Pavlína Vašinová21. 7. 2020

Dobrý den,mohu se zeptat,otec 68let vásledky z močiPSA 11,9 a fpsa 1,94.Pomer 16,58.Nyní bzl na biopsii prostaty,po ni zavedena cevka z důvodu nedostatečného vyprazdňovaní moč měchýře(zůstava 1/3).Silné bolesti zad,jinak pouze problém s nočním močením dvakrat za noc.Prosím,mame se obávat.

Dobrý den, při těchto hodnotách je podezření na karcinom prostaty. K jejímu histologickému potvrzení či vyvrácení se musí provádět tzv. biopsie prostaty, nebo-li odběr vzorku tkáně z prostaty. Po tomto výkonu se může přechodně stát, že pacient bude obtížněji močit, patří to k obvyklým komplikacím po biopsii prostaty. Proto se cévka ponechává cca 1-2 týdny ke zklidnění stavu, poté se odstraňuje a…

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Jarda9. 7. 2020

Dobrý den,chci se zeptat už par dní mam nateklou předkožku a tokový puchejř mokvající,chtěl bych se zeptat co by to mohlo být nebo jesi je nutno jít k lekaří,děkuji

Dobrý den, nejspíše se bude jednat o zánětlivé onemocnění žaludu či předkožky, ale raději bych navštívil urologickou ambulanci k provedení klinického vyšetření. S pozdravem Vavřík

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Barča3. 7. 2020

Dobrý den, mám ledvinovou koliku předevčírem mě operovali dali mě sent druhý den propustili domů a dneska ráno jsem šla čůrat a sent jsem vyčůrala ,jela jsem hned na pohotovost zpátky a sent mě vypadl už úplně Pán doktor mě řekl že se to stává jestli nemám žádné bolesti tak že mě udělá ultrazvuk a budu moc domů.Ultrazvuk vyšel tak že kamínek se mě posunul na horu do ledviny ?‍♀️ ,pak mě.rekl že…

Dobrý den, vzhledem k tomu, že kamínek (konkrement) nebyl odstraněn a je stále přítomen v ledvině, bylo by vhodné ho dořešit, aby se stejný problém s ledvinovou kolikou neopakoval. Bude nejspíše nutné stent zavést znovu a v druhé době provést tzv. flexibilní ureteroskopii, což je výkon, kdy se zavádí speciální ohebný přístroj do ledviny a zde se provádí laserové rozdrcení kamínku a jeho…

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Dagmar27. 6. 2020

Dobrý den, již měsíc mám palčivé bolesti v močové trubici a jejím ústí. Nechodím často močit, piju cca 2 litry tekutiny denně, pálení cítím celý den. Na konci močení se pálení nezhoršuje. Byla jsem u obvodního lékaře. Dostala jsem cotrimoxazol. Byla provedena kultivace moči a na jejím základě po 3 dnech byl cotrimoxazol vyměněn za furolin. Antibiotika jsem dobrala, ale problémy s pálením trubice…

Dobrý den, s těmito obtížemi se setkáváme na urologické ambulanci poměrně často a skoro vždy je problém komplexní, tudíž na onemocnění má vliv vícero faktorů. Ve Vašem případě, pokud se infekce močových cest vrací často, je nutné provedení ultrazvukového vyšetření močového traktu, dále vyšetření (kalibrace - jde o to vyloučit zúženinu v této oblasti) močové trubice a v neposlední řadě provedení…

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Pavel28. 5. 2020

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat ...už nějakou dobu pozoruju že mám zvětšené jedno varle a občasně zabolí co by to mohlo bít a jaká jsou vyšetšení na to předem díky za odpověd

Dobrý den, jakékoliv zvětšení či bolestivost varlete musí být nutně vyšetřeno cestou urologické ambulance. Silně doporučuji navštívit urologickou ambulanci co nejdříve, může zde jít o nebezpečí z prodlení. Příčin může být několik - zánětlivé postižení varlete, varikokéla, cysty nadvarlete, ale v neposlední řadě i nádorové onemocnění, proto doporučuji vyšetření co nejdříve. V rutinní praxi si…

