostikovala genitalni herpes, na opary jsem nikdy netrpěla, manžel také ne, spolu jsme přes 10 let, nevěrný mi údajně nebyl. Mohla jsem HSV chytnout od manžela, který příznaky nikdy neměl (je u HSV možný asymptomický přenos, nebo jen symptomický - dotykem oparu s kůží?) Manžel si došel na testy protilatek k HSV, prosím o vysvětlení laboratorních výsledků…

Dobrý den, genitální opar patří mezi pohlavně přenosné infekce. Je možný v životě jen jeden i několik do roka. Přenos je samozřejmě možný při výsevu puchýřků, ale je možný i když klasický výsev není přítomný/ jak sama zmiňujete/. Výsledky testu manžela jste v podstatě zhodnotila sama. Virus přežívá v organismu , aktivuje se při nadměrné zátěži, stresu. nemoci apod. Při akutním projevu HSV.…

Valerie12. 4. 2019

Dobrý den, antikoncepci neberu od května minulého roku, menstruaci jsem měla nepravidelnou, teď se mi nedostavila vůbec, poslední menstruaci jsem měla devátého února, koncem února jsem byla na preventivní prohlídce a vše bylo v pořádku, dvakrát jsem si dělala těhotenský test, ale pokaždé byl negativní, včera jsme s přítelem měli pohlavní styk a dnes ráno jsem měla na kalhotkách a při utírání…

Dobrý den, pokud krvácení nezesílí do několika málo dnů, objednejte se na gynekologické vyšetření. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jana12. 4. 2019

Dobrý den, rodila jsem CS v prosinci 2016. Kojila jsem měsíc a byla nucena přejít k umělému mléku kvůli malému množství mateřského mléka. Můj problém je ten že i dnes mi stále odtéká z prsou mléko. Je to normální nebo bych měla navštívit svou lékařku. Děkuji

Dobrý den, pokud vám, přetrvává tvorba mléka ještě více než 2 roky po porodu, vhodné navštívit svého gynekologa. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Katka10. 4. 2019

Dobrý den, 7dní po porodu jsem začala silněji krvácet, na kontrole mi bylo zjištěno, že mi zůstal asi kousek placenty, dostala jsem injekci na vyplavení “zbytků” jestli se jedná o placentu nebo krevní sraženinu. Po kontrolách se potvrdil kousek placenty cca 15x8mm. Zbývá 10dní do konce šestinedělí, je nějaká pravděpodobnost, že to odejde samo? V případě revize dělohy následuje další šestinedělí?…

Dobrý den, pravděpodobnost, že část tkáně, kterou popisujete výše se vypudí spontánně je dle mého názoru / pokud nekrvácíte,/ již malá. Ale pokud nekrvácíte, bylo by ev. možné vyčkat 1. menstruace. Revize se provádí v celkové anestezii, v den výkonu jdete s doprovodem domů. Režim šestinedělí zůstává 2-3 týdny po výkonu. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Daniela9. 4. 2019

Dobrý den, můj problém je, že se mi opozdila menstruace zatím o 4 dny, a chci se zeptat jestli je možno mít zpoždění kvůli nemoci, mám silnou rýmu i kašel a občas bolest hlavy.. Pohlavní styk jsem měla asi týden před očekávanou MS po ovulaci, pohlavní styk proběhl s ochranou, která nepraskla a partner říkal, že si dával pozor. Velice mě to trápí jelikož dříve jsem měla cyklus pravidelný, ale…

Dobrý den, zpoždění menstruace o 4 dny nemusí znamenat žádný problém, opravdu může být cyklus ovlivněn nachlazením. Pokud si nejste jistá, zda jste v pořádku, dojděte si raději svému gynekologovi na vyšetření. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Tereza9. 4. 2019

Dobrý den, antikoncepci beru od srpna a nikdy jsem na zadny prasek nezapomnela. Prasky beru presne vetsinou kolem 21 hodiny. Ted mam brat prasky jeste vice jak tyden a od vcera me boli bricho jak kdybych mela dostat MS. S pritelem spolu spime a proto mam strach jestli nahodou nemuzu byt tehotna. Jsou to takove male krece jak pred MS, vubec nevim co to je. Muzu byt tehotna? Predem dekuji za…

Dobrý den, selhání hormonální perorální antikoncepce při pravidelném užívání je velmi málo pravděpodobné. Důvod bolestí podbřišku by bylo třeba ozřejmit, doporučuji navštívit registrujícího gynekologa, ev. praktického lékaře k vyšetření moči. Udělejte si těhotenský test z moči, který vám s velkou přesností těhotenství vyloučí. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Klára5. 4. 2019

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda probíhají aktuálně (i v době rekonstrukce) předporodní besedy a zda platí, že je to první a třetí pondělí od 14.30 h. Moc děkuji.

Dobrý den, předporodní besedy probíhají stále stejně bez ohledu na rekonstrukci. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Anna2. 4. 2019

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Jak u vás probíhá interrupce. A zda musí být u vás hospitalizována. A jestli stačí s k vám jen zavolat a objednat nebo jestli musím mít nějaký papír od svého gynekologa. Děkuji za odpověď

Dobrý den, umělé ukončení těhotenství probíhá při jednodenní hospitalizaci v celkové anestezii. Za několik hodin po výkonu, pokud jste v pořádku, jdete s doprovodem domů. K výkonu musíte být objednaná, nutné s sebou : žádost o umělé ukončení těhotenství od vašeho registrujícího gynekologa, výsledky krevních testů/ krevní obraz, BWR a krevní skupina a Rh faktor/ a vyšetření před anestezií…

Kristyna2. 4. 2019

Dobrý den, Stala se mi taková věc.. Místo sedmidenní pauzy mezi plasticky jsem si udelala osmidenni pauzu.. Místo v nedeli jsem prášky nasadila v pondělí. Mám používat nadále i jinou ochranu? Nebo se nic neděje ? Používám antikoncepci bonissa .. Dekuji

Dobrý den, myslím, že o jeden den delší pauza nesnižuje účinek vaší antikoncepce. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Michaela31. 3. 2019

Dobrý den, chci se zeptat jestli u vás v nemocnici mohou rodit pacientky s dm1 pokud mají dobrou kompenzaci a nemají komplikace?

Dobrý den, tyto pacientky zde mohou rodit, vhodná návštěva před porodem naší prenatální poradny. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Maruska31. 3. 2019

Dobry den,prosim ma nemocnice Horovice sve porodni asistentky,popr.nejaky kontakt na ne?dekuji

Dobrý den, nerozumím otázce, samozřejmě , že na porodním sále i v prenatální poradně pracují porodní asistentky. Telefonní čísla těchto pracovišť jsou na webových stránkách nemocnice, ev se dá volat před ústřednu. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Adela30. 3. 2019

Dobrý den, s manželem plánujeme miminko, ale v důsledku lehce zapadle dělohy mám velice bolestivý průběh ovulace. Abych mohla fungovat během plodnych dnů, obvykle 1 den užívám lék na bolest (1x denne ibalgin apod.) Může mít lék na bolest vliv na oplodneni a následný vývoj plodu? Nebo bych se raději mela užívání leku vyhnout pri plánovaném početí? Doplním, že užívám Euthyrox 100mg, mám za sebou 1…

Dobrý den, jedna tableta Ibalginu v den ovulace dle mého názoru je zcela bez negativního vlivu na početí a následný vývoj plodu. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Anna26. 3. 2019

Dobrý den, jsem v 18tt (17+3) a nejsem spokojená u své stávající gynekoložky. Připadá mi že péči zanedbává a celkově už se u ní necítím dobře. Chtěla bych proto přejít k někomu novému. Teď bydlím v Hořovicích a tak bych i z důvodů dopravy ráda přešla do Nemocnice. Poradíte mi prosím, na jaké číslo mám volat? (Vím že se to obvykle nedělá, takový ten nepsaný kodex mezi lékaři, že těhotné se…

Dobrý den, pokud chcete změnit gynekologa a ráda byste si vybrala některého z našich lékařů, objednejte se k němu telefonicky do ambulance přes recepci nemocnice. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Eva25. 3. 2019

Dobrý den, ráda bych se zeptala, kolik stojí screening ve 20.-22tt. a zda je možná přítomnost otce miminka a jestli je to nějak zpoplatněno. Mockrát děkuji za odpoveď

Dobrý den, screening s doporučením od vašeho registrujícího gynekologa v tomto týdnu hradí pojišťovna, otec miminka může být samozřejmě přítomen. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Maruška21. 3. 2019

Dobrý den před týdnem a pár dní jsme se svým přítelem měli pohlavní styk a teď mi teče takový hnědý výtok trošku se v něm objeví i krev ale vážně málo a nesvědí mě nic ani nepálí, břicho taky nebolí. Beru HA pravidelně jak mám nevynechavam žádnou pilulku ani jsem nezapomněla. Mohla bych se prosím zeptat jestli nemůžu být těhotná nebo něco jiného? Děkuji

Dobrý dem , pokud máte obavy z gravidity, udělejte si těhotenský test z moči. Pokud bude tento výtok přetrvávat, navštivte svého gynekologa. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Alena20. 3. 2019

Dobry den,chtela jsem se zeptat,jestli muze mit vliv konzumace alkoholu na vajicko cca tyden pred pocetim? Muze to mit vliv na miminko,i kdyz vajicka jeste nebyla oplozena? Dekuji

Dobrý den, myslím , že vliv nemá. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Veronika Bočková20. 3. 2019

Dobrý den, ráda bych u Vás přivedla na svět druhého potomka. Od svého gynekologa jsem dostala žádanku na ultrazvukové vyšetření ve 30tt. Provádí Vaše nemocnice toto vyšetření? Kde se mohu objednat? Pokud se nemusím objednávat, v jakých ordinačních hodinách mohu dorazit? (toto jsem na Vašich stránkách nikde nedohledala). A v kolikátém týdnu mohu dorazit? Počítá se tedy od 29+0 nebo až od 30+0?…

Dobrý den, na UZ ve 30.týdnu ,můžete dorazit bez objednání kdykoliv v ordinačních hodinách ultrazvukové ambulance / měly by být na webových stránkách nemocnice/, ideální je gestační stáří 30 +. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Sandra19. 3. 2019

Dobrý den, ještě jsem se chtěla zeptat na jak dlouho se zavádí nitroděložní tělísko (hormonální)? A zda je tento druh tělíska dle vašeho názoru bezpečnější než nehormonální?

Dobrý den, Záleží na druhu hormonálního tělíska, nejběžnější Mirena se zavádí na 5 let a její spolehlivost je srovnatelná se sterilizací.Dobrý den, Záleží na druhu hormonálního tělíska, nejběžnější Mirena se zavádí na 5 let a její spolehlivost je srovnatelná se sterilizací. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Sandra18. 3. 2019

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na nitroděložní tělísko (hormonální) když jsem objednaná na pravidelnou prohlídku a uvažovala bych o tělísku budu se na něj muset znovu objednat nebo na prohlídce řeknu a v ten den ho i dostanu? děkuji moc za odpověď

Dobrý den, nejprve bysta měla absolvovat preventivní prohlídku, poté se domluvit na zavedení tělíska, které se zavádí při menstruaci. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Sylvie18. 3. 2019

Dobrý den,předem se omlouvám za tento dotaz,ale chtěla bych se zeptat zda je mozne uměle přerušení 2x během 6 měsíců u ženy starší 35 let a ktera již 2x rodila.Dekuji

Dobrý den, ano je možné. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Aneta17. 3. 2019

Dobrý den, už je to delší doba co jsme si v tresilech nahmatala uzliny jak na levé, tak na prave straně velké cca 2 cm. Nejsou bolestivé, ale měkké, nepozoruji na sobě jakýkoliv zdravotní problém, je možné mít takhle hmatelné uzliny bez jakýkoliv příčin nebo by jste doporučoval/a návštěvu lékaře? Moc děkuji za odpověď.

Dobrý den, návštěvu lékaře bych určitě doporučila, nejvhodnější začít u praktického lékaře , vhodné i gynekologické vyšetření . S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Blanka16. 3. 2019

Dobrý den mám prosbu chtěla bych se zeptat, v roce 2014 jsem měla plicní embolii, která byla po půl roce vylecena. Chtěla bych znovu začít užívat antikoncepci. Měla jsem tělísko, injekce ale moje tělo je nějak nebralo. Po antikoncepci jsem měla dřív pravidelnou menstruaci a žádné problémy. Myslíte že by se po tak dlouhé době mohlo něco přihodit kdybych začala brát antikoncepci. Děkuji moc blanka

Dobrý den, stav po prodělané plicní embolii je kontraindikací k užívání hormonální antikoncepce. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Adéla Pokorná15. 3. 2019

Dobrý den, mám otázku. Omylem jsem si vzala antikoncepci ráno místo večer. Je to rozdíl cca 10 hodin. Jednalo se o 5. prášek v pořadí. Kdybych neměla přítele, tak bych to pro jednou neřešila, ale takhle si nejsem jistá jak postupovat. Předem děkuji za radu

Dobrý den, pokračujte v užívání ve stejnou dobu jako obvykle, tzn. večer.5. a 6. tabletka v jeden den - tzn. ráno i večer./ tento postup je i v příbalovém letáku. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Iveta12. 3. 2019

Dobrý den chtěla jsem se zeptat zda jsou povoleny návštěvy na gynekologickém oddělení a na šestinedělí.? Zdá by tam mohl i můj 4lety brácha. Děkuji

Dobrý večer, bratr v návštěvních hodinách vás může na oddělení gynekologie i šestinedělí navštívit. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Magdaléna9. 3. 2019

Dobrý den, od pondělí 4.3. jsem začala brát antikoncepci Lindynette 20. Po 6 dnech užívání a den po menstruaci jsem měla se svým přítelem chráněnný sex, ale kondom praskl, sice vysoko a přítel se podle nás obou neudělal v tu chvíli ani předtím. Oba jsme měli v sobě pár skleniček vína a tak jsme teď začali panikařit zda to tak bylo opravdu. Funguje už antikoncepce? Kdybych si vzala prášek po, tak…

Dobrý den, myslím, že otěhotnění ve vašem případě není pravděpodobné, prášek" po" se s hormonální antikoncepcí nekombinuje. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lenka8. 3. 2019

Dobrý den, vážená paní doktorko, předem bych Vám chtěla moc poděkovat za Vaši péči v posledním měsíci mého těhotenství a naprosto bezproblémovou plánovanou sekci, při které jste mi pomohla přivést na svět mého syna. Nyní jsem 3 týdny po porodu, očistky stále odcházejí, ale pociťuji celkem silné svědění v pochvě, jako kdyby mě trápila mykóza. Jsou nějaké volně prodejné léky, které mohu zavádět…

Dobrý den, jsem ráda, že se vám daří dobře, přeji i nadále vše dobré vám i vašemu chlapečkovi. V šestinedělí nedoporučujeme příliš vaginální léčba, zvlášť pokud odchází ještě očistky. Ale pokud je svědění tak nepříjemné, zkusila bych na 3-4 dny na noc borax globule, které zmiňujete. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Carol4. 3. 2019

Dobrý den, chtěla bych se zeptat.. občas se mi stane, že po pohlavním styku krvácím.. jinak téměř pořád mě bolí pohlavní styk někde uvnitř... u lékaře už jsem byla několikrát, ale řikají, že jsem v pořádku.. Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den, vzhledem k tomu, že váš lékař neshledal při gynekologickém vyšetření žádný problém, velmi těžko bez vyšetření vám takto určím diagnózu. Předpokládám , že cytologická vyšetření z děložního čípku jsou v pořádku, nemáte žádný výtok, ultrazvukový nález vaginální je též v pořádku. Samozřejmě se může teoreticky jednat o chronický zánět čípku děložního, poševní zánět , endometriózu atd. Nutné…

Pavla4. 3. 2019

Dobrý den, na úpravu cyklu a také doufám na podporu otěhotnění mi byl předepsán utrogestan. Dnes jsem ale dostala na zánět nosohltanu panthenol 3x1 a xorimax 1 po 12 h. Nesníží to účinky utrogestanu? Dát si nějaký odstup od užívání? Utr. beru na večer. Děkuji za odpověď

Dobrý den, bylo by vhodné , pokud to tak neděláte, tak Utrogestan zavádět do pochvy na noc ,jeho účinek by neměl léky být ovlivněn. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Eva M4. 3. 2019

Dobrý den, ráda bych se zúčastnila předporodní besedy. Je nutne se zaregistrovat? Dekuji

Dobrý den, na předporodní besedu se registrovat nemusíte. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Kristýna2. 3. 2019

Dobrý večer, ve čtvrtek jsem byla na těhotenské kontrole, jsem ve 29.tt., a opět jsem měla vyšší hodnotu bílkovin v moči. Druhý den jsem měla donést další vzorek moči, tentokrát do laboratoře, ale zapomněla jsem na to, a vzpomněla jsem si až po jídle, tak jsem si řekla, že pojedu v pondělí, ale před chvilkou jsem se dozvěděla na netu, že ten vzorek musí být opravdu do 24 hodin. Co mám teď dělat?…

Dobrý den, vzorek moči doneste do laboratoře co nejdříve a také se u vašeho gynekologa informujte co nejdříve na výsledek. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Barbora27. 2. 2019

Dobrý den paní doktorko jsem ve 22tt těhotenství a mám dotaz ohledně spalnicek moje babička je nejspíše prodelala a ja sni byla v kontaktu skoro denně jake je riziko nákazy už je to skoro 14 dní a zatím se nic neprojevilo ale mám strach jake je riziko pro miminko nebo tak děkuji za odpověď

Dobrý den, předpokládám, že jste ve věku, kdy jste jako dítě byla prosti spalničkám očkovaná, tudíž byste měla mít teoreticky dostatek protilátek proti této nemoci. Je možné požádat vašeho gynekologa či praktického lékaře o žádanku na vyšetření hladiny protilátek ve vaší krvi. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Anazuz25. 2. 2019

Dobry den jsem 33tt a maličké zjistili cystu na vajecnikach o velikosti 3.4cm. Jaka je sance na to ze cysta sama vymizi popripade co to pro me znamena ohledne porodu a stavu po porodu? Moc dekuji pekny den

Dobrý den, cysty na vaječníku jsou u plodů ženského pohlaví poměrně časté. Jedná se o funkční cysty, které s největší pravděpodobností spontánně po porodu vymizí. Při této velikosti cysty by neměl být problém s vaginálním vedením porodu. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lucie24. 2. 2019

Dobrý den, před dvěma lety mě začalo trápit krvácení při styku. Větší či menší, ale bezproštředně při styku, ne po něm. Gynekoložka mi tenkrát řekla, že to vypadá na chronický zánět čípku. Cytologie ok. Chvílemi to bylo lepší, pak se to zas vracelo. Jiné problémy nebyly. Teď mi nevyšla cytologie, prý HPV-ale dle slov doktorky "ne ty špatné HPV, ale ty hodné". Co to znamená? Momentálně čekám na…

Dobrý den, je velmi obtížné se vyjádřit k tomuto vašemu problému , protože neznám zásadní údaje. Nevím, jaký je kolposkopický nález na děložním čípku, zda jsou na čípku známky infekce, jak špatná je cytologie??? " Hodné" HPV znamená, že ve vyšetření z vašeho čípku se nenašly HR HPV - tzn skupina papillomavirů, s jejichž přítomností je vyšší pravděpodobnost onemocnění rakovinou děložního hrdla,…

Eva24. 2. 2019

Dobrý den. V prosinci jsem přestala brát antikoncepci a dala si zavést Mirenu. Jsem s ní spokojená. Teď se mi začaly více mastit vlasy než dříve a šampon a kondicionér mám pořád stejný. Může mít na to vliv ta antikoncepce?A menstruace vymizela jen v období kdy má být mám třeba trošku bolení břicha aj. Děkuji

Dobrý den, nemyslím si, že vaše problémy s vlasy by byly způsobené Mirenou. Ta působí, resp. hormon, který se z ní uvolňuje, v děloze, do krve se vstřebává jen velmi malé množství. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Dita24. 2. 2019

Dobry den, potřebovala bych poradit. Jsem po 2 sekcích behem 4 let, prvni z duvodu eklapsie a druhy pred 20 měsíci z duvodu žádných kontrakci po odtoku plodove vody. Mam navic pupeční kýlu a velkou kylu přední břišní stěny a velký rozestup brisnich svalu od hrudníku až po jizvu po SC pres 7 prstu. Teď jsem zjistila, ze jsem neplánovaně těhotná, stale kojim a chranili jsme se, ale i presto jsem na…

Dobrý den, rozhodnutí ponechat si těhotenství je samozřejmě na vašem uvážení a také na vaší žádost. Váš gynekolog, po vyšetření může s vámi tuto situaci pečlivě rozebrat. Uskřinutí kýly je možné samozřejmě možné i mimo graviditu, riziko ruptury děložní samozřejmě s počtem císařských řezů stoupá. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Karolína20. 2. 2019

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda budou nějak omezena kapacita pokojů během rekonstrukce gynekologického oddělení? A je možné aby po porodu byl manžel semnou na pokoji a přespal tam ?

Dobrý den, kapacita pokojů na šestinedělí omezená není, pokud bude kapacitní situace příznivá a bude volný pokoj pro matku a její doprovod, může s vámi na tomto manžel býti. Ostatní pokoje jsou pouze pro matky s novorozenci.

Andrea13. 2. 2019

Dobrý den. Můj dotaz se týká dětské gynekologie. Dcerka (v březnu 4 roky) má srostlé stydké pysky k těm vnějším. Má velký strach z lékařů, samotné vyšetření by pro ni (i pro mě) bylo velmi stresující. Je možné s tímto "problémem" vydržet do staršího věku až bude schopna spolupráce? Nijak ji to neomezuje. Když jsme byly v roce a půl u naší pediatričky (to už se mi to u dcerky nezdálo), bylo dle…

Dobrý den, vhodné kontaktovat některého ze dvou dětských gynekologů zde na gynekologii. MUDr. Hubová - ordinace každý čtvrtek, prim dr. Teslík - ordinace každé úterý. Ti vám poskytnou potřebné informace. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Adus11. 2. 2019

Dobrý den,chtěla bych se zeptat..jsem v 19tt a na rtu se mi udělal opar.V dřívější době jsem na opary hodně trpěla,a teď jsem ho delší dobu neměla.Ale jsem teď nachlazená,tak je možné že to je důvod proč se mi objevil opar.Chtela bych se zeptat,zda-li je to v těhotenství nebezpečné,jestli mám navstivit lékaře nebo jestli můžu být v klidu?Děkuji za vaši odpověď.

Dobrý den, myslím že oparem na rtu není plod v 19. týdnu již ohrožen, zvláště když se jedná o opakovaný výsev. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jana10. 2. 2019

Dobrý den, jaké jsou čekací lhůty na operaci pánevního dna (TOT pásky)? Popř. jak dlouho probíhá pracovní neschopnost? Děkuji.

Dobrý den, čekací doby jsou zhruba 3-4 týdny. Vzhledem k tomu , že nyní probíhá rekonstrukce na oddělení může být čekací doba i delší. K indikaci je vhodné se objednat do ambulance prim dr.Klána v ordinačních hodinách. Pracovní neschopnost je zhruba 2 týdny, záleží na pooperačním průběhu a hojení. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jana7. 2. 2019

Dobrý den, ráda bych si k porodu vybrala Vaši porodnici, je možné se k Vám dostavit i na utz v 30tt (můj gynekolog nemá dostatečné vybavení a odesílá vždy do porodnice)? Je možné telefonické objednání? Děkuji za Vaši odpověď

Dobrý den, k ultrazvukovému vyšetření těhotné v 30. týdnu těhotenství není třeba se objednávat. Dostavte se v ordinačních hodinách s žádankou od vašeho registrujícího gynekologa a vyšetření vám bude provedeno. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Anonym123452. 2. 2019

Dobrý den,v místnosti,kde spíme máme nový nábytek z dřevotrýsky,který tzv.voní novotou. V noci mě vzbudil kašel, sucho v ústech a těžkost na plicích.V této místnosti jsem spala dohromady cca 8 hod.(včetně odpočinku odpoledne),tudíž jsem se výparů dost nadýchala.Proto jsem začala pátrat po internetu,jestli je to vůbec vhodné spát v takovém prostředí a dočetla jsem se o unikajícím formaldehydu z…

Dobrý den, pokud máte nový nábytek a máte pocit, že vám tento způsobuje zdravotní obtíže, doporučuji spát v jiné místnosti a tuto řádně větrat do doby, kdy bude cítit. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Radka30. 1. 2019

Mám nález na cipku.Je u vas něco jako centrum onkolog.prevence a bylo by možné se objednat a být sledovana u vás. Nechci moc chodit na Kladno.Moje gyn.tvrdi,že COP v Hořovicích neni.Dekuji R

Dobrý den, váš gynekolog má pravdu, COP v Hořovicích není. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lucie29. 1. 2019

Dobrý den, chci se jen zeptat, můj gynekolog má dovolenou a já jsem ve 35+2 , odkdy se chodí na monitor srdeční ozvy miminka ? A případně kam ? Děkuji za odpověď .

Dobrý den, CTG provádíme od 37. týdne tzn. 36 + se žádankou od vašeho gynekologa na naší gynekologické ambulanci. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Adéla28. 1. 2019

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat zda-li je možné že bych mohla mít po globulus natrio tetraborico leukocyty v moči?Jsem v 17.tt a trápí mě překyselení v pochvě a na gynekologii mi předepsali tyto globule na noc.Vecer jsem si globuly zavedla a neuvědomila jsem si že ráno nesu na vyšetření moč.A paní doktorka mi řekla že mám v moči leukocyty,je možné aby to způsobovalo globulus natrio tetraborico?…

Dobrý den, boraxová globule nález leukocytů v moči nezpůsobuje. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Petra28. 1. 2019

Dobrý den,jsem v 17.tt a již delší dobu mě trápí překyselení v pochvě.Pani gynekoložka mi na to předepsala globulus natrio tetraborico a to zabírá, ale když si globule přestanu zavádět tak se mi to vrátí.Muzete mi poradit jak bych se toho mohla zbavit a je to nějak nebezpečné pro miminko? Děkuji za odpověď.Petra

Dobrý den, v dotazu neuvádíte, co vám překyselení konkrétně způsobuje. proto je velmi obtížné poradit co s tím. Myslím však, že tímto miminko ohrožené není. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Vera25. 1. 2019

Dobrý den Chtěla bych se zeptat zde v květnu budete primát těhotné rodičky dekuji za odpoved

Dobrý den, v květnu budeme běžně přijímat rodičky k porodu. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Marie25. 1. 2019

Dobrý den, jsem v 15 tt a často cítím takové jakoby pichani ve spodku, jakoby v pochve. Nevím, co to znamená a jestli to neznaci nějaký problém? Děkuji za odpověď

Dobrý den, bez vyšetření vám nemůžu říct, zda se jedná o problém či nikoliv, Určitě, až půjdete do těhotenské poradny tento problém proberte s vaším gynekologem. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Veronika24. 1. 2019

Dobrý den, Beru antikoncepci už dva roky. 20-26.12.2018 jsem měla menstruaci dále jsem nasadila platíčko, které jsem brala pouze 5 dní. Byla mi odcizena kabelka s prášky, takže jsem dostala menstruaci znovu tj. 30.12-4.1.2019 Chtěla bych se tedy zeptat kdy to dostanu, jestli se to dá nějak spočítat? A mohu zase prášky nasadit až to dostanu ? Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den, těžko říct. kdy bude další menstruace, ideálně 28 dní od 30.12.Až menstruaci dostanete/ měla tedy již být/ , 1. den krvácení nasaďte nové balení. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lucka22. 1. 2019

Dobrý den, mám prosím otázku ohledně menstruace... jsem 9 měsíců po porodu, kojila jsem pouze dva měsíce a tudíž od té doby beru zase mou HA jako před otěhotněním. Je prosím normální když poslední 3 měsíce mám MS ob měsíc? Spíše je to tedy úplně minimální špinení a další měsíc normální MS. Předem moc děkuji za Odpověď. L.

Dobrý den, bez vyšetření lze velmi těžko poznat , zda se jedná o něco závažného či nikoliv. Doporučuji navštívit vašeho registrujícího gynekologa ke kontrole. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Soňa22. 1. 2019

Dobrý den, v září 2018 jsem byla na pravidelné prohlídce u gynekologa, bylo mi řečeno, že mám vřídek na čípku, paní doktorka se mě hned zeptala, zda jsem očkovaná proti rakovině děložního čípku (což mě velmi vyděsilo a znepokojilo), udělala hned ten den stěr a z cytologie po týdnu přišlo, že je vše v pořádku. Měsíc na to (říjen 2018) jsem otěhotněla, pravidelně tedy docházím do poradny pro…

Dobrý den, při speciálním zobrazení čípku děložního je možné vyslovit podezření na maligní onemocnění děložního hrdla, z kultivace nikoliv. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Roman21. 1. 2019

Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat, moje přítelkyně užívala necelý měsíc antikoncepční náplasti, 1. byla v pořádku, 2. také, ale 3. byla nasazená jen 2 dny, jelikož dostala menstruaci a myslela si, že se to má sundat, týden si teda nechala pauzu, ale teď už uběhl 2. týden, dostala novou antikoncepci - Ornibel, ale ještě si jej nevložila, měli jsme víckrát za sebou nějaké dny nechráněný…

Dobrý den, otěhotnění je jistě možné. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Radka21. 1. 2019

Dobry den,na Kladne mi delali biopsii čipku.nemohu z nich dostat vysledky laboratoře, jen telef. sdělení nálezu. Je to normální postup?Začínám ztrácet důvěru. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, jistě vám váš gynekolog při kontrole sdělí podrobně výsledek biopsie. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Dominika19. 1. 2019

Dobry den chci se jen poradit. od minuleho tydne me poboliva v podbřišku a prsa ted dva dni uz docela dost mam ich jak kamen. u gynekologa sem bila v pondeli nic nenasel. resime tehotenstvi a predepsal mi clostilbegyt a utrogestan. vcera me jen pychlo a dnes zase poboliva podrisek. mam si udelat test. chci se zeptat i na ty prasky jestli zabiraj dekuji

Dobrý večer, pokud jste byla u gynekologa před týdnem a všechno bylo v pořádku, předpokládám, že je i nadále. Neuvádíte poslední menstruaci, těžko můžu posoudit, zda je těhotenství pravděpodobné. Tablety pokud užívány správně a ve správné indikaci jistě jsou účinné. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Renáta18. 1. 2019

Dobrý den, moje dcera má myasthenii gravis a je 37+2tt těhotná. Byl by problém, kdyby rodila u vás? Vzhledem k možné přechodné novorozenecké myasthenii. Děkuji za odpověď.

Dobrý večer, dcera tady může samozřejmě rodit, je třeba včas informovat neonatologa z důvodu vámi uváděného. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Marie16. 1. 2019

Dobrý den, za měsíc mám termín porodu. Byla mi zjištěna mutace genu F2 protrombin heterozygot. Nikdy jsem si nic nepichala ani neuzivala. Výsledky jsou v pořádku a prý to zvládneme do porodu bez toho. Moje otázka zní, zda mi budou během porodu MUSET podat něco do žíly, jestli mi můžou dát epidural a oxytocin? Děkuji za odpověď.

Dobrý večer, pokud máte mutaci F2 v heterozygotní formě a z hematologie všechny výsledky v pořádku a vše bude probíhat normálně, nebude žádná zvláštní léčba třeba. Epidurální analgezii a oxytocin je v tomto případě možno podávat. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jitka16. 1. 2019

Dobrý den, po 3 měsících od porodu mám poprvé menstruaci. S prvním dnem menstruace jsem začala brát HA. Teď už mi menstruace trvá 14 dni a pořad krvacim. Je to normální? Dá se to nějak zastavit? Díky.

