Anna31. 5. 2019

Dobrý den,ekg holter- ryt.sínusoví,min,fr.68.min.počas spánku,maxim.fr.135 min.Detekovaná 1 komor. estrasystola.Bradykar.por.rytmu nedetekované.Tlak mám úplne v poriadku.Som v menopauze 3 roky ,pocitujem búšenie srdca.Je vhodné užívať liek betaloc 25 mg?Musím ho potom užívať stále?Velká vdaka za odpoved.

Dobrý den, váš výsledek z vyšetření EKG holter je v normě, důležité je, že nemáte zjištěnou nějakou arytmii, vámi udávaná 1 komorová extrasystola je naprosto normální a neznamená nic špatného. I vaše tepové frekvence jsou v dobrém rozmezí. V noci může být tep klidně i nižší, přes den záleží, jak moc jste aktivní, při vyšší aktivitě samozřejmě náležité stoupá. Při vyšetření jste Betaloc užívala? Pakliže ano, a zdá se vám při něm bušení zlepšené, klidně bych ho ponechala. Pakliže vám byl nasazen až po prodělaném vyšetření, vyzkoušela bych, zda bude mít dobrý vliv na vámi pociťované bušení, a nebude mít nějaký dopad na přílišné snížení tlaku. Nemusí to znamenat, že odteď budete mít již Betaloc na stálo, až odezní menopauza, nebo nějaké stresové období, může bušení úplně vymizet i samo. S pozdravem, a s přáním dobrého zdraví, MUDr. Beščecová