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Iva20. 5. 2020

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda provádíte operace prostaty laserem. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, laserové operace prostaty zatím neprovádíme, do našeho spektra výkonů bychom ho však chtěli zařadit v tomto roce - bude se jednat o tzv. HoLEP (holmiová enukleace prostaty). Další laserové operace pomocí zeleného laseru (GreenLight laser) nebo thulium laseru neprovádíme. S pozdravem Vavřík.

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Bohumila11. 5. 2020

Dobrý den, mám syna 11 let. V r.2009 operace Heminephrectomia poli cranialis renis duplicis sin, Oper.diag.: hydronephrosis et megaureter bilater. Ren duplex bilater. Afunctio segmenti cranialis renis duplicis sin, Ureterocele I.sin. Nevím, s ohledem na vrozené vady, je pro něj rizikový nástup do školy (25.5.) a případná nákaza COVID-19. Nebo zda jej mohu poslat bez starostí do školy (při…

Dobrý den, v tomto případě bych neviděl problém odeslat Vašeho syna do školy. Doporučuji však také telefonicky kontaktovat pracoviště, kde byl výkon proveden. S pozdravem Vavřík

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Jarda25. 4. 2020

Dobrý den, je možné u vás v nemocnici podstoupit kontrolní test na pohlavní nemoci? Děkuji

Dobrý den, v akutních případech provádíme i testy na pohlavně přenosné choroby pokud na ně máme podezření. K preventivní kontrole bych spíše kontaktoval některou z dermato-venerologických ambulancí a informoval se o dostupnosti možného vyšetření. S pozdravem Vavřík

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Anonym25. 4. 2020

Dobrý den, 3.4.2020 jsem byla na translumbalni resekci tumoru levé ledviny. Měla bych na Vas dotaz, zda je normální, že mám cast leveho boku kolem jizvy necitelny a ztvrdly a mimo jiného jsem stále unavená. Děkuji za odpověď

Dobrý den, po těchto výkonech, jaký jste se podstoupila vy, je absence citlivosti v oblasti rány častá. Při preparaci tkání se mohou poškodit nervy, které zásobují oblast kůže. Nález se může částečně vylepšit po nějaké době po operaci. Zatvrdnutí v okolí rány je po 3 týdnech po výkonu normální jev, nález můžete zlepšit pravidelnou masírováním okolí jizvy. Pokud by únava přetrvávala i několik…

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Romana18. 4. 2020

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli k vám můžu přijet se synem 2r. Predkozka mu jde přetáhnout jen do půlky. Dostali jsme mast od dr., ale víc už mi to nejde. Děkuji

Dobrý den, pokud to není vyloženě akutní s tvorbou hnisu pod předkožkou a zánětem, raději bych vyčkal s návštěvou lékaře vzhledem ke COVID situaci. Nález ve dvou letech je velmi častý a ve většině případů se dá předkožka po pravidelném rozcvičování (např. pod teplou vodou) plně přetáhnout. Pokud by jste se přece jenom rozhodli navštívit lékaře, tak doporučuji ambulanci dětské urologie. S…

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Luken31. 3. 2020

Dobrý den, na penisu, přesněji na predkožce se mi objevily 2 černé asi milimetrové tečky. Pozoruji je už asi 3 den. Objevily se z ničeho nic a nejdou ani nějak vymacknout a seškrábnout. Chtěl bych se zeptat o co by mohlo jít? Mám celkem strach například z rakoviny... Děkuji za odpověď