Dobrý den, normální menstruace trvá obvykle 4-7 dní. Pokud krvácíte 2 týdny, rozhodně bych vám doporučila navštívit svého gynekologa. Ten má jistě i záznam o tom, zda ještě kojíte a jakou antikoncepci. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Kateřina10. 1. 2019

Dobrý den, mám termín začátkem února a budu rodit u Vás v porodnici. Na besedě se mluvilo o tom že občas se musí vyhlásit stop stav, nebo že se aspoň oddělí maminky a děti na oddělení gynekologie, když je plno na sestinedeli. Chtěla bych se zeptat, jestli nemáte nějaké zkušenosti ohledně naplnění kapacity právě v únoru. Zda je to měsíc vytizeny nebo ne. Děkuji, Kateřina

Dobrý den, naplnění kapacity porodnice opravdu nelze předpovědět. Vytíženost února, co se týče porodů, je stejná jako v jiných měsících. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Iveta10. 1. 2019

Dobrý den chtěla bych se zeptat zda nemate někde seznam věcí které budu potřebovat až k vám půjdu rodit. Děkuji

Dobrý den, seznam věcí do porodnice by měl být dostupný na webových stránkách nemocnice. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Zuzana H10. 1. 2019

Dobry den. Kdy je prosím nejblizsi možnost absolvovaní predporodniho kurzu? Dekuji za informaci. ZH

Dobrý den, předporodní besedy probíhají od 14.30 v jídelně nemocnice každé 1. a 3. pondělí v měsíci. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Anna9. 1. 2019

Dobrý den, Před 2 lety mi bylo zavedeno hormonální telisko Jaydess, avšak vydrželo mi jen rok, měla sem obrovské bolesti, silnou MS, bylo mi doporučeno vyndani. Hledám jinou nehormonalni alternativu, zaujala mě nitroděložní kulička. Chtěla bych vědět, zda je nějaká možnost, ze by mě i kulička dělala takové problémy - zda neobsahuje například podobný materiál co složky. Vím, ze mi nikdo není…

Dobrý den, je pravděpodobné, že pokud jste nesnášela nitroděložní tělisko Jaydess, i další druhy nitroděložních tělísek budete snášet, resp. nesnášet, obdobně. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Bella8. 1. 2019

Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat na opakovací recept u antikoncepce, mám pár nejasností. Kolik krabiček antikoncepce mohu vyzvednout na půlroční dobu? Když jsem dostala e-recept poprvé, lékárnice mi vydala hned 2 krabičky, takže jsem si myslela, že mám opakování vyčerpáno a pak si musím zase zavolat o nový. Když jsem si tedy po měsících zavolala o nový recept, sestřička mi řekla, že mám přeci…

Dobrý den, opakovací recept platí do data uvedeného na receptu , platnost může být až 12 měsíců. Většinou předepisujeme možnost vyzvednout si 5x tříměsíční balení v průběhu 12 měsíců. Ale možností kombinací je samozřejmě více, záleží na tom, jak je předepsáno/ délka platnosti receptu, počet opakování, velikost balení/. Nový kód vám sám od sebe nepřijde, o ten si musíte zavolat. Vzhledem ke…

Dominik6. 1. 2019

Dobrý den, paní doktorko, Je mi 18 let a má přítelkyně bere svou úplně první hormonální antikoncepci Yanela. Po dobrání prvního platicka se jí však nedostavila menstruace, v době, kdy se měla dostavit jen trochu špinila. Pohlavní styk jsme spolu zatím neměli. Jednou jsem v ní ale byl jen úplně na začátku, max 1 cm, bylo to už týden, co HA brala. K ejakulaci nedošlo, jen lehké tečení z mé…

Dobrý den, nejjednodušší způsob zjištění těhotenství je udělat si těhotenský test z moči či navštívit registrujícího gynekologa . Nevolnost v počátku užívání hormonální antikoncepce bývá častá, průjem při užívání nebývá. Pokud máte pochybnosti o zdravotním stavu, doporučuji navštívit i svého praktického lékaře. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Monika3. 1. 2019

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, když se žena rozhodne rodit ve vaší porodnici. Je možné si připlatit za určitého doktora u porodu?

Dobrý den, existuje možnost za částku, která je daná vedením nemocnice ,si domluvit přítomnost určitého lékaře u porodu. Nutné však je vybraného lékaře kontaktovat a vaše přání probrat i s ním. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Veronika2. 1. 2019

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné při prevenci požádat o krevní testy, zda je pro mě hormonální antikoncepce vůbec vhodná. V rodině trpí křeč.žílami a vyšším krev.tlakem. Sleduji, že se mi na lýtkách objevily zvětšené žilky. Antikoncepci beru již 6 let a chtěla bych si raději nechat udělat test, jestli ji vůbec mohu dál brát a nejsem "riziková". Pokud není hrazený, zaplatím si za něj…

Dobrý den, nevím zcela přesně , jaké testy krve máte na mysli. Zda myslíte testy jaterní či testy na trombofilní mutace či nějaké jiné. Domluvte se se svým registrujícím gynekologem, který s vámi toto probere podrobně a ev. vám doporučí a vystaví žádanku. S pozdravem MUDr. V.Pavlů

Lukas2. 1. 2019

Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat, moje přítelkyně užívala antikoncepční prášky, ale nebrala je pravidelně, tak jí její doktorka napsala antikoncepční náplasti, bere to nově necelým druhým týdnem. Měli jsme spolu sex a já do ní ejakuloval, je možné, že bude těhotná?

Dobry den, při nepravidelném užívání antikoncepce je samozřejmě otěhotnění možné. Pokud má 2. týden nalepenou náplast je však otěhotnění velmi málo pravděpodobné. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Michaela1. 1. 2019

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. V srpnu jsem měla chráněný pohlavní styk. Antikoncepci neberu, ale chránili jsme se. Následující 4 měsíce jsem menstruovala. V listopadu jsem měla zpoždění a v prosinci přišla o 4 dny dříve. Teď mě pobolívá v podbřišku, mám divný pocit v břiše, bolí mě záda a moc nejím. Občas je mi na omdlení. Těhotenský test jsem si dělala a vyšel negativní. Zažívám stresové…

Dobrý den, myslím, že těhotenství je ve vašem případě velmi nepravděpodobné pokud vaše pochybnosti budou trvat i nadále, navštivte svého registrujícího gynekologa. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Veronika31. 12. 2018

Dobry den, rada bych rodila ve Vasi porodnici a chtela bych se zeptat,jak to probiha v pripade,ze bych se rozhodla vyuzit sluzeb soukrome porodni asistentky ci duly. Na Vasich strankach jsem se docetla,ze nemuze zasahovat do prubehu porodu ani poskytovat zadne zdravotni sluzby a slouzi pouze jako doprovod rodicky. Jestli to tedy chapu spravne,muze byt se mnou pouze jako podpora v predporodni fazi…

Dobrý den, porodní asistentka, kterou si ev. přivedete k porodu, má funkci pouze doprovodu k porodu. Zdravotní služby poskytují naši lékaři a naše porodní asistentky. V případě císařského řezu na operačním sále je přítomen pouze nezbytný náš zdravotnický personál, doprovod k porodu může počkat na porodním pokoji , při tlaku na lůžka ev. v předsálí. Zácvik péče o novorozence probíhá s našimi…

LM30. 12. 2018

Dobrý den, momentálně jsem 32+3 tt. Posledních několik nocí mám nárazově, ale celkem často bolesti v podbřišku (velmi podobné menstruačním bolestem). V souvislosti s tím mi i občas tvrdne bříško. Termín porodu mám až v únoru, je možné, že se již jedná o poslíčky? Jsou tyto bolesti během 8. měsíce těhotenství v pořádku, nebo bych měla navštívit lékaře? Předem moc děkuji za odpověď.

Dobrý den, vzhledem k vašim obtížím bych určitě doporučila brzkou návštěvu vašeho registrujícího gynekologa. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Tereza29. 12. 2018

Dobrý den, byla jsem na mini interrupci a chtěla bych se zeptat. Cca 14 dní po zákroku jsem pouze slabě špinila a neměla jsem žádné bolesti. 15 den jsem začala silně krvácet s bolestí břicha občas i křeče a další dny ze mě začaly odcházet větší kusy sraženin stále se silným krvácením (1 vložka +- 2h). Teplotu nemám. Krev nijak nezapáchá. Je toto normální? Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den ,toto normální není, doporučuji co nejdřív navštívit svého registrujícího gynekologa. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Nikola28. 12. 2018

Dobrý den, jsem těhotná po IVF, nyní v 9tt. Byla mi zjištěna trombofilní mutace protrombinu F2. Od zjištění gravidity píchám Clexan. Budu ho muset aplikovat celé těhotenství? Jsem nekuřák, nadváhu nemám, žádné problémy jsem nikdy neměla, ani žádný příbuzný v 1. linii. Děkuji.

Dobrý den, jste jistě v péči hematologa, který vašemu registrujícímu gynekologu doporučuje profylaxi nízkomolekulárním heparinem. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Irena Krejčířová25. 12. 2018

Dobrý den, momentálně jsem těhotná s druhým potomkem, ale již teď řeším antikoncepci po porodu. Vzhledem k tomu, že od cca 19 let nevyhledávám hormonální metody antikoncepce, tak hledám jiná řešení a manžel nedávno náhodou objevil článek o nitroděložní kuličce (IUB Ballerine), která by dle informací na internetu vyhovovala mým požadavkům. Chtěla bych se proto zeptat, kdy nejdříve je možné po…

Dobrý den, IUB tělísko je možné zavést po kontrole po šestinedělí. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Petra P.22. 12. 2018

Dobrý den, při porodu (8/2018) mi byl odebrán těh. průkaz. Chtěla bych se zeptat, zda bych ho mohla dostat zpět. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, těhotenská legitimace je součástí zdravotnické dokumentace. Můžete si zažádat u naší vrchni sestry o kopii. S pozdravem MUDr. V Pavlů

Nikča20. 12. 2018

Dobry den, chtela bych se zeptaz je mozne zjistit pohlavy ditete ve 13 tt? Dekuji moc za odpoved.

Dobrý den , pohlaví plodu ve 13.týdnu se běžně nezjišťuje. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Vendula20. 12. 2018

Dobrý den, jsem 37+1 týden, s těhotenskou cukrovkou léčenou dietou. Dítě je menší než má být, nikdo mi ale nedělal vyšetření u vás na (Dopplerovská analýza průtoku krve pupečníkem a detekce poruch placentární funkce), zda je vše v pořádku nebo ne, navíc na kontrole my byl udělán jen ultrazvuk přes břicho a kardiogram, nikdo nezkontroloval porodní cesty, zda se už tělo připravuje na porod. Je toto…

Dobrý den, tato poradna poskytuje rady ženám v těhotenství i ženám mimo těhotenství.. Neslouží však k hodnocení postupu lékaře. Pokud máte pochyby o kvalitě vyšetření , obraťte se osobně na jiného lékaře. Na základě vámi udaných, zcela nedostatečných údajů, se nelze v žádném případě vyjádřit k tomu, zda bylo postupováno správně. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Sophie14. 12. 2018

Dobry den, chtela bych se zeptat , termin porodu mam v unoru, v tu dobu je planovana rekonstrukce porodnice a chtela bych si priplatit nadstandartni pokoj, musim si ho dopredu zamluvit nebo ne? Ptam se take kvuli ted casto preplnene kapacite. Dekuji za odpoved

Dobrý den, nadstandartní pokoj nelze předplatit dopředu. U příjmu k porodu můžete informovat porodní asistentku, která vás bude přijímat , o vašem zájmu o nadstandartní pokoj. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Nick12. 12. 2018

Dobry den. Prosim vas,dnes(ve stredu)rano jsem to dostala. Vetsinou to trva 4 dny. Problem je,ze bych potrebovala ve ctvrtek vecer odjet na wellness,je mozne nejak MS ukoncit,abych jiz v patek tu MS nemela? Jsou nejake tabletky nebo injekce? Asi ne,ze?HA zadnou neuzivam. Dekuji

Dobrý den, obávám se, že zastavit menstruaci, kterou máte dnes 2. den ,není vhodné. Doporučuji ke zkrácení a zmírnění krvácení užívat Ascorutin / volně prodejný/ v dávce 3x1 až 2 dražé. Možno využít menstruační tampony. Pokud budete příště řešit tuto situaci, je jistě vhodnější očekávanou menstruaci odsunout. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Anna12. 12. 2018

Dobrý den, jsem 10 dnů po porodu, který proběhl bez komplikací, vše se hojilo v pořádku a krvácení už skoro ustalo. Už druhý den ale opět silne krvácím, a do toho cítím tlak na stydkou sponu. Mám se raději objednat na kontrolu, nebo je toto v šestinedělí normální? Kam mám případně jit - ke svému obvodnímu gynekologovi, nebo do porodnice? Děkuji.

Dobrý den, pokud silně krvácíte 12. den po porodu, bylo by vhodné navštívit gynekologa. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

KristýnaŠ12. 12. 2018

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, již druhý měsíc užívám Norethisteron na upravu cyklu, funguje dobře, a snážím ho také dobře, chtěla bych se začít snažit o druhé dítko , ale nevím,zda je to vhodné při jeho užívání nebo mám počkat ,až ho doužívám -cca 2 měsíce ,a za jak dlouho poté event. je možné otěhotnět, děkuji moc. Je mi 35 let.

Dobrý den, pokus se snažíte o otěhotnění, bylo by vhodné vyměnit Norethisteron za jiný gestagenní praparát. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lucie11. 12. 2018

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda jsem chráněna při 7 denní pauze s antikoncepcí Evra. Lepím si ji poctivě od 18 let.

Dobrý den, při užívání Evry jste chráněná i v té pauze. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Tereza10. 12. 2018

Dobrý den, na začátku dubna mám termín porodu a chtěla bych rodit u Vás v porodnici. Doslechla jsem se že v příštím roce chystáte rekonstrukci. Můj dotaz tedy je zda-li provoz porodnice nebude nějak omezený a bude tedy ta možnost k Vám přijet. A jestli už přibližně víte, kdy by měla rekonstrukce být. Moc děkuji za odpověď.

Dobrý den, na jaře příštího roku je plánovaná rekonstrukce porodních sálů bez omezení provozu. Porodní trakt bude přesunut na oddělení gynekologie. Přesný termín zatím není dán. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Nikola7. 12. 2018

Dobrý den, jsem v 8 týdnů tehotenstvi a trápí mě výtok s bilyma hrudkama který je hlavně v pochve. Kazdy beru gynprodyl někdy zavadim a někdy polykam do toho jako prevenci beru gynimun.( 3 tabletu z 10). Jsem po dvou potratech a dělám si hlavu stím vytokem. Nijak mě to nepali, nebo nic. Může to byt třeba kvůli tomu gynimun? Někde jsem četla že vytok je normální v těhotenství. Děkuji

Dobrý den, pokud zavádíte tablety do pochvy, tento výtok je pravděpodobně způsobem tímto. Pokud máte obavy, sdělte tuto informaci vašemu registrujícímu gynekologovi a ten po vyšetření posoudí charakter výtoku a navrhne ev. léčbu, pokud bude nutná. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lada29. 11. 2018

Dobrý den, je možné udělat miniinterrupci a konizaci najednou při jednom zákroku (uspání) ? Děkuji

Dobrý den, tyto zákroky nelze provést při jedné anestezii. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Vladimira Rollova28. 11. 2018

Dobrý den,provádíte embolizaci dēložních tepen u myomů?Děkuji Rollová

Dobrý den, na našem pracovišti se tato metoda nepoužívá. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Michaela24. 11. 2018

Dobrý den jsem po sterilizaci a četla jsem že to jde vratit zpet moc bych si přála mít miminko kam bych si mela dojit a kolik to stoji dekuji

Dobrý den , pokud jste po sterilizaci, těhotenství umožnuje IVF - metoda asistovaná reprodukce. Obraťte se na některé s center asistované reprodukce. kde se seznámíte i s ceníkem jejich služeb. Rekonstrukční operace vejcovodů se neprovádí. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jajal23. 11. 2018

Dobrý den, rada bych se zeptala na Váš názor ohledně pozitivnich. protilatek v první těhotenství anti M.... celé těhotenství proběhlo nakonec v pořádku, jen jsme měli novorozeneckou žloutenkou, ale bez světelné terapie. Myslíte, že je možné že by se situace mohla opakovat při dalším těhotenství? Ráda bych ještě druhé.. moc děkuji

Dobrý den, protilátky anti M se vyskytují velmi vzácně, a také vzácně způsobují hemolytické onemocnění novorozence. V těhotenství se jejich hladina vyšetřuje a taktéž jejich titr. Dle něho je volen další postup. Výskyt v dalším těhotenství je pravděpodobný, vývoj hladiny protilátek nelze odhadnout, ale vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bych se dalšího těhotenství neobávala. S podzravem MUDr.…

Daniela21. 11. 2018

Dobrý den, chtěla bych se poradit. Je mi 17 let. Na konci srpna jsem měla chráněný pohlavní styk. Dva měsíce poté jsem měla menstruaci v pořádku. Teď (třetí měsíc po styku) mám už 4 dny zpoždění. Test jsem si dělala a negativní. Je možné, že by to mohlo být zapříčiněno stresem? Docela mám obavy, těhotná bych nechci. Mohu testu věřit a ochraně nějak věřit? Předem děkuji za Vaši odpověď.

Dobrý den, pokud jste před 3 měsíci měla chráněný pohlavní styk, měla jste 2x menstruaci a nyní negativní test, je téměř vyloučené, že byste byla těhotná. Zpoždění 4 dny může být ovlivněno různými faktory, stres mezi ně jistě patří. Pokud se menstruace nedostaví, doporučuji návštěvu gynekologa. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Izabela21. 11. 2018

Dobrý den, mám pravidelnou menstruaci, dostávám ji ve stejný den, téměř stejný čas. Poslední dny jsem ale brala 2 platíčka za sebou a teď meškám. Jsem z situace zaskočená, když jsem brala 2 plata za sebou poprvé, tak byla sice menstruace slabší, ale byla (beru lindynette 20). Prosím o radu, jak nadále v této situaci postupovat a co může být příčinou meškání. A zda pokud se menstruace nedostaví…

Dobrý den, není neobvyklé, že při užívání antikoncepce v dlouhých cyklech v pauze se menstruace nedostaví. Udělejte si těhotenský test z moči, pokud bude negativní, po týdnu začněte normálně užívat další platíčko. Návštěva u vašeho gynekologa by byla také vhodná. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Hanka21. 11. 2018

Dobry den prosim obracim se na vas s prosbou delsi dobu uzivam antiko depoproveru posledni byla aplikovana 16.10 a dalsi by mela byt v lednu ale na tu uz jit nechci.Mam na vas prosim prosbu je nejaky lek ktery dokaze vyrusit antiko tak aby prestala ucinkovat slysela jsem neco trezalce tak jsem.ji zkusila a uz ji uzivam vic jak tyden prosim poraďte dekuji

Dobrý den, účinek depotního preparátu Depo-Provera během 13 týdnů od poslední aplikace odezní sám. /Protiúčinek třezalky v tomto případě mi není znám a ani lék, který by účinek Depo-Provery zrušil. Mohu doporučit jen vyčkat do ledna. Obnovení menstruačního cyklu po dlouhodobém užívání Depo-provery však může trvat. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Šárka Tučková20. 11. 2018

Dobrý den, chci se zeptat na otázku ohledně variantního D-antigenu u matky a zda je nutné očkování protilátkou. Jsem v 18 tt, moje lékařka se setkala poprvé s diagnózou variantního antigenu. Z laboratoře z Brna poslali zprávu, že mám variantni D-antigen, tedy neurčitelné plus či minus. Četla jsem, že u protikladných RH faktorů matky a dítěte je nutné podat protilátky. Děkuji za Vaši pomoc.

Dobrý den, konzultovala jsem váš problém s naší hematoložkou. Vzhledem k málo informacím / např. nevím, zda se objevily protilátky, ev. v jakém titru, zda jste těhotná poprvé, či se jedná o těhotenství druhé ev. další./, doporučila bych očkovat. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Andrea19. 11. 2018

Dobrý den mému synovi ve 23tt. zjistili equinovarozní vadu na obou nožičkách. Je možnost rodit i u vás? Gynekolog doporučuje Motol ale Hořovice mám blíž.

Dobrý den, ze strany porodníka není s porodem plodu s touto vadou žádný problém. Informujte se na neonatologickém oddělení. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Markéta19. 11. 2018

Dobrý den, jsem z Prahy, ale rodit bych chtěla v Hořovicích. Ve Vaší poradně jsem si přečetla několik dotazů, kde maminky píší, že se k porodu zaregistrují v některé pražské porodnici a pak rodí u Vás. Chci se proto zeptat, zda je tato praxe z Vaší strany i nadále akceptovatelná? I já bych se pro jistotu k porodu zaregistrovala v Praze a k Vám se následně objednala na předporodní kontrolu v 36tt.…

Dobrý den, tato zcela běžná praxe budoucích rodiček, která je námi bez výhrad akceptovatelná. Porodní sály se v příštím roce nebudou uzavírat, od únoru je plánovaná rekonstrukce za chodu oddělení. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Martina Nová16. 11. 2018

Dobrý den paní doktorko, mám dotaz ohledně možné snížené účinnosti antikoncepce. Beru antikoncepci Jangee 0,03mg/3mg. Během braní tablet s place efektem jsem prodělala střevní chřipku trvající 3 dny. Střevní chřipka neměla drastický průběh (měla jsem max. 8 průjmových stolic denně, nebyly nijak úporné ani intenzivní). Když jsem začala brát první tabletku s účinnou látkou z nového blistru, žádný…

Dobrý den, myslím, že v tomto cyklu se již nemusíte obávat snížené účinnosti antikoncepce. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jana11. 11. 2018

Dobrý den, prosím vás mám dotaz ohledně rané fáze vývoje mého miminka. Zároveň s potvrzením těhotenství jsem v začátku 5tt onemocněla podle lékařů streptokokovým zánětem, který vzhledem k mým špatným mandlím klesl až k průduškám. Mám kašel, bolest v krku, cítím silnou únavu a nechutenství. Nemoc se poprvé ozvala v noci na sobotu, to jsem se neměřila. V sobotu mi lékař na pohotovostní službě po…

Dobrý den, ultrazvuková kontrola, kterou máte určitě v brzké době naplánovanou ukáže , zda těhotenství probíhá správně. Užívání Ospenu je v celé graviditě zcela bezpečné, půl tablety Paralenu , myslím, že těhotenství nikterak neohrozilo, jakož i teploty do 38 st C. Utrogestan neprosperující graviditu neudrží. Pokud by infekt v počátku gravidity měl mít nežádoucí vliv, s největší pravděpodobností…

arar11. 11. 2018

dobrý den, chci se zeptat, jestli mi v lékárně prodají postinor, když mi je 15 let. děkuji za rychlou odpověď

Dobrý den, Postinor vám v lékárně prodají bez omezení. Nutno podotknout, že se jedná o hormonální preparát , tudíž je třeba pečlivě dbát pokynů výrobce. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Nela9. 11. 2018

Dobrý den, jsem ve 30tt a dnes mě celý den trápí silné křeče v břichu, bolesti jak při ms zvracení a průjem. Nevím jestli mám zustat v klidu a lezet nebo jet k doktorovi.

Dobrý den, vzhledem k tomu, že tento dotaz jste vznesla již přede 2 dny, předpokládám, že vaše obtíže jste již řešila např. v ambulanci . Samozřejmě bych vám doporučila návštěvu lékaře. Příště je při akutních obtížích lépe zvolit jiný způsob komunikace - tato poradna není online. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lucie6. 11. 2018

Dobry den Muzu se prosim zeptat?Muzu uzivat současné Ergotamini gtt.+Wobenzym?Jsem 14 dni po R.C.U. a mam hemoragickou cystu. dekuji

Dobrý den, myslím , že nevadí užívání Wobenzymu a Ergotaminu v kapkách, jen že Ergotamin se podává krátkodobě a Wobenzym se užívá podstatně delší dobu. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Eva5. 11. 2018

Dobrý den, trápí mě časté vaginální mykózy. Četla jsem něco o autovakcinaci, funguje to? Děláte to? Nebo co byste mi doporučila? A ještě přemýšlim o hormonálním tělísku, mělo by to na to nějaký vliv? Děkuji za obpověď.

Dobrý den, chronické obtíže způsobené kvasinkami jsou velmi vleklé a vyžadují v léčbě trpělivost jak ze strany pacientky tak ze strany lékaře. Při akutní kvasinkové infekci je třeba předepsaná antimykotika vybrat v předepsané délce , jak lokální tak i celková. Většina žen již ví, kdy se jim mykóza objeví / koupání v bazénu, ve vaně, změna mycího prostředku, pracího prášku apod./ a měla by se…

Lucka4. 11. 2018

Dobrý den, jsem v 11tt, na poslednim uz jsem byla 8+1, vše v pořádku. Teď na přelomu 10 a 11tt mi začaly mizet těhotenské příznaky, především bolestivá a nateklá prsa splaskla a téměř neboli. Na UZ jdu až za více než týden, stresují se zdá může jít o zt. Ráda bych se nechala zkontrolovat, ale můj lékař nad tím mavnul rukou. Stresují zbytečně nebo mám navštívit lékaře? Děkuji za odpoved.

Dobrý den, pokud jste ještě aktuálně nebyla na UZ kontrole , přijďte dnes mezi 15.30 - 18.30 na kontrolu do UZ ambulance hořovické gynekologie/ 1. patro/. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Verca1. 11. 2018

Dobry den uz 6 den uzivam norerethisteron na zastaveni menstruace,ale stale krvacim a zda se mi ze je po nem jeste silnejsi. Co mam delat ? BEz uzivani by mi mela 7.den koncit nevim jak to bude stim..Dekuji za radu a odpoved

Dobrý den, z vašeho dotazu jsem nevyčetla , zda se jedná o zastavení menstruace doporučené lékařem či jste si léky naordinovala sama. Zda menstruace přišla v termínu - z jakého důvodu se zastavuje ??? Kdy byl 1. den krvácení ??? Rozhodně by bylo třeba konzultovat tuto situaci s lékařem, který vám léky předepsal nebo , ještě lépe - navštívit ho osobně ke kontrole. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Anna30. 10. 2018

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o odpověď na můj dotaz. Již delší dobu mě trápí křeče v podbřišku které jsou charakterem a lokací naprosto stejné jako menstruační křeče, ale objevují se naprosto mimo menstruaci, délka se stupňuje, dříve to bylo chvilkové zabolení které brzy odeznělo, dnes intenzita nejhorší za celou dobu, a trvá to celý den, ( nejsem si jistá, jestli to má souvislost ale před…

Dobrý den, pokud máte bolesti břicha, bylo by vhodné navštívit gynekologa nyní. Vhodné vyšetřit moč, zda se nejedná o infekci v močových cestách, vhodné vyloučit i infekce genitální. V případě negativních výsledků i negativního Uz nálezu doporučuji vyšetřit orgány malé pánve laparoskopicky, kdy přímým zobrazením uvidíme, zda jsou tyto orgány v pořádku.

Klara30. 10. 2018

Dobrý den. Jsem ve 37. týdnu těhotenství a vaši porodnici beru jako jednu z možností kam jet k porodu. Musím přijet předem na kontrolu, nebo stačí až k porodu? Děkuji

Dobrý den, doporučujeme navštívit jedenkrát naší prenatální poradnu po objednání. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Ivana29. 10. 2018

Dobrý den , dneska jsem 39+5tt ale vůbec mi to nesedí. Poslední menstruaci jsem měla 5.1.2018 a ovulaci kterou mám taky pravidelně od 15.1. do 22.1. A test jsem si dělala hned na začátku února 7.2. A už mi ukazoval dvě čárky. Podle toho bych měla mít termín porodu před 20 dní ,Tak to vychází ze uz jsem 43tt .Je to vůbec možné? Moc děkuji za odpověď

Dobrý den, vaše délka gravidity 39+5 je s největší pravděpodobností určena dle ultrazvukového vyšetření. Nutno probrat s vaším gynekologem. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jitka28. 10. 2018

Dobrý den, jsem týden po porodu císařským řezem a chtěla bych se zeptat, jaká je vhodná rehibilitace - cviky, starání se a péče o jizvu? V porodnici mě poradili, že informace jsou k nalezení na Vašich stránkách, ale nebyla jsem úspěšná. Velmi děkuji

Dobrý den, císařský řez patří mezi velké břišní operace. Rehabilitace již u vás v podstatě probíhá , máte pohyb, který je součástí péče o dítě a dále se doporučuje k běžnému pohybu i posilování svalů dna pánevního. Jizva, pokud se hojí bez komplikací, nevyžaduje zvláštní péči , jen udržovat v čistotě. Mazání jizvy , pokud je to třeba, doporučuji až po úplném zhojení. Další cvičení se doporučuje…

lucie25. 10. 2018

Dobrý den, v úterý jsem dobrala antibiotika Biseptol 480, lepím si antikoncepci Evra a chtěla bych se zeptat, zda je účinost antikoncepce v pořádku, nebo snížená. Děkuji.

Dobrý den, v dostupné literatuře není popsáno, že by Biseptol ovlivňoval hladinu hormonů v krvi při užívaní hormonální antikoncepce. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Renata25. 10. 2018

Dobrý den.Ráda bych využila vaší online poradny a prosím Vás o radu.Již několik měsíců mám nepravidelně bolesti v podbřišku a bílý hrudkovitý agresivně kyselý poševní sekret bez zápachu,výtoku a pálení.Jen velmi výjimečně jemné zasvědění.Gynekoložka mě odebrala stěry a vše je v pořádku.Žádný nález a to opakovaně.Na její doporučení jsem zaváděla několikrát lactobacilky.Během užívání agresivní…

Dobrý den, doporučila bych vyzkoušet výplachy Ginexidem. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Katka23. 10. 2018

Dobrý den chci se zeptat, nechci zbytecne plasit ale mam problém. Jsem v 36 týdnu a jsem po 7 tehotna, ale po 4 budu rodit. Celkove skoro týden se necítím dobře a i často zvracim. ráno jsem opet zvracela a byla i v poradne moje lékařka mi řekla že je vse v pořádku ze uz jsem volne na jeden prst otevřena. Mam nepravidelne stahy ale to jsou prý poslicci. Ted jsem ale zjistila že mám na vložce hnedy…

Dobrý den, doporučovala bych, pokud se necítíte dobře v 36. týdnu gravidity, máte hnědý výtok / může být po vyšetření ale i ochod hlenové zátky/ a nepravidelné stahy ,dostavit se do nemocnice na vyšetření. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Eva18. 10. 2018

Dobrý den,kolik prosím stojí tělísko Mirena?A kolik se platí za zavedení?Je možné si to tělíčko koupit v lékárně a přinést si ho se sebou? Děkuji

Dobrý den, Mirena lze vyzvednout na recept vašeho gynekologa, zavedení pak zde stojí 1000 kč. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Ivana18. 10. 2018

Dobrý den, můj gynekolog vyslovil podezření na endometriozu a uvažuje, ze by mě poslal na laparoskopii. Chci se zeptat, zda se tento zákrok provádí i jinak než v celkové anestezii, mám na mysli možnost spinalni anestezii. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, laparoskopii provádíme zde pouze v celkové anestezii. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Marie16. 10. 2018

Jsem od r 1993 po hysterektomii chtěla jsem se zeptat zda mam navštěvovat gynekologa potíže nemám naposledy jsem byla u gynekologa před 12 lety.

Dobrý den, i po operaci byste měla být pravidelně sledovaná, alespoň 1x za 2 roky. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Marie15. 10. 2018

Dobrý den, je mi 40 let, mám za sebou dva císařské řezy (1999 a 2006) a poslední dva roky mám problémy při menstruaci. Zhruba od 3. do 6. dne menstruace mám velké bolesti při močení. Pak mám zase měsíc klid. Gynekolog při vyšetření žádnou příčinu nenašel, ani na urologii při cystoskopii nic nenašly. Takže teoreticky podle lékařů jsem v pořádku a brát léky od bolesti. Jenže bolesti jsou velké. Co…

Dobrý den, z tohoto popisu vašich obtíží a normálního nálezu při vyšetření gynekologem těžko udělat závěr. Možné využít našich diagnostických metod - ultrazvukové vyšetření ultrazvukovým odborníkem ev. hysteroskopie a laparoskopie. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Magda12. 10. 2018

Dobrý den,chtěla bych se zeptat, za jak dlouho po revizi dělohy (ZT v 8 tt) je vhodné pokusit se znovu otěhotnět? Můj gynekolog říkal za 3 měsíce, ale nevím, zda to znamená nechat proběhnout 2 menstruace po revizi nebo 3? Děkuji za odpověď

Dobrý den, doporučujeme nechat po revizi dutiny děložní proběhnout 3 menstruace. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Nikola11. 10. 2018

Dobrý den po laparoskopii (15.3.2018) co mi byly obeveny křečové žíli okolo dělohy se pokousim o miminko od te doby neberu ani antikoncepci a furt se to nedaří je možné ze je možné ze by to bylo kvůli tem krecovym zilam

Dobrý den, křečové žíly kolem dělohy nejsou s největší pravděpodobností příčinou toho, že zatím nemůžete otěhotnět. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Hana Cábová11. 10. 2018

Dobrý den.Byla jsem 9.10 na ultrazvuku břicha kvuli špatnému trávení.Paní doktorka řekla,že je vše v pořádku a najednou se mě zeptala,jestli nejsem těhotná,že vidí v děloze váček 6 mm.Já měla jediný pohl.styk 28.9. a menses jsem měla 18.9. Zdálo se mi divné,že by po 12 dnech bylo něco vidět na utz a ještě takhle velké.Gynekolog mi ráno nabral HCG a hodnota 1,2,takže prý negativní.Menses mám…

1.Dobrý den, bylo by rozhodně vhodnější tuto otázku položit vašemu gynekologovi, který vás vyšetřoval. Váček je dutinka vyplněná tekutinou, černý flíček asi totéž. Bez podrobného ultrazvukového vyšetření nejsem schopná se k nálezu blíže vyjádřit. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Helena8. 10. 2018

Dobrý den. Po třech porodech mám velký prolaps dělohy a doporučení k operaci. Nabízí vaše nemocnice i jiné řešení než je odejmutí dělohy? Přece jen mi to v mém věku přijde brzo. Hledám pro tento výkon také pracoviště, kde nebude problémem to, že odmítám krevní transfuzi. Mohu se v tomto případě obrátit na vaši nemocnici nebo mám raději zkusit jiné zdravotnické zařízení? Děkuji

Dobrý den, vzhledem k vašim požadavkům doporučuji po konzultaci s kolegy, vyhledat jiné pracoviště , kde vaše požadavky budou akceptovatelné. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Nikola?7. 10. 2018

Dobrý den chtěla bych se zeptat jak dlouho po vysazení antikoncepce (lusienne) je možné otěhotnět v blízké době jsem brala i antibiotika a antikoncepci neberu již druhý měsíc

Dobrý den, doporučuje se po vysazení hormonální antikoncepce nechat proběhnout alespoň jednu menstruaci bez antikoncepce. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Šárka1. 10. 2018

dobrý večer chtěla bych poprosit o váš názor ambulatni porod...čekám 4 dítě jsem v 37 týdnů ..můj manžel epileptik a dcera nejmladší 1,5 roku..nemáme hlídání a manžel v noci kvůli epilepsii vstávat nemůže.Myslíte ze by bylo na pováženou jít na ambulatni porod?dekuji

Dobrý den, myslím že tento dotaz by vám lépe zodpověděl váš gynekolog, u kterého probíhá prenatální péče během celého těhotenství. Vhodná by byla konzultace ohledně porodu v naší prenatální poradně. Vámi poskytnuté informace jsou pro mé vyjádření bohužel nedostačující. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Denys26. 9. 2018

Dobrý den. Mám zájem o otázku, je možné porodit žene bez pojištění a kolik to stojí?

Dobrý den, doporučuji obrátit se zde v nemocnici na oddělení pojišťoven, které je schopné provést kalkulaci. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Karolina23. 9. 2018

Dobry den už 3 týdny mne bolí v podbrisku obcas bolest doprovází hnačka Jednou zvracení začlo to bolet 3 dny po menstruaci antikoncepci beru pravidelně ale přesto mám strach jesli nemohu být těhotná. Proto nechci k lékaři bojím se bolest nejde popsat dekuji

Dobrý den, pokud máte obavy z gravidity, udělejte si test z moči a popisované obtíže je třeba řešit s vaším gynekologem či praktickým lékařem. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Alena20. 9. 2018

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat krvácení mimo menstruaci. Menstruace proběhla 1.9. do 6.9., bolesti břicha, 14.9.a 15.9. špinění, 20.9. další menstruace. Nevím zda to může souviset s přechodem.

Dobrý den, rozhodně doporučuji navštívit svého registrujícího gynekologa . Bez nutného vyšetření nelze stanovit diagnosu. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Kristina17. 9. 2018

Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli jestli poskytujete seznam věcí které jsou potřeba do porodnice Děkuji

Dobrý den, seznam věcí, které je třeba do naší porodnice najdete na našich webových stránkách. S podzravem MUDr. V. Pavlů

LUCIE8. 9. 2018

Dobrý den, chtěla bych se informovat ohledně užívání Imasupu v době těhotenství. Mám Crohnovu nemoc, nyní v klidové fázi. A jsem v 6 týdnu těhotenství. Imasup užívám 2x2 a 1x2 (střídavě) denně. Hrozí zde nějaká rizika pro plod? Děkuji za odpověď

Dobrý den, dle dostupných informací se považuje léčba tímto preparátem za bezpečnou a není nutné ji v graviditě ani při kojení vysazovat. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Barbora Voženílková8. 9. 2018

Dobrý den, momentálně chodím na kliniku Gennet v Liberci.Kvůli mé zdravotní stránce,doporučili už jen náhradní mateřství.Chtěla bych ale znát více názorů...Mám za sebou neúspěšný ET a KET..ET dopadl mimoděložně a KET předčasný porod císařským řezem ve 29 tt s prasklou dělohou.(Dělohu sešili). V říjnu 2017..Dítě se bohužel nepodařilo zachránit..Jiné děti nemám..Máme ještě několik zmražených embryi…

Dobrý den, vzhledem k informacím, které jsou uvedené ve vašem dotazu, bych se přiklonila k názoru zkušených pracovníků Gennetu. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Monika Sosnová7. 9. 2018

Dobrý den, vyzkoušela jsem 4. značku HA, stále mám bolestivou menses, gynekolozka mě říká, že je to normální a, že když stále budu měnit HA tak nikdy fungovat nebude. Prý začne fungovat HA po 6 - 9 měsících užívání. Je to pravda? Také mě trápí při menses průjem vždy, návaly vedra a točení hlavy. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, vzhledem k tomu, že váš dotaz neobsahuje žádné konkrétní údaje, přesněji řečeno názvy preparátů, které vám nevyhovují, jen velmi těžko se můžu vyjádřit konkrétně. Jsou ženy, které hormonální antikoncepci v tabletkách nesnáší vůbec. Existují i jiné formy hormonální antikoncepce / náplasti, vaginální kroužek/. Průjem, nevolnosti, bolesti hlavy jsou při menstruaci časté, lze minimalizovat…

jarmila polachova1. 9. 2018

Dobrý den chci se zeptat včera jsme dostala injekci na zastavení menstruace můžu zase krvácet pan doktor říkal že to má zabrat za pár hodin a za tři dny mám dostat znova tak se chci zeptat jestli je to normální děkuji Polachova

Dobrý den, tato odpověď již není zřejmě aktuální, ale stejně bych těžko konktrétně odpovídala. Nevím jakou injekci jste dostala, zda za 3 dny máte dostat další injekci či menstruaci. Lépe je řešit tento problém na místě v ordinaci s vaším gynekologem nebo telefonickým dotazem k vašemu gynekologovi. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jana28. 8. 2018

Před 5lety mi byla odstraněna děloha a vaječníky (nejednalo se o rakovinu), čekala jsem na nějaké projevy rychlého přechodu. Je možné, že se u mne tyto pocity - pocení, návaly horka - objevily až nyní? děkuji

Dobrý den, tento stav je méně obvyklý, většinou se příznaky výpadového syndromu, který následuje po odnětí vaječníků objevují již krátce po operaci. Nicméně jsem se s touto situací již setkala a navštivte svého registrujícího gynekologa, který vám jistě poradí. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Tereza24. 8. 2018

Dobrý den, zajímalo by mě jak moc je rizikové těhotenství, když mám homozygotní polymorfismus 4g/4g v genů pro PAI - 1.? Už mám dvě děti zjistili mi diagnózu při prvním těhotenství a můj hematologie mi řekl že moc nedoporučuje další těhotenství, jenže můj gynekolog mi řekl že můžu pouze nehormonalni tělísko ale jelikož se zavádí při menstruaci a ta mi vždycky vyšla na víkend tak mi ho nestihl…

Dobrý den, nejlépe vám na tuto otázku odpoví váš hematolog, který se jistě zabývá v rámci těchto polymorfismů molekulární genetikou. Zřejmě se ptáte na riziko tromboembolické nemoci, které je zvýšené , jestliže jsou přítomné další rizikové faktory / Leiden mutace , atd/. Riziko v graviditě vám hematolog vysloví vzhledem k dalším těmto faktorům . S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Zuzana23. 8. 2018

Dobrý den, chtěla bych konzultovat, podle článku dostupných na internetu váhám, zda může jít o endometriozu či začínající hemeroidy nebo se strachuji zbytečně. Poslední dobou mívám bolesti při pohl.stylu, ne vždy, pouze v některé pozici. Při poloze zezadu mám pocit jakoby partner uvnitř mě do něčeho narážel, dříve jsem tento pocit neměla a je mi to hodně nepříjemné, takový jakoby tlak. Mám po…

Dobrý den, endometrióza je onemocnění, které může probíhat zcela bez příznaků. Nevím přesně , jaké krevní testy máte na mysli, pokud se jedná o vyšetření hladiny CA 125 - tento marker není specifický, bývá kromě endometriózy zvýšený i při jiných onemocněních. Cysty, které při endometrióze často vznikají ,na ultrazvuku bývají patrné. Nejpřesnější k určení diagnózy endometriózy je diagnostická…

Kamila22. 8. 2018

Dobry den, Zacatkem cervence jsem zacala brat euthyrox 75mg (lék na hypofunkci stitne zlazy), beru 1/2 prasku kazde rano. Beru i antikoncepci (uz rok) a menstruaci jsem mela vzdy pravidelnou a trvala jen 4-5 dni. Tentokrat jsem ji dostala o 9 dni drive a to HA beru pravidelne. Navic ta menstruace vypada uplne jinak nez normalne. Bylo to nekolik dni jen spineni, zadna cerstva krev a ted je to…

Dobrý den, doporučuji určitě vyšetření u vašeho gynekologa, občasné krvácení při hormonální antikoncepci se může vyskytnout. Je třeba však vyloučit jiné závažnější stavy. Pokud při léčbě máte hormony štítné žlázy v normě, neměl by být z této strany s antikoncepcí žádný problém.S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Klára20. 8. 2018

Dobrý den jsem v 12+3tt..moje Pí.gynekoložka Mudr Pangerlová(komárov) mě k vám posílá na ultrazvuk musím se objednat nebo ne? ona tvrdí že ne děkuji...PS: jste skvělá nemocnice

Dobrý den, Na ultrazvukové vyšetření se do naší utrazvukové ordinace nemusí objednávat. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Tereza20. 8. 2018

Dobrý den mám jít k vám na prvotrimestriální screening(ultrazvuk) moje gynekoložka mi řekla že se nemusím objednat je to pravda nebo si mám raději zavolat děkuji a přeji hezký den

Dobrý den, na ultrazvukové vyšetření se do naší utrazvukové ordinace nemusí objednávat. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Vlasta17. 8. 2018

Dobrý den, slyšela jsem na Vaši porodnici samou chválu. Chci se zeptat, zda je možné u Vás rodit co nejpřirozenějším způsobem (tzn. bez umělého oxytocinu, tišících prostředků, bez rutinního zavedení kanyly, protrhávání vaku porodní blan,bez rutinního nástřihu atd...) Samozřejmě dodávám, že celé mé těhotenství je naprosto v pořádku, bez jakýchkoliv komplikací. Je možné zvolit odlišnou polohu při…

Dobrý den, těší mě, že chválíte naší porodnici. Snažíme se rodičkám vyhovět maximálně. Konkrétní body vašeho dotazu se pravidelně probírají na besedách pro budoucí rodičky, které se konají l. a 3. pondělí v měsíci. Další podrobnosti najdete na webových stránkách naší nemocnice. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Marie7. 8. 2018

Dobrý den, prosím o radu kolik dnů před očekávanou menstruací mám začít brát hormony(konkrétně Norethisteron 5mg) abych si menstruaci posunula z důvodu dovolené. Moje lékařka má dovolenou a já to nějak zapoměla. Děkuji za odpověd.

Dobrý den, k odsunu menses se Norethisteron začíná užívat 3 dny před očekávaným začátkem menstruace. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jajal7. 8. 2018

Dobrý den, je možné se u Vás domluvit na císařské řezu pro druhorodicku po prvním náročném vaginalnim porodu.. když vychází velký odhad plodu cca pres 4 kg v termínu s větší hlavičkou děkuji předem za odpověď

Dobrý den, je nutná konzultace s porodníkem v naší ambulanci, ke které je třeba se objednat. Nutné vzít s sebou dostupnou dokumentaci z minulého těhotenství a porodu. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Helena2. 8. 2018

Dobry den, drive jsem brala antikoncepci Jeanine,zazivalala jsem i velmi stresove obdobi a mela jsem (myslim ze)z ni po cca tydnu uzivani: rozmazane videni nachvili,brneni ruky, spatna chuze. Dle neurologa a rezonanci bylo vse vporadku,zadny nalez. Geneticke mutace - vporadku.Jsem nekuracka,stihla, mlada. Mohu uzivat Minisiston antikoncepci?

Dobrý den, z dostupných informací nevidím žádný důvod, proč bysta nemohla Minisiston užívat . S podzravem MUDr. V. Pavlů

Iveta2. 8. 2018

Dobrý den chtěla bych znát váš názor ohledně trhání zubu v těhotenství . Byla jsem u zubního lékaře který řekl že mi musí vytrhnout dva zuby na první trhání jsem již objednaná ale stále váhám zda trhání mám podstoupit nebo né . Jde mi o to že jsme téměř na konci 28 týdnu , trhání bude ve 30 tt kde tedy bude muset použít injekci na umrtvení a já nevím zda je to pro miminko vhodné ? Také se…

Dobrý den, pokud je nutné vytržení zubů, není kvůli graviditě tento výkon odkládat. Výkon se samozřejmě provádí v anestezii, kde se při výběru anestetika zohlední gravidita. Po výkonu můžete užívat analgetika - 3x denně 400 mg Ibuprofen, ev 3x denně 500 mg Paracetamol ev střídat po 4 hodinách. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Nikol2. 8. 2018

Dobrý den. Mám týden do termínu porodu a chci se zeptat s kým mohu konzultovat porodní plan a zd a je možné rezervovat si už teď nadstandard s doprovodem? Děkuji. NV

Dobrý den, konzultovat porodní plán můžete s lékařem v naší ambulanci , kam jistě nyní docházíte. Tento pokoj lze zamluvit až při příjmu k porodu. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Míša31. 7. 2018

Dobrý den dnes jsem 33+1 TT ( prvorodicka), od dopoledne mívám občas takovou pychlavou bolest v zádech( chytne mě to do kříže a postupuje to do levé strany břicha). V tu chvíli nemůžu pomalu ani chodit jak to bolí. Po chvíli to odezní jakoby se nic nestalo.... Není to pravidelně... Mám se bát? Popřípadě přijet? Na kontrolu jdu za týden. Děkuji za odpoved

Dobrý den, kontrola u registrujícího gynekologa by byla jistě vhodná. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Sandra26. 7. 2018

Dobrý den, chci se zeptat zda přijímáte pacientky k porodu ( císařskému řezu) s placentou praevia centralis?

Dobrý den, s tímto uložením placenty doporučuji porod císařským řezem na vyšší pracovišti/ ÚPMD, FN Motol. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Kamila25. 7. 2018

Dobrý den, je u Vás možná volba porodu plánovanou sekcí? První porod byl pro mě obrovské trauma, které skončilo akutním císařem - nechci rizika s tím spojená již nikdy podstupovat. Dále bych se chtěla zeptat, zda po plánované sekci dostanu miminko na pomazlení, aspoň na chvíli? Předem moc děkuji

Dobrý den, v případě, že jste rodila císařským řezem, je možno vést další porod opět císařským řezem. Pokud dovolí situace , je možný krátkodobý těsný kontakt s dítětem po ošetření neonatologem. Při císařském řezu je na operačním sále přítomen pouze zdravotnický personál, otec zůstává s prostorách porodních sálů. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Petra Důbravova25. 7. 2018

Dobry den.Prosim o radu.23 7. jsem byla na kyretazi .Bylo to 8+2.Ješte v patek na sonu vše v pořadku a v neděly krvaceni.Teměř rok jsme se snažily o miminko a ted přislo tady toto.Nevim zda ma ještě smysl se o miminko pokoušet.Nechtěla bych to prožit znovu.Mam 14 leteho syna. A těhotenstvi vcelku bez problemů.Určitě nejsu již nejmladši.Co byste poradily.Moc děkuji za odpověd. Petra

Dobrý den, zřejmě se 23.7. jednalo o revizi po potratu. Do 2 týdnů bude výsledek histologického vyšetření. Vhodné je rozebrat tuto situaci s vaším registrujícím gynekologem, který má k dispozici informace z anamnézy a bude mít i následné z tohoto vyšetření. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Tereza25. 7. 2018

Dobrý den, jsem týden po porodu, měla jsem nástrih a vevnitř potrhaná. Do teď nemůžu ani sedět ani chodit, bolí to čím dál víc, je to v pořádku? Děkuji

Dobrý den, u uspokojivě hojícího se porodního poranění by po týdnu bolesti měly ustupovat. Vhodná by byla kontrola v gynekologické ambulanci. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jarka22. 7. 2018

Dobrý den, byla jsem na magnetické rezonanci mozku a krční páteře. Je nutná kontrola ohledně mireny, kterou mám zavedenou a nebo na ni rezonance nemá žádný vliv. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, kontrola Mireny v tomto případě není nutná. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Bara17. 7. 2018

Dobrý den, chtěla bych se zeptat kdy je nejvhodnější se u vás zaregistrovat k porodu,termín mám 17. Ledna 2019... A jestli není riziko vzdálenosti, momentálně bydlím v Horních Měcholupech P-10, o vaši porodnici mám velký zájem, slyšela jsem na vás samou chválu. Děkuji krásný den

Dobrý den, v naší porodnici se k porodu neregistruje. Vhodná je jedna návštěva zhruba měsíc před termínem. S určitou dobou dojezdu se samozřejmě musí počítat, obzvlášť v době dopravní špičky. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Adéla16. 7. 2018

Dobrý den, před 13 dny jsem měla chráněny sex (kondom). Je mi 17 let, a bojím se, že jsem i tak otěhotněla. Moji rodiče by to neunesli, chci se zeptat jak je to s potratem, když mi je 17 let. Moc se bojím. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, dle interrupčního zákona si můžete o výkon zažádat sama, ovšem souhlas s hospitalizací a anestezii musí podepsat zákonný zástupce, rodiče resp. zákonný zástupce je o vašem výkonu informován. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Kristýna15. 7. 2018

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. S přítelem chci otěhotnět. Je pravda, že ženy mají nejplodnějši rok jednou za 12 let? A existuje nějaká injekce nebo vitamíny na větší možnost tehotenstvi? Děkuji

Dobrý den, o skutečnosti plodného roku 1x za 12 let jsem ještě neslyšela. Kupte si v lékarně preparát, která se užívá před těhotenstvím/ např. Calibrum babyplan/. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Nela15. 7. 2018

Existuji prasky na predpis pro zeslabeni menstruacniho krvaceni?

Dobrý den, pokud máte silné krvácení při menstruaci, je vhodné navštívit svého gynekologa a tuto situaci probrat s ním. Ten vám nastíní možnosti, jak vaše problémy řešit .Pokud bude ve vašem případě možnost ovlivnit krvácení tabletkami, jistě vám je předepíše. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Helena13. 7. 2018

Dobry den,je mozne nechat si predepsat jinou znacku antikoncepce,stejne slozeni,ale za mene penez?

Dobrý den, určitě lze najít hormonální preparát se stejným složením, pokud však ten, který nyní užíváte, není ten nejlevnější. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lenka13. 7. 2018

Dobrý den, ráda bych se zeptala, 6 měsíců plně kojím a stále se mi nedostavila menstruace. Je to tak v pořádku? Kdy nejdříve doporučujete otěhotnět po porodu císařským řezem? Předem děkuji za odpovědi.

Dobrý den, absence menstruace při kojení je zcela běžná. Otěhotnění po císařském řezu vhodné nejdříve po roce. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jitka K.10. 7. 2018

Dobry den, rada bych se zeptala v jakem terminu mate tento rok v porodnici naplanovano malovani? A jake porodnice plati pripadne jako "nahradni"? Moc Vam dekuji za informaci a preji hezky den. Jitka K.

Dobrý den, tento rok se malování v naší porodnici neplánuje. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Nela6. 7. 2018

Dobry den.Zjistila jsem ze cekam dvouvajecna dvojcata.Pocata prirozene.Jedno odpovida presnemu stari jak ma 6+5 a je krasne videt srdecni cinnost.Druhe je zhruba o tyden opozdene a cinnost srdce je videt jen opravdu malo.Ja dvojcata ale nechci.Mam k tomu duvod.Chci se zeptat jestli by se mohlo jednat o syndrom mizejiciho dvojcete?A kdyby se udrzeli obe jak velka rizika jsou kdybych podstoupila…

Dobrý den, zda se jedná o syndrom mizejícího dvojčete se zjistí na ultrazvuku během několika dnů. Riziko pro druhé embryo při redukci samozřejmě existuje,¨ jeho míra by vám byla sdělena při konzultaci na pracovišti, kde se tyto zákroky provádí a ev.podpisem informovaného souhlasu s výkonem. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jana3. 7. 2018

Dobry den, poradte mi jake zpusoby antikoncepce by pro me byly vhodne? Nitrodelozni telisko bez hormonu nemuzu,mam silne krvaceni. V krevnich testech mam Mthfr,pry nizke riziko na trombozu. Kondom nam s partnerem vadi. Cetla jsem o pesaru,byla by to vhodna antiko? A jaka je spolehlivost pharmatex gelu?

Dobrý den, jednoznačně bych vám doporučila Mirenu nebo jiný z dostupných nitroděložních hormonálních systémů, mutace MTHFR již není spojována s rizikem trombozy. Informace o spolehlivosti Pharmatexu jako volně prodejného přípravku je v příbalovém letáku. Pesar patří mezi bariérové druhy antikoncepce, volně prodejné v lékarně , tudíž záleží na samotné uživatelce resp. páru, zda by vyhovoval či…

Helena3. 7. 2018

Dobry den, beru hormonalni antikoncepci, mohu vzdy po trech mesicich objednat se na vysetreni,plus krevni testy,je to zdarma? Driv jsem brala vyssi davky hormonu a mela jsem priznaky jako na mozkovou cevni prihodu. Dr mi rekla,ze nizkohormonalni brat muzu,presto bych vsak rada chodila na kontroly a byla si jista,ze je vse vporadku. Dekuji

Dobrý den, myslím, že v případě, že máte v anamnéze cévní mozkovou příhodu, je pro vás hormonální antikoncepce nevhodná. Gynekologické vyšetření při antikoncepci se provádí lx za rok , krevní testy se při antikoncepci se již neprovádí. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Drozdová3. 7. 2018

Dobry den provádí se uvás odstranění polypu v děloze bez narkozy bojim se jí.Děkuji.

Dobry den, odstranění polypu z dělohy se provádí u nás pouze v celkové anestezii. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lucie27. 6. 2018

Dobrý den, chtěla bych k vám docházet na monitor pro těhotné,na poradnu budu dochazet k panu doktorovi,chtěla bych vědet kde se u vas nachazí kam mam dojit a od kolika do kolika tam jsou? předem mockrát děkuji

Dobrý den, přístroj se nachází v 1. patře na gynekologické ambulanci. 8-12 a 13-15 - poslední monitor vždy 30 min před koncem pracovní doby. s pozdravem MUDr. V. Pavlů

Monika23. 6. 2018

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Brala jsem asi pět let HA Minisiston a nyní beru asi tak rok HA Bonadea. Byla mi změněna z důvodu cysty na vaječníku. Bonadeu beru dle mé lékařky bez pauz celý rok tedy nemenstruuji, kvůli tomu, aby cysta sama zmizela. Chodím pravidelně každé 3 měsíce na kontrolu velikosti té cysty. Teď už asi týden špiním a pobolívá mě v podbříšku jako při menstruaci. Prášek…

Dobrý den, doporučuji se objednat ke svému gynekologovi ke kontrole. Mohlo dojít k změnách na cystě. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Sandra22. 6. 2018

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat mám svého gynekologa v Praze a chtěla bych od něj přejít k Vám do Hořovické nemocnice. Co vše musím zařídit? Musím se s nějakým doktorem který by byl volný a přijímal dohodnout ? nebo se stačí objednat a poprosit o přiřazení volného doktora. Dekuji

Dobrý den, pokud chcete změnit gynekologa, stačí se objednat na recepci do naší ambulance k lékaři, kterého si vyberete. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Anna21. 6. 2018

Dobry den pani doktorko, obracim se na Vas s dorazem. Cetla jsem,ze je nova nehormonalni antikoncepce Nitrodelozni kulicka. Jsem po porodu a trpim silnym krvacenim behem menstruace,proto se mi nedorucuje nehormonalni telisko,ze bych mohla vykrvacet:-(. Zeptala bych se Vas,zda nitrodelozni kulicka ma vliv na krvaceni? Ja bych mela zajem,min.3 roky jeste byt znovu tehotna nechči. Na petlet ideal…

Dobrý den, s tímto druhem nitroděložního tělíska nemám osobní zkušenost. Pokud chcete zmírnit menstruační krvácení, doporučuji Jaydess či Mirenu, či některé z dalších hormonálních tělísek. Odstranit tělísko lze kdykoliv. Doporučuji zkonzultovat s vaším registrujícím gynekologem, který zná podrobně váš zdravotní stav. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Petra18. 6. 2018

Dobrý den, minulý týden jsem se u vás objednávala na hysteroskopii, jsem objednána na 2. července. Menstruaci jsem dostala teď v sobotu, mám jí v intervalu 28 dní. Nebude ten odstup příliš velký? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, vhodnější by jistě bylo provést výkon o týden dříve. Více se nemohu vyjádřit, neznám podrobnosti, nevím ani z jakého důvodu má být hysteroskopie provedena. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Karolina13. 6. 2018

Dobry den, Chtěla bych se zeptat ohledně vysazení antikoncepce lindynette20, užívám ji pátým rokem a již 4 roky jsem bez partnera, takže ji beru zbytečně a chtěla bych ji vysadit. Bojím se ovšem nežádoucích účinku po vysazení a nedostaveni se menstruace. Po roce užívání jsem ji vysadila, menstruace se mesic na to dostavila pak se ale dlouho nedostavila, tak jsem dostala vyvolávací injekci a…

Dobrý den, užívání antikoncepce je zcela na vás. Pokud nechcete užívat, vysaďte. Pokud se po vysazení dostaví problémy, řešte s vaším registrujícím gynekologem. Nepravidelná menstruace po vysazení je možná, příbytek hmotnosti je méně pravděpodobný. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Simona13. 6. 2018

Dobrý den, jsem ve 12 týdnu těhotenství chodím ke svému gynekologovi ale chtěla bych přejít k vám do Hořovic, je to možné? Co proto mám udělat? Děkuji za info

Dobrý den, jistě je možné vybrat si sama svého gynekologa, tudíž i registrovat se v naší ambulanci. Stačí se na naší recepci objednat k vybranému lékaři. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jana13. 6. 2018

Dobrý den, jsem po odebrání dělohy a vejcovodů. Bohužel mi povolili břišní stehy. Chci se zeptat zda je to běžné. Od paní doktorky jsem dostala léky ale zajímalo by mne zda se tahle situace sama vyřeší nebo zda mám spíše očekávat reoperaci. Děkuji

Dobrý den, na základě vašich nedostatečných informací není možné se k vaší situaci blíže vyjádřit. Jistě vám vaše lékařka problém objasnila a nastínila další postup na základě objektivního vyšetření. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lesková11. 6. 2018

Dobrý den provádíte odstranění polypu bez narkozy? Děkuji.

Dobrý den, je potřeba upřesnit jaký polyp, resp. z jakého místa se má odstranit. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jana8. 6. 2018

Dobry den, ve 34.tt jsem prodelala pasovy opar, ktery byl lecen 5dni lekem Herpesin. Proti bolesti a svedeni mi prakticka lekarka predepsala Thiogamma Oral 600, v jejimz peibalovem letaku je vsak uvedeno, ze lek muze byt v tehotenstvi uzivan pouze ze zvlast zavaznych duvodu. Mohu jej tedy bez obav uzivat?

Dobrý den, tento lék bych těhotné nedoporučila, neuralgie odezní bez léčby obvykle během l týdne. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Michaela Velebilová6. 6. 2018

Dobry den,kde na Vasich strankach najdu formular k vyplneni krestnich jmen deti,ktere je treba pred porodem.Dekuji za vyrizeni

Dobrý den, při doporučené návštěvě naší prenatální poradny tento formulář obdržíte. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Luca5. 6. 2018

Dobry den..chtela bych se zeptat..mam dve deti..treti jsme neplanovali..chtela bych UPT potrat.pilulkou..obe deti jsem mela ale ze zdrav.duvodu cisarem..nevadi to?

Dobrý den, problém to není, ale nebude se na farmakologické ukončení těhotenství vztahovat zdravotní důvod 2x císařský řez, tudíž tento druh ukončení těhotenství budete platit. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jana1. 6. 2018

Dobrý den, jsem měsíc po odstranění dělohy. Při operaci mi byly zanechány vaječníky. Je normální že stále krvácím nebo bych měla navštívit svou lékařku. Děkuji (38 l )

Dobrý den, slabé krvácení nebo špinění je i měsíc po operaci možné, návštěva vašeho gynekologa je určitě vhodná. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Katka Fenclova29. 5. 2018

Dobry den, po porodu mi byly naordinovany kapky na podporu zavinovani delohy. Mam je brat i doma, ale bohuzel nevim, jak dlouhou dobu. Mam je uzivat cele sestinedeli nebo mene? Dekuji

Dobrý den, ergotaminové kapky doporučujeme užívat 5 dní. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Iveta29. 5. 2018

Dobrý den , je možné nějak kontaktovat paní doktorku nebo sestřičku s gynekologie v Jincích , bývá tam jen úterky . Dnes jsem měla zmeškaný hovor s ordinace bohužel jsem je již nezastihla , dělaly mi krevní testy v těhotenství a pokud je něco špatně měly se ozvat , proto bych potřebovala vědět co se děje . Je možné se tedy nějak spojit třeba hned zítra abych nečekala až do dalšího úterý ? Děkuji

Dobrý den, volejte dnes na ambulanci v Hořovicích, sestřička je přítomná. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jana28. 5. 2018

Dobry den, lecim se s depresi a byla mi zjistena mutace MTHFR C677t, driv jsem brala antiko Diennille,kterou jsem velmi spatne snasela. Pak jsem brala Lindynette 20 a ta mi vyhovovala jenze mi bere chut na sex a to velmi narusuje intimni vztah. Tak mam ted novou antiko Minisiston, Myslite si,ze by mi tato antiko mohla lepe prospivat? Dekuju

Dobrý den, nejsem si jistá, uvidíte, jak bude vyhovovat během 2-3 měsíců. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lenka Šteflová28. 5. 2018

Dobrý den chtěla jsem se zeptat kdy je možné navštívit předporodní kurz ve vaší porodnici?Děkuji Šteflová

Dobrý den, beseda s budoucími matkami resp. rodiči probíhá každé 1. a 3. pondělí v měsíci od 14.30 hodin v jídelně nemocnice. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Mi23. 5. 2018

Dobrý večer, jsem ve 29tt a přála bych si u vás rodit. Chtěla jsem se zeptat jestli stále platí že se nemusím u vás registrovat? Děkuji za odpověď

Dobrý den, registrace k porodu není nutná, ale doporučujeme jednu návštěvu zhruba měsíc před termínem porodu v naší ambulanci po předchozím objednání. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Peťa20. 5. 2018

Dobrý den. Provádíte labioplastiku? Děkuji P. Nevadova

Dobrý den, labioplastika patří mezi výkonu prováděné plastickým chirurgem za přímou úhradu. Obraťte se, prosím, na některé z pracovišť plastické chirurgie. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jana Vajnerová13. 5. 2018

Dobrý den, mé velké poděkování bych chtěla touto formou vyjádřit všem sestřičkám na gynekologickém oddělení. I v těch nejhorších chvílích kdy o mne pečovali dokázali vykouzlit úsměv na svých tvářích a pro hezké slova které pohladí na duši také nešly daleko. Celý váš lékařský tým mne dokázal zase postavit na nohy a já vám za to velmi děkuji.