Dobrý den, nejčastěji se může jednat o drobné krevní podkožní výrony, které by měly časem odeznít a vymizet. Může se také jednat o pigmentové změny. Nejspíše se však nebude jednat o nic vážného. Pokud by nález přetrvával či se zvětšoval v časovém horizontu několika týdnů, tak doporučuji kontrolu urologem po stabilizaci epidemiologické situace v ČR. S pozdravem Vavřík

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Anonym Praha24. 3. 2020

Dobrý den, predem se omlouvam, ze pisi jako anonym, ale je to pro me trochu “trapne” tema. Jiz nejaky cas mam zuzenou predkozku a cim dal tim vice se chystam navstivit lekare. Mam veliky strach jak z operace, tak hlavne z anestezie a dale z rekonvalescence, kdy me otazky smeruji na toto tema. Je prosim mozne vykonat obrizku v lokalni anestezii? A v cem je jiny zakrok od celkove? Na toto tema jsem…

Dobrý den, v dnešní době se již cikumcize (obřízka) v lokální anestezii neprovádí, při tomto výkonu je nutná elektrokoagulace při stavění krvácení, bez tohoto lze výkon jen s obtížemi provést. V celkové anestezii je to výkon na 20 minut. V době rekonvalescence je nutné udržovat ránu v čistotě a pravidelně okolí desinfikovat, takto nejlépe pomůžete při hojení. S pozdravem Vavřík

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Kristián24. 2. 2020

Dobrý den, je u mne indikována cirkumcize. Kdy byste prosám mohli u mne výko event. provést ? Termín v Praze mi dali 9 týnů (afekce svědí a nemohu udržovat hygienu předkožkového vaku). Proto spěchám ... děkuji K.

Dobrý den, termíny na tyto menší urologické operace dáváme za cca 4 týdny, situace se může měnit dle aktuálního tlaku pacientů na operační sál. Pokud byste měl zájem, objednejte se na tel. č. 14500 na urologickou ambulanci, kde provedeme vyšetření a dáme termín k operačnímu řešení. S pozdravem Vavřík

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Adam R.17. 2. 2020

Dobrý den, trápí mě problém, že po sexu když vyvrcholím a následně mám později zase erekci (popř další sex), penis mě tak tupě v celé délce bolí. A taky mě občas bolí nekolik hodin po ejakulaci varlata, ale ty většinou jen během masturbace. Děkuji za případnou odpověď

Dobrý den, opakování pohlavního styku po vyvrcholení v krátkém časovém úseku je pro topořivá tělesa penisu velmi vyčerpávající, proto se těmto tupým bolestem v oblasti penisu nesmíte divit. Doporučuji delší časové intervaly mezi pohlavními styky, všeho s mírou. Co se týče bolestí varlat, pokud by obtíže přetrvávaly několik týdnů až měsíců, doporučuji kontrolu urologem se subspecializací…

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Karel Hynek macha5. 2. 2020

Dobrý den mám dotaz prodělal jsem dvě ledvinové koliky a už je to půl roku a od te doby my nechce stát a tvrdnout penis na jakou pomoc se mám obrátit děkuji za pomoc jemy 34 let

Dobrý den, tyto obtíže spolu nejspíše nesouvisí. Avšak k opakovaným ledvinným kolikám a erektilní dysfunkci doporučuji navštívit urologickou ambulanci k provedení dostupných vyšetření a naplánování dalšího postupu. Možnost se objednat i na naší urologickou ambulanci na tel. č. 14500. S pozdravem Vavřík

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Jan3. 2. 2020

Dobrý den chtěl bych se zeptat už 2 týdny mám problém na žaludu vůbec nevím co to je červené tečky které nesvědí ani nepálí myslel sem ze to je plísen a tak sem si koupil Canesten 2mg mažu 14 dní a žádný efekt se nedostavil spíše těch pupínku mám více a tak bych se chtěl zeptat mám doma antibiotika Amoksiklav 1mg můžu to použít k léčbě?? Žiju delší dobu v zahraničí a tady je vše komplikované nebo…

Dobrý den, s největší pravděpodobností se nebude jednat o žádný závažný problém. Amoksiklav (Augmentin) bych v tuto chvíli neužíval. Ve Vašem případě bude stačit nejspíše lokální léčba. Doporučuji však navštívit ambulantního dermatologa či urologa. S pozdravem Vavřík.