Děkujeme S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Simona9. 5. 2018

Dobry den, chtela jsem se zeptat, jaká je u vas čekací doba na konizaci delozniho cipku. Dekuji moc

Dobrý den, myslím, že jsme schopni vám dát termín do 2 týdnů. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Kamila8. 5. 2018

Dobry den, chtela jsem se zeptat, jsem 31tt ...30+3, a hrozi mi cisarsky rez u vas pro plod KP... Predchozi tehotenstvi 2010 preemklapsie, hypotonie delohy a v roce 2016 konizace cipku..ted mam take vyssi tlak nekdy namerim v klidu i 145/100.. Kdy se u vas prosim planuje cisarsky rez? Je vhodne pro tak vysoky tlak se dostavit? Dekuji mnohokrat za odpoved a preji hezky den .. KAMILA

Dobrý den, císařský řez se plánuje při absenci zdravotních komplikací v 40 týdnu gravidity. Pokud se vyskytnou zdravotní komplikace, samozřejmě dle toho se upraví termín císařského řezu. Pokud plánujete porod v našem zařízení, bylo by vhodné od 36.týdne docházet do těhotenské poradny do naší ambulance. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Nikola Petřinová2. 5. 2018

Jsem ve 4tydnu těhotenství a chtela bych podstoupit potrat ale nevim kdo je otec a slyšela jsem že u toho musi být podepsany otec ze pry by to mel byt novy zakon a nevim co mam delat poradili byste mi prosím děkuji Petřinová

Dobrý den, o takovém zákonu nic nevím. Pokud chcete podstoupit umělé ukončení těhotenství, navštivte svého registrujícího gynekologa. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Eva28. 4. 2018

Dobrý den, mám menopauzu od 49 let. Již 2x jsem byla na hystereskopii pro zmnoženou sliznici v děloze, vždy vše s negativním histologickým výsledkem.Poslední hystereskopie v r. 2014při výšce sliznive 15 mm. Nyní se gynekolog opět kloní k hystereskopii s výškou sliznice 7,8 ve fundu. Nekrvácím ani jiné potíže nemám. CT pro jinou záležitost před měsícem popisuje orgány malé pánve bez patologického…

Dobrý den, velmi těžko je rozhodnout bez vlastního vyšetření. Pokud vás váš gynekolog odesílá k hysteroskopii a má k tomu důvod/ vyšší sliznice v děloze/ je nutné tuto problematiku konzultovat s ním. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Kateřina18. 4. 2018

Dobrý den, Na začátku února jsem měla menstruaci a od té doby již ne. Těhotná být nemůžu, zatím jsem neměla pohlavní styk. V posledních dnech se objevuje hnědý výtok. Do té doby jsem měla mentruaci pravidelnou. O co tedy může jít?

Dobrý den, s největší pravděpodobností se jedná o poruchu menstruačního cyklu. Je velmi vhodná návštěva vašeho registrujícího gynekologa , vzhledem k vašemu věku , se zákonným zástupcem. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Martina16. 4. 2018

dobrý den,dnes na CT malé pánve a břicha mi byly nalezeny velké cysty,mimo dělohu,na obou stranách a mám ještě myom 6cm,má lékařka mi doporučila odebrat dělohu,jsem po proktokolektomii s ileopouch-anální anastomózou,jak by se řešila případná operace,laparoskopicky?A je opravdu nutné odebrat dělohu a s tou se odebírají i vaječníky?Nemám žádné potíže,47 let,děkuji za odpověď Martina

Dobrý den, doporučuji se objednat ke konzultaci do ambulance k primáři oddělení. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Veronika11. 4. 2018

Dobrý den, je mi 17 let, menstruaci mám od 13 let, v celku pravidelnou. Co mě ale děsí jsou silné menstruacni bolesti/křeče v podbřišku a v dolní části zad, velmi část je módním léky (ibalgin, při opravdu silných aulin) stane se mi (nebývá to pravidelně) že mě menstruacni bolest potká i mimo menstruacni období... Mohlo by to znacit nejake zdravitni potize? Na gynegokogii jsem ještě nebyla, mám z…

Dobrý den, bylo by vhodné abyste se objednala ke gynekologu, vzhledem k věku, v doprovodu jednoho ze zákonných zástupců. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

JANA NOVÁKOVÁ11. 4. 2018

Dobrý den , chtěla jsem se zeptat ohledně menstruace ,nikdy se mě to nestalo ,ale tento měsíc jsem dostala menstruaci v termínu byla týden hodně slabá pak na dva dny přestala úplně a po dvou dnech začalo krvácení znovu a silné které trvá už týden ,je tedy o trochu slabší každým dnem ,koupila jsem si ascoritun a užívám ho už čtyři dny ,tak jsem se chtěla zeptat na radu co s tím , ještě pro…

Dobrý den, je nutné v tomto případě se opravdu objednat co nejdříve k svému gynekologovi. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Veronika9. 4. 2018

Dobrý den, jak moc se lze spolehnout na Postinor? Měli jsme rizikový styk 15 den cyklu(prasklý kondom), Postinor jsem užila po 28 hodinách...cyklus mám nepravidelný (někde mezi 27-31 dny), dnes jsem 29 den a MS zatím nepřišla...je mi 34, máme 2 děti a třetí jsme neplánovali...do kdy mám vyčkat s těhotenským testem, případně, kdy se k Vám objednat na potvrzení či vyvrácení těhotenství, když se MS…

Dobrý den, Pokud nedostanete menstruaci v termínu, udělejte si test těhotenství z moči a v případě pozitivity se objednejte ke svému gynekologu. Spolehlivost Postinoru není 100%. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Pavlína4. 4. 2018

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli také zasiláte e-recepty na antikoncepci? Na kontrole jsem byla a beru antikoncepci. Jen to chci vědět, abych jen kvuli receptu nemusela jezdit až do Hořovic. Děkuji

Dobrý den, je možné zaslat e-recept i na antikoncepci. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jana27. 3. 2018

Dobrý den, ráda bych touto cestou ještě jednou poděkovala personálu gynekologického a novorozeneckého oddělení za péči při mých dvou porodech, také díky vám mám na porody a pobyt v porodnici pouze dobré vzpomínky. Děkuji,Jana

Děkujeme

Lucie26. 3. 2018

Dobrý den, za nedlouho nastupuji do vaší nemocnice den předem před plánovaným císařským řezem. Moje otázka zní : dostavit se na příjem mám do 8:00 ráno, může být při příjmu i můj manžel? Děkuji za brzkou odpověď :)

Dobrý den, stačí mezi 12-12:30, samozřejmě den před plánovaným řezem. Manžel může být přítomen při příjmu. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lucie26. 3. 2018

dobry den, dela se u vas OGTT test? popr. co mam mit sebou neboli jak se pripravit na vysetreni?dekuji predem

Dobrý den, test se provádí v naší odběrové laboratoři úterý až pátek se žádankou od vašeho gynekologa do 7,30 hod., lačná. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Veronika Reinerová23. 3. 2018

Dobrý den, prosím Vás o zodpovězení dotazu. Rozhodla jsem se rodit v porodnici Modrý koník. První porod trval 36 hodin a nemohla jsem porodit přirozenou cestou. Lze si zvolit jakou cestou mohu rodit nebo si mám vyžádat lékařské záznamy z porodnice Příbram. Děkuji za odpověď. S pozdravem Veronika Reinerová. 773 404 161

Dobrý den, Porodnici Modrý koník neznám. Způsob porodu je třeba probrat s lékařem té porodnice, kterou jste si vybrala k porodu. Záznamy o předchozím porodu by byly vhodné. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

AliceD.19. 3. 2018

Dobrý den, je mi 39 let a čekám 3.dítě. První porod byl vyvolávaný a byl to ten nejstrašnější zážitek mého dosavadního života ( šílené, 10 hodin trvající bolesti). Z tohoto důvodu jsem u 2. dítěte usilovala o cisarský řez. Díky Bohu, moje psychiatrička mi napsala doporučení ( psychické důvody) a CŘ mi byl proveden. (zkušenost o 100% jiná než u prvního porodu.Bohužel z důvodu přestěhování jsem…

Dobrý den, pokud máte císařský řez v anamnéze , je indikací k dalšímu císařskému řezu. Psychiatrické vyšetření nepotřebujete. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jana Pánková18. 3. 2018

Dobrý den ,v uterý bych měla nastoupit do nemoce, a ve středu jít na operaci, jelikož od pátku marodím, tak nemohu nastoupit ,potřebovala bych přeobjednat

Dobrý den, až budete zdravá, tak zavolejte v půl 8 na č. 311 55 4219, kde lékaři mají ranní hlášení. Zde se domluvíte, jak a na kdy se přeobjednat a zda budete potřebovat nové předoperační vyšetření. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Nika12. 3. 2018

Dobry den, jsem ve 27 tt, v dusledku tvrdnuti bricha mi byl proveden vyter a zjistena ureaplasma. Dostala jsem azitromycin mylan 500, dve baleni po trech tabletach, mam mezi nimi udelat tridenni pauzu? Mel by byt prelecen i partner, abychom předešli zpetne nakaze? A posledni otazka, kvuli tvrdnuti bricha beru magne B6 a utrogestan, mohu je uzivat zaroven s antibiotiky?

Dobrý den, léčení v tomto případě by malé trvat 7 dní - denně jedna tableta azitromycinu. Léčba partnera není obvyklá. Léky, které máte předepsané, můžete užívat spolu s antibiotiky. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Andrea Chábová10. 3. 2018

Dobrý den chtěla bych se zeptat zda se u Vás dělá screening v prvním trimestru? dostala jsem od pana doktora Bělostíka žádanku do Genetu, ale bohužel mají na Screening plné termíny. Děkuji za odpověď Andrea Chábová

Dobrý den, prvotrimestrální screening u nás klientkám, které nejsou zde registrované, neprovádíme. Obraťte se na nekteré z ostatních pracovišť prenatální diagnostiky. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Marcela9. 3. 2018

Dobrý den, jsem v 35+2 tt a dítě je stále koncem panevním. Chtěla jsem se zeptat, zda u Vás v porodnici provádíte "normální " porod nebo porod císařským řezem, popřípadě ve kterém týdnu. Moc děkuji za odpověď.

Dobrý den, za daných podmínek v naší porodnici vedeme porody koncem pánevním vaginálně. Plánované císařksé řezy provádíme, pokud není jiná komplikace, ve 40. týdnu gravidity. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Monika4. 3. 2018

Dobry den,provadite u Vas,interupci?,a do kolikateho tydne,je to mozne?

Dobrý den, umělé ukončení těhotenství na našem oddělení provádíme. Miniinterrupce se zde / jako v celé republice / provádí do dokončeného 8. týdne těhotenství, interrupce do dokončeného 12. týdne / taktéž stejně jako v celé republice/. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Zaza1. 3. 2018

Dobrý den, cca týden po menstruaci mě asi 4 dny bolela prsa, jako mě bolí před ní. Poté bolest přestala a pátý den, tedy včera, jsem si v levém prsu na levé straně nahmatala větší nebolestivou bulku. Jinak mám prsa uplně normální, vůbec nebolí. Už měsíc užívám 1x denně deoxymykoin, kvůli akné. Může se jednat o nějaký zánět? Mám vyčkat a po menstruaci, když bulka nezmizí dojít k obvodnímu lékaři?

Dobrý den, s bulkou v prsu doporučuji navštívit mamologa či vašeho gynekologa. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lenka28. 2. 2018

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, před skoro 10měsíci jsem podstoupila akutní cs ve 28tt těhotenství. Dnes jsem ve 34tt těhotenství, samosřejmě mám vysoké RT. Nicméně jsem se chtěla zeptat z důvodu neodkladneho plánovaného cs řezu.. : Je možnost podstoupit plánovaný císařský řez pod celkovou narkózou? Či se nějak domluvit.. ? Děkuji

Dobrý den , součástí předoperačního vyšetření je i vyšetření anesteziologické, kde se individuálně probírá druh anestezie. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Barbora25. 2. 2018

Dobrý den, je možné ve 26.tt (těhotenství bez komplikací) užívat Paralen při horečce a chřipce? A jak dlouho je možné ho brát? Velice děkuji za odpověď.

Dobrý den, Paralen je možné v tomto týdnu gravidity užívat do dávky 3 denně po dobu nutnou k léčení. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Tereza23. 2. 2018

Dobrý den, často se mi dělá cysta na vaječníku, chci se zeptat po jaké době se navrhuje případná laparoskopie a lze to zkusit vyléčit například homeopatiky?

Dobrý den, většina cyst ve fertilním věku je tzv. funkčních, které samy zaniknou. S léčbou homeopatiky nemám zkušenost. Abych se vyjádřila k indikaci laparoskopie pro ovariální cystu, musela bych znát její velikost, charakter, a délku sledování. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Petra Chrástecká20. 2. 2018

Dobrý den, Doporučte mi vitamíny na snadnější otěhotnění? Léčím se s trombofílií, leiden heterozygot. Děkuji

Dobrý den, Femibion. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Barbora20. 2. 2018

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli provádíte screening v 1. trimestru ? Kolik by stál, když jsem samoplatce a nemám pojištění? A jestli u screeningu může být přítomen otec miminka? Předem moc děkuji za odpověď.

Dobrý den, prvotrimetrální screening provádíme pouze u těhotných registrovaných v našich nemocničních prenatálních poradnách. Obraťte se, prosím na některé z pracovišť prenatální diagnostiky, kde mají tento výkon zpoplatněný / Gennet Praha, Genetika Plzeň apod/. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Katerina17. 2. 2018

Dobry den,chtela jsem se zeptat. V utery 20.2.2018 jsem k vam obednana k s.c. ktery ma probehnout 21.2 a zajmalo by me zda jsou zakazany navstevy na tomto oddeleni nebo zkraceny.dekuju

Dobrý den, návštěvy jsou omezené, tzn. na oddělení šestinedělí pouze jedna osoba resp. otec dítěte a to na standartní pokoje. Na IMP jsou návštěvy zakázány. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

A.14. 2. 2018

Dobrý den, mám takový problém. 3 měsíce užívám HA Leanova. Všechno bez problémů. Menstruace přišla, po 4 dnech ,kdy jsem si vzala poslední prášek z platicka. S přítelem máme sex tak, jak to časově vyjdem nikdy jsem pilulku nezapomněla. Přítel má problém s kondomem, tudíž HA byla jediná možnost. Dáváme si pozor, nikdy do mě neejakuloval. A jak jsem říkala, MS přišla. Ale během ní mi nebylo vůbec…

Dobrý den, pokud užíváte antikoncepční tabletky pravidelně a máte těhotenský test negativní je velmi nepravděpodobné, že byste byla těhotná. S ostatními obtížemi vám neporadím, dojděte si na gynekologické vyšetření a k praktickému lékaři. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Petra10. 2. 2018

Dobrý večer, je možné se u vás nechat vyšetřit a objednat k UPT? Děkuji..

Dobrý den, pokud je vám více než 35 let a nebo máte 2 děti, je možné vyšetření a sepsání žádosti zde. Pokud nikoliv, musíte si k výkonu , ke kterému se zde můžete objednat, přinést žádost sepsanou vaším registrujícím gynekologem. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

M.9. 2. 2018

Dobrý den, jsem ve 36 + 0 tt. Před měsícem bylo zjištěno, že mimčo je menší, průtoky v pupečníku (0,86) a mozku (1,22) na dolním limitu. V současné době váží 2100g. Každý týden ale něco přibere (naposledy 150g), takže věším, že se na hranici 2 500 g za 4 týdny dostaneme. Také mám menší množství plodové vody. V současné době chodím každý týden do rizikové poradny Thomayerovy porodnice. Ráda bych …

Dobrý den, vzhledem k popsané situaci se ve vašem případě jedná o rizikový průběh gravidity. Je nutná kontrola zde v naší ambulanci a pokud se rozhodněte rodit zde, bude se s jistotou jednat o lékařsky vedený porod. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Gabina9. 2. 2018

Dobrý den chtěla bych se zeptat. Dostala jsem od sveho gynekologazadanku k vam do nemocnice ohledne konisace delozniho cipku. A ma otazka zni ja tento zakrok prrobiha a ja klouho budu muset byt hospitalizovana? Predem dekuji za odpoved

Dobrý den, ke konizaci děložního čípku se pacientky předem objednávají s doporučením od svého registrujícího gynekologa a s platným předoperačním vyšetřením. Ten by je také měl podrobně edukovat ohledně tohoto výkonu. Výkon na našem pracovišti probíhá v celkové anestezii, v dopoledních hodinách. Obvykle pacientky zůstávají hospitalizované do druhého dne. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Verča7. 2. 2018

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je nějak prokazatelně škodlivé nošení tanga kalhotek? Nosím je od 14 let, poslední rok nosím pouze tanga, klasické kalhotky jsem vyřadila, což se nelíbí mamce, podle ni je to nezdravé. Přitom ale žádné problémy nemám, netrpím na záněty močáku ani nic podobného. Ona sama je nikdy nenosila, tak nevím, jak na to přišla,ze zkušenosti určitě ne. Jak to tedy je?…

Dobrý den, u nošení kalhotek typu tanga je prokázán zvýšený výskyt poševních zánětů i infekcí močového měchýře. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Hela5. 2. 2018

Dobry den. Beru 2. mesic antikoncepci Lindynette 20, bohuzel jsem se rozesla s pritelem tak nevim zda je pro me vhodnejsi a bezpecne pokracovat? Uz mi vymizely negativni priznaky a bojim se,ze kdyz vysadim, tak ze budu mit opet silne krvaceni a dlouhe, mam to totiz po porodu daleko silnejsi a musim pouzivat tampon a vlozku zaroven a to je mi strasne neprijemny. Muzete mi prosim poradit? Jinak mi…

Dobrý den, užívání hormonální antikoncepce je výhradně ve vaší kompetenci, riziko trombozy a embolie vzhledem k vyšetření trombofilních mutací je nízké. Alternativní antikoncepcí s výrazným ovlivněním krvácení resp. síly krvácení je nitroděložní hormonální systém - Jaydess či Mirena. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Petra4. 2. 2018

Dobrý den, jsem v 10 tt a dle doporučení z genetiky mám jít na prenatální screening ve 12.,16. a 20 tt z důvodu CF v rodině. Ráda bych rodila u Vás a proto se chci zeptat zda provádíte tyto vyšetření, popřípadě kam se mám objednat na tyto vyšetření a zda jsou v tomto případě hrazena zdravotní pojišťovnou. Mám VOZP a jsem z Prahy. Děkuji

Dobrý den, k těmto vyšetřením je třeba se objednat do některého z center prenatální diagnostiky  - např Gennet Praha. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lucie Kovářová29. 1. 2018

Dobrý den, chci se zeptat vysel mi pozitivni tehotensky test, dle posl mens. Tedy 4+3tt,bude neco videt na utz kdyz pujdu k lekari za 3 dny? Děkuji

Dobrý den, pokud nemáte žádné obtíže, doporučuji vyšetření 2 týdny po vynechání menstruace. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Martina25. 1. 2018

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, zda má/ může mít nějaký vliv, zda je rizikové před plánovaným otěhotněním, cestovat pár týdnů po JV Asii? Prý rok po návratu z této oblasti se nedoporučuje otěhotnět a darovat krev. Co je na tom prosím pravda? Děkuji.

Dobrý den, myslím, že to tak je. Bližší informace získáte na pracovišti se zaměřením na tropické choroby. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Tereza21. 1. 2018

Dobrý den, momentálně jsem ve 32tt, brzy se budu k Vám objednávat do poradny před porodem. Budu rodit plánovanou sekcí z důvodu vývojové vady dělohy, ráda bych věděla jestli umožňujete použití Hyalobarrier gelu endo během operace a jestli to případně doporučujete. Děkuji Vám

Dobrý den, aplikace Hyalobarrier gel při operaci není problém. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Anna N.19. 1. 2018

Dobrý den, pane doktore, na genetice mi byla zjištěna mutace FV leiden a FII 20210A, obojí heterozygot. Nikdy jsem žádné komplikace neměla, je mi 33 let, jsem nekuřák, BMI 18,6 před otěhotněním. Jsem v 26tt, 1. těhotenství (před 2 lety samovolný potrat v 10tt) a jsem sledována na hematologii. První náběr před 3 měsíci, s výsledkem hodnoty d-dimerů 270, další měsíc 390, nyní 420. Byl mi předepsán…

Dobrý den, doporučení z hematologie zcela respektujeme. Asi se nejedná o dávku 4 ml ? Porod probíhá obvyklým způsobem, větší krvácení se nepředpokládá. Aplikace lze během porodu časově přizpůsobit. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Anna Novotná11. 1. 2018

Dobrý den, poprosím o zodpovězení dotazů k porodu císařským řezem,pokud to pooperační stav dovolí,je možné vyhovět žádosti nebýt na pokoji JIP ?Dále kdy nejdříve se může z porodnice po císaři odejít, případně zda by jste akceptovali samozřejmě při zajištění adekvátní zdravotní péče doma,podat negativní reverse. Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den, císařský řez patří mezi velké  břišní operace. Monitorování životních funkcí kontinuálně 24 hodin po operaci je nutné. Zda monitorovat na JIP či na samostatném pokoji -to záleží na vašem pooperačním stavu i na stavu volných samostatných pokojů. Odchod s negativním reverzem je zcela ve vaší režii. Běžně propouštíme matky po nekomplikovaném císařském řezu 4. pooperační den/ nepočítaje…

Zuzana7. 1. 2018

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se velkého ultrazvuku ve 20. týdnu může zúčastnit i otec? A provádíte i 3D ultrazvuk? Děkuji a přeji pěkný den

Dobrý den, otec se samozřejmě může zúčastnit ultrazvuku v kterémkoli týdnu. 3D ultrazvuk hradí těhotná, provádí školená porodní asistentka po objednání, není součástí UZ screeningu. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Hela6. 1. 2018

Dobrý den, již beru první měsíc hormonální antikoncepci lindynette 20, od 1.dne menstruace jsem ji začala brát a po skončení menstruace mám neustále každý den špinění, způsobilo mě to i vnejsi vaginální podráždění jako je svědění a pálení. Muzete mi prosím poradit, zda mohu pokračovat v užívání nebo poradit se s dr. o výměně antikoncepce? Dekuji

Dobrý večer, během prvních měsíců užívání antikoncepce hlavně v prvních třech jsou popisované obtíže s nepravidelným krvácením a špiněním běžné. Výměna antikoncepce dle mého názoru by byla ještě předčasná. Vyšetření při pokračujícím nepravidelném krvácení je vhodné. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Tereza2. 1. 2018

Dobrý den, jsem nyní ve 29 tt a budu rodit sekcí. Jak je to s doprovodem otce u takto vedeného porodu? Může být manžel přímo na sále? Rodit bych chtěla u Vás. Děkuji

Dobrý den, náš operační sál je vyhrazen pouze zdravotnickému personálu. Ale jinak manžel může být s vámi po celou dobu přípravy k operaci, během operace být na porodním traktu, doprovodit novorozence na neonatologii a následně rodičku na oddělení šestinedělí. Vše podrobné se dozvíte při návštěvě naší prenatální poradny před porodem. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Michaela30. 12. 2017

Dobry den, chtela jsem se zeptat, jestli je mozno pred porodem chodit na pravidelne kontroly k vam do nemocnice ke gynekologovi, mam rbp a budeme se stehovat kousek od horovic cca v 20.tydnu tehotenstvi. Zda je to mozne a co je treba udelat.

Dobrý den, předporodní péče je u nás možná, jen třeba zjistit, zda má nemocnice smlouvu s revírní pojišťovnou - tzn. zavolat si na nemocniční oddělení pojišťoven. Pokud ano, můžete se objednat se do gynekologické ambulance na čísle 14 500. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Andrea20. 12. 2017

Dobrý den, jsem v 11tt a podrobila jsem se 1 screeningu. Dne 18.12. jsem byla na odběru krve a 27.12. jdu na UZ. Výsledky krve a UZ se dozvím najednou? Jak dlouho se čeká na výsledky krve? Děkuji za informaci

Dobrý den, výsledky se dozvíte najednou, tzn 27.12.2017 při ultrazvukovém vyšetření. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lenka16. 12. 2017

Dobry den, Od svych 15 let mam problem s menstruaci, sama ji nedostavam. Posledni tri mesice jsem to poprve sama dostala, ale ted opet ne. Bylo mi receno, ze neovuluji, tudiz se nedostavuje menstruace. Chtela bych se proto zeptat, co s tim a kde by mohl byt pripadny problem. Dekuji

Dobrý den, je nutné pečlivé gynekologické vyšetření včetně odběrů krve. Dle výsledků ev. další podrobnější vyšetření a odpovídající léčba. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Andrea13. 12. 2017

Dobry den,jsem v 37 tydnu tehotenstvi a prestehovala jsem se do Horovic,bohuzel sveho gynekologa mam v Beroune a sama bez auta je pro mne jiz obtizna doprava k nemu,mohu se zaregistrovat v Horovicke nemocnici? Dekuji

Dobrý den, není problém, objednejte se na recepci do gynekologické ambulance  - linka 14500. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lenka11. 12. 2017

Dobry den, je v nemocnici horovice moznost v ramci predporodni pece vysetreni druheho a tretiho screeningu?dekuji LH

Dobrý den, s žádankou od vašeho registrujícího gynekologa provádíme UZ vyšetření 20. i 30 týdne. S pozdravem MUDr. V.Pavlů

Jana5. 12. 2017

Dobrý den. Ráda bych se zeptala, zda mamografické vyšetření prsou může ovlivnit možné otěhotnění v následujících dnech po vyšetření. Děkuji

Dobrý den, myslím, že nikoliv. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

P. Matějková1. 12. 2017

Dobrý den, mám problém už tak od 15let, mám neustálý výtok a přijde mi že je teď silnější než dřív, kultivaci mám v pořádku, doktorka říkala že některé ženy to tak prostě Maj, ale je to hrozně nepříjemné a hlavně mám menstruaci už od 12,tak proč se výtok objevil až tak déle? Mám zdvojenou dělohy a před 2 lety mi dělali resekci v Motole, operoval mě pan doktor Teslik, všechno mám od té doby v…

Dobrý den, vaginální fluor muže být vleklým problémem mnoha žen. Určitě je nutná návštěva gynekologa, který vám jistě poradí, jak obtíže odstranit, zmírnit či jak jim předejít. Výborné zkušenosti máme nyní s volně prodejnými preparáty fi Axonia - Ginexid vaginální výplachy, čistící pěna, čípky. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Veronika20. 11. 2017

Dobrý den,měla bych prosbu ohledně dcery-10let.před 2 lety jí byl vyoperován susp.zralý teratom na vaječníku -i vaječník byl odstraněn.Teratom měřil cca 42x40mm.Dá se odhadnout už podle velikosti jak dlouho mohl na vaječníku růst?Děkuji za odpověď

Dobrý den, myslím, že nikoliv. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lucie15. 11. 2017

Dobry den, mohu se zeptat, zda je mozne v ramci predporodni, resp. tehotenske pece v nemocnici Horovice odmitnout triple test? NT screening byl s negativnim vysledkem. Dekuji moc za odpoved. Hezky den!

Dobrý den, vyšetření prenatálního screeningu v těhotenství jsou pouze doporučená, tudíž odmítnutí kterékoliv části či celého screeningu je pouze na vás. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Květa Kopřivová13. 11. 2017

Dobrý den, momentálně jsem 26+4tt očekávaný termín porodu 11.2. :-) Jsem prvorodička a ráda bych se zeptala, zda je možné a od kdy přijet na predporodni kurz a prohlídku Vaší porodnice? určitě bych ráda rodila pouze u Vás, i když jsem z Rakovníka a doufám, že stihneme dojet :-) Přeji krásný den.

Dobrý den, předporodní kurzy se konají každé l. a 3. pondělí v měsíci od 14.30 hodin/ více na webových stránkách nemocnice/ a záleží na vás, který termín si vyberete. S pozdravem MUDr. V.Pavlů

Pánková9. 11. 2017

Dobrý večer, má dcera (17 let) by chtěla zavést nehormonální tělísko, ale problém je, že má velkou hrůzu z bolesti. Chtěla bych se zeptat, zda-li je u vás možné při zavedení použít tzv. rajský plyn nebo něco podobného na tlumení bolesti? Děkuji předem za odpověď Pánková

Dobrý den, před zavedením tělíska je možno použít běžná analgetika, rajský plyn běžně při zavádění tělíska nepoužíváme. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

jana8. 11. 2017

dobrý den, jsem dnes 35+2tt a druhy den mam dalo by se rici silne menstruacni bolesti s tvrdnutim bricha (ale nepravidelne), jsem u vas v poradne objednana na pondeli, mam pockat ci radeji prijet? prvni dite jsem rodila akutnim cisarem ve 33tt pro abrupci placenty tak nevim zda to je normalni a jen zbytecne plasim. Cisarsky rez mam u vas planovany na 1.12.dekuji

Dobrý den , doporučuji kontrolu v naší ambulanci co nejdříve. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lenka8. 11. 2017

Dobry den, Jsem 5 let po operaci patere. Zhruba pred rokem, me zacala bolet prava noha,nejdrive pod kolenem,potom v trisle a palec na noze. Tato bolest prichazi pravidelne v obdobi ovulace a s menstruaci zmizi. Po vysetreni na magneticke rezonanci zjisten vyhrez plotenky a 21.11 mam jit na obstrik pod CT. S manzelem se jiz rok snazime o miminko,bohuzel zatim bez uspechu. Chci se zeptat,zda opich…

Dobrý den, myslí, že plodnost není opichem ovlivněna. Doručuji konzultaci s registrujícím gynekologem a podrobnou zprávou výkonu pod CT /léky/. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Alzbeta1. 11. 2017

Dobry den prosim co by to mohlo byt na fotce kterou prikladam dnes jsem si to objevila neboli to nepali nesvedi dekuji zaodpoved

Dobrý den, pokud máte na mysli živě červený drobný útvar při ústí močové trubice, jedná se s největší pravděpodobností o carrunculu urethralis, česky zvané " jahůdka". S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jana26. 10. 2017

Dobrý den, Je ve vaší nemocnici možné, aby byl manžel se mnou u plánovaného císařského řezu, kdybych si nechala dát jen spinal? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, u císařského řezu může být s vámi manžel v traktu porodních sálů po celou dobu, u vlastní operace na operačním sále má přístup pouze zdravotnický personál. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lucie23. 10. 2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na plastiku děložního čípku. Jak to probíhá a jak dlouho je nutné zůstat v nemocnici. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, k vašemu dotazu bych potřebovala znát důvod plastiky čípku, zda se jedná skutečně o plastiku čípku, např z důvodu roztržení při porodu či jiný zákrok na děložním čípku / z důvodu cytologie/. Výkon probíhá v celkové anestezii , propuštění dle stavu za 1-2 dny. Popis výkonu vám podá váš registrující gynekolog, který vás k výkonu odesílá. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lucie11. 10. 2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat když mi lékař napíše žádanku na potratovou pilulku zaplatim a ta nezabere a musim jit nakonec pod narkozu musi se zakrok znovu platit? Děkuji za odpověď

Dobrý den, lékař žádanku na potratovou tabletu nepředepisuje, farmakologické ukončení gravidity probíhá v nemocnici. tableta je podána na gynekologickém oddělení a hradí se. Ukončení gravidity se provádí základě žádosti, kterou vyplní obvodní gynekolog. Řešení následných komplikací související s výše zmíněným úkonem je hrazenou pojišťovnou. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Mirka30. 9. 2017

Dobrý den, 22 měsíců po SC budu rodit znovu a dotazů mám několik: 1) jak dlouho necháváte přenášet a jaký je další postup- automaticky další SC nebo vyvolávání? 2) pokud se dělá u vás SC, kde a jak dlouho se potom matka nachází (JIP? běžný pokoj?) a za jak dlouho může dítě být fyzicky s matkou? 3) je možno zvolit si k samotnému porodu libovolnou porodní polohu? Moc Vám děkuji za odpovědi

Dobrý den, spontánní porod po porodu císařským řezem je porod rizikový. Chybí mi informace, z jaké indikace byl předchozí řez proveden. Obecně se nechávají těhotné bez intervence 10 dní po terminu porodu, po předchozím porodu císařským řezem považujeme za vhodné ale nepřenášet. Vyvolání porodu není vyloučené, záleží na vaginálním  nálezu, automaticky se řez neprovádí, vše s ohledem na přání…

Karolína27. 9. 2017

Dobrý den, Jsem ve 29tt , a vybíráme porodnici, chtěla bych k Vám do Hořovic, ale chtěli by jsme to u vás s manželem vidět jestli je tam ta možnost se přijít podívat. Na internetových stránkách jsem nic takového nenasla termíny datum nebo tak něco. Děkuji mockrát

Dobrý den, každé 1.a 3.pondělí v měsíci od 14 hodin probíhá v nemocnici beseda s porodními asistentkami z naší porodnice. Součástí této besedy je prohlídka porodních sálu a oddělení šestinedělí. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jana22. 9. 2017

Dobrý den, momentálně jsme v 17tt a byla mi doporučena genetická konzultace kvůli výsledkům krve v 16tt, bohužel zatím nevím, co konkrétně je špatně, to mi tlf nebylo sděleno. Ráda byc se zeptala, zda jsou tyto testy (odběry) dělané u vás vyhodnocovány samostatně nebo již v kombinaci s výsledky screeningu v 1.trimestru. A zároveň jak moc jsou spolehlivé, jelikož vím, že např. v Německu se od…

Dobrý den, prenatální screening na našem pracovišti se provádí ve spolupráci s Gennet Praha a jedná se o integrovaný test / biochemické markery ze séra těhotné v I a II trimetru + UZ ve 13.týdnu/. Každá screeningová metoda má bohužel určité procento falešně pozitivních výsledků, budete informována na příslušném pracovišti prenatální diagnostiky. Každá těhotná nad 35 let by měla být odeslaná…

Barbora15. 9. 2017

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kdy respektivě od jakého týdne těhotenství přijímáte do předporodní péče rodičky?? Můj gynekolog řekl, že jsem nyní u něj byla naposledy a mám se již objednat na další kontrolu v porodnici kde chci rodit. Nyní jsem 34+2 tt. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, objednejte se do naší gynekologické ambulance v 36. týdnu gravidity. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Marie13. 9. 2017

Dobrý den,dočetla jsem se,že jiż při druhém císaři mohu podstoupit sterilizaci hrazenou pojišťovnou. Je to pravda? Jsem 36tt. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, při 2. císařském řezu je možné provést sterilizaci na vlastní žádost. U registrujícího gynekologa je nutné vyřídit náležité písemnosti. S pozdravem MUDr. V.Pavlů

a4. 9. 2017

Dobrý den, již 5 měsíců beru hormonální antikoncepci a již minulý měsíc asi týden před menstruací jsem měla hnědý, chvilkama až krvavý výtok a bolesti v podbříšku. Je nutné zajít k lékaři nebo je to nějaká reakce těla na antikoncepci? děkuji

Dobrý den, byla by vhodná kontrola s podrobnější anamnézou. S pozdravem MUDr. A. Jahelková

Jana1. 9. 2017

Dobry den, je mi 36 let a mam dve deti. Nestastna jsem ze sve menstruace ktera je vzdy silne bolestiva a velmi silna. Je nejaka moznost ze bych nemenstruovala vubec. Slysela jsem o injekcich ktere zabrani krvaceni. Je vubec zdrave kdyz zena popr. diky svemu usili treba pul roku nemenstruuje? Dekuji za odpoved

Dobrý den, existují antikoncepční preparáty, které zmírňují menstruační krvácení nebo při kterých menstruace vymizí. Ale není to vždy podmínkou. Z nitroděložních systémů je to Mirena. V možnost připadá i užití antikoncepčních pilulek v dlouhých cyklech. Vy jste měla na mysli antikoncepční přípravek inj. Depo - provera. Byla by vhodná kontrola u Vašeho gynekologa, který Vám doporučí pro Vás…

Zuzks1. 9. 2017

Dobrý den. Chtěla bych se Vás zeptat, zda jsou v těhotenství otoky nohou a rukou normální. Jsem na začátku 20 TT a přijde mi to dost brzo. Co jsem se dočetla na internetu, tak by měli otoky nastat až okolo 30-34 TT. Asi jsem zbytečný plašan, ale jde mi o to, abych něco nezanedbala. Děkuji.

Dobrý den, opravdu otoky nohou i rukou jsou v těhotenství velmi časté. Bohužel po internetu nemohu posoudit při další kontrole u svého gynekologa se o tomto problému zmiňte. S pozdravem MUDr. A. Jahelková

Bára30. 8. 2017

Dobrý den, chci se zeptat, byla jsem ve 13.tydnu tehotenstvi na screeningu, kde mi brali krev. Z krve mi vyšli dvě hodnoty mimo tabulky, první MS-AFP/1,84 MoM a hodnota Total hCG 2,49MoM. Jsem poslána na vyšetření ve 21.tt na genetiku, chci se zeptat, zda tyto hodnoty jsou nějak závažné? Vyšetření mě čeká za necelé 3 týdny a mám strach. Děkuji.

Dobrý den, abnormální hodnoty screeningových vyšetření nás pouze upozorňují na možný problém, proto jste odeslaná na další vyšetření, kde by se pomocí ultrazvuku měly možné abnormality plodu vyloučit. S pozdravem MUDr. A. Jahelková

Zuzka30. 8. 2017

Dobrý den. Jsem ve 20 TT. S manželem se chystáme koncem září na dovolenou do zahraničí (měla bych být cca ve 24 TT) a chtěla bych se Vás zeptat, zda je potřeba vyplnit formulář či nějaké prohlášení v angličtině. Jde mi o to, že když by se mi v zahraničí něco přihodilo, tak aby věděli, že jsem těhotná. Pochybuji, že by jim stačila těhotenská průkazka ?. Děkuji

Dobrý den, myslím, pouze v případě, že to vyžaduje vaše pojišťovna. Samozřejmě mějte těhotenskou průkazku vždy sebou. S pozdravem MUDr. A. Jahelková

Záveská Radomíra28. 8. 2017

Po dost velkém stresu se mi večer objevilo slabé krvácení, je to opravdu jen málo. Ve čtvrtek ráno mám odlétat na dovolenou. Chodím k Mudr. Spoustové, ale dnes v Berouně neordinuje. Je možná prohlídka u vás? Podstoupila jsem asi před 2 lety u vás kyretáž. Děkuji předem za odpověď. R, Záveská

Dobrý den, opravdu kontrola při těchto obtížích je vhodná. V ambulanci je místo paní doktorky zástup. S pozdravem MUDr. A. Jahelková

Šedlbauerová Hedvika27. 8. 2017

Dobrý den,mám urgentní inkotinenci užívám tabletyVesicarea přes den jsem bez potíží ,ale v noci nebo k ránu když vstávám mám velký unik moče doktor mi doporučil menší zákrok který když se povede budu bez tablet ,ale když nepovede budu užívat trvale vložky nevím jak se rozhodnout.děkuji za radu Hedvika Taky mám lymfaden dolních končetin nemá to taky vedlejší účinky.

Dobrý den, věřila bych svému doktorovi, který Vás zná a je schopen zhodnoti rizika výkonu. S pozdravem MUDr. A. Jahelková

Martina22. 8. 2017

Dobrý den, Dnes jsem byla na kontrole u svého gynekologa v těhotenské poradně, vše bylo v pořádku do té doby než proběhlo vaginální vyšetření. Zjistil mi zkrácený děložní čípek na 1 mm, polotuhý, hrdlo zavřené, žádné výrazější problémy, možná trochu tlak na močový měchýř. jsem 30+4 tt, druhé těhotenství. Řekl, že se musím šetřit, že by hrozil předčasný porod, protože malý je natlačený i…

Dobrý den, bez vyšetření vás bohužel uklidnit nemůžeme. Proto bych doporučila podstoupit ultrazvukové vyšetření v co nejkratší době. S pozdravem MUDr. A. Švamberková

Pavlína21. 8. 2017

Dobrý den, jsem v 25TT a v 18TT jsem měla operaci slepého střeva. Doposud jsem neměla žádné problémy, ale posledních pár dnů, jak se miminko hýbe, mám v oblasti řezu pocit silného stahování, napínání a silného tlaku-hlavně při chůzi a vstávání. Prosím vás o radu jestli jsou tyto pocity normální. Děkuji za odp. P.

Dobrý den, doporučila bych vyšetření vaším porodníkem, k vyloučení případné patologie. S pozdravem MUDr. A. Švamberková

Veronika Němcová17. 8. 2017

Dobrý den, gynekolog mi nalezl cystu na vaječníku , která se zvětšuje. Můžu se u Vás objednat na konzultaci a případný zákrok? Děkuji za odpověď

Dobrý den, ano, můžete se objednat k indikaci na operaci do gynekologické ambulance naší nemocnice. S pozdravem MUDr. A. Švamberková

Martin14. 8. 2017

Dobrý den, u partnerky byla lékařem diagnostikována Gardnerella vaginalis. Oba se léčíme Entizolem 250mg 3x denně. Zajímá nás jak přesně se musí dodržovat dávkování. Je nutné bezpodmínečně dodržet 8 hodin odstup nebo nevadí např.8:00, 14:00, 22:00 ? Děkuji Martin

Dobrý den, dávkování 8-14-22 hod  je určitě v pořádku. S pozdravem MUDr. V.Pavlů

Sandra12. 8. 2017

Dobry den,chtela bych se zeptat na vas názor,casto trpim migrénami,pred menstruaci,v době menstruace a i po ni,lekar na neurologii zvazuje,zda by nebylo vhodne provest sterilizaci vejcovodu,jaky názor na to mate vy?Dekuji za odpoved

Dobrý den, myslím , že sterilizace vám problém s migrénami nevyřeší. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Andrea8. 8. 2017

Dobry den, mam se objednat na konozici cipku kam si mam zavolat a dohodnout termin. Děkuji

Dobrý den, ke konizaci čípku se objednává denně na tel. čísle 311554209  u sekretářky oddělení. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Kristyna7. 8. 2017

Dobrý den, ráda bych se zeptala na momentální stav na vašich porodních sálech, zda-li bez problémů přijímáte rodičky, nebo máte stop stav. Děkuji

Dobrý den, t.č. není v naší porodnici zastaven příjem rodiček. Aktuální stav je lépe ověřovat telefonicky na tel čísle porodních sálů  311554214. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Petra Skřičková4. 8. 2017

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat na váš názor, popř. zda-li se můžu u vás léčit. Je mi 44 let a menstruační krvácení skoro nekončí a nebo skončí a po týdnu zzačne znova atd. Moje gynekoložka mi předepsala antikoncepci Evru (náplasti), kterou jsem předtím celý život nikdy nebrala. Krvácení se upravilo, ale přináší mi to jiné zdravotní problémy- ty bych asi řešila s vámi až při případné…

Dobrý den, u nás se samozřejmě můžete léčit. Vyberte si konkrétního lékaře v ambulanci a objednejte se k vyšetření na recepci na telefonním čísle 14500. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Monika26. 7. 2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Jsem v 36tt je nutné jet k vám do porodnice na natáčení ozev miminka, když můj gynekolog mi je teď bude dělat každý týden u sebe v ordinaci? Děkuji za odpověď. Monika

Dobrý den, určitě stačí kardiotokograf u vašeho registrujícího gynekologa. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Alena23. 7. 2017

Dobrý den,chci se zeptat udělala jsem si těhotenský test tři dny mi ukazuje slabou druhou čárku vidět jde dnes mám dostat menstruaci a ráno jsem dělala test pořád je tam ta sama druhá čárka co si o tom myslíte?děkuji.

Dobrý den, s největší S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Nikola B.19. 7. 2017

Dobry den, chtela bych se zeptat Byla jsem u vas hospitalizovana na gynekologii na zacatku mesice se slabim krvacenim a bolestmi podbrisku.(28tt) Po tydnu jsem byla propustena ,citila jsem se mnohem lepe. Pricina nebyla zjistena. Dnes rano jsem opet trosicku spinila (31+1)tt moje lekarka ma bohuzel dovolenou byla jsem toto pondeli na kontrole a vse bylo v poradku jen mensi ubytek plodove vody…

Dobrý den, stresovat se určitě není dobré ani pro vás ani pro plod. Pokud máte pochybnosti s svém zdravotní stavu, nutné navštívit lékaře. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jana16. 7. 2017

Dobry den,prosim Vas o radu. Po porodu mam silnejsi krvaceni behem menstruace. Bylo by mozne to nejak zmirnit?

Dobrý den, je nutná kontrola u vašeho gynekologa a ten po vyšetření vám doporučí léčbu. S pozdravem MUDr. V. pavlů

Michaela11. 7. 2017

Dobry den,chtela bych se zeptat.V pripade planovaneho cisarskeho rezu kvuli otoceni miminka KP...muze byt u zakroku manzel?Pokud budu mit epiduralni anestezii?Vim ze v Motole napriklad to jde...u Apolinare take,ale u vas jsem informaci nenasla.Dekuji

Dobrý den, manžel s vámi může být po celou dobu přípravy na císařský řez i může čekat na porod dítěte v prostorách porodních a operačního sálu, ale u vlastní operace je přítomen pouze personál. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Klára30. 6. 2017

Dobrý den, jsem po třech císařských řezech. Proplácí zdravotní pojišťovna sterilizaci ze zdravotních důvodů ve vašem zařízení? Jak se u Vás sterilizace provádí? Za jak dlouho po posledním porodu se provádí? Děkuji. Hezký den.

Dobrý den, pojišťovna proplácí sterilizaci pouze v případě provedení při druhém a dalším císařském řezu. Sterilizace se provádí laparoskopicky a určitě až po uplynutí šestinedělí. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Markéta27. 6. 2017

Dobrý den,4.7. mám dostat menstruaci.Léky na oddálení Norethisteron mám začít užívat 1.7.?Pochopila jsem to správně?Děkuji za odpověd

Dobrý den, ano je to tak správně. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Nováková J.23. 6. 2017

Dobry den. Je bezpecne pouzivat antikoncepci vaginalni krem pharmatex soucasne s cipkem pharmatex?Nehrozi predavkovani? Snizi se s tim riziko otehotneni? Nemohu jinou antikoncepci a mam obavy. Je nizka pravdepodobnost otehotneni za pomoci pharmatex a prerusovane soulozi?

Dobrý den, doporučuji  řídit se přesně instrukcemi v návodu resp. příbalovém letáku. Předávkování je možné, i když velmi vzácně. Možnost otěhotnění je kombinací antikoncepčních metod snížená. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jana22. 6. 2017

Dobrý den, jsem jiz delsi dobu po porodu a mám trochu problemy s opakujicimi posevnimi vytoky. Muzete mi prosim poradit, jestli je pro me vhodnejsi pouziti tamponu a nebo vlozek behem menses?

Dobrý den, v tomto případě bych vám doporučila používání vložek raději než tamponů. S pozdravem MUDr. V.Pavlů

Veny20. 6. 2017

> Dobrý den, jsem v 15tt a udělal se mi malý opar na vnitřní straně úst. Dříve jsem nikdy opar neměla, ale manžel je měl každou chvíli. Trpěla jsem spíš na afty a koutky. Mám strach aby to nějak neublížilo miminku když já sama mám opar poprvé v životě. Všichni mě straší, že když je první výskyt oparu v těhotenství mohlo by dojít k poškození plodu. Na opar mi v lékárně doporučili homeopatika. …

Dobrý den, doporučuji i přes skutečnost primoinfekce vámi uváděnou, odebrat krev na vyšetření protilátek proti herpes virům. Dle výsledku konzultovat s registrujícím gynekologem ev. infekční klinikou Bulovka . S pozdravem MUDr. V.Pavlů

Eva8319. 6. 2017

Dobrý den. Jsem v 28 TT a ve čtvrtek jsem byla na kontrolu. Paní doktorka mi dala papír na vyšetření UZ v 31 TT. Dostala jsem taky papír na odběry krve a EKG s popisem. Zapomněla ​jsem se zeptat,jestli to vyšetření EKG je pro mne,nebo se to dělá na tom UZ u toho plodů?Jsem poprvé těhotná,tak nevím jak to probíhá. Za odpověď děkuji.

Dobrý den, žádanka na EKG je pro vás nikoliv pro plod. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Veronika Erazímová13. 6. 2017

Dobrý den, budu u vás brzy rodit poprvé a chtěla bych poté mít nadstandardní pokoj. Musím si ho zarezervovat nebo stačí říci po porodu ? Děkuji

Dobrý den, pokud bude pokoj v dobu vašeho porodu volný, můžete si ho zamluvit při příchodu k porodu. Více předem není možné . S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Eva Szöcsová9. 6. 2017

Dobrý den, jak se dá využít další zpracování placenty po císařském řezu? Děkuji Vám za informaci. Přeji krásný úplňkový večer. S pozdravem Eva

Dobrý den, placenta patří jako biologický materiál mezi nebezpečný odpad a jako s takovým se s ním zachází, tudíž podléhá předepsané likvidaci. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Kateřina7. 6. 2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdy se má dostavit první menstruace po ukončení kojení. Přestala jsem kojit před měsícem a stále nic. Popřípadě, kdy se mám objednat na kontrolu?

Dobrý den, dostavení l. menstruace po porodu se očekává obvykle do 2 měsíců od ukončení laktace. A to by asi byla doba, kdy byste se měla dostavit na kontrolu ke svému gynekologovi. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Vackova Nela4. 6. 2017

Dobrý den chtěla bych se zeptat spředchozího vztahumam děti a s novym mužem jsem měla 2krat ve 13 tydnu potrat, je možné že by se potrat znovu opakoval??

Dobrý den, možné to je, doporučuji podrobnější vyšetření, ev. na oddělení prenatální diagnostiky včetně vyšetření genetického. ¨ Doporučuje váš gynekolog. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jiřina Zelenková2. 6. 2017

Dobrý den, ve čtvrtek jsem byla na kontrole v gynekologické ordinaci na poliklinice v Berouně u doktora Ševíta a vystavoval mi poukaz k vám do nemocnice na vyšetření během tohoto víkendu že bych se měla dostavit, ale teď jsem zjistila že mi to vystavil na jiné jméno. Tak jestli mně přijmete i takto stou žádankou. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, předpokládám, že nebyl problém s natočením CTG o víkendu i přes špatnou žádanku. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Eva Vajdová30. 5. 2017

Dobrý den. Mám absolvovat test na tehotensku cukrovku. Chci se zeptat,kde se ten odběr krve provádí?

Dobrý den, test se provádí v odběrové místnosti na transfuzní stanici v nemocnici Hořovice. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jitka25. 5. 2017

Dobrý den,byla mi zjištěna Leidenská mutace,bohužel antikoncepční tělísko velmi špatně snáším a proto mi moje lékařka navrhla jako poslední možnost zabránění početí přerušení vejcovodů.Mám za sebou 5 těhotenství a 3 děti.Jak mám postupovat?Ráda bych zákrok absolvovala v Hořovicích,kde jsem rodila a je tento zákrok hrazen ZP?Děkuji.

Dobrý den, sterilizace na žádost pacientky nepatří výkony hrazené zdravotní pojišťovnou. U registrujícího gynekologa je nutné sepsat žádost o sterilizaci následně se k výkonu objednat. žádost musí výkonu minimálně 2 týdny předcházet. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Simona22. 5. 2017

Dobrý den, užívala jsem kombinovanou antikoncepci Diennille. Způsobila problémy s viděním a obratnosti, ale dle všech vyšetření je vše vpořádku. Zjistili mi jen MTHFR c677t. Můj dotaz zní, zda mohu užívat jinou kombinovanou antikoncepci s nižší dávkou než Diennille?

Dobrý den, pokud jediným problémem je zmíněná mutace, je možné abyste užívala jinou kombinovanou antikoncepci s nižší dávkou než Dienille. Váš registrující gynekolog ¨ vám s výběrem určitě poradí. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lucie T.12. 5. 2017

Dobrý den.Chtěla jsem se optat kolik by u vás stála sterilizace během císařského řezu pokud bych si to musela hradit sama.Jsem ve 32. týdnu těhotenství a budu mít plánovaný 3 císařský řez.Moc děkuji za odpověď

Dobrý den, již při druhém císařském řezu hradí provedenou sterilizaci zdravotní pojišťovna jako výkon ze zdravotních důvodů. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Kateřina4. 5. 2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na odběr krve z pupečníku. Je k tomu zapotřebí něco vyřídit dopředu nebo se vše řeší až u porodu? Děkuji

Dobrý den, je třeba zkontaktovat  firmu, kterou si vyberete a k porodu přijít již s vyplněnými formuláři. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Veronika2. 5. 2017

Dobrý den, ráda bych se zeptala na konizaci děložního čípku. Opakovaně mi vycházeli horší cytologie. Byla jsem jen sledována. Nedalo mi to a na vlastní žádost jsem šla do kolposkopické poradny kde mi hned dělali biopsii. Výsledky těžké přednádorové změny. Šla jsem se objednat na konizaci. Čeká mě 9.5. bohužel mám opožděné měsíčky o 11 dní. Vyvolávácí injekce již pátý den. Nikdo mi neřekl bližší…

Dobrý den, veškeré výsledky je třeba konzultovat na pracovišti, kde byly odebrány a výkon taktéž. Na našem pracovišti byste mohla konzultovat výsledky ev. charakter a provedení výkonu za podmínky že donesete výsledky z pracoviště, kde byly provedeny. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jana1. 5. 2017

Dobrý den, děkuji Vám paní doktorko za odpověď. Je možné tedy nechat si předepsat jinou gestagenní hormonální antikoncepci, když při Evellien silně a déle krvácím?

Dobrý den, hormonální tablety obsahující jen gestagen jsou všechny totožné. Při kojení lze ev. využít intrauterinní tělisko, pokud není kontraindikace či gestagenní injekce - ty by ovšem nejspíše způsobily tytéž nežádoucí účinky / krvácení/jako tabletky.Nejlépe se domluvit v ambulanci. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jana27. 4. 2017

Dobrý den paní doktorko, beru při kojení gestagen Evellien, po pár dnech užívání jsem začala silně menstruovat, mám i bolesti. Mám nadále pokračovat v užívání?

Dobrý den, doporučuji vysadit pokud bude krvácení silné a prodloužené. Nepravidelné krvácení je při gestagenní antikoncepci poměrně časté. Kontrola u gynekologa by byla vhodná . S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Monika26. 4. 2017

Dobry mela jsem druhej termin ted v Pondeli 24.4 a porad nic chci se zeptat jak dlouho se nechava prenaset ? A zda kdyz reknu o vyvolani hned jestly to jde.Dekuju za odpoved

Dobrý den, těhotenství doporučujeme ukončit z důvodu přenášení 10. den po termínu porodu. Pokud máte jiné přání,je vhodné probrat s gynekologem, u kterého jste poslední měsíc gravidity v péči. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jarmila21. 4. 2017

Dobrý den, mám podezření na těhotenství, přes den se mi motá hlava a během noci mám lehké nevolnosti a Před 14 dny jsem měla pohlavní styk. Jsem po porodu, kojím kombinovaně s dokrmem. Dělala jsem si po 14 dnech těhotenský test a vyšel negativní, myslíte,že je pořád možnost být gravidní? Také beru již týden gestagenní antikoncepci, tak kdybych byla těhotná, jestli to nemůže ublížit? Děkuji.

Dobrý den, nejlépe ve vaší situaci je se objednat k vašemu registrujícímu gynekologu, který jednoznačně potvrdí či vyloučí graviditu. Možno je si udělat ještě jeden těhotenský test. Pokud byl ale test po 2 týdnech po styku negativní, pravděpodobnost gravidity je velmi malá. Pokud byste byla gravidní, bylo by třeba antikoncepci vysadit. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Alois19. 4. 2017

Dobrý den, je možné dojit si na gynekologii a urologii bez objednání v Nemocnici? Mám bolesti v podbrisku, neustále moceni, výtoky a pálení.Na urologii a gynegolii me objednají bůhví kdy.Diky za odpověď.

Dobrý den, pokud máte akutní obtíže, na gynekologické ambulanci budete samozřejmě ošetřena bez objednání v ordinačních hodinách. Ohledně urologického vyšetření musíte kontaktovat ambulanci urologickou. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Petra Svobodová16. 4. 2017

Dobrý den. Zajímalo by mě, kolik kyseliny doporučujete pro těhotnou a kdy (kolik měsíců před otěhotněním)? Vím, že klasické doporučení je brát kyselinu listovou, to je ovšem její syntetická forma a tělo si ji musí přeměnit na 5-methyl-tetrahydrofolát pomocí enzymu 5,10 methylen-tetrahydrofolátreduktázy. Podle studií může mít až 30 % žen poblém kyselinu listovou na její aktivní formu přeměňovat.…

Dobrý den, váš obsáhlý dotaz zahrnuje několik odlišných komponentů s graviditou jako společným jmenovatelem. Tato internetová poradna je zaměřená na běžné problémy těhotných i netěhotných žen. Váš podrobný rozbor problematiky je nad rámec naší odbornosti a praxe. Otázky ohledně potravinových doplňků a vitaminů bych ve vámi požadovaném rozsahu orientovala směrem k výživovému specialistovi či…

Katka15. 4. 2017

Do jakého týdne těhotenství lze aplikovat tzv potratovou pilulku?

Dobrý den,  do dokončeného 7. týden gravidity. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Kateřina14. 4. 2017

Dobrý den, prosím o radu, poslední menstruaci jsem dostala 9.3. 2017, těhotenský test mi vyšel pozitivní a poslední týden mám křeče v podbříšku. Pokud bych byla těhotná, do jaké doby bych se musela dostavit do nemocnice pro podání "potratové pilulky"? Pokud bych chtěla navštívit Vaše oddělení, musím se předem objednat? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, farmakologické ukončení těhotenství je možné do 7. dokončeného týdne, ve vašem případě do 27.4.2017, na podání pilulky se musíte objednat, mít s sebou žádost od vašeho registrujícího gynekologa, a výsledky vyšetření krve. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Naděžda Netíková12. 4. 2017

Dobrý den, ráda bych touto cestou poděkovala za péči jednak na porodním sále, tak i na oddělení šestinedělí. Cítila jsem se u vás příjemně, prostředí je moc hezké a všechen personál je milý a vstřícný. Speciálně bych chtěla poděkovat paní doktorce Závorové, která si všimla, že něco není v pořádku, a navrhla řešení, a paní doktorce Chudáčkové, která udělala taková rozhodnutí a vedla porod takovým…

Dobrý den, děkujeme za pochvalu, předám jmenovaným a přeju vám s miminkem jen to dobré do života. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Klara12. 4. 2017

Dobrý den. Jiz temer rok se potýkat s problem krvaceni. Ke krvaceni dochazi prevazne po pohlavnim styku, ale i pri pouhém pohmatu pri myti, kdy se dotknu děložního čípku. Muj lekar mi udelal utz vysetreni a neshledal zadne zmeny. Po opakovane návštěvě se stale stejnym problemem mi bez laboratorniho vysetreni stěrů nasadil sirokospektralni atb. Po preleceni se problemy stale vyskytuji. Mam z toho…

Dobrý den, nepravidelné krvácení z rodidel může mít různé příčiny. Nemám informace o výsledku cytologických vyšetření děložního hrdla, zda se vyskytuje výtok, zda užíváte nějakou antikoncepci a další nutné údaje. Není možné bez gynekologického vyšetření učinit závěr a tudíž ani poskytnout žádanou radu. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jana12. 4. 2017

Dobrý deň,prosím o radu,mám cystu 2cm na vaječníku,poslednú dobu mi vynecháva menštruácia,naposledy som mala dostať 27.3.a doteraz nič...tehotná nie som,moja lekárka nič nerieši,že je to bežné pri cystách...chcela som ,aby mi zobrala krv kôli hormónom,ale povedala ,že netreba,že mám čakať,kým dostanem...chcela by som vedieť Váš názor na môj problém.ďakujem veľmi pekne

Dobrý den, bohužel s nedostatečnými anamnestickými údaji a bez objektivního gynekologického vyšetření nemohu vám touto cestou s vaším problémem pomoci. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Pavlina11. 4. 2017

Dobry den,jsem v 34tt a cekam treti dite,dve predchozi se narodily cisarskym rezem,takze me automaticky ceka treti,chci se zeptat v jakem tydnu tehotenstvi se u vas provadi planovany cisarsky rez a kdy bych se u vas mela zastavit a domluvit se?dekuji za vasi odpoved!s podravem

Dobrý den. Doporučujeme návštěvu po 36. týdnu, a císařský řez provádíme, pokud nejsou jiné zdravotní důvody ,ve 40.týdnu gravidity tzv. od 39+1. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Sinda5. 4. 2017

Dobrý den, jsem ve 38 týdnu těhotenství a ráda bych si nechala nastřelit naušnice. Je to vhodné, nebo mám raději vyčkat až po porodu? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, myslím, že toto rozhodnutí záleží zcela na vás. Z porodnického hlediska nevidím problém. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jarmila4. 4. 2017

Dobrý den, ještě bych se chtěla zeptat, kdybych začala brát gestagenní hormonální antikoncepci, nemůže to ublížit při kojení dítěti? Četla jsem,že malá dávka přejde do mléka, tak si dělám obavy, jestli by to nemělo v budoucnu vliv na jeho špatnou sexuální orientaci. Na zvířatech se dle vědeckých výzkumů samci mění na samice. Děkuji

Dobrý den, užívání gestagenní antikoncepce je během kojení zcela bezpečné vzhledem k event. feminizaci dítěte mužského pohlaví. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jarmila4. 4. 2017

Dobrý den, jsem po porodu a ráda bych užívala Pharmatex vaginální čípky proti otěhotnění. Mohu se zeptat, jakou mají spolehlivost a jestli se mohou užívat společně s lubrikačním gelem ( zda se tím nesnižuje )? Děkuji

Dobrý den, Pharmatex jako chemickou antikoncepci je vhodné kombinovat s antikoncepcí bariérovou / kondom/. Spolehlivost tzv. Pearl index se v literatuře udává 5-20 selhání na 100 žen užívající tuto antiko po dobu l roku. Pharmatex má lubrikační účinek, tudíž není potřeba jiný lubrikant používat. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Adéla30. 3. 2017

Dobrý den, mám ještě doplňující dotaz k chirurgickému odstranění Bartoholiniho žlázy. Jak dlouhá je hospitalizace v nemocnici a následná rekonvalenscence? Za Vaši odpověď předem děkuji.

Dobrý den, vzhledem k tomu, že pooperační průběh a hojení může být individuální, tak i doba hospitalizace a rekonvalescence může být různá. Hospitalizace v řádu několika dní, rekonvalescence 2-3. týdny do zhojení. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

MIchaela Kejmarova25. 3. 2017

dobry den chtela bych se zeptat zda je mozne se u vas zastavit na gynekologicke ambulanci i o vikendu mam delsi dobu problemy s brichem,byla jsem darovat pred nejakou dobou vajicka a po odebrani folikul jsem mela zanet a brala jsem na to entizol a po mesici jsem byla operovana na laparoskopii kde mi bylo receno ze mi byl odepran slepak a k tomu jsem mela podrazdeny vajecnik v pravem podbrisku ale…

Dobrý den, provoz gynekologické ambulance je pondělí až pátek, ordinační hodiny jsou vyvěšeny na webových stránkách nemocnice. O víkendu a po ordinačních hodinách ambulance se ošetřují pacientky s akutními problémy. Pokud máte obtíže delší dobu a teď se zhoršují, můžete se dostavit v ordinačních hodinách na naší ambulanci, která funguje denně, v tomto případě i bez objednání. S pozdravem MUDr. V.…

PETRA25. 3. 2017

Dobrý den,dnes jsem byla na preventivním sonu ve screening.centru,chodím pravidelně 30let. Paní doktorka říkala,že vše v pořádku, kontrola za rok. Fibroadenom mám již dlouho,neměnný. Ale i ty dukty jsou v pořádku? (před 2lety jsem je,myslím,ve zprávě také měla,loni však ne). Žádné problémy nemám,ani sekreci,ani bolest atd.V rodině žádná zátěž není. Jen já jsem hypochondr a nevím, zda je zpráva v…

Dobrý den, vzhledem k tomu, že lékařka - sonografistka , která se přímo zabývá sonografii prsu řekla, že vše v pořádku a pozvala vás na kontrolu za rok a fakt že nález je neměnný a bez známek malignity, nemohu jen konstatovat, že můžete být v klidu. Pokud byste chtěla tuto zprávu ještě podrobněji rozebírat, obraťte se na vyšetřující lékařku. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

STEPANKA23. 3. 2017

DOBRY DEN,CHTELA BYCH SE ZEPTAT,JAKY MATE NAZOR NA OCKOVANI PROTI RAKOVINE DELOZNIHO CIPKU U DIVEK.ZDA DOPORUCUJETE CI NIKOLI.DEKUJI

Dobrý den, určitě doporučuji . S pozdravem MUDr. V. Pavlů

TEREZA23. 3. 2017

DOBRY DEN,CHTELA BYCH SE ZEPTAT JAKY MATE NAZOR NA OCKOVANI PROTI RAKOVINE DELOZNIHO CIPKU.CHTELA BYCH NECHAT DCERU NAOCKOVAT,TAK BYCH RADA ZNALA NAZOR GYNEKOLOGA.DEKUJI

Dobrý den, určitě doporučuji , s pozdravem MUDr. V. Pavlů

Adéla21. 3. 2017

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda Vaše nemocnice provádí chirurgické odstranění Bartholiniho žlázy. Trpím opakovanými abscesy a ráda bych se už tohoto problému nadobro zbavila. Za Vaši odpověď předem děkuji.