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Petra18. 1. 2020

Dobrý den, jsem objednána na urologicke vyšetření (cevkovani moci) a chci se zeptat zda vadí menstruace popr jak se připravit. Děkuji ?

Dobrý den, nejspíše jdete na odběr kultivace moče, která se v některých případech odebírá cévkovaně. V tomto případě by menstruace tomuto neměla vadit. S pozdravem Vavřík

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Pepa21let31. 12. 2019

Může počít život ze spermatu na záchodovém prkénku? Dobrý den. Nedávno jsem šel na záchod, kde jsem musel masturbovat, protože jsem byl moc nadržený a nechtěl jsem, aby holky pod patnáct viděly erekci. Že mě někdo vzrušuje neznamená, že mu chci ubližovat. Pak tam jedna holka mírně pod patnáct (ve věku, když už je rozhodně schopna otěhotnět). Ještě před tím jsem na to myslel a prkénko jsem…

Dobrý den, spermie ve vnějším prostředí vcelku rychle ztrácejí svojí funkčnost a odumírají, takže pokud jste ejakulát z prkénka otřel, možnost oplodnění ženy v této situaci se rapidně blíží nule. Stoprocentně to však vyloučit nelze, ale jak říkám, počátek nového života v tomto případě je velmi nepravděpodobný. Doporučuji však tyto intimní chvíle ponechat na doma a do budoucna i pro svojí…

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Liscak R.28. 12. 2019

Dobrý den, již několik let mám kožní výrůstek na šourku (na straně směrem ke stehnu, časté tření). Nebolí, barva je světlá, neměnná. Nyní jsem si všiml, že se výrůstek trochu rozšířil (je velký pár mm) a lehce bolí při dotyku. Žádná bulka pod ním není, je to jen vystouplá kůže. Pár podobných (spíše menších) výrůstků mám i jinde na těle (zejm. podpaží, třísla). Je nutné to nějak řešit, nebo jde…

Dobrý den, nejspíše se bude jednat o drobné fibromy (kožní výrůstky) na zevním genitálu, které jsou pouze estetickou záležitostí a nepředstavují žádný závažný zdravotní problém. Pokud byste si však nebyl jist, je možné se objednat na naší urologickou ambulanci ke konzultaci a vyšetření. Tel. č. na objednání je 14500. S pozdravem Vavřík.

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Petr25. 12. 2019

Dobrý den, občas mne trápí mírná bolest levého varlete. V takovou chvíli mám vždy pocit, jakoby bylo spíš těžší než na co jsem zvyklý.. Před dvěma dny zase, ta stejná bolest i včera a dnes večer je bolest o trochu větší.. jsem zvyklý chodit spíše ,, na ostro ".. doktor nejsem, ale z tohoto důvodu se domnívám, že bolesti byli a jsou způsobeny nachlazením. Avšak ve svých 35letech se raději ujišťuji…

Dobrý den, ve Vašem případě bych jistě doporučil urologickou konzultaci a vyšetření na naší ambulanci. Ze symptomů, které udáváte, jen těžko určit původ obtíží. Může se jednat o zánět, bolesti při varikokéle či jiné obtíže. V některých případech se u mužů ve vašem věku však nemusí najít příčina obtíží. Tel. č. na objednání je 14500. S pozdravem Vavřík.