Dobrý den, chirurgické odstranění Bartholinské žlázy se na našem pracovišti provádí. Výkon je na objednání, s předoperačním vyšetřením a doporučením od registrujícího gynekologa. S pozdravem MUDr. V .Pavlů

Veronika21. 3. 2017

Dobrý den chci se vás zeptat beru duphaston 16.den v cyklu po dobu 10 dní už jsem dobrala 2.platíčko. Poprvé po dobrání duphastonu mi ms přišla den po dobrání. A teď ms nikde.Je to 3 den.Dva dny je mi zle od žaludku a pálí mě žáha.Tt negativní.Jak dlouho mám čekat jestli dorazí ms? Nebo mám navštívit lékaře hned? Děkuji za odpověď

Dobrý den, vyčekejte týden, pak navštivte registrujícího gynekologa. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Hana20. 3. 2017

Dobrý den, nabízíte operativní zprůchodnění vejcovodů po sterilizaci? Pokud ano co to obnáší? Děkuji

Dobrý den, tento výkon nenabízíme. V informovaném souhlasu je zaneseno, že tento výkon je nevratný a otěhotnění je tedy možné metodou IVF v některém z center asistované reprodukce. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Marie18. 3. 2017

Dobrý den. Chtěla bych se optat, když je placenta na zadní straně v 31tt a je cca 17mm od branky, jde rodit přirozeně a nebo musí být císařský řez? Případně kolik cm musí být od branky k přirozenému porodu. Lékařka říkala, že zatím je to na císařský řez. Děkuji Marie

Dobrý den, zbývá vám ještě 9 týdnů do termínu porodu, myslím, že není třeba zatím řešit operační ukončení těhotenství Císařským řezem. Většinou se placenta spolu s růstem dělohy posunuje směrem od vnitřní branky nahoru a podle toho zda a jak hluboko zasahuje do dolního děložního segmentu se zváží před termínem porodu /zhruba 2 týdny/,zda je možné vést porod vaginálně. S pozdravem V. Pavlů

Michaela15. 3. 2017

Dobry den. Chtela bych se zeptat na potratovou pilulku. Do ktereho tydne se muze pilulka uzit? Na internetu pisou do 9tydne tehotenstvi. Dnes jsem mela podstoupit miniinterupci ale nedala jsem to. Brali si tam zeny na sal jak kus masa na porazku. Potratit doma by pro me bylo po psichycke strance asi nejlepsi. Dekuji

Dobrý den, ukončení těhotenství tzv. potratovou pilulkou je možné do dokončeného 7. týdne gravidity. K podání tabletky je nutné se objednat na oddělení gynekologie s řádně vyplněnou žádostí s předepsanými odběry. Cena 5000 Kč . S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Karel Bernat13. 3. 2017

Dobrý den Vážená paní doktorko,už jen z recenzí maminek a chvály ze všech stran je vidět,že jste velice vážená a absolutně znalá svého oboru.Proto si dovoluji Vás požádat o radu v jak jsem si ověřil po návratu ze zahraničí,ve velice svízelné situaci. S družkou jsem byl v zahraničí u mé rodiny(UA),jsme rodilí Češi,nicméně situace nám nedovolila se vrátit a registrovat se.V autonomní oblasti…

Dobrý den, ráda Vám poradím, ale nevím úplně přesně konkrétně v čem. V naší porodnici není třeba se registrovat k porodu, tudíž k porodu může přijít každá těhotná. Pokud nemá těhotenskou legitimaci a nemá základní testy, které jsou v Čechách doporučené , není problém legitimaci vystavit i v tomto týdnu a testy dodělat. Pokud není pojištěná, také není u nás problém, vyšetření si uhradí sama dle…

Martina12. 3. 2017

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na pravděpodobnost předčasného porodu u druhého dítě, když první byl předčasně v 35 +2tt, kvůli zhoršeným průtokům a špatné funkci placenty ("nějaké infarkty či co). Ditě s nízkou porodní hmotností, ale dobrou poporodní adaptací. Jsem podruhé těhotná a ráda bych věděla na co se případně připravit. Případně zda je nutné nějaké větší sledování během těhotenství.…

Dobrý den, riziko předčasného porodu v druhém těhotenství z dostupných údajů nemohu přesně určit. Vyšší by rozhodně bylo, pokud by přetrvávaly rizikové faktory z první gravidity / např.kouření/. Určitě jste pečlivě sledována vaším gynekologem, který by jistě včas odhalil resp. odhalí sonografickým vyšetřením počínající opožďování růstu plodu a doporučí další postup. Amniocentéza rozhodně přímo…

Černá11. 3. 2017

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda je vhodné,aby těhotná v 15.týdnu těhotenství navštěvovala pravidelně babičku na LDN? Nemůže jí to nějak vzhledem k možné infekci ublížit?

Dobrý den, myslím, že toto rozhodnutí je zcela na vašem uvážení. Pokud budete dodržovat základní hygienické návyky a t.č. v nemocnici resp. na daném oddělení nebude žádná epidemie infekční choroby, myslím, že návštěva na oddělení LDN vás jako těhotnou zdravotně neohrozí. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Marcela7. 3. 2017

Dobrý večer, Prosím vás měla bych dotaz- zda přibíráte pacientky nové? jsem z Příbramska a hledám nového gynekologa.díky za odpověď.

Dobrý večer, nové pacientky přibíráme. Stačí se ke zvolenému gynekologu objednat v recepci nemocnice a v určeném čase dorazit na vyšetření. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Michaela Nováková28. 2. 2017

Dobrý den, chtěla bych se jen zeptat, chtěla bych u Vás rodit a chtěla bych se podívat na porodnické oddělní. Četla jsem, že děláte besedy každé první a třetí pondělí v měsíci od 14:00. Musím se dopředu objednat a popřípadě kde?Nebo stačí prostě přijít bez rezervace? Děkuji za odpověď

Dobrý den, na besedy se nemusíte objednávat. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Ivana20. 2. 2017

Dobrý den mám na vás jednu otázku mám 2 deti rodene cisárskym rezem s manželom by sme chceli jeste jedno dite po kolik let by to bylo nejmene rizikové dekuji

Dobrý den, ideální doba otěhotnění je 2 roky od posledního císařského řezu. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

katka19. 2. 2017

Dobry vecer. Mám pár týdnů do porodu a chtěla bych rodit ve vaší porodnici a tak se chci objednat na prohlídku do vaší ambulance,jak doporučujete na internetových stránkách.Zajímalo by mě,jak taková prohlidka probíhá? Můj gynekolog mi posledních par měsícu děla pouze ultrazvuk prez břicho. A tak by me zajímalo,jestli mě lékař ve vaši ambulanci bude prohlížet i vnitřně,nebo zda se kromě natočení…

Dobrý den, prohlídka těhotné před porodem v naší ambulanci zahrnuje běžnou těhotenskou prohlídku s ověřením polohy miminka, vyšetření moče, určení hmotnosti, krevního tlaku. Ultrazvuk se provádí dle zvážení lékaře v ambulanci ,taktéž i vnitřní vyšetření. Cílem této návštěvy je hlavně zkontrolovat veškerá vyšetření prováděná během celého těhotenství u vašeho gynekologa. S pozdravem MUDr. V.…

Jana19. 2. 2017

Dobry den.Jsem nyni jsem 18+3tt.Ma doktorka me posíla na genet.Dle vysledku kterym nerozumim.Nic nevysvetlila a ja bych potrebovala vedet,co miminku hrozí nebo co vysledky znamenaji.Gest.stari 16+5.hodnota MS-AFP -28.9ug/L ;0.66MoM. hodnota uE3 1.71ug/L;1.65MoM. hodnota total hcg - 6.8kiu/L;0.28MoM. hodnota Free-hcg1 - 9ug/L;0.21 MoM. PAPP-A-1.11iu/L;0.73MoM. NT rozmer - 1.60mm;1.05MoM.Riziko M…

Dobrý den, v rámci genetické konzultace v centru prenatální diagnostiky Gennet bude vyhodnoceno eventuální riziko pro plod. Právě tam vám bude celá situace podrobně objasněna s ohledem na veškeré výsledky biochemické i ultrazvukové. Základní informace o výsledku vyšetření by vám měl poskytnout registrující gynekolog. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Naďa15. 2. 2017

Dobrý den, jsem ve 34 TT, již několik dní mě trápí řezavá bolest břicha v oblasti asi 5 cm nad pupíkem a 5 cm doleva. Bolest většinou začínám pociťovat kolem poledne, během dne se stupňuje a večer je k nesnesení (mám pocit, jako by mi břicho mělo prasknout), a to aniž bych byla po nějaké zátěži, ráno jsem zase fit. Napadlo mě, že bolest je způsobena jen napínáním kůže, přesto jsem raději došla k…

Dobrý den, ráda bych vám vyhověla, ale názor na váš problém nemůžu jen z popisu vašich obtíží vyslovit. Pokud chcete znát názor jiného lékaře, některého si vyberte a objednejte se do ambulance. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Vendula13. 2. 2017

Dobrý den, dnes jsme k Vám volala ohledně toho jestli se u VÁs musím objednávat,když jsem se u Vás rozhodla rodit. Pani mi řekla,že nemusím. Takže nemusím k VÁm ani na prohlídku,co tu ostatni maminky píšou ? Předem moc děkuji

Dobrý den, registrace k porodu není v naší porodnici nutná, ale doporučujeme jednu návštěvu těhotné v naší ambulanci po objednání v recepci nemocnice, není však nezbytnou podmínkou. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Nikča13. 2. 2017

Dobry den jsem ve 35tt a uz druhy den citím píchání v podbříšku až s toho nemužu v noci spát ....minulý tyden ze mě vytekla růžová voda z bílou hrudkou malá se skoro vubec nehybe nevite co by to mohlo byt popřípadně jak mam postupovat

Dobrý den, předpokládám , že vaše problémy jsou od pondělka již vyřešeny. Pokud nikoliv tak rozhodně doporučuji navštívit svého registrujícího gynekologa. S pozdravem MUDr.V. Pavlů

Gabina Vesela10. 2. 2017

Dobry den, mam rodit planovanym cisarskym rezem u vas v porodnici. Chtela jsem se zeptat zda muze byt partner u operace a jak probiha priprava na operaci. Dekuji Vesela

Dobrý den, přístup na operační sál partnerům neumožňujeme. S přípravou k operaci budete podrobně obeznámena při příjmu k hospitalizaci. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jitka9. 2. 2017

Dobrý den, jsem v 16tt těhotenství a můj ošetřující gynekolog mě vůbec neupozornil na možnost screeningu v 10 - 12. týdnu a také vůbec nemluví o triple testu. Myslela jsem, že triple test se provádí pokaždé, když nebyl proveden screening. Byla mi pouze 2x odebrána krev a to ve 12. týdnu a nyní v 16. týdnu. Nyní jsem obdržela poukaz na sono ve 20. týdnu na genetickou kliniku, budou mi na základě…

Dobrý den, prenatální screening provádíme pacientkám, které jsou v naší ambulanci registrované. Provádíme screening integrovaný. Tuto situaci musíte probrat s vaším gynekologem a tento dotaz vznést k němu. Z těchto informací nejsem schopná posoudit, co vám bylo z krve vyšetřeno. Genetické vyšetření se provádí na oddělení genetiky, které bývá součástí zařízení zabývajích se prenatální diagnostikou…

Nikola Podolska5. 2. 2017

Dobry den , chtela jsem se zeptat zda je mozne mit u porodu dve osoby napriklad pritele/manzela a maminku.A zda umoznujete porod do vody nebo vana na pokoji je pouze na prvni dobu porodni . Dekuji moc za odpoved

Dobrý den, u porodu je možné mít dvě osoby starší 18 let. Porod do vody neprovádíme, vany na porodních pokojích jsou pouze k relaxaci v 1. době porodní. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

katka1. 2. 2017

Dobrý den. Jsem ve 35tt a ráda bych rodila ve vaší porodnici. Jsem už i objednána do poradny na prohlídku. Chtěla bych se zeptat, jak často se stává, že máte stop stav a nepřijímáte pacientky k porodu? A jak to vůbec chodí? To mi doporučíte jinou porodnici, která je informována o tom, že vy máte plno, nebo budu muset sama obvolávat porodnice v okolí?Mám hrůzu z toho, že až nastane čas, že k vám…

Dobrý den, doporučuji navštívit naší besedu , která se koná každé 1, a 3, pondělí od 14 hodin v nenocnici. Vedou ji naše porodní asistentky a veškeré tyto organizační záležitosti tam můžete probrat. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lucie31. 1. 2017

Dobry den chtela bych si nechat zavest nitrodelozni telisko ( nehormonalni) ale nejak mechapu vas cenik 1000 kc vcetne zavedeni znamena, ze dostanu od vas telisko, ktere stoji i se zavedenim 1000 kc a nebo ze si telisko prinesu sve a zavedeni bude stat 1000 kc.?

Dobrý den, v ceně 1000 kč je zahrnuta cena tělíska i se zavedením. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Michaela Nováková27. 1. 2017

Dobry den..chtela bych se zeptat ..chtela bych u vas rodit a chtela bych se k vam na porodnicke oddeleni podivat a zjistit vic informaci co a jak probiha a je potreba.je nutne se dopredu objednat na prohlidku oddeleni?slysela jsem jen a jen chvalu a proto chci k vam :).Dekuji

Dobrý den, soukromé prohlídky se vzhledem k provozu na našem oddělení neprovádí. K informacím o porodu u nás o chodu oddělení a prohlídka porodních sálů slouží besedy , které pořádají naše porodní asistentky zde v nemocnici vždy l. a 3 pondělí v měsíci od 14. hodin. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Marie27. 1. 2017

Dobrý den, minulý rok jsem u Vás rodila plánovaným císařským řezem v 38tt(miminko bylo zadečkem napřed). Chci se zeptat, jak dlouho počkat na druhé těhotenství? Čeká mě automaticky další císař. řez? Je potřeba před plánováním druhého těhotenství podstoupit nějaké všetření? Děkuji a přeji hezký zbytek dne

Dobrý den, vhodná doba otěhotnění po císařském řezu jsou 2 roky, za určitých podmínek není nutné plánovat další porod řezem. Stav jizvy po řezu hodnotí váš gynekolog ultrazvukem, další vyšetření nejsou nutná. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Tehulka26. 1. 2017

Dobry den, chtela bych se zeptat. Jsem v 30tt a hrozne me boli prave zebro. Rekla bych ze to muze byt jak mi maly strka nozicku pod zebro. Ale ke vsemu me pali kuze u praveho zebra. Zajimalo by me jestli to je normalni, nebo jestli se mam radeji objednat. Na kontrolu mam jit 7.2.2017 . dekuji za radu

Dobrý den, doporučuji navštívit registrujícího gynekologa. Může se jednat o zablokované žebro či uskřinutý mezižeberní nerv. Plod není ohrožen ale vás to obtěžuje. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lenka25. 1. 2017

Dobrý den, v pátek začínám 37tt a včera jsem byla naposledy u své DR. Bydlím v Praze a k porodu jsem zaregistrovaná do Podolí a bude tam chodit do poradny. Rodit bych chtěla ve vaší porodnici. Je to možné? Moje DR mi právě poradila ať do poradny chodím do Podolí a na porod pak k vám. Samozřejmě bych se co nejdříve objednala na jednu prohlídku přes porodem. Děkuji Lenka

Dobrý den, není problém, klidně to udělejte, jak jste popsala. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Eva N.25. 1. 2017

Před třemi lety jsem u vás v porodnici porodila plánovaným císařským řezem (poloha KP). Nyní jsem opět těhotná, opět bych chtěla rodit u vás. Budu automaticky rodit opět "řezem", nebo přirozeně? Nebo snad dostanu na výběr? Jsem 33tt, bez komplikací, poloha plodu hlavičkou dolů.

Dobrý den,za určených podmínek není nutné vést další porod císařským řezem. Pokud se objednáte poslední měsíc těhotenství do naší ambulance, budou probrány obě možnosti způsobu vedení porodu. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Marcela Čermáková25. 1. 2017

Dobrý den, dne 2.1.2017 jsem rodila ve Vaší porodnici. Chtěla bych tímto zpětně poděkovat paní doktorce Andree Jahelkové Švamberkové, sestřičkám a ostatnímu přítomnému personálu Vaší porodnice u mého nočního porodu, za vlídný a profesionální přístup, díky kterému přišla na svět naše krásná holčička. Dále bych se chtěla informovat, zda lze zpětně získat kopii mé těhotenské průkazky. Myslela jsem…

Dobrý den, děkujeme pěkně za pochvalu. Předám p. doktorce Andree. Kopie legitimace zajišťuje po předchozí telefonické dohodě vrchní sestra Fikarová - tel 311554202. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lenka24. 1. 2017

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Je to 10 den co jsem měla nechráněný pohlavní styk. Myslíte, že bych mohla mít nějakou pohlavní nemoc? Svědí mě plosky nohou i ruce, mám je i suché+ suché rty. Někdy se škrábu po celém těle. Svědí mě pochva a někdy mám bolesti i při močení. Objevil se mi i výtok (někdy s malou příměsí krve), ale vrací se mi kvasinkové infekce, takže výtoky mívám celkem často. Mám…

Dobrý den, těžko poznat z vašich obtíží, zda se jedná o pohlavní chorobu či jiné onemocnění. Nutná kontrola u vašeho registrujícího gynekologa. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Eva Justychová23. 1. 2017

Dobrý den jsem v 37tt a chtěla bych se k vám objednat jelikož k vám půjdu rodit tak se zaregistrovat a na prohlídku

Dobrý den, v naší porodnici není nutné se registrovat k porodu. Do gynekologické ambulance k vyšetření je třeba se objednat v recepci nemocnice. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Renáta Novotná20. 1. 2017

Dobrý den, od 10.1-16.1 2017 jsem byla hospitalizována na gynekologickém oddělení Vaší nemocnice.Velmi ráda bych poděkovala celému personálu.Nikdy jsem se nesetkala s tak milým a lidským přístupem u zdravotnického personálu.Všichni jsou to lidi na svém místě, kteří odvádějí více než jen svou práci.S pozdravem Renáta Novotná

Dobrý den, velmi děkujeme, s pozdravem MUDr. V. Pavlů

Tereza18. 1. 2017

Dobrý den, jsem 36tt a moje gynekoložka, mi řekla, že nyní se o mě má starat porodnice, chci se tedy zeptat objednala jsem se k Vám, ale je to až 2.2. mám se ještě někam objednat na monitor? Je mi divné, že miminko nebude 2 týdny kontrolováno. Moc děkuji

Dobrý den, můžu vám nabídnout termín nyní ve čtvrtek 26,1,2017 od 9-11 na ultrazvukové ambulanci v l. patře - bez objednání. CTG je součástí těhotenské poradny, s sebou moč jako obvykle. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

pavla14. 1. 2017

Dobrý den,jsem dva roky po hysterektomii dělohy.Poslední rok se mi po 3 měsíčních intervalech cca vracejí neskutečné návaly horka,bušení srdce,pocení,zrudnutí cca co hodinu jeden takovýto nával i v noci.Jsem vyčerpaná,unavená...Veškeré krevní odběry,hormony a vyšetřeni srdce jsou ok. Prosím poradíte mi,co s tím.Je mi trapné už obtěžovat lékaře,když jsem vlastně úplně zdravá....jak říkají…

Dobrý den, popisovaný stav nejspíše odpovídá výpadovému syndromu ze snížené či ukončené funkce vaječníků/ pacientka neuvádí, zda byly ponechané při operaci./Byla by vhodná návštěva gynekologa, který s vámi probere možnosti ovlivnění těchto obtěžujících stavů. Možno i v lékárně zakoupit přírodní preparát/ např GS Merilin/. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Adéla10. 1. 2017

Dobrý den, chtěla bych u vás rodit. Co proto mohu udělat? Je možné navštívit porodnici a prohlédnout si prostory, případně v jaké termíny? Děkuji.

Dobrý den, v naší porodnici k porodu není nutná registrace. Doporučujeme jednu návštěvu zhruba měsíc před plánovaným termínem porodu. Součástí předporodních besed, která probíhají v naší nemocnice a jsou vedené našimi porodními asistentkami je prohlídka porodních sálů a oddělení šestinedělí. Soukromé prohlídky se z provozních důvodů neprovádí. Informace o besedách jsou vyvěšeny na našich…

Karolína9. 1. 2017

Dobrý den, v říjnu 2016 jsem dostala jeden prášek na zastavení laktace. Bohužel si nejsem jistá názvem. Byl to pouze jeden prášek a laktaci mi zastavil. Poté jsem o měsíc později znovu otěhotněla. Nevadí tento lék mému těhotenství? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, myslím, že tento lék, i když není zmíněno a jaký se jedná, nemá na těhotenství, které vzniklo měsíc po užití, žádný vliv. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Hanka9. 1. 2017

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou. Jsem nyní podruhé těhotná, ve 2trimestru. Můj starší syn bude muset podstoupit očkování proti spalničkám a zarděnkám ( očkovávání MMR). Prosím nehrozí mi jako těhotné nějaký přenos? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, můžete být v klidu, navíc myslím, že proti těmto dětským infekčním onemocněním jste byla vy očkovaná. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Daniela5. 1. 2017

Dobrý deň, chcela by som sa preventívne informovať, om v 12 tt tehotenstva a včera vo večerných hodinách ma chytili bolesti brucha, celého brucha (zvrchu až nadol), no po istom čase sa to zmiernilo... no viac sa to sústreďovalo na ľavú stranu, ako bolesť žalúdka no krvácanie ani žiadne výtoky nemám. Dnes je to o niečo lepšie, niesú to také bolesti ako včera, ale stále pociťujem bolesti na ľavej…

Dobrý den, lze velmi obtížně stanovit diagnosu a taktéž závažnost situace jen z popisu obtíží. Už jen vzhledem k faktu, že jste gravidní, doporučovala bych navštívit vašeho registrujícího gynekologa ev. vašeho praktického lékaře. S pozdravem MUDr. V.Pavlů

Katka3. 1. 2017

Dobry den. V unoru budu u Vas rodit,chtela bych se zaptat na nejaky seznam veci ktere musim mit seebou pro sebe a pro miminko. Dekuji

Dobrý den, seznam věcí najdete na webových stránkách nemocnice. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lenka30. 12. 2016

Dobry den, potrebovala bych prasky na oddálení menstruace, musím si jít pro recept ke svému gynekologovi nebo se prodávají nějaké prášky i bez předpisů?

Dobrý den, tablety na oddělení menstruace jsou pouze na předpis gynekologaDobrý den, tablety na oddělení menstruace jsou pouze na předpis gynekologa. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Monika20. 12. 2016

Dobry večer, chtěla jsem se zaptat. Dnes jsem od moji gyndařky dostala žádanku na ultrazvuk do gennetu, ale tam mi bylo řečeno,že ultrazvuk ve 32 tt už nedělaj a že si mám dojít do porodnice kde budu rodit. Já jsem rozhodlá právě pro Hořovice a chtěla jsem se zeptat zda by jste mě vzaly na ultrazvuk a pripadne i ukazat porodnický sál a pod. Děkuji Mezníková

Dobrý večer p. Mezníková, ultrazvukové vyšetření vám samozřejmě provedeme, a to v ordinačních hodinách, které jsou uvedené na stránkách nemocnice , v ultrazvukové ordinaci gynekologické ambulance bez nutnosti objednání na žádanku od vašeho registrujícího gynekologa. Soukromé prohlídky porodního sálu neprovádíme. K tomuto účelu i k dalším informacím o porodu v našem zařízení slouží besedy vedené…

Jana Vajnerová12. 12. 2016

I tentokrát bych chtěla veřejně poděkovat Mudr. Pavlů. Paní doktorko, i při našem druhém porodu jsme se setkali s Vaši velkou profesionalitou kterou jako vždy provázelo Vaše vlídné slovo a srdečný přístup. Za to Vám velmi děkujeme..

Dobrý den, moc a moc děkuju i já. Přeju celé Vaší rodině krásné vánoce, a štěstí a pevné zdraví v novém roce 2016. S pozdravem MUDr. Věra Pavlů

Jitka12. 12. 2016

Dobrý den, může ve Vaší porodnici rodit maminka, která nemá trvalé bydliště v Hořovicích ani blízkém okolí? A je v tomto případě možné docházet i na veškerá vyšetřeńí v těhotenství (např. screening v 1. a 2. trimestru) do Vaší gynekologické ambulance? Je nutná nějaká registrace a kdy mohu přijít? Děkuji a přeji hezký den.

Dobrý den, samozřejmě může u nás žena rodit i případě, že není hořovická či z blízkého okolí , a to bez registrace. A samozřejmě můžete docházet do naší prenatální poradny. Integrovaný screening provádíme na našem pracovišti. Do ambulance se objednává na recepci nemocnice a předem si je vhodné vybrat lékaře, kterému budete po celé těhotenství docházet. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jana5. 12. 2016

Dobrý den, chtěla bych rodit ve Vaší nemocnici. Termín porodu je 13.5. Jak se prosím mohu u Vás zaregistrovat k porodu? Velice Vám děkuji. S pozdravem, Jana Spackova

Dobrý den, v naší porodnice se neregistruje, doporučujeme alespoň jednu návštěvu naší ambulance v posledním měsíci před porodem. S pozdravem MUDr. V.Pavlů

Lucie4. 12. 2016

Dobrý den, prosím o radu. Jsem 4. den po hysteroskopii (ablace polypu a abrase děložní dutiny a hrdla). Vše proběhlo v pořádku. Krvácela jsem jen v den výkonu. Od včerejška mám ale poměrně masivní růžový výtok. Mám tomu věnovat pozornost, nebo je to po hysteroskopii normální? Moc děkuji za odpověď. Lucie

Dobrý den, myslím, že tato skutečnost je naprosto běžná. Pokud by vaše pochybnosti trvaly, obraťte se na vašeho registrujícího gynekologa. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Karolína28. 11. 2016

Dobrý den chtěla bych rodit u vás v horovicke nemocnici dnes jsem byla u gynekologa který mi oznámil že ve 37tt má váha miminka 3600g a není hlavičkou dolů je nějaká šance že se ještě miminko otočí děkuji moc za radu

Dobrý den, možnost, že se ještě miminko otočí na hlavičku ,zůstává do porodu, zvláště jedná-li se o naléhání koncem pánevním úplným. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Eliška24. 11. 2016

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je nějaká doporučená minimální doba mezi vysazením HA a dalším užíváním nové. Děkuji E.

Dobrý den, neexistuje žádná doporučená doba mezi užíváním různých druhů antikoncepcí, o přechodu z jednoho druhu na další je třeba se konkrétně poradit s registrujícím ,předepisujícím gynekologem. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Zuzana19. 11. 2016

Dobrý den, ráda bych se zeptat, zda je mozne v obdobi kojení dostat menstruaci, spíše špinění, ale ne moc. Dceři je dva a půl měsíce. Děkuji s pozdravem.

Dobrý den, při kojení je možná menstruace pravidelně, nepravidelně nebo vůbec a s různou intenzitou.

Markéta15. 11. 2016

Dobrý den paní doktorko,mám několik dní zavedené nitroděložní tělísko-nehormonální. Chodím jednou i dvakrát týdně na hodinu do bazénu. Mohu chodit v podstatě ihned po skončení menstuace, tj. cca týden po zavedení tělíska? a nebo až po kontrole u svého gynekologa, která je za 1 měsíc od zavedení tělíska? protože dá se předpokládat, že před kontrolou dostanu ještě mensturaci a tím pádem bych…

Dobrý den, myslím, že plavat můžete chodit ihned po skončení menstruace. Vytažení či posunutí vlastním tamponem není možné, jen pokud by se do něj zachytila vlákna, která jsou různě dlouhá z hrdla. O stavu vláken vás informuje váš gynekolog při kontrole.

Aneta9. 11. 2016

Dobrý den, rozhodla jsem se vysadit po 6 letech antikoncepci. Od vysazení jsem to dostala normálně do 6 dnů. Další menstruaci jsem už nedostala a nyní je zpoždění již 14 dní. Dělala jsem si 2x těhotenský test, pokaždé mi vyšel negativní. Chtěla bych se zeptat, jaká je spolehlivost těhotenských testů? Protože miminko zatím neplánuji. A jestli je zpoždění po vysazení antikoncepce normální nebo…

Dobrý den, po vysazení antikoncepce může byt menstruace nepravidelná. Pokud menstruaci nedostanete do dalších 2 týdnů, bylo by vhodné navštívit gynekologa. Spolehlivost těhotenských testů je vysoká, záleží na druhu testu. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Júlia7. 11. 2016

Dobry den preji, chtela bych se zeptat.můj první porod u Vás byl nakonec ukončen CS. Zajímalo by mě jak to bude při druhém? Mám v tomto případě na výběr, jestli chci spontánní nebo CS?dekuji

Dobrý den, vzhledem k faktu, že jste neuvedla žádnou informaci ohledně předchozího těhotenství a jeho ukončení /průběh porodu, stáří gravidity v době ukončení, doba, který uplynula od předchozího řezu atd./není možné se vyjádřit k vedení dalšího porodu. Doporučuji se objednat ke konzultaci na naší ambulanci. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Hanka7. 11. 2016

Dobrý den, chtěla jsem Vás poprosit o zodpovězení mého dotazu. Čeká mě u vás prvotní screening. Je možné vědět, jací doktoři toto vyšetření provádějí v jednotlivých dnech a zda je možné aby u tohoto vyšetření mohl být i partner? Děkuji za vaší odpověď.

Dobrý den, ordinační hodiny ultrazvukové ambulance gynekologické jsou na webových stránkách nemocnice. Ambulanci zajišťují lékaři z oddělení, kteří se vzájemně zastupují. Pokud si před ordinační dobou do ultrazvukové ordinace zatelefonujete, zjistíte, který lékař ordinuje. Partner může při vyšetření být samozřejmě s vámi. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Monika7. 11. 2016

Dobrý den, před dvěma měsíci jsem vysadila antikoncepci, první menstruaci jsem dostala, ale ty další dve, co jsem měla dostat už ne. Moje dr. Mi na to předepsala Norethisteron, ale nechce se mi moc brat další prášky, chtěla bych se zeptat, jestli není nějaké přírodní řešení, jak to dát do pořádku bez léků. Předem děkuji

Dobrý den, po dlouhodobém užívaní antikoncepce může být nástup pravidelného cyklu i po několika měsících. Norethisteron je lék, který se kromě jiného užívá na úpravu menstruačního cyklu. Pokud vám ho váš gynekolog předepsal, měla byste tuto léčbu konzultovat s ním. Přírodní preparát , který může příznivě ovlivnit určité gynekologické stavy/ nepravidelná menstruace, bolesti prsou apod/ se jmenuje…

Eva6. 11. 2016

Dobrý den, užívám od posledního porodu,což je 5 let antikoncepci Yaz. Vždy to bylo bez problému, ale nyní krvácím mimo cyklus, což se mi nikdy nestalo. Vždy jsem si delala mezi platíčky pauzu na menzes,ale nyni jsem je začala brát tak, že beru dve platička, udělám si pauzu a vezmu další dvě platíčka bez pauzy.Beru nyní druhé platíčko bez pauzy a ve středu jsem začala krvácet,což trvalo jen pár…

Dobrý den, antikoncepce YAZ se užívá bez pauzy, ke krvácení obvykle dochází při užívání posledních 4 tablet odlišné barvy. Pokud jste dělala pauzy, je velmi pravděpodobné, že nepravidelnosti jsou způsobené nesprávným užíváním. Doporučuji navštívit svého registrujícího gynekologa. Pokud užíváte antikoncepci hormonální pravidelně, myslím, že vliv změny jídelníčku je minimální, taktéž i nástup do…

petra4. 11. 2016

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, po jak dlouhé době po CS mohu používat stahovací pás, zda mohu spát na břiše a také jestli zašíváte samovstřebávací nití, děkuji

Dobrý den, CS nejspíše znamená císařský řez. Stahovací pás můžete používat po zhojení kožní jizvy, na břiše můžete spát,jakmile vám to dovolí bolest jizvy a k uzavření dutiny břišní převážně používáme vstřebatelný šicí materiál.vp

Lucie2. 11. 2016

Dobrý den, mám několik myomů v děloze a chtěla bych se pokusit otěhotnět. Mám se o to pokoušet? Nevystavuji se tím velkému ririku potratu atd.? Není lepší řešení myomy odstranit a poté plánovat těhotenství. O operaci jsem stála už před dvěmi lety, ale myomy byli malé, tudíž neoperabilní. Je velké riziko neplodnosti po operaci více myomů? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Lucie

Dobrý den, je velmi obtížné se vyjádřit k vašim dotazům a to z těchto důvodů : není z vašeho popisu patrné , jak jsou myomy velké, kde jsou umístěny, zda již proběhla léčba atd. Riziko potratu je zvýšené, zvlášť u myomů podslizničně uložených. Vzhledem k nedostatečným informacím není možné se vyjádřit, zda myomy odstranit před plánovaným těhotenstvím či předpokládat, že myomy těhotenství…

Vendy1. 11. 2016

Dobrý den, jsem ve 14.tt a ráda bych rodila ve Vaší porodnici. Moje gynekoložka mi sdělila,že bych se na UZV screening VV ve 20.tt měla objednat na pracoviště,kde jsem zaregistrována k porodu. Proto bych se chtěla zeptat,zda se můžu k tomuto vyšetření objednat na Vaší UZV ambulanci. Děkuji za odpověď. S pozdravem V.Jandová

Dobrý den, na ultrazvukové vyšetření ve 20. týdnu gravidity můžete přijít bez objednání do UZ ordinace v ordinačních hodinách, které jsou na webových stránkách nemocnice. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Karolina29. 10. 2016

Dobry den, jsem momentalne ve 39 tt a dva tydny zpet jsem u Vas byla hospitalizovana a po tydnu jeste propustena domu, na porodnickem oddeleni si nechaly mr papiry k porodu krom tehotenske prukazky to mam u sebe a moje otazka zni, jestli uz mate volnou kapacitu nebo ne, ptam se z duvodu toho kam mam jet kdyz doklady mam u Vas dekuji, nevim kdy to prijde zrovna.

Dobrý den, nyní není problém s místy na porodním sále i na oddělení šestinedělí. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Veronica27. 10. 2016

Dobrý den měla bych dotaz poslední menstruaci jsem měla 11.9. a od té doby nic těhotenské testy negativní antikoncepci neberu od zari chceme druhé miminko ....je možné že i prez to že je tehu test negativní že jem těhotná chystám se obednat pokud to do konce měsíce nedostanu dekuji za odpověď

Dobrý den, těhotenské testy nyní jsou poměrně spolehlivé. Je možné, že nepravidelná menstruace a nyní vynechání může souviset s vysazením antikoncepce. Gynekolog vám jednoznačně dle ultrazvukového vyšetření event. vyšetření hCG z krve sdělí zda jste gravidní.

Markéta25. 10. 2016

Dobrý den, před pár dny mi zjistily, že mám leidenskou mutaci homozygot, tedy těžší formu. Na internetu jsem se dočetla, že těhotné ženy s leidenskou mutací musí být více hlídané a musí se jim pravidelně píchat injekce. Ale v jedné internetové diskusi psala paní, že se jí porodní sestřičky divily, že když je homozygot, že je už v pokročilém stádiu těhotenství. Chápu to tedy správně, že…

Dobrý den, u žen s leidenskou mutací v homozygotní formě se doporučuje s počátkem gravidity navštívit příslušné trombocentrum, kde je těhotná žena vedena po celou dobu gravidity a příslušně zajištěna antikoagulační, preparátem. U žen s leidenskou mutací v homozygotní formě je vyšší riziko opakovaného potrácení. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Kristýna25. 10. 2016

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, v jakem týdnu gravidity by se měla žena objednat k prvnímu vyšetření/potvrzeni gravidity/. Děkuji.

Dobrý den, pokud nemá žena žádné problémy , doporučujeme návštěvu gynekologa k diagnostice těhotenství zhruba 2 týdny po vynechání menstruace. S pozdravem MUDr. V.Pavlů

Miloslava24. 10. 2016

Dobrý den, rodila jsem ve Vaší nemocnici před měsícem a chtěla bych tou. to cestou moc poděkovat paní doktorce Ditě Pelikánové a PA z denní a noční služby z 24. 9. 2016. Všechny dámy byly neskutečně milé, součinné a starostlivé. Paní doktorka se po porodu ještě zajímala o můj a dcery zdravotní stav a to byla další velmi příjemná zkušenost. Mockrát děkuji a ráda Vaši porodnici a paní doktorku…

Dobrý den, děkujeme za přízeň, vzkaz uveřejňujeme a předáváme paní doktorce i ostatním z týmu. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Alena21. 10. 2016

Dobry den, navstevuji vase oddeleni. Rada bych se zeptala, zda nabizite moznost tzv. UZ Multimarkeroveho prvotrimestralniho screeningu Downova syndromu. Dekuji.

Dobrý den, na našem pracovišti provádíme u pacientek, které jsou zde registrované , test integrovaný. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Petra19. 10. 2016

Dobrý den,v listopadu budu rodit v nemocnici a slyšela jsem, že je dobré vzít si do porodnice po císařs.řezu stahovací kalhotky a po zákroku ležet na břiše, aby se břicho rychleji stáhlo. Také jsem se chtěla zeptat, zda je možné hned po zákroku užívat wobenzym a na ránu sádlo. Děkuji

Dobrý den, samozřejmě si do porodnice můžete vzít vlastní prádlo včetně stahovacích kalhotek. Po operaci ležíte 24 hodin na zádech, pak je možná poloha, jaká Vám bude vyhovovat. Sádlo vhodné na ránu aplikovat s odstupem po zhojení, užívání Wobenzymu není těsně po císařském řezu doporučováno. Kdy nasadit Wobenzym si domluvíte při hospitalizaci. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Markéta17. 10. 2016

Dobrý den, ráda bych se zeptala zda se dá ve vasí nemocnici provest sterilizace a kolik stojí. Mám 3 děti a již jen jeden vejcovod. Děkuji za odpověd

Dobrý den, sterilizace ženy na vlastní žádost je výkon, který nehradí pojišťovna. V našem zařízení je tento výkon prováděn za 17 000 Kč. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Josef12. 10. 2016

Dobrý den, nemám dotazt, ale chci pochválit. Dnes jsem k vám na oddělení doprovázel přítelkyni na zákrok. Byl jsem velmi překvapený jak krásná nemocnice v Hořovicích je, ale hlavně jak úžasný přátelský a usměvavý personál máte. Ještě jsem se v nemocnici ani jako doprovod tak dobře necítil. Velké díky všem.

Dobrý den, děkujeme pěkně. Předala jsem pochvalu personálu gynekologického oddělení, jsme potěšeni.

Lucie10. 10. 2016

Dobrý večer, Obracím se na Vás s poměrně častým dotazem. Už nejakou dobu (nevím, kdy mi to začalo, přiznaky jsem zřejmě měla dlouho, ale léčit jsem to začala až teď v červnu) mne trápí kvasinkové infekce. Vyzkoušela jsem všechno mozné od borexglycerinivých globulí po macmiror a nic nezabíra. Začala jsem brát třetí plato antikoncepce mercilon, možná je to s tím spojeno. Už vážně nevím, co s tím…

Dobrý den, mykotická poševní infekce může být obtížným a vleklým problémem, který je třeba léčit komplexním přístupem Vaším a Vašeho gynekologa. Návštěva registrujícího gynekologa je velmi vhodná . S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Marcela8. 10. 2016

Dobrý den, včera jsem náhodou zaslechla, že máte na porodním oddělení stop stav. Mohu se zeptat, jak dlouho většinou tento stav trvá? Myslela jsem, že si tuto informaci ověřím na Vašich stránkách, ale nikde jsem to nenašla. Docela bych uvítala informaci o tom, že dočasně nepřijímáte. Děkuji

Dobrý den, nepřijímání rodiček z důvodu naplněné kapacity obou oddělení - jak porodnického tak neonatologického je nouzovým řešením a trvá jen po nezbytně dlouhou dobu, tzn. obvykle několik hodin , max.jeden den. Informována je záchranná služba, vrátnice, okolní porodnice. Ověřit tuto informaci lze na tel. čísle porodních sálů, kde porodní asistentky mají přesné informace a instrukce. S pozdravem…

Renée6. 10. 2016

Dobrý den, ač nemám dotaz, ráda bych využila těchto stránek k poděkování paní doktorce Pelikánové a PA Renatě a Romaně za milý, vstřícný a profesionální přístup. Velké díky!

Dobrý den, naše pochvalal nám udělala radost

Jindriska1. 10. 2016

Dobry den, chtela bych se zeptat, jak se postupuje za podminek, kdy se porod vyznamne zkomplikuje a miminko je ohrozeno na zivote. Zajima mne, co jste schopni zvladnout (vybavenost porodnice) a za jakych podminek se voli prevoz do jine nemocnice (ktere?). Rodila jsem u vas obe deti, pokazde jsem byla velmi spokojena. Nyni jsem poctvrte tehotna (treti bylo ukonceno z duvodu VV) a od rodiny citim…

Dobrý den, naše porodnice s očekáváným počtem porodů tento rok nad 1600 patří mezi intermediární centra, vedeme zde porody od 32. dokončeného týdne. Tomu také odpovídá personální i přístrojové zařízení pracoviště. Pokud v průběhu porodu dojde ke komplikacím a plod je ohrožen na životě není možné rodičku překládat, komplikace se řeší zde. Péče o novorozence je zde na velmi vysoké úrovni, zajištěná…

Lenka23. 9. 2016

Dobrý den, jsem ve 22.týdnu těhotenství. Před týdnem jsem dostala rýmu a po pár dnech kašel, bolest hlavy. Teplotu jsem měla do 37,5 a jen dva dny. Byla jsem u obvodní doktorky, tak mi řekla, že poslech není tak zlý, ale vzhledem k tomu kašli mi napíše Duomox 750 3x denně. Že nebudeme miminko trápit. Úplně se mi nechtělo hned ATB brát, když to "není tak hrozné". Po týdnu je mi lépe, ale pořád to…

Dobrý den, Duomox patří mezi antibiotika bezpečná pro těhotné. Pokud vaše obvodní lékařka usoudila, že váš stav vyžaduje užívání antibiotik, bylo vhodné je užívat. Těžko můžu posoudit váš stav bez vyšetření, doporučuji opět navštívit vaši obvodní lékařku , aby vás znovu vyšetřila a znovu posoudila, zda je léčba antibiotiky nutná či nikoliv. S pozdravem MUDr. V.Pavlů

Martina21. 9. 2016

Dobrý den, byla mi z kultivace z pochvy zjištěna ureaplasmata. Momentálně jsem v 10tt. Byla mi nasazena antibiotika. Má tato bakterie vliv na vývoj plodu nebo může ho nějak ohrozit? Děkuji za odpověď

Dobrý den, vyšší koncentrace ureaplasmat v pochvě ohrožuje plod tím, že zvyšuje riziko předčasného porodu. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Martina20. 9. 2016

Dobrý den, pro ukončení nechtěného těhotenství jsem zvolila potratové pilulky (selhal nám kondom, hned druhý den jsem užila postinor, který ale nezafungoval a já otěhotněla, ze strachu, že by mohl být plod poškozen - dávkou postinoru, jsem se rozhodla těhotenství ukončit a to novou metodou potratových pilulek mifegyn a misoprostol). Teď si to vyčítám, za týden mne čeká ultrazvuk, jak to dopadne a…

Dobrý den, předpokládám, že po l. menstruaci, která přijde po ukončení těhotenství ,byste měla byt v pořádku, pokud by však se nevyskytla komplikace, která by např. vyžadovala revizi dutiny děložní v anestezii. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Adéla Mervartová20. 9. 2016

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Přecházím od svého stávajícího gynekologa k paní doktorce Pavlů objednaná jsem na 4.10.2016. Momentálně jsem v 10 tt těhotenství podle MS podle ultrazvuku je to ale o týden méně takže 9 tt. Nejpozději do 13 tt bych měla prodělat screeningové vyšetření. A tím, že jdu až 4.10.2016 kdy paní doktorka nebude mít ani mojí zprávu od původního gynekologa, tak se bojím,…

Dobrý den, přijďte již 29.9. v dopoledních hodinách 9-12 nebo odpoledne 15.30 - 19.00 do ultrazvukové ambulance II. patro gynekologie. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Veronika14. 9. 2016

Dobrý den, ráda bych rodila ve Vaší nemocnici, ale bydlím v Praze a auto zatím nemáme. Dočetla jsem se zde na stránkách, že poskytujete i dálkovou zdravotnickou dopravu... Je tedy opravdu možné nechat se odvézt k porodu, případně i na vyšetření? A jak je tato služba hrazena? Dále by mně zajímal Váš názor, zda je vůbec rozumné jet rodit do porodnice, která je vzdálená hodinu cesty (jsem…

Dobrý den, dálkovou zdravotnickou dopravu v naší nemocnici neposkytujeme, záchranná služba vás odveze do spádové porodnice. K dopravě do naší nemocnice byste musela použít taxi nebo využít nějakou zdravotní dopravní službu soukromou. Z Prahy k nám jezdí velké množství rodiček, dojezd l hodina není problém, porod u prvorodiček trvá ve valné většině mnohem déle. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Monika12. 9. 2016

Dobrý den, chci se zeptat, za jak dlouho po laparotomii při mimoděložním těhotenství znovu otěhotnět? Za odpověď předem děkuji. S pozdravem Monika

Dobrý den, myslím, že po 3 menstruačních cyklech by neměl být problém. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lucka11. 9. 2016

Dobry den, pred par dny mi bylo zjisteno mimodelozni tehotenstvi ve vejcovodu,ktery mi byl nasledne laparoskopicky odstranen.Chceme se pokusit o otehotneni,jakmile to bude mozne znovu.Nicmene tu bydlim teprve pul roku a sveho gynekologa jeste nemam a tudiz nemam ani s kym dal konzultovat dalsi postup.Je mozne se registrovat u vas na ambulanci?

Dobrý den, do naší ambulance stále přijímáme nové pacientky. Stačí se objednat k vybranému lékaři a přijít na vyšetření. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Veronika8. 9. 2016

Dobrý den, ráda bych rodila u vás v porodnici, jsem ve 30. týdnu. Bohužel v době porodu nebudeme mít k dispozici auto. Je možné zavolat si záchranku a požádat je o odvoz k vám, přestože máme blíž nemocnici v Motole (bydlíme u Rudné u Prahy)? Na jaké číslo volat? Klasicky 112(155) nebo existuje speciální linka pro Prahu-západ? Případně v jaké fázi porodu je vhodné volat záchranku, abychom nevolali…

Dobrý den, pokud budete volat záchrannou službu, sanita vás odveze do nejbližší porodnice dle spádové oblasti. Řešením je taxi nebo soukromá převozová služba. Do porodnice je třeba se vypravit pokud odteče pl.voda, při nepravidelných stavech / krvácení.../, při pravidelných kontrakcích se zkracujícími se intervaly. Podrobně jsou tyto situace probírány na našich předporodních besedách - l.+ 3.…

Martina2. 9. 2016

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat, jak se provádí u vás zavedení nehormonálního tělíska. Jakou používáte značku, jaké s tím máte zkušenosti z pohledu spolehlivosti(mám už 2 děti a ze zdravotního hlediska už další mi není doporučeno), jaká je cena a na kolik se zavádí let a zda je to bolestivý výkon, jak dlouho trvá a zda jsou nějaké omezení po další hodiny, dny, týdny.... (např.…

Dobrý den, používáme hormonální tělísko Arianna, cena 1000 Kč, zavádí se ambulantně, výkon velmi krátký, minimálně bolestivý.Zavádí se při menstruaci, omezení vámi jmenovaná zhruba l týden/ do konce krvácení/. Spolehlivost je jako u ostatních nehormonálních nitroděložních tělísek, riziko otěhotnění přes tuto antikoncepci je cca 3 ženy ze 100.> S pozdravem MUDr. V. Pavlů

P.25. 8. 2016

Dobry den,byl mi diagnostikovan myom 11mm,jsem zcela bez potizi,vubec o nem nevim.jsem po dvou porodech,otehotnet ji nehodlam,ale bojim se oprace,kdyby myom rostl.je mozne myomy resit ucinne i jinak nebo alespon operovat v lokalni anestezii?velice dekuji!

Dobrý den, myom 11 mm je velmi malý, záleží na jeho umístění v děloze, a pokud nejsou obtíže/ krvácení, bolesti/, není nutné operovat. Růst myomu je samozřejmě možný, je potřeba ho ultrazvukem kontrolovat. Existuje i konzervativní léčba ,ale ve vašem případě není určitě potřeba. Operace myomů se neprovádí v lokální anestezii. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Radka23. 8. 2016

Dobrý den, tímto bych chtěla poděkovat za perfektní péči, která se mě a mému synovi narozenému 3.8. 2016 dostala ve Vaší porodnici. Mé díky patří hlavně paní doktorce Donovalové, která mě rodila, porodní asistentce, sestřičkám a doktorům na oddělení šestinedělí. Setkala jsem se zde s profesionálním, milým a vstřícným přístupem. Vaší porodnici mohu vřele doporučit.

Dobrý den, děkujeme za pochvalu.

BHD10. 8. 2016

Dobry den, rada bych se zeptala na mnozstvi provadenych epiziotomii a porodnich poraneni u prvorodicek na vasem pracovisti, pripadne zda-li se da dopredu napriklad v ramci porodniho prani provedeni epiziotomie odmitnout? Dekuji za odpoved.

Dobrý den, statistiku počtu epiziotomií a porodních poranění nevedeme. Epiziotomie se na našem pracovišti neprovádí rutinně, provádí se pouze vyžaduje-li ji situace v závěru porodu. Do porodního přání můžete sepsat veškeré své požadavky, to znamená i přání rodit bez epiziotomie.

M5. 8. 2016

Dobrý den, ráda bych se zeptala na možnost provedení sterilizace na vlastní žádost (je mi 33 let, mám dvě děti). Provádíte tento úkon, popř. jaká je cena a délka hospitalizace. Je vhodný pro plně kojící matky? Děkuji

Dobrý den, laparoskopická sterilizace na přání pacientky stojí v našem zařízení 17 000 Kč. Délka hospitalizace 3 dny, při kojení je nutné po anestezii jednu dávku mléka odstříkat a vylít. Důležitý též věk kojeného dítěte. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jenda5. 8. 2016

Dobrý den.Asi budu mít hloupý dotaz.Příští sobotu 13.8 odlétáme na dovolenou.Měla bych tam dostat menstruaci a proto mám léky na oddálení.Ale pokoušíme se o mimi a včera jsem měla pldný den.Tak jsem se chtěla zeptat,zda je možné tablety na oddálení užít a nebát se pokud bych otěhotněla již teď.Nebo co dělat.Má lékařka má dovolenou a tak nevím co dělat.Moc Vám děkuji Za odpověď.

Dobrý den, tablety na oddálení - předpokládám ,že se jedná o Norethisteron, není vhodné užívat v těhotenství. Pokud plánujete graviditu je třeba se užívání nevhodných preparátů pro těhotné vyvarovat. Pokud byl v plánu odsun menstruace kvůli dovolené, bylo vhodné snahu o koncepci posunout o jeden měsíc. Pokud již došlo k početí, menstruaci na dovolené již nedostanete, pokud nikoliv, tak se jí asi…

Zuzana5. 8. 2016

Dobrý den, ráda bych se zeptala jsem ve 38 týdnu těhotenství a zda je normální, aby miminko v bříšku melo třikrát az pětkrát za den skytavku po dvou az třech hodinách. Děkuji

Dobrý den, škytavka u plodu je velmi častá a běžná, často pozorujeme i při ultrazvukových vyšetřeních, které provádíme v těhotentví. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Zuzana2. 8. 2016

Dobrý den, ráda bych rodila u vás. Termín mám na začátku října a ráda bych se zeptala kam mám chodit do poradny. K vám to mám cca 20 minut autem a kdyby se cokoliv stalo, jsem registrovaná v Praze Motole. Ráda bych ale rodila u vás, kam mám chodit do poradny před porodem? Děkuji Kaplanová

Dobrý den, doporučujeme před porodem jednu návštěvu v naší ambulanci, kam se můžete telefonicky objednat. Dále do porodu je možné absolvovat prenatální poradny zde i u svého registrujícího gynekologa. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Martina28. 7. 2016

Dobrý den, ráda bych znala Váš názor. Jsem po prodělaném mimoděložním těhotenství. Přišla jsem o jeden vejcovod. Mám teď za sebou IVF, bohužel nevydařené. Nechala jsem si tedy vyšetřit ten druhý vejcovod pomocí metody kontrasní látky a ultrazvuku. Dost mě to bolelo a lékař říkal, že průchodnost vejcovodu není prokázána. Avšak na můj dotaz zda je lepší vejcovod odstanit mi odpověděl, že neví…

Dobrý den. Pokud není váš lékař zcela přesvědčen o průchodnosti vejcovodu , je možné provést laparoskopické vyšetření se zkouškou průchodnosti barvivem za hospitalizace. Zde je pak možné zaujmout jasné stanovisko k eventuálnímu odstranění zbylého vejcovodu. Možnost dalšího mimoděložního těhotenství samozřejmě není vyloučena. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jana28. 7. 2016

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem. Jsem v 33 tt. a ráda bych rodila ve Vaší porodnici. Chci se zeptat, jak postupovat. Mám GDM na inzulínu a asi porod bude vyvolán dříve. Jak tedy postupovat, až mě můj ošetřující lékař odešle do porodnice, objednat se k Vám do poradny? Ještě jsem se chtěla zeptat, zda je možné mít otce u porodu celou dobu, tj. i před samotným porodem a zda se dá nějak…

Dobrý den. Měsíc před termínem porodu se již objednejte do naší ambulance a po té by již bylo vhodné absolvovat prenatální poradny zde.Otec je s vámi samozřejmě po celou dobu porodu, pokud není porod operační, pokoj zarezervovat můžete v den porodu, pokud však není v tu dobu již obsazen / jedná se jak o pokoj, kde může být s vámi otec tj. dvoulůžkový, tak i jednolůžkový/. S pozdravem MUDr. V.…

Jana27. 7. 2016

Dobrý den, před 2 roky jsem u Vás rodila císařem a čas od času mi jizva začne hnisat, konzultovala jsem to na chirurgii i u své gynekoložky, obě doktorky, mi řekli, že je pravděpodobné, že mi ty vnitřní stehy vylezou ven a gynekoložka řekla, ať si k Vám zavolám a zeptám se na šicí materiál, kterým jsem byla šitá. Pro další možný císařský řez, by prý bylo u mě vhodnější zvolit jiný typ šicího…

Dobrý den, šicí materiál se používá standartně u všech žen s císařským řezem totožný - vstřebatelná vlákna Velosorb a Maxon od firmy Covidien. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Petra25. 7. 2016

Dobrý den, budu brzy rodit a po šestinedělí bych si ráda dala nitroděložní tělísko, ráda bych se zeptala na Vás názor jaký druh si dát, ráda bych byla skoro bez menstruace, jelikož před tím jsem měla při MS silné bolesti břicha a migrény. Děkuji za odpověď

Dobrý den, v tomto případě bych vám doporučila nitroděložní tělísko Mirena. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Gabriela22. 7. 2016

Dobrý deň, chcela by som poprosit o radu, názor. 1x som mala predčasný pôrod v 26 tt.Pri druhom teho sa mal krčok prevent. zašit, neurobilo sa, lekárka nechcela umelo zasahovať, pokiaľ to nebolo potrebné. Keď však už bolo treba, že krčok začal povoľovať, už sa to nedalo, lebo to bolo natoľko otvorené, že sa s tým nič nedalo spraviť.Povolilo to tak behom týždňa v 21tt. Čiže opäť sa to skončilo…

Dobrý den, preventivní cerlage je výkon, který se na našem pracovišti prování, a dle mého názoru by ve Vašem případě byl indikovaný, samozřejmě za daných podmínek. Nízkomolekulární heparin / Fraxiparin, Clexane atd/ se těhotným aplikuje ve většině případů na doporučení hematologa, ev. internisty či lékaře z Centra asistované reprodukce. Myom 3,3 cm nemusí být problémem v těhotenství , záleží na…

nikol21. 7. 2016

Dobry den, chtela bych se Vas zeptat, jestli mate nejaky seznam veci, co si s sebou vzit do porodnice. Nikde nemuzu dohledat. Dekuji Nikol

Dobrý den, do porodnice si vezměte všechny potřebné doklady - občanský průkaz, těhotenskou legitimaci, průkazku pojištěnce, oddací list či prohlášení o jménu dítěte, pokud nejste vdaná a chcete jméno po otci, prohlášení o jménu dítěte. Dále věci osobní potřeby - podprsenku, vložky do podprsenky. Jednorázové kalhotky možno zde zakoupit, vložky volně k dispozici. Košile můžete mít svoje, ale i…

Pavla Duchoňová7. 7. 2016

Dobrý den,dnes jsem byla naposledy na kontrole u svého gynekologa,prý ted se mám objednat k vám do Hořovic,že to tak dělá.Proto se chci zeptat,na jaké číslo se mohu objednat.Jsem těhotná 36 plus 0 a jsem z Králova Dvora.Prý se má udělat nějaký stěr na streptokoka.Mám už jedno dítě,ale rodila jsem na Kladně a tam jsem chodila celé těhotenství ke svému lékaři.Tak je to pro mně nové.Moc děkuji za…

Dobrý den, na kontroly v prenatální poradně v Hořovicích je potřeba se objednat. Veškeré objednávání do ambulancí v hořovické nemocnici, probíhá centrálně a čísla jsou dostupná na webových stránkách nemocnice. Pokud nemáte výtěr na streptokoka již hotový, bude odebrán při vaší kontrole zde. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Petra29. 6. 2016

Dobrý den chci se zeptat kolik stojí pilulka na ukončení těhotenství a či je to opravdu lepší než zákrok vnitřní dekuji

Dobrý den, cena farmakologického ukončení těhotenství do 49.dne amenorey je na našem pracovišti 5000 Kč. Před tímto musíte absolvovat gynekologické vyšetření u vašeho registrujícího gynekologa , musíte se objednat jako k chirurgickému výkonu se žádostí, vyplněnou vaším gynekologem a požadovanými odběry. Farmakologické ukončení gravidity je jistě šetrnější v případě, že proběhne bez komplikací.…

Dáša28. 6. 2016

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat kolik se u Vás v porodnici platí poplatek za přítomnost u porodu.Děkuji a přeji hezký den.

Dobrý den, pobyt otce u porodu není v naší porodnici zpoplatněn. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lucie Štemberková27. 6. 2016

Dobrý večer,mám dotaz chodím k jednomu gynekologovi u kterého pochybuji že mou léčbu docela zanedbává.Trpím na kvasinkové infekce a mykozy.Pokaždé dostanu vaginální globule vylečím se ale po měsíci do toho spadnu zas.Dělám vše možné ale stejně se mi to neustále vrací.Další můj problém je že mám nepravidelnou menstruaci a tak mi pan.doktor předepisuje lék Provera.Popráškách vše funguje ale neni…

Dobrý den, pokud nemáte ve svého lékaře důvěru, není problém se registrovat v jiné gynekologické ambulanci. Léčení kvasinkové infekce vyžaduje velkou trpělivost ze strany pacientky i lékaře. Nepravidelnost menstruačního cyklu se tabletkami Provery běžně léčí, pokud byste si přála otěhotnět ,je samozřejmě možnost léčby jiné. Pokud byste chtěla vyšetřit v naší ambulanci, vyberte si lékaře a…

Tereza20. 6. 2016

Dobrý den, v ambulanci mi bylo řečeno, že u císaře (spinální anestezie) bude manžel v jiné místnosti a dívat se přes sklo. Dost mě to mrzí a nevidím důvod, proč by mě při výkonu nemohl držet za ruku. Neumím si to bez jeho přítomnosti představit. Jde tuto věc nějak stále domluvit? A přála jsem si alespoň na chvíli bonding. Je u císaře ve vaší porodnici možný? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, císařský řez i přes jeho četnost v naších zemích patří stále mezi velké břišní operace a přítomnost další civilní osoby / ve vašem případě manžela/ v naší porodnici není obvyklá. Doprovázející osoba s vámi tráví čas před operací v porodní místnosti , kde se připravujete, a tam také čeká během řezu na miminko a následně na vás, aby vás mohla doprovodit na pooperační pokoj. Vše v…

Zuzana18. 6. 2016

Je možné dostať menzes po 15 dňoch od kyretáže? Kyretáž bola robená z dôvodu polypov v maternici. Termín menzesu je presne rovnaký ako mal prísť. Len všade sa píše, že príde najskôr o 4-6 týždňov a tak som bola aj poučená. Treba sa obávať? Ďakujem za radu.

Dobrý den, krvácení po kyretáži obvykle nastává za 4-6 týdnů, ale není výjimkou, že se krvácení se dostaví i dříve. Jistě máte naplánovanou gynekologickou kontrolu, která se doporučuje 2 týdny po výkonu, kde s vaším gynekologem celou situaci proberete i vzhledem k výsledkům histologického vyšetření. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Anna16. 6. 2016

Dobrý den.Mám podstoupit operaci rekonstrukce pánevního dna.Lékařku jsem požádala o doporučení do vaší nemocnice,protože vás pacienti velice chválí.Na internetu jsem se dočetla,že tato operace není jednoduchá a vyžadujeoperatéra se zkušeností.Chtěla bych se tedy zeptat jaké zkušenosti máte s tímto zákrokem a s jakou úspěšností.Děkuji za odpověď s pozdravem Anna

Dobrý den, doporučuji objednat se do gynekologické ambulance naší nemocnice k prim. MUDr. Aleši Klánovi , který by s Vámi konkrétně zhodnotil Vaše problémy a zdravotní stav a vysvětlil vše potřebné. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Kristýna13. 6. 2016

Dobrý den, jsem těhotná a své miminko bych velmi ráda přivedla na svět ve Vaší nemocnici. Chci se proto zeptat, zda se u Vás musím registrovat k porodu. Během svého prvního těhotenství jsem docházela na kontroly před porodem do ordinace v Medicentru v Berouně k MUDr. Ševítovi. Chci se zeptat, zda je toto stále možné, nebo zda budu muset jezdit na kontroly do Hořovic. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, těší nás, že jste si opět vybrala naší porodnici. Registrace není u nás nutná a samozřejmě můžete chodit do Medicentra k dr. Ševítovi. Funguje to tedy stále stejně. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Lenka.9. 6. 2016

Dobrý den,Lenka. Prosím,Vás,menstruaci nemám asi 3 roky,sem tam se mi to objeví,ale mám takový problém,mám svědění ,řezání pálení ,,špinění a zápach,koupila jsem si Idelyn tabl.a mast Idelyn,jak dlouho bych to mohla užívat,( a není to zánět)? Nebo jinou léčbu. A nemám nuž,nějakou menopauzu? Děkuji,za Vaší odpovědˇ. Příjemný den.

Dobrý den, na všechny tyto otázky dostanete odpověď od svého registrujícího gynekologa po gynekologickém vyšetření. Ten zhodnotí nepravidelnost krvácení, zjistí, zda nastává přechod, a vyšetřením také zjistí, zda Váš poševní dyskomfort nemá podklad v zánětu. A po vyšetření dostanete jistě informace ohledně použivání Idelynu. S pozdravem MUDr. V.Pavlů

Zaneta26. 5. 2016

Dobry den chtěla jsem se zeptá jestli mám zadarmo sterilizaci pokud jsem měla dva císařský řezy.Dekuji

Dobrý den, Dobrý den, sterilizace po 2 císařských řezech je hrazená pojišťovnou. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Irena23. 5. 2016

Dobry den,jsem v 31 tt,muj gynekolog me hrozi predcasnym porodem z duvodu zkracovani cipku,ktery ale nijak nemeril,jen pohmatem a mam poslicky,tak 10-20 krat za den.Mam pouze lezet a brat magnesium.Ja doufam,ze cipek je pruzny,tak vydrzi a deloha se trenuje na porod coz je v poradku.Kdybych ale preci jen zacala rodit,tak od jakeho tydne by jste me prijali?Dekuji,Irena U.

Dobrý den, přijímáme rodičky k porodu od dokončeného 32. týdne těhotenství. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Helena15. 5. 2016

Dobry den,rada bych se zeptala,co vse je u Vas potrebne do porodnice pro maminku a miminko? Budu rodit podruhe, takze s takovou tou klasikou neni treba se zaobirat. Poskutujete erarni kosile, poporodni vlozky,pro mimco-erarni obleceni, teplomer na mereni, par kusu latkovych plen pod hlavicku, perlan? Dekuji, nikde jsem nenasla doporuceny seznam.

Dobrý den, pro sebe potřebujete jen vložky do podprsenky, jinak vše dostanete, jednorázové kalhotky možno zakoupit. Pro dítě si jen vezměte balíček plenek, zde dostanete na den 5 kusů. S pozdravem MUDr. Věra Pavlů

Jana V.15. 5. 2016

Dobrý den, nadzvedl mne ze židle dotaz paní Anny... Co se týče režijních nákladů tak to má tak každá nemocnice. UPMD si bere za účast otce na sále 3.000,- takže vaše nemocnice také svým ceníkem patří mezi jedničky. Přeji Vám mnoho sil a štěstí do boje s rýpavýma lidma kterým se stejně nikdy nic líbit nebude..hezký den

Dobrý den, děkuji. MUDr. V. Pavlů

Jane Poe12. 5. 2016

Dobrý den, jsem ve 27. týdnu těhotenství a opakovaně trpím na kvasinkové infekce (výskyt pouze v těhotenství, v minulosti nikoli). Na doporučení lékařky jsem si zaváděla borax glycerinové globule, následně Dafnegin, po další pozitivní kultivaci Clotrimazol. Nyní mi lékařka předepsala Dalacin, ale v příbalovém letáku je kromě jiného mezi častými nežádoucími účinky právě houbové a kvasinkové…

Dobrý den, Bohužel nejsem schopná s informacemi, které mám dostupné, posoudit, zda léčba Dalacinem, je či není ve Vašem případě indikována. Poševních infekci je více druhů a dle agens zjištěného či předpokládaného na základě klinického obrazu, se příslušná léčba indikuje. Proto doporučuji, abyste vše probrala s Vaší gynekoložkou. S pozdravem Věra Pavlů

Nikola10. 5. 2016

Dobrý den, jsem ve 26 týdnu těhotenství a celé těhotenství trpím silnou zácpou a občas jsem sáhla po pilulkách fenolaxu.Nyní už zácpou netrpím,ale vyčítám si předchozí měsíce. Mohlo to nějak poškodit děťátko? Mnohokrát Vám děkuji za odpověď.