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Matyáš27. 11. 2019

Dobrý den, rád bych se vás zeptat na pár otázek ohledně léčby mykozy. Byla mykoza na žaludu na což pan doktor předepsal canesten crém Příznaky po 2 měsících zmizeli velmi brzo, ale v nedávné době na internetu psali, že je třeba léčba celková ( i když je pouze na žaludu), nikoliv pouze na žaludu. A že se při tom musí dodržovat dieta bez cukrů. Je tomu tak? Může s tím mít něco společného občasné…

Dobrý den, léčba mykozy zevního genitálu v drtivé většině nevyžaduje celkovou léčbu antimykotiky a postačí tedy pouze lokální léčba krémy či mastmi. Canesten krém je v tomto případě vhodný a není nutné dodržování jakékoliv speciální diety. Celková léčba antimykotiky se v urologii využívá zřídka. Loupání nohou a obočí, jak uvádíte, s lokální léčbou Canestenem nejspíše nesouvisí. Pokud by se…

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Terka21. 11. 2019

Dobrý den, 12 let se léčím na urologii s retencemi moči (někdy se vymočím i spontánně, takže se ČIKuji 2-krát denně, mám rezidua). Ale přidal se před 3 lety hyperaktivní močový měchýř, brala jsem anticholinergika a Betmigu a bez efektu a byl mi doporučen botox. Jenomže jsem četla, že se dává u hyperaktivního detrusoru a já ho při UDN v roce 2008 měla hypoaktivní a v roce 2015 normoaktivní,…

Dobrý den, nejprve bych nechal proběhnout znovu kontrolní urodynamické vyšetření. Vzhledem k vašim obtížím, častým mikcím a urgencím, se nejspíše bude jednat o hyperaktivní močový měchýř. Pokud tedy nereagujete na farmakoterapii, doporučil bych Vám jistě aplikaci botoxu jako další možnost. Držím palce. S pozdravem Vavřík

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Lena17. 11. 2019

Dobrý den chci se zeptat kdyz beru antibiotika zda mohu jit na magnetickou rezonanci ledvin

Dobrý den, s antibiotiky jistě můžete magnetickou rezonanci ledvin podstoupit. S pozdravem Vavřík

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
kunstat11. 11. 2019

Jaká jsou rizika při odstranění pravé ledviny, když mám v součastné sobě i zároven také parézu levé končetiny, která pžetrvává na LDK od letošního září a diagnoza cevního lékaře je falcifikace cév na operaci mám jít asi za deset dní..

Dobrý den, mezi možné komplikace při odstranění ledviny můžeme zařadit časné nebo pozdní krvácení - v oblasti rány, lůžka po odstranění ledviny nebo z ledvinných cév. Krvácení může či nemusí být důvodem krevního převodu (transfuze). Dále se může v oblasti rány projevit infekce, při které je nutné přeléčení antibiotiky. V menší míře se udává i poranění okolních orgánů, plicní embolie nebo…

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Matyáš13. 10. 2019

Dobrý den. Asi přes rok se na penisu vyskytuje něco v podkoží. Lze to hmatat jako nějaký ''provázek'', je to opravdu malinko vidět na pohled (cca 0,8cm), ale jinak pouze pohmatem. Vypadá to, že to nejspíše vychází ze žíly, ale asi to s ní nemá nic společného. O co by se prosím mohlo jednat? Nijak se to nezvětšuje, je to furt stejné, nebolí, nevadí. Mockrát děkuji za odpověď.

Dobrý den, nejspíše se nebude jednat o nic závažného. Otázka je přesně v jaké lokalizaci se nález vyskytuje, pokud se nález vyskytuje na přední části penisu, může se jednat o žilní spojky, které se operačně neřeší. Další možností je varikokéla, což je však nález žilní pletení v oblasti semenného provazce většinou vlevo. Pokud byste měl jakékoliv pochybnosti či obavy, neváhejte se objednat na…

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Eva3. 10. 2019

Dobrý den, provádíte bezskalpelovou vasektomii? Za odpověď děkuji.

Dobrý den, tento výkon na našem pracovišti také provádíme. Název "bezskalpelová" je mírně zavádějící, jelikož se na šourku musí provést dvě malá naříznutí cca 10mm, přes které se musí vypreparovat chámovody, které se následně přeruší. Tento výkon není hrazen z veřejného zdravotního pojištění a je prováděn v krátké celkové anestezii za jednodenní hospitalizace. S pozdravem Vavřík

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Mirek10. 9. 2019

Přeji dobrý den.Již poměrně dlouho uvažuji o obřízce.Není k tomu žádný zdravotní důvod.Bylo by to víceméně z hygienických důvodů.Ač o svou hygienu dbám až nadmíru,občas mne obtěžuje zápach,který vzniká za předkožkou.O zákroku bych uvažoval během zimních měsíců.Rád bych se zeptal,zda je to možné a zda tento zákrok provádíte a jak probíhá a případně i na jeho cenu,jelikož k němu nejsou zdravotní…

Dobrý den, tato možnost je zde také. Objednejte se však na naší urologickou ambulanci na tel. čísle 14500, kde vše dopodrobna zkonzultujeme. S pozdravem Vavřík

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Veronika O.9. 9. 2019

DD, je možné se k vám objednat na vyjmutí ledvin. kamene, mám od 14.8. zavedeny stent, který špatně snasim,od hospitalizace mám již druhá ATB + jedny těsně před hospital.,celkove mi je hodně špatně a mám již i antidepresiva, měla jsem alerg. reakce na léky, vysoké horečky, 14 dni po operaci jsem močály krev, nyní opět klebs. pneum., termín druhé operace mi již posunuli z 13.11 na 30.9., ale dle…

Dobrý den, na odstranění ledvinového kamene je samozřejmě možné se k nám objednat. Je však nutná návštěva naší urologické ambulance, kam se můžete objednat na tel. čísle 14500. Pokud byste o návštěvě uvažovala, poprosím Vás o veškerou urologickou dokumentaci z minulého pracoviště. S pozdravem Vavřík

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Jiří3. 9. 2019

Dobrý den mám dotaz, když mám penis v klidu je malý a zcvrklej Aš se stydím i před manželkou ale někdy se stane že je normální,četl jsem že to souvisí s prokrvením penisu já beru sildenafil na erekci ale chtěl bych ještě něco co by projevovalo každý den abych se nemusel stydět je něco takového dekuji

Dobrý den, erektilní dysfunkce je v dnešní době častý problém, s kterým se na urologické ambulanci denně setkáváme. Prokrvení penisu opravdu s jeho velikostí souvisí, je na tom založená celá léčba erektilní dysfunkce. Každodenní užívání sildenafilu nebo jeho ekvivalentů však nedoporučuji z důvodu možnosti nežádoucích účínků. Bohužel západní medicína zatím nezná univerzální lék na každodenní…

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
M31. 8. 2019

Dobrý den nachazi se u vás spermiogram diky

Dobrý den, v naší nemocnici neprovádíme vyšetření spermiogramu. Toto vyšetření se nejčastěji provádí v IVF centrech. S pozdravem Vavřík

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Ondřej31. 8. 2019

Dobry den, poslednich 7 dni me souvisle citelne obcasnou vystrelujici bolesti poboliva na levem varleti, po prohmatani jsem nenarazil na nic neobvykleho. Zadne zvlastni utvari na varletech, ci zmeny ve velikosti varlat. Myslim, ze me boli zila napojena na varle .. Ac nerad, tak je asi vhodne se nechat vysetrit screeningovou metodou. Je mozne navstevu Vasi ambulance nejak urychlit, nebo se musim i…

Dobrý den, dle příznaků, které uvádíte se může jednat o varikokélu. Doporučuji objednání na naší urologickou ambulanci, kde provedeme příslušná vyšetření. Objednat se můžete na tel. č. 14500. S pozdravem Vavřík.