Dobrý den, Fenolax v graviditě je kontraindikován relativně. Krátkodobé užívání mimo I.trimestr, bude nejspíše pro plod bez následků. Správný vývoj plodu je jistě sledován Vaším gynekologem. S pozdravem MUDr. Věra Pavlů

Jana8. 5. 2016

Dobrý den, jsem ve 20.týdnu a ráda bych navštívila aquapark, chci se zeptat zda to nějak neohrozí miminko? A zda i přes léto se mohu koupat doma v bazénu? Děkuji za odpověď

Dobrý den, jako těhotné nedoporučuji využívat veřejná koupaliště, aquaparky a podobně. Ve vlastním bazénu je riziko infekce pro zdravou těhotnou rozhodně menší. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Anna8. 5. 2016

Dobrý den, podle zákona je nepřípustné vybírat poplatek za účast osoby při porodu. Jak to, že Vaše porodnice poplatky vybírá? Zdůvodňujete je tím, že pokryjí režijní náklady.Můžete prosím vypsat, na kolik tyto režijní náklady vyjdou? Děkuji předem za zodpovězení

Dobrý den, tato otázka není medicinského charakteru ,obraťte se prosím s dotazy na vrchní sestru oddělení. S pozdravem MUDr. Pavlů

Sára3. 5. 2016

Dobrý den, genetickým testem mi byla prokázána přítomnost mutace C677T genu MTHFR v homozygotním stavu. Chci se zeptat zda je na místě ještě nějaké jiné vyšetření nebo ne? Zasílala jsem zprávu mému gynekologovi ale nic mi k ní nenapsal. Děkuji za odpověď

Dobrý den, byla vám prokázána tzv. trombofilní mutace, což je změněná, geneticky podmíněná zvýšená srážlivost krve a tudíž větší riziko k tromboembolickým chorobám. Předpokládám, že máte vyšetřené a neprokázáné mutace f. V + II, obvykle se vyšetřují společně. Důležité je probrat s vaším gynekologem riziko tromboembolie při současném užívání hormonální antikoncepce. Nutné neopomenout při graviditě…

Jana3. 5. 2016

Dobrý den, mohu na silné žaludeční nevolnosti v 7tt nasadit lék Cerucal? Děkuji

Dobrý den, užívání jakéhokoli léku v těhotenství, zvláště v I. trimestru, je třeba konzultovat se svým gynekologem a pečlivě léčbu zvažovat. Užívání Cerucalu není vyjma konce gravidity v těhotenství kontraindikováno. Není však vhodný u některých neurologických onemocnění a v kombinaci s jinými léky.

lenka30. 4. 2016

Dobrý den chci se zeptat jak je to s osobou u porodu,jestli lze tam mít 2 osoby popř.kolik se za ně platí a kdy zda po porodu nebo před..viděla jsem reportáž v televizi vím že v každé nemocnici to je jinak a já bych chtěla rodit u vás tak se chci jen informovat.děkuji moc

Dobrý den, jako doprovod k porodu je možno si vzít 2 osoby, platí se za režijní náklady spojené s porodem - na první osobu 550 kč a na druhou osobu 700 kč. S pozdravem MUDr. Ziková Jana

Ivana21. 4. 2016

Dobrý den, mám u Vás podstoupit plánovaný císařský řez. Chtěla jsem se zeptat, zda je vhodné si k němu pořídit hyalobarrier gel. Děkuji za odpověď

Dobrý den, určitě si myslím, že Hyalobarrier gel je vhodný při císařském řezu aplikovat.

Michaeĺa20. 4. 2016

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli je možné, se k vám objednat na natočení ultrazvukového vyšetření. Nevím jak se to přesněji jmenuje, jsou to fotografie a video na DVD.Popřípadě na jakém čísle se mám objednat, jsem už ve 20 týdnů těhotenství. Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den, volejte číslo 31155 konečné 4203 nebo 4204, kde je možné se objednat, ideálně mezi 26.-28. týdnem gravidity. S pozdravem MUDr.V. Pavlů

Andrea18. 4. 2016

Dobrý den. Je možné mít u 1.screeningového vyšetření partnera? Děkuji.

Dobrý den, samozřejmě si k ke každému ultrazvukovému vyšetření můžete vzít partnera s sebou. S pozdravem MUDr. V.Pavlů

Anna17. 4. 2016

Dobrý den, mám podezření, že mám kvasinkovou infekci a dokonce mi vynechala menstruace. Mám strach co se děje. Chtěla bych jít na Gynekologickou ambulanci co nejdříve, když je to akutní mohu přijít i bez objednání?

Dobrý den, samozřejmě , pokud je problém akutní, je možné se na ambulanci nechat vyšetřit i bez objednání, ale na recepci Vás však objednají z jednoho dne na druhý. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Monika15. 4. 2016

Dobrý den, chtěla bych se zeptat 3. den od konce menstruace jsem začla nečekaně krvácet a mám slabé bolesti v pravém vaječníku. Pilulku jsem nevynechala. již při pravidelné mensturaci jsem krácela jen 2 dny ( a to ještě velmi málo).Planují návštěvu u gynekologa, ale jen bych chtěla vědět co by to mohlo být.

Dobrý den, z Vašeho popisu obtíží lze jen těžko stanovit diagnosu bez vyšetření. Nepravidelné krvácení při antikoncepci a bolesti v podbřišku jsou jistě důvodem návštěvy Vašeho gynekologa, který vyloučí např. zánět vnitřních rodidel, cystu vaječníku i těhotenství. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Míchala15. 4. 2016

Dobr den chtěla jsem se zeptat kamarádka mi říkala,že jste strašně hodný a proto se ptam nabírate pacienty se svojí gynekoložkou jsem nespokojená .. děkuji

Dobrý den, nové pacientky přibíráme určitě, objednejte se na recepci na čísle 311559031, 311559032, 311559033. S pozdravem MUDr. V. Pavlů

Jana10. 4. 2016

Dobrý den,před 12měsíci jsem rodila CS.Nyní bych měla rodit za devět měsíců.Budu rodit zase CS?Slyšela jsem že dřív jak za dva roky se po CS přirozený porod nedoporučuje..děkuji

Dobrý den, při zachování podmínek, které jsou nutné k spontánnímu vedení porodu resp. k spontánnímu porodu po předchozím císařském řezu nemusíte bezpodmínečně rodit opět císařským řezem. Nutné konzultovat s vaším registrujícím gynekologem. S pozdravem MUDr. Věra Pavlů

Jana5. 4. 2016

Dobrý den,chtěla bych s dcerou navštěvovat ordinaci Mudr.Věry Pavlů.Mohla bych se zeptat zda přibíráte nové pacienty a jestli musíme být objednané.Děkuji.

Dobrý den , do všech ambulancí vyjma ultrazvukové je třeba se objednat na recepci / tel. č. 311559031,9032,9033/ a pacientky stále přibíráme. Ordinační hodiny výše zmíněné lékařky jsou úterý 8-12, čtvrtek 15.30 - 19.00 a ultrazvuková čtvrtek 9-11. S pozdravem MUDr. V.Pavlů

Veronika5. 4. 2016

Dobry den, chodim do Vasi nemocnice na gynekologii a jsem velmi spokojena, ale vzdy po vysetreni mam problem. Jedna se o svedivy a zapachajici vytok, cele prirozeni mam otekle a popraskane a trva pomerne dlouho nez se to uklidni a zahoji. Byla jsem s tim jiz nekolikrat u sveho lekare a vzdy mi predepsal nejake cipky nebo Rosalgin, ale nezabira to. Nyni pouzivam Jennamazol. Muj dotaz zni zda…

Dobrý den, není příliš pravděpodobné, že by váš problém byl vyvolán pouze gynekologickým vyšetřením, spíše se jedná o více faktorů. V ambulanci se používají jednorázová vyšetřovací zrcadla, sterilně zabalená, gel, který se používá při vyšetření ultrazvukem nealergizuje. Jediné, co by mohlo být možné je alergie na latex v rukavicích a ochranách ultrazvukové sondy. Takže na ambulanci hlásit, že…

Pavla1. 4. 2016

Dobrý den, chtěla bych poděkovat za skvěle odvený SC v září 2015. Chtěla bych se zeptat za jak dlouho můžu být zase těhotná? Můj gynekolog říkal za dva roky od SC a nekontroluje mi ani jizvu, bylo by možné se nezávisle objednat k vám ke zkontrolování jizvy a také probrat budoucí těhotenství? Mockrát děkuji za odpověď, Pavla Schönauerová

Dobrý den, děkujeme za pochvalu a doporučuje se ideálně další porod za 2 roky od původního řezu. Na kontrolu jizvy můžete přijít na naší ultrazvukovou ambulanci bez objednání, ordinační hodiny jsou na webových stránkách nemocnice. S pozdravem MUDr. V.Pavlů

Anna30. 3. 2016

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké podmínky musí žena splňovat, aby měla sterilizaci plně hrazenou pojišťovnou a kolik by popřípadě stála sterilizace hrazená pacientkou provedená při císařském řezu (bez zdravotní indikace). Děkuji Anna

Dobrý den, jednoznačně zdravotní indikací ke sterilizaci ženy, která je plně hrazená pojišťovnou je provedení sterilizace u druhého resp. dalšího císařského řezu. Náležitosti, nutné ke sterilizaci, je vhodné probrat se svým registrujícím gynekologem. Cena provedení sterilizace v naší nemocnici 17 000 Kč. S pozdravem MUDr. V.Pavlů

Sona29. 3. 2016

Dobrý den, jaký je váš názor na Aniball/Epi-no? Díky

Dobrý den, ze zkušeností se jeví, že užívání této pomůcky snižuje porodní poranění hráze a nutnost epiziotomie při fyziologickém průběhu porodu. S pozdravem MUDr. V.Pavlů

Kateřina29. 3. 2016

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, když se u Vás objednám na 3D ultrazvuk a chtěla bych jen fotografie, platím pouze 200 Kč, nebo i něco jiného? Děkuji

Dobrý den, 3D ultrazvuk těhotných je v režii porodních asistentek. Zavolejte si ve čtvrtek dopoledne na tel.č.311554203, kde se přímo domluvíte s asistentkou, jak přesně je to s úhradou komerčního 3D ultrazvuku. S pozdravem V. Pavlů

Marky14. 3. 2016

Dobrý den paní doktorko, mám 10 měsíců po porodu SC a chtěla bych znát váš názor na možnou antikoncepci. Mám jaterní problémy a proto bych potřebovala poradit nejvhodnější možnost ochrany. Asi by se jednalo o nitroděložní tělísko? kdy se může zavést po SC? jsou hormonální a nehormonální a různé značky a každý má různé "vedlejší účinky". Jaká se u vás zavádějí značky? a jaké s nimi máte zkušenosti…

Dobrý den, nejvhodnější řešení Vaší situace by bylo objednat se do gynekologické ambulance a všechny Vaše otázky probrat s Vaším gynekologem. Některá jaterní onemocnění vylučují užívání hormonální antikoncepce. Nitroděložní tělísko zavádíme nejdříve l rok po SC a to hormonální - Mirena ev Jaydess. Zavádí se ambulantně nikoliv však na ambulanci ale na sálku na gynekologickém oddělení. S pozdravem…

Nicole24. 2. 2016

Dobrý den, již jednou jsem u Vás rodila a ráda bych i teď po druhé. Chtěla bych se zeptat zda je možné u Vás rodit v dřepu a zda je potřeba se předem na to nějak připravit, třeba na kurzu. První dítě jsem rodila předčasně v leže, nyní bych ráda kdyby to šlo bez nástřihu v dřepu a po té si jej nechat přiložit na tělo, či rovnou k prsu. A pokud by vše proběhlo v pořádku a dítko bylo bez komplikací,…

Dobrý den, veškeré informace ohledně porodu získáte na besedě pořádané našimi porodními asistentkami, které se konají každé 1. a 3. pondělí v měsíci ve 14.30 hod. v I.patře na gynekologické ambulanci. K ambulantnímu porodu je nutné donést prohlášení pediatra, že propuštěného novorozence přebírá do své péče a odchod matky s dítětem po ambulantním porodu je s podepsáním negativního reverzu. Porodní…

Martina22. 2. 2016

Dobrý den. Je to více než týden, co mi v genetu řekli, že mám skoro v 9 týdnu zamlklé těhotenství a mám se objednat na kyretáž. Dnes jsem byla na domluvené schůzce v nemocnici na homolce, kde mi řekli, že nejbližší termín kdy mohou zákrok provést, je až za měsíc, i přesto, že jsem jim řekla, že už jsem začala i krvácet. Přijde mi to nesmyslně dlouho. Bylo by možné se k vám objednat na nějaký…

Dobrý den, je možné tento zákrok provést na našem pracovišti, můžete zavolat na tel. č. 311554219 a domluvit se rovnou s lékařem na dřívějším termínu. S pozdravem, MUDr. Věra Pavlů

aja15. 2. 2016

Dobrý deň, posledné 2-3 mesiace trpím každodennou bolesťou hlavy počas menštruácie. Ide o bolesť najmä v okolí čela očí a niekedy sa presúva až do vlasatej časti hlavy. Bežné tabletky proti bolesti nezaberajú jedine ak flector no toľko ho brat zase nechcem. Hlava ma totiž bolí nonstop celých 7 dní niekedy aj viac. Niekedy sa mi bolesť objaví aj pred alebo po menštruácii. Nakoľko som už v…

Dobrý den, u chronických bolestí hlavy je nejprve nutné neurologické vyšetření a myslím, že není vhodné tyto obtíže řešit užíváním kontracepce. Naopak je třeba, aby neurolog po pečlivém vyšetření vám užívání hormonální antikoncepce schválil. S pozdravem, MUDr. Věra Pavlů

Klára3. 2. 2016

Dobrý den, pro potřeby plnění pojistné události pracovní neschopnosti po mně pojišťovna požaduje zdravotní dokumentaci z 1.1.-10.1.2011 vedenou na gynekologickém oddělení. (po dobu těhotenství a porodu) Svojí lékařkou jsem byla seznámena s pravidlem, že dokumentaci k již ukončené léčbě může vydat pouze se souhlasem vedení nemocnice a že je nutné o něj zažádat přes nějaký formulář. Kde jej na…

Dobrý den, kontaktujte buď e-mailem nebo telefonicky naší vrchní sestru Fikarovou - e-mail fikarova@nemocnice-horovice.cz nebo tel. 311554202. S pozdravem, MUDr. Věra Pavlů

Veronika25. 1. 2016

Dobrý den, chtěla bych se zeptat mám se objednávat, když půjdu na ukončení těhotensví. A jak dlouho budu hospitalizována v nemocnici? Veškeré podklady mám vyřízené jak od svého gynekologa i obvodního lékaře. Děkuji za odpověď.

Dobré odpoledne, k umělému ukončení těhotenství je nutno se objednat. Tento zákrok provádíme každý týden ve dnech - úterý, čtvrtek, pátek. Hospitalizace pouze v den výkonu s propuštěním při odpolední vizitě. Objednává se na tel. čísle 311554209 u sekretářky oddělení. S pozdravem, MUDr. Věra Pavlů

M17. 1. 2016

Dobry den, pokud bych se rozhodla pro potratovou pilulku, musim na vysetreni predem, ke svemu gynekologovi, nebo mohu prijet rovnou k Vam? Dekuji za odpoved

Dobrý den, ano, vyšetření Vaším gynekologem nutné je, měl by vystavit žádost o umělé přerušení těhotenství a odeslat Vás na nutná vyšetření. Až poté se objednáte u nás k podání potratové pilulky (pilulek, další pilulka se podává 2. den). S pozdravem, MUDr. Jahelková

Veronika16. 1. 2016

Dobrý den. Prodělala jsem biochemické těhotenství, kdy jsem začala 10 dní po vynechání menstruace krvácet (krvácení stejné jako obvyklá menstruace). Byla jsem na opakovaném odběru krve a na ultrazvuku, kde zjistili, že HCG je již na nule a v děloze nic nezůstalo. Je nutné při snažení o otěhotnění nějakou dobu počkat, nebo můžeme začít hned po menstruaci? Děkuji

Dobrý den, ve Vašem případě se doporučuje pauza alespoň 3 měsíce. S pozdravem, MUDr. Jahelková

Zuza4. 1. 2016

Dobrý den, podle čeho bych se měla rozhodovat, zda chtít při porodu epidural nebo entonox v kombinaci s anestetiky? (Samozřejmě za předpokladu, že je čas a fyzicky budu v pořádku).Děkuji.

Dobrý den, tlumení bolesti u porodu je v dnešní době zcela samozřejmé. Zda využijete epidurální analgesii nebo entonox či běžně při porodu používaná analgetika, záleží na průběhu a fázi porodu, tzn. na vaginálním nálezu, síle kontrakcí a v neposlední řadě na vašem přání. Personál, který se o vás během porodu bude starat vám rád poradí, který typ analgezie je v dané fázi porodu pro vás vhodný. S…

Sara4. 1. 2016

Dobrý den, Jsem 2,5 týdne po porodu a asi tak týden mám pocit bolavé močové trubice. Při močení necitim pálení. Jen je citlive okoli na dotek při mytí a i je mi nepříjemné, když se "opírá" o oblečení. Netrpim bolestmi, ale je to nepříjemné. Děkuji za reakci

Dobrý den, 2,5 týdne po porodu se ještě hojí porodní poranění. Je možné, že máte v této oblasti drobnou trhlinku a ta vám výše zmíněné obtíže způsobuje. Pokud vás bude tento problém i nadále obtěžovat, je třeba navštívit svého gynekologa. S pozdravem, MUDr. Věra Pavlů

Eva25. 12. 2015

Dobrý den, jen by mě zajímalo jak dlouho trvá krvácení po zavedení antikoncepčního tělíska CuT 380A. Bylo mi zavedeno 12.12.2015 a stále slabě krvácím. Je to norální, nebo bych měla navštívit lékaře? Mimo jiné mám v děloze myom a za sebou dva císařské řezy - poslední v 10/2014. děkuji za odpověď.

Dobrý den, prodloužené krvácení po zavedení nehormonálního tělíska je běžné, tzv. "usazení" tělíska může trvat i několik měsíců. Kontrola se doporučuje po 1. menstruaci, která se po zavedení dostaví. Vzhledem k popisovaným problémům bych doporučovala kontrolu u lékaře, který Vám tělísko zaváděl. S pozdravem, MUDr. Věra Pavlů

Eva13. 12. 2015

Dobrý den , mam několik bulek v orsech udajne tukových podle usg které bylo děláno před měsíci , jsem rok a pul po porodu syna a pokud si zmacknu prsa z obou tečou kapičky (asi mlezivo ) ? Kojila jsem pouze tři týdny poté jsem měla slabé mlíko a pak se mi laktace zastavila . Co to může zpusobovat ? Četla jsem že přebytek nějakeho hormonu ? Údajne ten hormon zpusobuje rakovinu jsem z toho spatne…

Dobrý den, kromě USG je vhodné ještě vyšetření vaším gynekologem. Hormon, o kterém píšete, je zřejmě prolaktin. Jeho hladina v séru se dá vyšetřit z krve získané běžným odběrem za daných podmínek. Výsledek vám zhodnotí váš lékař a při nenormální hodnotě doporučí další vyšetření. Prolaktin , resp. jeho vysoká hladina v krvi nezpůsobuje "rakovinu" , ale může svědčit pro onemocnění podvěsku…

Pavlína29. 11. 2015

Dobrý den. Kojím svého 4 měsíčního syna a přitom beru antikoncepci "AZALIA". Stává se, že jednou týdně mívám nesnesitelné migrény. Existují alternativní léky, které toto nezpůsobují? Děkuji.

Dobrý den, Azalia je gestagenní antikoncepce, která je jako jediná hormonální perorální antikoncepce vhodná při kojení. Alternativy v tabletkách jsou jen ostatní generika stejného složení, u kterých se předpokládají stejné nežádoucí účinky. Možno volit pak jinou formu antikoncepce než tabletky, ev.antikoncepci nehormonální. Vhodná by také byla návštěva neurologa vzhledem k opakovaným migrénám. S…

Veronika27. 11. 2015

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné v porodnici Hořovice rodit dítě v poloze koncem pánevní nebo zda se rovnou přistupuje k sekci? Za jakých podmínek (stav matky, dítěte) je případný přirozený porod koncem pánevním možný? Je lepší v takovém případě přijít do těhotenské ambulance v porodnici dříve než ve 36.tt? Děkuji za odpověď

Dobrý den, za určitých podmínek je možné v Hořovicích rodit dítě v poloze podélné koncem pánevním. Konzultace v posledním měsíci před porodem při této poloze je v naší ambulanci více než vhodná. A při této konzultaci se dozvíte vše potřebné k tomuto porodu a za jakých konkrétních podmínek se u nás porod , kdy je plod v této poloze, vede. S pozdravem, MUDr. Věra Pavlů

Ivana18. 11. 2015

Dobry den, chci se zeptat zda je mozne rodit u vas v jine poloze nez v leze.? Treba v sede?( kdyz je vse samozrejme bez problemu) A dale zda je moznost aby pupecni snuru prestrihl otec a dite bylo polozeno ihned k matce a az pak odebrano na umyti, vazeni, mereni atd.? Dekuju moc za informace.

Dobrý den, možnost porodu v jiné poloze samozřejmě zde existuje. Otci je umožněno přestřihnout pupeční šňůru. Pokud je vše v pořádku, je možno se souhlasem neonatologa dát dítě ihned k matce. MUDr. Věra Pavlů

Marcela18. 11. 2015

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala, jestli a popřípadě jakou máte zkušenost s Dianatal porodnickým gelem. Předem moc děkuji

Dobrý den, zkušenosti s Dianatalem mám velmi dobré, doporučuji k porodu pořídit. MUDr. Věra Pavlů

Alena16. 11. 2015

Dobrý den, měla bych dotaz. Dle MS jsem v 8. týdnu těhotenství a trápí mě migrény ( zvracím, je mi zle a nejsem schopná nic dělat) mám doma již jedno malé dítě a tak bych potřebovala normálně fungovat. Na migrény jsem trpěla již před těhotenstvím a užívala jsem Sumatriptan Mylan 50mg jiné léky typu Paralen či Brufen mi nezabírají. Můj dotaz tedy zní zda mohu lék Sumatriptam užít i v těhotenství?…

Dobrý den, v 8. týdnu gravidity se předepisují a užívají léky s maximální opatrností pro potenciální nebo již známou teratogenitu mnohých. Sumatriptan jen lék, který těhotné ženy mohou užívat jen v indikovaných případech, kdy riziko pro ženu převažuje nad rizikem pro plod. Doporučuji celou situaci konzultovat s Vaším neurologem. MUDr. Věra Pavlů

Andrea10. 11. 2015

Dobrý den, moje dcera by ráda rodila ve vašem zařízení a chtěla by vědět zda je možné porodit a nechat dotepat pupečník ? Zda umožňujete bonding? Děkuji za odpověď

Dobrý den, porodit v naší porodnici je možné, dotepat pupečník je možné nechat a bonding umožňujeme, pokud je průběh porodu fyziologický a miminko dle přítomného neonatologa zdravé. MUDr. Věra Pavlů

Bohumila8. 11. 2015

Dobrý den, obracím se na vás d dotazem. Rodila jsem u vás v roce 2014 a nyní jsem v 28 tt a ráda bych u vás rodila znovu. Ale na utz v 22 tt mi u apolináře zjistili zvětšený zadní roh mozkové komory, respektive hraniční míru 10, 2mm, o měsíc později v 25 tt byla šíře 9, 3mm. Čeká mě tam nyní další konrola, lékařům tam samozřejmě také věřím, ale takovou větší důveru ve mně vzbuzuje vaše porodnice.…

Dobrý den, pokud jste v péči sonografistů a porodníků kliniky v Apolinářské, myslím, že máte tu nejlepší dostupnou péči, kterou můžete dostat, tudíž konzultace na našem pracovišti by byla zbytečná. Rádi Vás v naší porodnici uvidíme, pokud nebude nutné, abyste rodila kvůli dítěti na vyšším pracovišti. S pozdravem, MUDr. Věra Pavlů

Monika7. 11. 2015

Dobrý den chci se zeptat kolik me bude stát normální pokoj po porodu než me pusti domů Děkuji

Dobrý den, "normální" pokoj dvou a třílůžkový není zpoplatněn. Úhrada je realizována cestou Vaší zdravotní pojišťovny. MUDr. Věra Pavlů

Radka27. 10. 2015

Dobrý den. Chtěla bych se optat. Mam rektovaginalni pistel po uraze. Pistel trvá cca 8 let. Bohužel gynekolog na to přišel az když stolice odcházela přes pochvu. Před cca 5 lety jsem byla poprvé operovana ,pak po druhe a po třetí mi udělali ileostomii. Jsem z Brna a před dvěma lety jsem začala jezdit do Prahy kde me dvakrát operovali. Po druhe mi vzali step z velkeho pysku. Operace se zdarila. Po…

Dobrý večer, řešení tohoto problému patří do rukou specialistů. Je mi moc líto, ale opravdu Vám ve Vašem případě touto cestou neporadím. S pozdravem, MUDr. Věra Pavlů

Iva Pešírová27. 10. 2015

Dobrý den, je možné prohlédnout si vaše porodní pokoje a oddělení i mimo stanovené pondělky, kdy u vás probíhají předporodní besedy pro veřejnost? Chtěla bych rodit ve vaší porodnici. Děkuji.

Dobrý večer, k prohlídce oddělení právě slouží ony besedy 1. a 3. pondělí v měsíci. Soukromé prohlídky se neprovádí. Je pro nás potěšením, že uvažujete o porodu v naší porodnici. S pozdravem, MUDr. Věra Pavlů

naďa26. 10. 2015

Dobrý den,užívala sem HA Mercilon,protože mám silnou menstruaci a velké bolesti v podbříšku a myomi v děloze. Jenže při užívání antikoncepce se to na nějaký čas zlepšilo. Teď mám menstruaci po čtrnácti dnech a bolesti stále stejné jako při užívání HA. Bylo by možné si nechat vzít dělohu? Děkuji za odpověď. Naďa

Dobrý večer, odstraněním dělohy samozřejmě je možno řešit silné krvácení nejspíše související s myomy na děloze. Podrobnější informace ovšem není možné poskytnout bez pečlivého gynekologického vyšetření. S pozdravem, MUDr. Věra Pavlů

Kateřina15. 10. 2015

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak probíhá a jak dlouho poté trvá hospitalizace při odstranění nezhoubného nádoru na vaječníku. Děkuji za odpověď

Dobrý den, otázka je velmi obecná a odpověď tudíž také. Tuto situaci je vhodné podrobně probrat se svým gynekologem, který vás k operaci odesílá. Záleží na charakteru tumoru, velikosti, druhu operačního přístupu /laparoskopie, laparotomie/a v neposlední řadě též na hojení. Obvykle po nekomplikované laparoskopické operaci hospitalizace trvá 4 dny, při laparotomické /otevření dutiny břišní/ o den…

Ivana6. 10. 2015

Dobrý den , četla jsem se zeptat zda je možnost u vás cvičeni dle p. Mojžíšova ? Děkuji za info I.

Dobrý den, ano, obraťte se, prosím, přímo na oddělení fyzioterapie, tel.č. 311 555 503. S pozdravem, MUDr. Petra Pelikánová

MUDr. Petra Pelikánová
Zobrazit celý dotaz
Lucie 23. 9. 2015

Dobry den, chci se zeptat jestli je u vas mozny porod do vany. Vim ze tam mate vanu, ale myslela jsem ze je pro predporodni dobu pro ulevu. Jaky jsou podminky pro porod do vody, jestli je to teda mozne? Jsem po dvou porodech a chapu ze pri komplikacich to nelze. Ale oba porody probehly v poradku. Ale I tak vim ze riziko je tu vzdy, tak by me zajimal vas nazor? Dekuji za odpoved. S…

Dobrý den, porody do vody v naší porodnici neprovádíme. Vany jsou pouze na I. dobu porodní a to za daných podmínek. S pozdravem, MUDr. Věra Pavlů

Dita Kotková 9. 9. 2015

Dobrý den, byla mi doporučena biopsie vulvy v celkové anestezii z důvodu potvrzení diagnozy kožního onemocnění lichen. Má lékařka mi řekla, že teprve poté mně může předepsat mast s kortikoidy, která by mi měla ulevit od svědění. Chtěla bych poprosit o Váš názor, zda byste mi také tento postup doporučila nebo zda je možné řešit tento problém i jinak. Děkuji Vám

Dobrý den, důvěřovala bych svému lékaři a volila postup, který mi doporučil. S pozdravem, MUDr. Jahelková

Táňa 3. 9. 2015

Dobrý den, gynekolog mi diagnostikoval sníženou placentu při zadní straně dělohy (jsem v 29 týdnu těhotenství), že se to už prý do porodu nevytáhne a že by mohlo nastat krvácení. Jinak mě více o tomto stavu neinformoval.Jsem po operaci endometriozy cca 4 roky.Ráda bych znala i druhý názor k věci a co je dobré udělat. Chtěla bych ve Vaší porodnici rodit. Přistupuje se v takových případech k…

Dobrý den, rozlišujeme několik typů uložení placenty. Záleží na vztahu placenty k děložnímu hrdlu. Od toho se odvíjí i vedení porodu spont. x císařským řezem. Váš gynekolog by toto měl zvážit, ev. Vás odeslat před porodem do naší ambulance. S pozdravem, MUDr. Jahelková

Monika 1. 9. 2015

Dobrý den chci se zeptat,co udělat abych po porodu Měla nadstandardní pokoj,pokud bude volný.

Dobrý den, stačí se zmínit při příjmu k porodu porodním asistentkám, že máte o nadstandardní pokoj zájem. S pozdravem, MUDr. Jahelková

K.V. 31. 8. 2015

Dobrý den, před 6t jsem byla ve Vaší nemocnici na revizi dělohy (neprospívající těhotenství v 7tt), na kontrole po 14dnech bylo vše v pořádku. Co mě ale tíží je, že jsem stále nedostala menstruaci, žádné potíže nemám, jen hustý bílý výtok který nezapáchá. Mám ještě čekat nebo nechat menstruaci vyvolat. Děkuji a hezký den

Dobrý den, tato situace je po RCUI možná, doporučila bych vyhledat v násl. týdnu Vašeho gynekologa. S pozdravem, MUDr. Jahelková

Jana Vajnerová 30. 8. 2015

Ještě jednou bych chtěla veřejně poděkovat paní doktorce Pavlů. Během našeho rizikového těhotenství o nás pečovala s velkou profesionalitou a i v těch nejhorších chvílích nešla daleko pro pohlazení.. Pro nás je to žena na pravém místě. Jste naše jednička a my Vám paní doktorko ještě jednou mnohokrát děkujeme...

Dobrý den, paní doktorce Pavlů jsme Vaše poděkování rádi předali.

Monika 21. 8. 2015

Dobrý den, asi je to trochu zvláštní dotaz, ale myslím si, že bych mohla být těhotná (už několik dní meška menstruace) i když tt zatím nic neukazuje a tento víkend jedeme na výlet do zábavního parku do Itálie, kde jsou horské dráhy apod. Může to být opravdu nebezpečné pro potencionální takhle ranný plod? Moc děkuji za odpověď.

Dobrý den, bylo by vhodné se obrátit na Vašeho gynekologa, aby zjistil, zda opravdu těhotná jste. MUDr. Jahelková

Veronika 18. 8. 2015

Dobrý den, před 3 lety jsem přestala brát antikoncepci a od té doby nemám menstruaci. Neléčím se a vše je podle krevních testů v pořádku. V červenci jsem menstruaci dostala a trvá již 5 týdnů, střídavě slabé a silné krvácení. Je to normální a nebo se mám urychleně objednat na gynekologii? Děkuji

Dobrý den, tato situace normální není, bylo by vhodné se obrátit na Vašeho obvodního gynekologa. MUDr. Jahelková

Nati 16. 8. 2015

Dobry den! Je mozne v porodnice naplanovat cisarsky rez na prani? Dekuju

Dobrý den, císařské řezy na přání neprovádíme. MUDr. Jahelková