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Jirka18. 8. 2019

Dobrý den , poslední půl rok mám problém při sexu s partnerkou že se mi penis nestopoří . Jsou nějaké léky nebo je lepší nějaké vyšetření a někam se objednat ? Děkuji

Dobrý den, léky na poruchu erekce samozřejmě existují, ale nejprve bych raději provedl pohovor a dovyšetření cestou urologické ambulance - možno se objednat na tel. č. 14 500. S pozdravem Vavřík.

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Petra17. 8. 2019

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám neustále krev v moči, poslední výsledky moče,krev na 1, erytrocyty 20 a hlenová vlákna 711,co znamenají ty hlenová vlákna? Děkuji

Dobrý den, hlenová vlákna v moči mohou být fyziologicky přítomná nebo nejčastěji při zánětlivém onemocnění. Vzhledem i k dalším ukazatelům (ve Vašem případě krev moči) se může jednat o zánětlivé onemocnění, doporučuji odebrat moč na kultivaci cestou praktického lékaře a zaléčení antibiotickou terapií, pokud bude nález pozitivní. Pokud by se nález opakoval, doporučuji objednání na urologickou…

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Jiří8. 8. 2019

Dobrý den, Je mi skoro 17 let a mám problém se slepenou a pravděpodobně i úzkou předkožkou. V klidném stavu jde předkožka přetáhnout dokud nezasáhne slepená předkožka. Když je ale můj penis ztopořený někde předkožka přetáhnout už skoro vůbec. Chci se zeptat jestli je tu nějaká jiná možnost se toho zbavit než operací. Děkuji

Dobrý den, nález, který popisujete již bude pravděpodobně k operačnímu řešení. Pro zúženou předkožku jiné řešení bohužel není. Doporučuji navštívit naší urologickou ambulanci po objednání přes recepci či na tel. čísle 14500. Zde poté probereme podrobnosti a provedeme základní vyšetření. S pozdravem Vavřík

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Jitka30. 7. 2019

Dobry den, jsem rok po cisarskem rezu a 2 roky jsem vubec nesportovala. Posledni mesic jsem zacala delat rychlochuzi a kdyz prijdu domu a jdu se vycurat, tak je v zachode s moci i krev, nevim, jestli krvacim v te chvili z pochvy nebo jestli curam krev v moci, nepoznam to, ale do 2 hodin to odezni a pak me cca 2 dny boli podbrisek. Je mozne ze po fyzicke zatezi mohu mit cca 2 hodiny viditelne krev…

Dobrý den, každý nález krve v moči by se měl řádně vyšetřit. U mladých žen jde nejčastěji o zánět močových cest, který by se měl přeléčit. Proto neváhejte a objednejte se k vyšetření na naší urologickou ambulanci, kde vyšetříme moč, provedeme ultrazvukové vyšetření a další vyšetření pokud budou potřeba. Pokud váš stav bude akutní, tak doporučuji navštívit ambulanci ihned. S pozdravem MUDr.…

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
T.Seeman25. 6. 2019

Potřeboval bych objednat pro strýce (73let, Beroun) operaci prostaty. Máme již vyšetření z urologie z Berouna (14.6.), také i laboratorní vyšetření z 18.6. Děkuji za info a pokyny. S pozdravem T.Seeman

Dobrý den, objednání k operaci prostaty takto přes internetovou poradnu neprovádíme, je nutné se objednat na naší urologickou ambulanci v Hořovicích či na urologickou ambulanci Beroun (Dr. Štrbavý), kde dáme Vašemu strýci termín operace a další potřebné předoperační dokumenty. Objednání je možné provést na tel. čísle 14 500 či osobně. S pozdravem Vavřík.

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Jana23. 6. 2019

Dobrý den, v devátém měsíci těhotenství, gynekolog zjistil, ze můj chlapeček má na ultrazvuku zvětšený močový měchýř (4,3 cm). Na to mi vyvolal porod s tim, že hrozí, ze se možná chlapečkovi vrací moč do těla. Po porodu chlapeček močil normálně. Nyní mu je 6 měsíců a absolvovali jsme dva ultrazvuku na kterém nic abnormálniho nebylo. Tím to bych se chtěla zeptat zda-li bysme neměli raději…

Dobrý den, rozepjatý či zvětšený močový měchýř v prenatální diagnostice může značit několikero onemocnění. Mezi organické patří nejčastěji chlopně zadní močové trubice, zúžení zevního ústí močové trubice či předkožkového vaku nebo jiné dysfunkce dolních močových cest atd. V těchto případech je nutné se vyvarovat zpětnému toku moče do močovodu a ledvin (tzv. vesikoureterální reflux) a řešení…

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Lukáš19. 6. 2019

Dobrý den ,chtěl jsem se zeptat ..včera mě začalo z ničeho nic dost bolet při močení ...bolest je vcelku nepříjemná hlavně ke konci potřeby a vystreluje mi až od pupíku směrem dolu.. Myslíte ,ze jde jen o zánět močových cest ? Mám obavy z nejake pohlavní nemoci . Díky za odpověď .

Dobrý den, v tomto případě bych nejprve začal vyšetřením moče chemicky a sedimentu + kultivační vyšetření moče cestou svého praktického lékaře a přeléčení dle citlivosti při potvrzení zánětlivého onemocnění močových cest. Pokud by kultivace moče byla negativní, ale pozitivní nález v chemickém vyšetření moči a sedimentu, doplnil bych raději stěry z močové trubice k vyloučení pohlavně přenosné…

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
B29. 5. 2019

Dobrý den, provádíte mikrochirurgickou operaci varikokély? Kolik stojí a jaké máte přibližné objednací lhůty? Děkuji.

Dobrý den, standardně provádíme operaci prováděnou subinguinálně, ale je zde i možnost mikrochirurgického přístupu. Výkon je hrazen z veřejného zdravotního pojištění. Čekací lhůty na našem oddělení jsou momentálně cca 1 měsíc. Pokud byste chtěl konzultaci, je možné se objednat na urologickou ambulanci cestou recepce nebo na tel. čísle 14 500. S pozdravem Vavřík

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Ivana22. 5. 2019

Dobrý den, přítel má před operací prostaty - TVPE. Při předoperačním vyšetření se dotazoval praktického lékaře, zda je potřeba vysadit lék godasal a bylo mu řečeno, že ne. Opravdu není třeba lék na ředění krve před operací vysadit? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, před operačním řešením pro nezhoubné zvětšení prostaty (konkrétně TVPE - transvezikální prostatektomie) je nutné vysazení antiagregační léčby (Godasal) týden před výkonem. Pokud je nutné mít z interního hlediska dlouhodobě nasazenou antiagregační léčbu, převádí se pacienti před výkonem na nízkomolekulární heparin dle doporučení interního nebo praktického lékaře či kardiologa. S…

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz
Julie15. 5. 2019

Dobrý den, přítel byl dnes na urologii kvůli bolestem varlete a řekli mu, že má varikokélu. Dočetla jsem se, že to může vést k neplodnosti a že je to nejčastější příčina neplodnosti u mužů. Přítele to každý den trochu bolí, ale doktor mu řekl, že "je jedno, jestli půjde na operaci teď nebo po létě". Já mám ale strach, že to bude mít negativní vliv na jeho plodnost. Je mu 19 let. Mám mít obavy a…

Dobrý den, máte pravdu, až u 35-40% mužů s primární neplodností se prokáže varikokéla. Jistě to není akutní problém, který se musí řešit ihned. Indikačních kritérií k operačnímu řešení varikokély je více, proto je nutno pečlivá konzultace s urologem, který buď operaci doporučí nebo nikoliv. V tomto případě bych doporučil objednání ke konzultaci na naší urologické ambulanci cestou recepce na tel.…

MUDr. Tomáš Vavřík
35
Zobrazit celý dotaz